• blog thumbnail

  21 en 22 oktober 2017, een weekend dat al meer dan een jaar aangeduid staat in onze agenda: Malle 2017 - World Para Dance Sport Championship, oftwel het Wereldkampioenschap rolstoeldansen ... IN BELGIE.
  Samen met een heel organisatieteam zijn we al bijna een jaar bezig om dit event in goede banen te lijden, het maken van affiches en certificaten, flyers en posters, programmaboekjes en een website waren onder andere een van onze taken.

  Maar sinds het begin van de zomervakantie is deze datum nog net iets specialer geworden, want toen heeft Elien beslist om mee te dansen aan dit wereldkampioenschap. Aangezien 2 dames niet samen mogen dansen op een IPC-approved competition (een wedstrijd van het internationaal paralympisch comittee) heeft ze beslist om mee te doen in de solo-reeksen. Meer bepaald in de solo conventional, waar ze de traditionele stijldansen brengt, en in de solo freestyle, waar een choreografie op zelfgekozen muziek gebracht mag worden.
  Voor de freestyle-reeksen hebben we contact opgenomen met Steven Benou van JayBees in Turnhout voor het in elkaar steken van een streedance choreo. Sinds eind augustus is Elien bij hem gaan trainen en na 6 weken mochten we zeer trots zijn op het bereikte resultaat! Iets helemaal anders als dat we gewoon zijn, maar wel helemaal Elien haar ding. Voor de solo conventional zijn we pas begin september beginnen met trainen en daar deden we mee onder het motto meedoen is belangrijker als winnen. Op een dikke maand hebben we nog 5 choreo's gemaakt en ingetrained en ook hier waren we tevreden over het behaalde resultaat vorige week.

  Het weekend zelf begon voor ons als op donderdag, want toen begonnen we met op de luchthaven iedereen op te wachten die arriveerde. Het was een zeer aangenaam weerzien met alle dansers, uit alle uithoeken van de wereld. Zo kwamen er dansers aan van Duitsland, Polen, Italie, Ukraine en Witrusland, maar ook uit Kazachstan, Japan, Korea, Taipei en Mexico. Iedereen werd op de juiste bus gezet en vrijdagavond om 22h30 kwamen we met de laatste dansers aan in het hotel. Daar had de classificatie al plaatsgevonden en hadden de andere vrijwilligers de zaal al volledig opgebouwd. Wij hebben toen samen met Linda en Rudi de certificaten en dergelijke nog even doorgenomen en zijn toen, nadat we Elien haar haar nog hadden ingedraaid, ons bed ingekropen want het zou niet zo'n lange nacht worden.
  Zaterdag was de eerste wedstrijddag, we hadden om 7 uur onze wekker gezet zodat we voor het ontbijt Elien haar haar nog volledig klaar hadden en de basis make-up ook al klaar was. Na het ontbijt gingen we verder met de rest van haar make-up en tegen dat die klaar was waren de sloveense dansers ook daar zodat ik aan Nastija haar kapsel kon beginnen. Elien was ondertussen omgekleed en kon beginnen met haar warming-up. Ze was al als tweede reeks aan de beurt. Haar eerste ronde liep niet van een leien dakje, alleen op de vloer staan is natuurlijk toch nog iets anders als met twee! Maar na nog even alles doorgedanst te hebben (en onderuit te gaan in de trainingszaal) verliep de herkansing wel heel vlot! We waren dan ook zeer blij te horen dat ze toch nog door mocht naar de halve finale: het doel was bereikt! De halve finale verliep ook vlot, maar we merkten wel dat de choreo's hier een beetje tekort schoten en dat de ervaring nog miste. We waren dan ook niet verrast dat ze de finale niet behaald had, maar wel zeer blij met het resultaat.
  Na de wedstrijd, waar Elien uiteindelijk een mooie 12e plaats behaalde van de 22 dansers, werd de zaal terug klaargezet voor de volgende dag en daarna zijn we nog frietjes gaan halen en hebben we de voorbereidingen voor de volgende dag nog getroffen. Tegen middernacht lagen we weer terug in bed!

  Zondag was de dag waar Elien naar toe gewerkt had: de dag waarop de freestyle gedanst werd. Haar haarstyle kon hetzelfde blijven dus daar hadden we niet veel werk aan, en na het ontbijt begonnen we met de make-up werken. We kozen voor een neutrale look met enkele blauwe eyeliner. Daarna snel even indansen op de vloer, om de juiste richtingen te hebben en de vloer even te testen, en dan omkleden zodat Elien op tijd klaar was voor de wedstrijd startte. Ook Sander passeerde nog even langs de make-up, want hij had ook wat speciaal in gedahcten voor zijn Girly freestyle!
  Elien kwam in de tweede serie als 13e danser aan de beurt. Ze was redelijk zenuwachtig maar danstte wel de sterren van de hemel! Ze mocht zeer tevreden zijn over haar prestatie, voor de eerste maal IPC en dan meteen op een wereldkampioenschap! De hele zaal ging uit zijn dak en Elien kreeg dan ook heel wat mooie complimentjes van andere dansers, daar doe je het uiteindelijk voor! Voor het resultaat was het wachten tot het einde van de dag, want die werd pas tijdens de prijsuitreiking bekend gemaakt. Elien zat jammer genoeg niet bij de eerste 6 dansers, maar bleek een mooie 10e plaats behaald te hebben! Ze was een beetje teleurgesteld, maar achteraf gezien wel zeer tevreden voor een eerste deelname.
  Na een receptie voor alle dansers, werd er gestart met de afbraak van de zaal. Het prachtige decor van het WK was zeer snel terug afgebroken.
  We zijn dan met een deel van de dansers nog pizza gaan halen en hebben nog gezellig samen gezeten en samen wat gedronken tot om 2 uur de groep van wit-rusland moest vertrekken. Nadat we al deze dansers op de bus gezet hadden en hadden uitgezwaaid zijn we met zijn allen ook gaan slapen! De volgende dag konden we iets langer blijven liggen, maar na het ontbijt begonnen de eerste luchthaven transporten alweer en die gingen door tot dinsdagavond.

