• blog thumbnail

  We wensen jullie het komende jaar
  veel vreugde en zonneschijn
  zodat je elke dag opnieuw
  tevreden en gelukkig kunt zijn

 • blog thumbnail

  De laatste wedstrijd van het seizoen en daarvoor trokken we naar het verre Oldenzaal om deel te nemen aan de Christmas Challenge Trophy, een wedstrijd die elk jaar weer de moeite is om te bezoeken!
  De dag starte al vroeg, want het was een hele trip die we voor de boeg hadden tot in Oldenzaal! Samen met Klaartje, Heidi en Sophie hadden we een busje gehuurd en trokken we naar ginds!
  Het was een grote wedstrijd met veel deelnemers, wat we geweldig vonden, want het was alweer een tijdje geleden dat we nog eens grote reeksen hebben gehad in de hoofdklasse! Een reden te meer voor ons om ons beste beentje (wieltje) voor te zetten!
  Na een toffe wedstrijd, waarin we 4 reeksen gedanst hebben konden we 2 gouden medailles (duo ballroom + duo latin), 1 zilveren (combi ballroom) en 1 bronzen (combi latin) mee naar Belgi� nemen!

  Nu is het even tijd voor wat rust, en vooral hard beginnen trainen voor de wedstrijden begin volgend seizoen!

 • blog thumbnail

  Twee dagen terug in Belgie was wel genoeg vonden we, dus werd de auto terug volgeladen en vertrokken we richting DISNEYLAND PARIS!! Daar gingen we deelnemen aan het WDC-Al Wereldkampioenschap! Er stond wel wat op het spel, want na vorig jaar wilden we natuurlijk onze 2 titels niet kwijtraken!
  Vrijdagochten zijn we vertrokken en iets na de middag kwamen we na een vlotte rit aan in het New Port Bay Hotel. Vandaag stond er nog niet veel op het programma buiten wat genieten van al het prachtige dansen! Rond dinner-time zijn we even naar ons hotel geweest (wat iets verderop lag) om in te checken en onze spullen al uit te laden, en daarna terug naar de wedstrijd om nog meer te genieten en een hapje te eten! De wedstrijd was op vrijdag niet al te laat gedaan, wat goed uitkwam want zo lagen we niet te laat in ons bed!

  Lekker uitgeslapen gingen we tot aan de ontbijtzaal: basic, maar wel lekker, meer hebben we niet nodig! Eerst waren we van plan op en af te rijden, maar dat hebben we dan toch maar laten varen: na het ontbijt hebben we ons klaar gemaakt - haar en make-up gedaan, de juiste kleding in de tas, kijken dat we onze schoenen en stoelen hadden - en dan richting de wedstrijd! Deze was natuurlijk al in volle gang, dus hadden we weer wat om naar te kijken!
  We kwamen ook de andere deelnemers tegen in de gangen, dus wat meer kennissen en wat babbelen, wat maakt dat de tijd snel voorbij ging! Daarna ons maar omkleden, nog wat opwarmen en dan naar boven om klaar te staan! Vandaag stond er ballroom op het programma, Duo 5-dans, het verliep redelijk goed, maar we waren niet super tevreden over onze eigen prestatie! Onze piek was duidelijk over, maar 's avonds tijdens de prijsuitreiking bleek dat het toch nog voldoende was om onze titel te verdedigen en de gouden medaille mee naar huis te nemen!
  Vandaag hebben we ook afscheid genomen van Alex en Jacqueline, zij dansten hun laaste wedstrijd vandaag en daarom hebben we hen een canvas gegevens met allemaal herinneringen van het wedstrijdcarriere! Nog even wat gaan eten samen met hen en dan naar het hoogtepunt van deze wedstrijd toeleven: professional Latin!! En het was weer de moeite! We lagen er jammer genoeg ook zeer laat in, en morgen was het zeer vroeg dag, want we hadden al om 7h 's ochtens een afspraak voor haar en make-up ...

