• blog thumbnail

  Naar 2-jaarlijkse gewoonte waren we ook dit jaar uitgenodigd door Parantee om een demonstratie rolstoeldansen te geven op de REVA-beurs, de informatiebeurs over hulpmiddelen en diensten voor mensen met een beperking.

  Dit jaar stond er voor ons enkel een demonstratie op het programma op donderdag! Onze haren en make-up werden thuis al in orde gebracht zodat we dat op de beurs allemaal niet meer moesten doen. Rond 1Oh30 vertrokken we richting Flanders Expo waar we om 13 uur onze eerste demonstratie hadden.
  Het parkeren ging wat minder vlot, maar eens binnen verliep alles van een leien dakje. De muziek werd gecheckt en speelde zonder problemen en daarna gingen we ons om kleden naar onze ballroom kleding, want dat gingen we het eerste deel laten zien.
  We waren op tijd klaar, het hele veld werd leeggemaakt zodat we de ganse ruimte konden gebruiken! We begonnen met de 5 combi-dansen en gingen daarna over naar de 5 duo-dansen! De muziek sprak duidelijk aan, want er kwamen een heleboek mensen kijken langs het sportveld! Al snel stond het hele plein vol en kregen we veel applaus!

  Er zat een half uurtje tussen onze 2 demonstraties, net genoeg om een broodje te eten en ons om te kleden naar onze latin outfits.
  In het tweede deel begonnen we met het duo-dansen en daarna lieten we ook in de latin het combi-dansen zien! Alweer stonden er vele mensen langs de vloer en kregen we veel applaus. Na de 10 dansen nodigden we ook nog iedereen die graag met ons een dansje wilden doen uit om de vloer op te komen! Al snel waren er een tiental mensen op de vloer en hebben we samen met hen ook nog 2 dansjes gedaan!
  Daarna nog even met wat mensen gepraat en info gegeven over het rolstoeldansen! Veel toffe complimentjes gekregen en ook weer veel mensen laten kennismaken met het rolstoeldansen, en dat is toch waar we het uiteindelijk voor doen!
  Daarna ook nog even geholpen bij de sportsessie voor mensen met een mentale beperking, want ook zij wilden graag nog enkele dansjes doen, dus dat hebben we dan ook met veel plezier samen met hen gedaan!

  We hebben afgesloten met een tocht over de beurs! Nog enkele toffe dingen gezien en nog met een heleboel mensen gepraat!
  Wij vonden het alvast een geslaagde dag!

 • blog thumbnail

  Elk jaar weer kijken we uit naar de World Cup Rolstoeldansen in Cuijk! En dat was dit jaar niet anders.
  Enkel de voorbereiding was wat anders dit jaar, we hadden namelijk de week voor Cuijk onze Kaapverdische vrienden op bezoek om samen nog de laatste voorbereidingen te treffen voor hun eerste wedstrijd! Elia, Ny, Flavio en Miriam waren zondag vanuit Rotterdam aangekomen en zijn bij ons gebleven tot donderdag. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn we in Lommel gaan trainen en woensdagavond zijn ze samen met ons mee geweest naar Bonheiden om daar een keertje te trainen met nog enkele andere koppels op de vloer en om ook een keertje lucienne haar mening te krijgen over hun dansen!Donderdagochten hebben we ze dan richting Ede gebracht, waar ze bij Nel en Henk logeren tijdens het weekend!