  Het was een zeer geslaagd weekend, waarbij Elien schitterende resultaten behaald heeft, zeker met de weinige ervaring en korte voorbereidingstijd! En waar we al onze dansvrienden nog eens teruggezien hebben!

 • blog thumbnail

  Op 7 en 8 oktober organiseerde WZC Den Olm, in samenwerking met het Imeldaziekenhuis en de gemeente/OCMW Bonheiden een sensibiliseringscampagne rond dementie. Deze happening kaderde mee in het grotere project “Alzheimer Code”, een sociaal-artistiek initiatief dat aandacht vraagt voor dementie: artistiek van opzet en idee, sociaal van inhoud. In Vlaanderen hebben naar schatting 122.000 mensen dementie. Voor heel België zijn het er meer dan 200.000. Op zaterdag 7 oktober werd dementie in beeld gebracht aan de hand van een tentoonstelling en een voorstelling met en door mensen met dementie en hun mantelzorgers. Op zondag 8 oktober kan er nog gewandeld en gefietst worden, de opbrengst van deze activiteiten gaat naar projecten voor mensen met dementie.

  Samen met Lucienne, Sander en Dorien hebben we meegewerkt aan de voorstelling met naast woordkunst ook zang en dans, allemaal gebracht door mensen met dementie en hun mantelzorgers. Om nog enkele gaatjes op te vullen werden wij gevraagd om hier en daar wat te helpen. Sander en Dorien brachten hun dans "lijmen" en wij dansen onze freestyle dans "Dance for me". Om het geheel af te sluiten hebben we met zijn 4en nog een dans gebracht op het nummer "my fight song".
  Het was een zeer aangename namiddag waarbij we aangenaam verrast waren door de mooie woordkunst en door het kunnen van het zangkoor! Ook de aanwezige mensen waren allemaal vol lof over deze emotionele namiddag.

 • blog thumbnail

  Wat vliegt de tijd ...
  Vandaag exact 20 jaar geleden stonden we voor de eerste keer op de dansvloer!!

  Natuurlijk dansen we nog steeds even graag, nog liever als toen we begonnen eigenlijk, dus hopen we er nog 20 jaar bij te kunnen doen!

 • blog thumbnail

  Vandaag hadden we samen met de Rolling Stars een demonstratie op een speciale locatie: Ocura, het rusthuis waar onze bomma verblijft. Voor ons was zij dus de eregast. We dansten in 2 delen, waarbij we afwisselend ballroom en latin dansten. We waren gelukkig niet alleen, maar hadden ook Sophie & Stephi en Heidi, Klaartje & Greet bij ons om de namiddag te vullen.
  De bewoners waren zeer tevreden, zij hadden en zeer gevulde namiddag en wij waren zeer blij met hun lachende gezichten.

 • blog thumbnail

  De laatste week van augustus stond al lang aangeduid in onze agenda, want die week vertrokken we op DANSKAMP naar Ruzemberok in Slovakije. De groep was dit jaar gezellig groot, want naast Lucienne, Christa, Heidi, Klaartje, Marcel, Linda, Sofie, Rosi en Jean-Claude hadden we ook nog 3 Nederlanders geadopteerd en namen we ook Kimberly, Rosanna en Mij-Ang mee met ons.
  Sofie, Rosi en Jean-Claude gingen met de auto tot in Ruzemberok en met de rest hadden we vrijdagochten al om 5 uur afgeproken op de luchthaven ... Onmenselijk vroeg, maar je moet er wat voor over hebben :-) Brussels Airlines was zo vriendelijk om ons allemaal samen op 1 vlucht mee te nemen (als een van de enige luchtvaartmaatschappij) maar dat maakte wel dat we maar tot in Wenen konden vliegen en niet tot in Bratislava. Eenmaal in Wenen aangekomen vertrokken Lucienne en Greet met een taxi naar Bratislava waar ze de 2 busjes gingen oppikken, de rest van de groep ging al een hapje eten. 2 uurtjes later waren we met de busjes terug op de luchthaven en vertrokken we voor een 4 uur durende rit naar Ruzemberok. Onderweg prachtige landschappen gezien en een voorspoedige rit gehad. Rond 16h waren we in Ruzemberok, daar was het uitpakken, wat rusten en daarna wat eten en naar de eerste samenkomst om de volgende dagen te overlopen. Lucienne en Greet planden alle uren in, zodat iedereen zo vaak mogelijk aan bod kon komen bij de verschillende leerkachten en toen was het tijd om ons bed op te zoeken, want het was toch wel een vermoeiende dag reizen geweest.
  De volgende dagen hadden steeds hetzelfde ritme: ontbijten in de zaal op het gelijkvloers, en daarna een serieuze warming-up van 45 minuten. Daarna was er een ballroom-workshop voor de validen en vervolgens hadden de rolstoeldansers een techniek-les. Vanaf 10h30 waren er dan verschillende privé-lessen tot 12h30 en dan kon iedereen aanschuiven aan tafel voor de lunch. Na het middagmaal was er even platte rust, en om 15h30 begonnen de lessen terug met een korte warming-up, een latin techniek-les voor de validen, een les voor de rolstoeldansers en weer 2 uurtjes met allerlei privé-lessen.
  Na de lessen hadden we even tijd om ons op te frissen, waarna we weer naar de eetzaal konden om het diner te eten. Daarna was het nog niet gedaan, want als afsluiter was er elke dag nog een competitie-training van 1,5 uur.
  's avonds na de wedstrijdtraining trokken we meestal nog even naar de plaatstelijke cocktailbar waar we nog eentje gingen drinken en wat konden napraten over de dag.

  Op maandag hadden we een vrije dag en trokken we met de Belgen richting Besenova, een heus water paradijs waar er verschillende thermische baden zijn en sinds dit jaar binnen ook nog een heel glijbanen-paradijs met verschillende attracties. We hebben ons die dag volledig kunnen ontspannen zodat we de tweede helft van het trainingskamp er weer tegenaan konden.

  Op woensdag was er 's avonds een heuse afsluitingsshow, waarbij alle inwoners van Ruzemberok uitgenodigd waren samen met nog een heleboel genodigden. We waren hier niet volledig op voorzien, dus waren we namiddag in het stad nog even wat make-up en haarspullen gaan kopen. We hadden samen afgesproken zodat we iedereen zijn haren en make-up konden doen en dan gezamenlijk naar onder voor de show. Elk danspaar had 1 of 2 dansen gekregen die moesten worden gedanst en afsluiten deden we met een heuse groepschoreo waar we ook heel de week op hadden geoefend.
  Er werden veel complimentjes uitgedeeld door de aanwezigen, en iedereen sloot tevreden aan bij de walking dinner. De dansweek werd afgesloten met een heuse dansavond met live-orkest waar iedereen zijn beste beentje nog eens voorzette. Samen met de Poolse dansers, de danser uit Engeland en slovakije, gingen we de coctailbar nog even gedag zeggen en sloten we de zaak voor die dag!

  De laatste dag moesten we terug richting Wenen, maar we hadden pas 's avonds een vlucht. We besloten om 's ochtends al richting Bratislava te trekken en daar aan de Eurovea nog een wandeling langs het water te maken en wat te gaan eten. Een perfect afsluiter voor de hele week!
  Daarna naar Wenen Airport waar de iedereen gedropt hadden en toen terug naar Bratislava om de busjes in te leveren en met de taxi terug naar de luchthaven. De vlucht had wat vertraging, maar gelukkig niet al te veel.

  Moe maar voldaan namen we afscheid van elkaar op de luchthaven van Zaventem! We kijken alweer uit naar volgend jaar!!

 • blog thumbnail

  Naar jaarlijkse traditie vind eind juni het danskamp Rolstoeldansen van Sporta plaats in Tongerloo. Ook dit jaar weer kwamen er een 10-tal dansers naar Dance On Wheels, een van de groepen van de dansstage. Om de avondactiviteiten op te fleuren hadden ze dit jaar gedacht aan een workshop rolstoeldansen. Dit om de andere dansers van het kamp ook kennis te laten maken met wat de dansers van Dance On Wheels zoal doen.
  Wij vonden dit een supertof initiatief en waren dan ook blij dat ze ons gevraagd hadden om deze workshop te verzorgen.
  We hadden gekozen om een basisfiguur combi Cha cha cha te geven, wat door de dansers erg in de smaak viel. De hele groep bestond uit zo'n 100 dansers, waardoor we blij waren dat ze in 2 groepen opgedeeld waren! Na een uurtje kon iedereen een basisfiguur chachacha dansen en was er zelfs nog tijd om te wisselen tussen "staande" partner en "rolstoel" partner.
  Iedereen, wij inclusief, vond het een geslaagde acitiveit!