  De wedstrijd starte dit jaar al op vrijdag in het Van der Valk hotel waar de IPC-single en IPC-freestyle reeksen al plaatsvonden! Aangezien Elia al meedeed in de Single Freestyle en ook Miriam en Flavio kwamen al aan bod in de combi 2 freestyle trokken we op vrijdag al richting Cuijk om voor hen te supporteren! 's Morgens vroeg trokken we richting Zolder waar we een afspraak hadden voor een spray-tan en daarna zijn we richting Nederland getrokken! Daar aangekomen was er al wat werk aan de winkel: Elia en Miriam moesten nog opgemaakt worden en ook aan Sander was er nog wat werk voor hij de vloer op kon!
  Het werd een gezellige wedstrijd op vrijdag, met vele mooie reeksen. De single-reeksen waren zeker en vast de moeite en ook in de freestyle reeksen waren er mooie dingen te zien! En ook de resultaten waren geweldig! Zo behaalde Sander een eerste plaats in de Single men Class 1, Sofie werd 4e bij de Single Woman class 2 en 3e in de Freestyle woman class 2. In die laatste reeks behaalde Elia haar eerse zilveren medaille! Ook Miriam en Flavio mochten een zilverend medaille mee naar huis nemen nadat zij een tweede plaats behaalde in de Freestyle combi 2. Ook Flavio danste alleen mee in de Freestyle man Class 2 en hier behaalde hij zelfs de eerste plaats!
  We sloten de avond af door nog iets te gaan eten in het restaurant samen met Sofie en Marina!

  Ook op zaterdag was het al vroeg dag: er moesten haren en make-up gedaan worden, niet enkel van onzelf maar ook nog van een heleboel andere dansers. Natuurlijk de dansers van de Rolling Stars, maar ook onze Sloveense, Oostenrijkse en Finse vrienden hebben we geholpen!!Doordat er zoveel te doen was 's ochtends hebben Sofie en ik een team gevormd en afwisselend gewerkt aan haar en make-up van iedereen :-)
  Het dansen verliep vandaag ook goed! We namen deel in de World Cup (Hoofdklasse B) duo 2 latin en combi 2 ballroom. Het was te merken dat we al even niet meer getraind hadden, maar al bij al viel het goed mee in de duo! De combi ballroom was een groter probleem, hier hebben we dringend terug choreo's nodig, maar da's voor in de zomer! Ook onze dansers van de Rolling Stars dansten de sterren van de hemel en presteerden zeer goed!In de Debutanten combi 2 behaalden Stephi en Sophie een 10e plaats en Jessica en Stephi een prachtige bronzen medaille. In de Amateurs dansten Stephi en Cindy in de ballroom duo 2 samen met Jennifer en Jessica. Stephi en Cindy werden 8e en Jennifer en Jessica behaalden de 7e plaats. In de Amateurs combi 2 ballroom hadden we een koppel, Greet en Heidi en zij behaalden een gedeelde 7e-8e plaats. Ook in de hoofdklasse deden er koppels van de Rolling Stars mee. In de hoofdklasse combi 1 ballroom behaalden Klaartje en Heidi een 5e plaats en Silke en Frauke eindigden net voor hen op een 4e plaats. In de duo 1 Latin werden Klaartje en Greet 6e en in de duo 2 latin behaalden Stephi en Cindy een 4e plaats!
  Ook in onze eigen reeksen was het spannend, maar uiteindelijk werd ons gevoel bevestigd. In de World Cup Combi 2 standaard behaalden we de 4e plaats en in de World Cup Duo 2 Latin was het zeer spannend, maar mochte we nog net de beker mee naar huis nemen!
  Zeer tevreden gingen we terug naar het hotel, waar we ons sne