 • blog thumbnail

  Vorig jaar waren we voor de eerste keer richting Frankfurt getrokken om te gaan kijken naar de Mainhatten cup, en dit jaar hebben we beslist om ook mee te dansen! Want waarom enkel kijken als je toch daar bent :-)
  Ook Klaartje & Heidi namen deel vanuit de Rolling Stars en Sophie & Jessica gingen mee om te supporteren.
  Zaterdagochten gingen we al vroeg op pad om op tijd in Frankfurt te zijn, gelukkig begon de wedstrijd pas om 11 uur en is het ook niet zo heel ver rijden. Aangekomen op de wedstrijd was het al gezellig druk, eerste Jessica en Elien afgezet en dan richting het hotel om onze Kaapverdische vrienden op te pikken, want zij hadden geen vervoer op de wedstrijddag. Het was een hartelijk weer zien met Miriam en Flavio en in de zaal ook met onze vrienden uit Slovenie, Duitsland, Malta, enzoverder. Haren en make-up werden gedaan voor iedereen en rond 15 uur was het tijd voor ons om ons klaar te zetten. In Duitsland mogen we enkel combi dansen, want om duo te dansen hebben beide danspartners een minimale handicap nodig. Tidjens deze eerste dag stond er ballroom op het programma dus gaven wij het beste van onzelf in onze Engelse wals, Tango, Weense Wals, Slowfoxtrot en Quickstep. We waren redelijk tevreden over onze eerste ronde, het was nog wat wennen met onze nieuwe dansrolstoelen, maar op enkele kleine evenwichtsprobleempjes na verliep het niet zo slecht. De tweede ronde ging gelukkig ook goed en we waren tevreden over onze reeks. Tijdens de prijsuitreiking 's avonds werd ons vermoeden ook bevestigd en waren we zeer blij dat we de zilveren medaille meer naar huis mochten nemen.
  Daarna ons snel omkleden en dan nog even iets gaan eten bij de Italiaan op de hoek samen met Heidi, Klaartje, Sophie, Jessica, Miriam en Flavio. Lekker gegeten en nog wat afgelachen, de ideale afsluiter dus. De helf vertrok daarna te voet naar het hotel, en wij namen de auto en bagage mee tot daar. Eenmaal in het hotel aangekomen was het ook nog een blij weerzien met de Nederlanders die deze avond aankwamen en hebben we nog wat zitten napraten met de dansers van Slovenie. Maar natuurlijk op tijd ons bed in, want de volgende ochtend was er weer een wedstrijddag!

  Zondagochtend konden we gelukkig wat uitslapen, want de wedstrijden in Duitsland beginnen nooit zo vroeg. We hadden dus tijd om met zijn allen uitgebreid te ontbijten in het ochtendzonnetje en daarna ons op ons gemak al klaar te maken. Te voet en met de auto trokken we weer naar de danszaal waar de IPC-dansers zich al klaar aan't maken om de wedstrijd te starten. Wij hadden nog wat tijd eer we de vloer op moesten in onze combi-reeks, dus konden we ook nog supporteren en kijken naar de solo-reeksen. Onze eerste ronde combi latin viel wel mee, voor de eerste maal onze nieuwe choreografie van de Paso Doble gedanst en gelukkig geen foutjes gemaakt. De andere dansen liepen ook wel, maar daar zaten hier en daar wel wat foutjes in. In de finale ging het ook allemaal wel redelijk goed, jammer genoeg niet perfect, maar daar kunnen we mee leven ;-)
  Tijdens de prijsuitreiking waren we dan ook zeer blij met onze bronzen medaille in de combi latin 2. Ook nu weer alles opgeruimd en terug naar het terras van de italiaan waar we weer heerlijk gegeten hadden met zijn allen. Daarna Flavio en Miriam nog gaan afzetten aan het hotel, waar we nog een mooi tshirtje van kaapverdie gekregen hebben! Afscheid nemen valt altijd zwaar, maar binnenkort zien we hen hopelijk weer! Toen nog een ritje van een uurtje of 3 naar huis en daarna ons bedje in na een zeer geslaagd weekend!

 • blog thumbnail

  Vandaag was het EINDELIJK zo ver! We mochten onze nieuwe dansrolstoelen gaan oppikken!
  Helemaal blij reden we naar het circuit van Zolder waar Mario en Sjaak aan het rijden waar die dag. Voor ons gemakkelijk want moesten we niet helemaal naar Nederland rijden om ze op te pikken. De stoelen stonden te blinken op het ciruit en wij kunnen alleen maar blij zijn met dit staaltje vakmansschap van TNS Rijen. Desondanks dat we ze op het asvalt niet super goed hebben kunnen uittesten, kunnen ze nog meer dan dan we verwacht hadden!
  We kunnen niet wachten om erin te gaan trainen en de mogelijkheden helemaal uit te testen!

 • blog thumbnail

  Op vrijdag 9 juni 2017 organiseerden het G-sportfonds en G-sport Vlaanderen een fundraisingdiner ten voordele van G-sport. Taboes doorbreken en laten zien dat sporten met een handicap even gewoon is als sporten zonder handiap: daar gaat het G-sportfonds voor. Het G-sportfonds spant zich al jaren in om G-sporters en G-sportclubs meer mogelijkheden en middelen te geven, net zoals G-sport Vlaanderen elke dag druk in de weer is om G-sport op de kaart te zetten. Tijdens dit fundraisingdiner hebben ze de handen in elkaar geslaan en kwamen ze met een groots nieuw initiatief om in heel vlaanderen og meer steun te vinden voor G-sport.

  Namiddag kwamen we met de Rolling Stars samen in Plankendael om eerst nog een generale repetitie te doen in de zaal en om ons daarna om te toveren in Bollywood Style voor onze dans 'Jai Ho' waar we de hele avond mee mochten openen.
  De opkomst was groot, wat altijd zeer tof is. We mochten zelfs dansen voor minister Philippe Muyters!
  Naast onze dansdemonstratie, gaf ook Sofie Cox nog een demonstratie van haar solo-dans en lieten Sander & Sofie ook nog het duo-dansen zien. Daarnaast konden de aanwezigen genieten van een gastronomisch viergangendiner, de presentatie door Erika Van Tielen en luisteren naar de muziek van Barbara Dex en Sandrine & de XL-band.

  Deze aangename avond werd voor de Rolling Stars afgesloten in Leuven Centrum waar we met zijn allen nog iets zijn gaan drinken op een terrasje op de oude markt!

 • blog thumbnail

  Voor de tweede dag op rij trokken we naar Oud-Heverlee, vandaag voor het Belgisch Kampioenschap! Eerst nog even langs As om Cindy en Gerardine op te pikken, zodat ook zij op de wedstrijd geraakten. Eenmaal daar aangekomen begonnen we met ons klaar te maken, want er werd veel gedanst vanddag. Voor ons stond er voormiddag zowel duo ballroom als combi ballroom op het programma, en namiddag dansten we naast de duo latin en combi latin ook nog de freestyle mee met de Rolling Stars.
  Maar eerst dus ballroom. We trokken onze rode jurken aan en maakten ons klaar voor onze eerste duo-reeks. De vloer was niet zo groot om met 5 koppels op de vloer te staan, dus dat was een beetje aanpassen, maar op het einde van de rit waren we wel tevreden over onze eerste ronde. Na een rondje rust moesten we alweer de vloer op voor onze combi standaard reeks. Desondanks dat we hier niet zo veel voor geoefend hadden verliep alles toch zonder grote fouten en waren we wel tevreden over onze eerste ronde. Na een korte pauze begonnen de finales in de latin en hier werd er met reeksen gewerkt zodat alle dansers hun dansen toch ten volle konden laten zien. Eerst stond er duo op het programma, en hier konden we met een heel goed gevoel de vloer af, alles verliep goed en de extra plaats was tof omdat we zo beter konden doordansen. De combi-reeks stond ook deze keer gepland na een reeksje rust, en ook hier waren we achteraf tevreden. We weten dat er aan deze reeks gewerkt moet worden, maar voor nu hadden we het goed gedaan!
  Voor de middagpauze waren er nog de voorrondes en finales van de debutanten en de solo-reeksen
  Perfecte tijd voor ons om ons klaar te maken voor de latin en om de outfits van de freestyle-dans af te maken :-)

  Nadat we wat gegeten hadden, waren we helemaal klaar voor onze latin. We hadden onze wit-met-gouden jurken aangetrokken en waren helemaal klaar voor onze duo-reeks die startte. Alles ging goed, we hadden minder last van de kleine vloer en onze choreo's kwamen er uit zoals we wilden, dus niets om over te klagen. Ook in onze combi-reeks verliep alles vlot, we merkten dat dit de reeks was waar we het meeste voor getrained hadden, dus zeer tevreden over onze voorronde! Ook tijdens de finales van beide reeksen ging alles goed op enkele kleine foutjes na, maar we waren tevreden over ons resultaat en dat is wat telt!

  Daarna met heel de groep omkleden voor onze showdans. We waren best zenuwachtig, want de dans was vorige week zaterdag pas afgemaakt en zat er nog niet heel goed in. De outfits waren gelukkig af geraakt en paste voor iedereen, dus dat was al een goed begin. De eerste ronde ging niet zo heel vlotjes, er werden wat foutjes gemaakt, maar tijdens de pauze gingen we met zijn allen nog even de vloer op om alle lijnen uit te zetten en de grote lijnen te overlopen, waardoor het de tweede keer tijdens de finale stukken beter ging en we tevreden waren over onze resultaat. De freestyle-reeksen werden open gejureerd (zonder punten, maar met opmerkingen) en we krijgen zeer toffe commentaren. De dingen waaraan we wisten dat we nog moesten werken werden ook door de jury naar voor gebracht, maar het geheel werd wel zeer tof onthaald! Een reden te meer om verder te werken aan deze dans en te perfectioneren.

  Tijdens de prijsuitreiking konden we enkel maar tevreden zijn, we behaalden in alle 4 onze reeksen de eerste plaats en de titel Belgisch Kampioen 2017! Weer mooi om bij op ons palmares te schrijven.
  Ook onze dansers van de Rolling Stars hadden het zeer goed gedaan en brachten heel wat medailles en zelfs titels mee naar huis!
  Een toffe dag, een goede organisatie en schitterende resultaten! Wat wil een mens nog meer ;-)

 • The-dansant

  In maart organiseerden we met Integrated Dance Belgium een eerste aciviteit, een trainingsdag voor rolstoeldansers, en vandaag was het tijd voor onze tweede activiteit: een the-dansant. Deze gezellige namiddag vond plaats in Oud-heverlee, in de zaal waar morgen ook het Belgisch Kampioenschap zal plaatsvinden! Er waren een heleboel dansers komen opdagen en het werd een zeer toffe dag waarbij er gezellige dansjes werden gedaan en aangeleerd aan iedereen. Tussendoor was er ook nog tijd om wat te oefenen voor het BK, dus een perfecte mix voor alle aanwezigen.
  Voor ons had de dag nog een aangename afsluiter, want een van onze oud-dansers uit Herent, Hanne, kwam ook een kijkje nemen! Het was supergezellig om nog eens bij te praten met haar en haar terug te zien!
  Nu nog snel onze koffers inpakken voor het Belgisch Kampioenschap dat morgen zal plaatsvinden.

 • blog thumbnail

  Naar 2-jaarlijkse gewoonte waren we ook dit jaar uitgenodigd door Parantee om een demonstratie rolstoeldansen te geven op de REVA-beurs, de informatiebeurs over hulpmiddelen en diensten voor mensen met een beperking.