  Ook zondagochtend liep de wekker weer vroeg af: haren en make-up werden gedaan en rond 9h15 waren we vertrekkensklaar om richting de zaal te gaan! Daar hadden we vandaag wat minder werk, want er deden niet meer zoveel dansers van de Rolling stars mee! Maar aangezien we in de World Cup duo al een voorronde hadden moesten we wel weer wat vroeger aan de slag!
  In onze reeksen verliep alles goed! De duo ging zeer goed naar onze mening, en ook in de combi verliep alles redelijk goed. De choreo's zijn nog zeer nieuw en er zaten nog wel wat beginnersfouten in, maar al bij al waren we tevreden over onze Samba en Chachacha. De Rumba was nog zeeeeeer nieuw (choreo was pas 10 dagen geleden af) dus daar hebben we nog wel wat werk aan! In de World Cup Duo waren we onmiddellijk doorgeplaatst, en ook in onze 2 finales verliep alles zoals we wilden!
  Tijdens de prijsuitreiking werden onze gevoelens ook bevestigd:: Eerste in de World Cup Duo 2 Ballroom en 3e in de World Cup Combi 2 latin! Zeer tevreden dus dat we ook dit jaar weer de 2 bekers mee naar huis konden nemen!! Ook onze dansers van de Rolling Stars namen weer deel! Klaartje en Greet vielen jammer genoeg net naast de finale en behaalden de 7e plaats. Silke en Frauke mochten ook de beker mee naar huis nemen in de World Cup Combi 1 latin!
  Ook onze vrienden uit Kaapverdië hebben het schitterend gedaan! Elia en Ny behaalden in de World Cup duo 2 ballroom een mooie 4e plaats en dat voor hun eerste wedstrijd! En ook in de IPC duo 2 ballroom werden ze 5e!! Zeer geslaagd dus en een resultaat waar we zeker trots op zijn na slechts 2 maanden trainen!
  's Avonds in het hotel eerst nog afscheid genomen van onze sloveense vrienden die de terugrit al gingen maken na de wedstrijd, daarna nog snel de douche in en aanschuiven aan tafel met zijn allen! Daar nog wat nagepraat over de wedstrijd en daarna de avond in de bar doorgebracht met dansers uit alle landen! Het was een zeer toffe avond, waar we weer een heleboel nieuwe dansers ontmoet hebben!
  Maandag nog afgesloten met een lekker ontbijt en daarna terug richting Lommel!

 • blog thumbnail

  Deze nacht werd het uur verzet, dus met een uurtje minder slaap toch klaar geraken voor de wedstrijd :-)
  Gelukkig startte de wedstrijd niet te vroeg voor de rolstoeldansers (de eerste ronde stond omstreeks 12h15 gepland), dus konden we rustig ontbijten en ons thuis helemaal klaar maken (haar en make-up in de plooi) alvorens te vertrekken naar Bergen op Zoom!
  Naast 3 koppels van de Rolling Stars, waren ook Rosi en Jean-Claude nog aanwezig, wat maakte dat het een Belgische reeks werd!

  We namen enkel deel aan de ballroom reeks, latin is nog niet helemaal af, dus daarop wordt het nog wachten tot Cuijk! Duo 5-dans en combi 5-dans stonden op het programma. De eerste ronde was een general look, en maar goed ook, want het verliep niet allemaal even vlot! Het feit dat we al even geen ballroom meer gedanst hebben en de lange reis van Kaapverdie voelden we toch wel een beetje! Gelukkig ging het namiddag in de finale een stuk vlotter en konden we tevreden zijn over onze prestaties!
  Tijdens de prijsuitreiking waren we dan ook zeer blij te horen dat we in beide reeksen de eerste plaats behaald hadden! Nog groter was onze verbazing toen we naar de resultaten gingen kijken en zagen dat het een volledige clean sheet was (enkel 1e plaatsen, van elk jurylid, voor elke dans) zowel in de combi als in de duo!
  Ondanks de mindere training van de ballroom zijn we toch goed op weg voor Cuijk!
  Nog een kleine 3 weken hard trainen om dan te knallen!

 • blog thumbnail

  Kaapverdie

  Op maandag 20 maart is Greet afgereisd naar Kaapverdie om daar een weekje te gaan lesgeven.
  We hebben de groep MonNaRoda twee jaar geleden voor het eerst ontmoet toen zij ons uitgenodigd hebben om dee te nemen aan hun internationale Gala in Kaapverdie en sindsdien is er een hechte vriendschap ontstaan!
  Tijdens het paasweekend zullen ze deelnemen aan de IPC-wedstrijd Holland Dans Spektakel in Cuijk, en voor de eerste keer ook met een duo-koppel. Elia en Ny zullen de kaapverdische eer gaan verdedigen in de reeks duo ballroom en daarnaast zullen er ook in de freestyle-event 3 deelnames zijn uit Kaapverdie. Flavio en Elia zullen een single freestyle brengen en Flavio zal samen met Miriam deelnemen in de combi freestyle!
  Onze hulp werd ingeroepen om hun wedstrijdklaar te krijgen!
  Het was hard werken, want er stonden 7 choreo's op het programma gedurende 3 dagen! Maar door hard en lang doorwerken zijn we er toch in geslaagd om alle choreo's door te nemen, aan te passen en/of te maken!
  Tijdens de weinige vrije uurtjes heeft Greet toch ook nog een beetje van de zon kunnen genieten, want het weertje was daar al heerlijk!
  Nu staat er voor hen nog veel trainen op het programma gedurende de volgende twee weken, om dan in de laatste week voor de wedstrijd alles samen nog eens door te nemen!