  Dit jaar stond er voor ons enkel een demonstratie op het programma op donderdag! Onze haren en make-up werden thuis al in orde gebracht zodat we dat op de beurs allemaal niet meer moesten doen. Rond 1Oh30 vertrokken we richting Flanders Expo waar we om 13 uur onze eerste demonstratie hadden.
  Het parkeren ging wat minder vlot, maar eens binnen verliep alles van een leien dakje. De muziek werd gecheckt en speelde zonder problemen en daarna gingen we ons om kleden naar onze ballroom kleding, want dat gingen we het eerste deel laten zien.
  We waren op tijd klaar, het hele veld werd leeggemaakt zodat we de ganse ruimte konden gebruiken! We begonnen met de 5 combi-dansen en gingen daarna over naar de 5 duo-dansen! De muziek sprak duidelijk aan, want er kwamen een heleboek mensen kijken langs het sportveld! Al snel stond het hele plein vol en kregen we veel applaus!

  Er zat een half uurtje tussen onze 2 demonstraties, net genoeg om een broodje te eten en ons om te kleden naar onze latin outfits.
  In het tweede deel begonnen we met het duo-dansen en daarna lieten we ook in de latin het combi-dansen zien! Alweer stonden er vele mensen langs de vloer en kregen we veel applaus. Na de 10 dansen nodigden we ook nog iedereen die graag met ons een dansje wilden doen uit om de vloer op te komen! Al snel waren er een tiental mensen op de vloer en hebben we samen met hen ook nog 2 dansjes gedaan!
  Daarna nog even met wat mensen gepraat en info gegeven over het rolstoeldansen! Veel toffe complimentjes gekregen en ook weer veel mensen laten kennismaken met het rolstoeldansen, en dat is toch waar we het uiteindelijk voor doen!
  Daarna ook nog even geholpen bij de sportsessie voor mensen met een mentale beperking, want ook zij wilden graag nog enkele dansjes doen, dus dat hebben we dan ook met veel plezier samen met hen gedaan!

  We hebben afgesloten met een tocht over de beurs! Nog enkele toffe dingen gezien en nog met een heleboel mensen gepraat!
  Wij vonden het alvast een geslaagde dag!

 • blog thumbnail

  Elk jaar weer kijken we uit naar de World Cup Rolstoeldansen in Cuijk! En dat was dit jaar niet anders.
  Enkel de voorbereiding was wat anders dit jaar, we hadden namelijk de week voor Cuijk onze Kaapverdische vrienden op bezoek om samen nog de laatste voorbereidingen te treffen voor hun eerste wedstrijd! Elia, Ny, Flavio en Miriam waren zondag vanuit Rotterdam aangekomen en zijn bij ons gebleven tot donderdag. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn we in Lommel gaan trainen en woensdagavond zijn ze samen met ons mee geweest naar Bonheiden om daar een keertje te trainen met nog enkele andere koppels op de vloer en om ook een keertje lucienne haar mening te krijgen over hun dansen!Donderdagochten hebben we ze dan richting Ede gebracht, waar ze bij Nel en Henk logeren tijdens het weekend!

  De wedstrijd starte dit jaar al op vrijdag in het Van der Valk hotel waar de IPC-single en IPC-freestyle reeksen al plaatsvonden! Aangezien Elia al meedeed in de Single Freestyle en ook Miriam en Flavio kwamen al aan bod in de combi 2 freestyle trokken we op vrijdag al richting Cuijk om voor hen te supporteren! 's Morgens vroeg trokken we richting Zolder waar we een afspraak hadden voor een spray-tan en daarna zijn we richting Nederland getrokken! Daar aangekomen was er al wat werk aan de winkel: Elia en Miriam moesten nog opgemaakt worden en ook aan Sander was er nog wat werk voor hij de vloer op kon!
  Het werd een gezellige wedstrijd op vrijdag, met vele mooie reeksen. De single-reeksen waren zeker en vast de moeite en ook in de freestyle reeksen waren er mooie dingen te zien! En ook de resultaten waren geweldig! Zo behaalde Sander een eerste plaats in de Single men Class 1, Sofie werd 4e bij de Single Woman class 2 en 3e in de Freestyle woman class 2. In die laatste reeks behaalde Elia haar eerse zilveren medaille! Ook Miriam en Flavio mochten een zilverend medaille mee naar huis nemen nadat zij een tweede plaats behaalde in de Freestyle combi 2. Ook Flavio danste alleen mee in de Freestyle man Class 2 en hier behaalde hij zelfs de eerste plaats!
  We sloten de avond af door nog iets te gaan eten in het restaurant samen met Sofie en Marina!