  Obrigada Mon Na Roda par tudo!! Nos te amos muito!!

 • blog thumbnail

  De eerste wedstrijd van het seizoen, en meteen een nieuwe! Voor de eerste maal werd er een WDC-Al wedstrijd georganiseerd in Veldhoven, bij Eindhoven, het Eindhoven Dance Festival. Voor ons lekker makkelijk, want het was niet zo ver rijden dus ook niet zo vroeg opstaan!
  Samen met de dansers van de Rolling Stars (Klaartje, Greet, Heidi, Sophie, Stephi en Cindy) waren de Belgen alweer goed vertegenwoordigd op deze wedstrijd. Ook Thomas en Eva Hassa, een bevriend danskoppel uit Duitsland waren helemaal naar Eindhoven afgezakt om deel te nemen!

  We deden mee in 3 reeksen: combi ballroom 5-dans, duo ballroom 5-dans en duo latin 5-dans. Aangezien er geen andere inschrijvingen waren in de combi latin besloten we, in samenspraak met de organisatie, om deze reeks te laten vallen!
  Alle reeksen hadden een general look en een finale, wat maakte dat we 2 keer de vloer op mochten! Altijd tof!
  De general look verliep vlot, op de combi tango na, maar daar hadden we gelukkig tussenin nog wat tijd voor om deze wat te oefenen!
  Ook de finale-rondes verliepen helemaal zoals verwacht en we waren dan ook zeer tevreden met onze behaalde resultaten:
  - goud in duo latin 5-dans
  - goud in duo ballroom 5-dans
  - zilver in combi ballroom 5-dans

  Nu verder oefenen voor Cuijk!

 • blog thumbnail

  Na een sportjaar vol glansprestaties was het tijd om de plaatselijke kampioenen van Leopoldsburg te eren. Dit jaar vond de kampioenenhulde opnieuw plaats in het Cultuurcentrum van Leopoldsburg
  De show, waarin alle kampioenen, of sporters die een uitzonderlijke prestatie leverden, werden gehuldigd stond dit jaar in het teken van G-sport. Zo stond er naast een demonstatie rolstoeldansen ook nog een demonstratie van G-karate en G-judo op het programma.
  Wij mochten 2 korte demonstraties geven en mochten de show openen. Dat deden we met 4 dansen ballroom (duo) te laten zien. Wat later in de show hebben we dan ook nog het combi-dansen laten zien en dit in de latin!
  Ook werden we gehuldigd voor onze Belgische, Benelux- en wereldtitels van 2016!

  Achteraf was er nog een goed verzorgde receptie, waar we nog enkele mooie complimentjes gekregen hebben! En daar doen we het toch steeds voor!

 • Het moet niet altijd dans zijn wat vermeld wordt, maar natuurlijk ook andere leuke dingen!
  Zo hadden we vanavond ons nieuwjaarsfeestje met de Rolling Stars!
  Om 19h verzamelden we aan Restaurant Incontri in Mol, om te starten met een lekker aperitiefje en zo te klinken op het nieuwe jaar! Daarna werd er heerlijk gesmuld van de hapjes, voor- en hoofdgerecht en natuurlijk een lekker dessertje!

  Vandaag stond er in de goednieuwskrant van het Belang Van Limburg een artikeltje in verband met het rolstoeldansen
  Het was een gezellig samenzijn met alle dansers en alle ouders!
  We zijn weer helemaal klaar voor het nieuwe dansseizoen.

 • Vandaag stond er in de goednieuwskrant van het Belang Van Limburg een artikeltje in verband met het rolstoeldansen
  Greet werd er in de bloemetjes gezet voor haar jarenlange inzet voor het rolstoeldansen! Altijd tof ;-)