  Ook op zaterdag was het al vroeg dag: er moesten haren en make-up gedaan worden, niet enkel van onzelf maar ook nog van een heleboel andere dansers. Natuurlijk de dansers van de Rolling Stars, maar ook onze Sloveense, Oostenrijkse en Finse vrienden hebben we geholpen!!Doordat er zoveel te doen was 's ochtends hebben Sofie en ik een team gevormd en afwisselend gewerkt aan haar en make-up van iedereen :-)
  Het dansen verliep vandaag ook goed! We namen deel in de World Cup (Hoofdklasse B) duo 2 latin en combi 2 ballroom. Het was te merken dat we al even niet meer getraind hadden, maar al bij al viel het goed mee in de duo! De combi ballroom was een groter probleem, hier hebben we dringend terug choreo's nodig, maar da's voor in de zomer! Ook onze dansers van de Rolling Stars dansten de sterren van de hemel en presteerden zeer goed!In de Debutanten combi 2 behaalden Stephi en Sophie een 10e plaats en Jessica en Stephi een prachtige bronzen medaille. In de Amateurs dansten Stephi en Cindy in de ballroom duo 2 samen met Jennifer en Jessica. Stephi en Cindy werden 8e en Jennifer en Jessica behaalden de 7e plaats. In de Amateurs combi 2 ballroom hadden we een koppel, Greet en Heidi en zij behaalden een gedeelde 7e-8e plaats. Ook in de hoofdklasse deden er koppels van de Rolling Stars mee. In de hoofdklasse combi 1 ballroom behaalden Klaartje en Heidi een 5e plaats en Silke en Frauke eindigden net voor hen op een 4e plaats. In de duo 1 Latin werden Klaartje en Greet 6e en in de duo 2 latin behaalden Stephi en Cindy een 4e plaats!
  Ook in onze eigen reeksen was het spannend, maar uiteindelijk werd ons gevoel bevestigd. In de World Cup Combi 2 standaard behaalden we de 4e plaats en in de World Cup Duo 2 Latin was het zeer spannend, maar mochte we nog net de beker mee naar huis nemen!
  Zeer tevreden gingen we terug naar het hotel, waar we ons sne

  Ook zondagochtend liep de wekker weer vroeg af: haren en make-up werden gedaan en rond 9h15 waren we vertrekkensklaar om richting de zaal te gaan! Daar hadden we vandaag wat minder werk, want er deden niet meer zoveel dansers van de Rolling stars mee! Maar aangezien we in de World Cup duo al een voorronde hadden moesten we wel weer wat vroeger aan de slag!
  In onze reeksen verliep alles goed! De duo ging zeer goed naar onze mening, en ook in de combi verliep alles redelijk goed. De choreo's zijn nog zeer nieuw en er zaten nog wel wat beginnersfouten in, maar al bij al waren we tevreden over onze Samba en Chachacha. De Rumba was nog zeeeeeer nieuw (choreo was pas 10 dagen geleden af) dus daar hebben we nog wel wat werk aan! In de World Cup Duo waren we onmiddellijk doorgeplaatst, en ook in onze 2 finales verliep alles zoals we wilden!
  Tijdens de prijsuitreiking werden onze gevoelens ook bevestigd:: Eerste in de World Cup Duo 2 Ballroom en 3e in de World Cup Combi 2 latin! Zeer tevreden dus dat we ook dit jaar weer de 2 bekers mee naar huis konden nemen!! Ook onze dansers van de Rolling Stars namen weer deel! Klaartje en Greet vielen jammer genoeg net naast de finale en behaalden de 7e plaats. Silke en Frauke mochten ook de beker mee naar huis nemen in de World Cup Combi 1 latin!
  Ook onze vrienden uit Kaapverdië hebben het schitterend gedaan! Elia en Ny behaalden in de World Cup duo 2 ballroom een mooie 4e plaats en dat voor hun eerste wedstrijd! En ook in de IPC duo 2 ballroom werden ze 5e!! Zeer geslaagd dus en een resultaat waar we zeker trots op zijn na slechts 2 maanden trainen!
  's Avonds in het hotel eerst nog afscheid genomen van onze sloveense vrienden die de terugrit al gingen maken na de wedstrijd, daarna nog snel de douche in en aanschuiven aan tafel met zijn allen! Daar nog wat nagepraat over de wedstrijd en daarna de avond in de bar doorgebracht met dansers uit alle landen! Het was een zeer toffe avond, waar we weer een heleboel nieuwe dansers ontmoet hebben!
  Maandag nog afgesloten met een lekker ontbijt en daarna terug richting Lommel!

 • blog thumbnail

  Deze nacht werd het uur verzet, dus met een uurtje minder slaap toch klaar geraken voor de wedstrijd :-)
  Gelukkig startte de wedstrijd niet te vroeg voor de rolstoeldansers (de eerste ronde stond omstreeks 12h15 gepland), dus konden we rustig ontbijten en ons thuis helemaal klaar maken (haar en make-up in de plooi) alvorens te vertrekken naar Bergen op Zoom!
  Naast 3 koppels van de Rolling Stars, waren ook Rosi en Jean-Claude nog aanwezig, wat maakte dat het een Belgische reeks werd!

  We namen enkel deel aan de ballroom reeks, latin is nog niet helemaal af, dus daarop wordt het nog wachten tot Cuijk! Duo 5-dans en combi 5-dans stonden op het programma. De eerste ronde was een general look, en maar goed ook, want het verliep niet allemaal even vlot! Het feit dat we al even geen ballroom meer gedanst hebben en de lange reis van Kaapverdie voelden we toch wel een beetje! Gelukkig ging het namiddag in de finale een stuk vlotter en konden we tevreden zijn over onze prestaties!
  Tijdens de prijsuitreiking waren we dan ook zeer blij te horen dat we in beide reeksen de eerste plaats behaald hadden! Nog groter was onze verbazing toen we naar de resultaten gingen kijken en zagen dat het een volledige clean sheet was (enkel 1e plaatsen, van elk jurylid, voor elke dans) zowel in de combi als in de duo!
  Ondanks de mindere training van de ballroom zijn we toch goed op weg voor Cuijk!
  Nog een kleine 3 weken hard trainen om dan te knallen!

 • blog thumbnail

  Kaapverdie

  Op maandag 20 maart is Greet afgereisd naar Kaapverdie om daar een weekje te gaan lesgeven.
  We hebben de groep MonNaRoda twee jaar geleden voor het eerst ontmoet toen zij ons uitgenodigd hebben om dee te nemen aan hun internationale Gala in Kaapverdie en sindsdien is er een hechte vriendschap ontstaan!
  Tijdens het paasweekend zullen ze deelnemen aan de IPC-wedstrijd Holland Dans Spektakel in Cuijk, en voor de eerste keer ook met een duo-koppel. Elia en Ny zullen de kaapverdische eer gaan verdedigen in de reeks duo ballroom en daarnaast zullen er ook in de freestyle-event 3 deelnames zijn uit Kaapverdie. Flavio en Elia zullen een single freestyle brengen en Flavio zal samen met Miriam deelnemen in de combi freestyle!
  Onze hulp werd ingeroepen om hun wedstrijdklaar te krijgen!
  Het was hard werken, want er stonden 7 choreo's op het programma gedurende 3 dagen! Maar door hard en lang doorwerken zijn we er toch in geslaagd om alle choreo's door te nemen, aan te passen en/of te maken!
  Tijdens de weinige vrije uurtjes heeft Greet toch ook nog een beetje van de zon kunnen genieten, want het weertje was daar al heerlijk!
  Nu staat er voor hen nog veel trainen op het programma gedurende de volgende twee weken, om dan in de laatste week voor de wedstrijd alles samen nog eens door te nemen!

  Obrigada Mon Na Roda par tudo!! Nos te amos muito!!

 • blog thumbnail

  De eerste wedstrijd van het seizoen, en meteen een nieuwe! Voor de eerste maal werd er een WDC-Al wedstrijd georganiseerd in Veldhoven, bij Eindhoven, het Eindhoven Dance Festival. Voor ons lekker makkelijk, want het was niet zo ver rijden dus ook niet zo vroeg opstaan!
  Samen met de dansers van de Rolling Stars (Klaartje, Greet, Heidi, Sophie, Stephi en Cindy) waren de Belgen alweer goed vertegenwoordigd op deze wedstrijd. Ook Thomas en Eva Hassa, een bevriend danskoppel uit Duitsland waren helemaal naar Eindhoven afgezakt om deel te nemen!

  We deden mee in 3 reeksen: combi ballroom 5-dans, duo ballroom 5-dans en duo latin 5-dans. Aangezien er geen andere inschrijvingen waren in de combi latin besloten we, in samenspraak met de organisatie, om deze reeks te laten vallen!
  Alle reeksen hadden een general look en een finale, wat maakte dat we 2 keer de vloer op mochten! Altijd tof!
  De general look verliep vlot, op de combi tango na, maar daar hadden we gelukkig tussenin nog wat tijd voor om deze wat te oefenen!
  Ook de finale-rondes verliepen helemaal zoals verwacht en we waren dan ook zeer tevreden met onze behaalde resultaten:
  - goud in duo latin 5-dans
  - goud in duo ballroom 5-dans
  - zilver in combi ballroom 5-dans

  Nu verder oefenen voor Cuijk!

 • blog thumbnail

  Na een sportjaar vol glansprestaties was het tijd om de plaatselijke kampioenen van Leopoldsburg te eren. Dit jaar vond de kampioenenhulde opnieuw plaats in het Cultuurcentrum van Leopoldsburg
  De show, waarin alle kampioenen, of sporters die een uitzonderlijke prestatie leverden, werden gehuldigd stond dit jaar in het teken van G-sport. Zo stond er naast een demonstatie rolstoeldansen ook nog een demonstratie van G-karate en G-judo op het programma.
  Wij mochten 2 korte demonstraties geven en mochten de show openen. Dat deden we met 4 dansen ballroom (duo) te laten zien. Wat later in de show hebben we dan ook nog het combi-dansen laten zien en dit in de latin!
  Ook werden we gehuldigd voor onze Belgische, Benelux- en wereldtitels van 2016!

  Achteraf was er nog een goed verzorgde receptie, waar we nog enkele mooie complimentjes gekregen hebben! En daar doen we het toch steeds voor!

 • Het moet niet altijd dans zijn wat vermeld wordt, maar natuurlijk ook andere leuke dingen!
  Zo hadden we vanavond ons nieuwjaarsfeestje met de Rolling Stars!
  Om 19h verzamelden we aan Restaurant Incontri in Mol, om te starten met een lekker aperitiefje en zo te klinken op het nieuwe jaar! Daarna werd er heerlijk gesmuld van de hapjes, voor- en hoofdgerecht en natuurlijk een lekker dessertje!

  Vandaag stond er in de goednieuwskrant van het Belang Van Limburg een artikeltje in verband met het rolstoeldansen
  Het was een gezellig samenzijn met alle dansers en alle ouders!
  We zijn weer helemaal klaar voor het nieuwe dansseizoen.

 • Vandaag stond er in de goednieuwskrant van het Belang Van Limburg een artikeltje in verband met het rolstoeldansen
  Greet werd er in de bloemetjes gezet voor haar jarenlange inzet voor het rolstoeldansen! Altijd tof ;-)