  Na slechts enkel uren slaap liep onze wekker al af! Meer slapend dan wakker trokken we terug naar het New Port Bay hotel, en namen we daar plaats om onze haren en make-up professioneel te laten doen! Het was echt de moeite waard! Zeer tevreden met het resultaat, en met een hoofd vol ideeen voor volgende wedstrijden, gingen we terug naar ons hotel om daar te ontbijten!
  Daarna gingen we terug naar de kamer om onze spullen in te pakken en dan terug naar de wedstrijd! Vandaag stond er latin op het programma, jammer genoeg hadden we hierin geen tegenstand (daar zullen we nog aan moeten werken tegen volgend jaar) en konden we onze titel ook hier verlengen! De rest van de avond ging als een sneltrein voorbij door alle prachtige reeksen die we te zien kregen, en moe maar voldaan kropen we ons bedje in iets na middernacht!
  Maandagochtend hebben we ons slaaptekort van de vorige nacht wat ingehaald! Nadat we ons buikje weer volgegeten hadden aan het ontbijt hebben we uitgecheckt en zijn we nog even naar Disneyland geweest. Dit keer besloten we om het movie-park een keertje in te gaan! Ook zeker en vast een aanrader!

  Wij hebben alvast weer genoten van dit wereldkampioenschap en zijn trots dat we onze titels hebben kunnen verlengen!

 • blog thumbnail

  Naar jaarlijkse gewoonte trekken we 2-jaarlijks naar Malta het laatste weekend van november om deel te nemen aan de Malta Open Dance Spectacular.
  Mooi land, goede temperaturen, wat zon ... de ideale omstandigheden dus om er ook nog wat vakantie aan te hangen, dus gingen we met zijn allen van vrijdag tot en met woensdag!

  De trip begon wel niet zo goed: 's morgens kregen we telefoon van Marcel en Linda dat zij niet meekonden aangezien ze op de spoed zaten met Marcel zijn rug, Sophie merkte op de luchthaven dat ze haar identiteitskaart thuis vergeten was en Greet had problemen met het openbaar vervoer waardoor ze meer dan een uur na afspraak pas op de luchthaven was!
  Maar gelukkig was dat niet het begin van een ongeluksreis, want eens op Maltese bodem waren verliep alles vlot! Pippa stond ons op te wachten op de luchthaven, en van daaruit ging het door naar het San Antonio hotel! Het was al laat dus, gewoon uitpakken en ons bed in!

  Zaterdagochtend lekker ontbeten, een klein wandelingetje gaan maken en daarna de kamer op om ons klaar te maken voor de wedstrijd! Haar en make-up werden gedaan en kleding werd ingepakt! Toen de bussen vol geladen waren ging het richting Sliema voor de wedstrijd!
  Op de eerste dag kwamen we aan bod in zowel Duo Ballroom als Combi Ballroom. Beide reeksen waren niet zo groot, maar met 4 deelnemers toch de moeite! Uiteindelijk behaalden we in de duo-reeks een gouden medaille en in de combi ballroom mochten we brons mee naar huis nemen!
  Ook Klaartje & Heidi dansten vandaag de Hoofdklasse combi 1 ballroom en behaalden daar ook een bronzen medaille, en Klaartje & Sophie werden eerste in hun Duo 1 latin 4-dans wedstrijd! Een mooie vangst dus voor de Belgen.

  Eenmaal in het hotel bleek er een groot probleem te zijn in de eetzaal: er was een kerstfeest en alle dansers kwamen tegelijkertijd eten, wat ervoor zorgde dat het een immense overrompeling was. Voor ons was er geen plaats meer, maar door een beetje uit onze kram te schieten bij de manager was dat probleem ook snel opgelost en mochten we in het a la carte restaurant plaatsnemen en bestellen wat we wensten! Lekker gegeten dus ;-)
  Daarna nog met zijn allen wat gaan drinken in de Irish Pub en dan maar weer snel ons bedje in, want de volgende dag was het natuurlijk weer wedstrijd!

  Zondagochtend verliep een beetje hetzelfde als zaterdag: een kleine wandeling, daarna terug de kamer op om ons klaar te maken voor de latin! Ook vandaag dansten we zowel Duo als combi en deden we op het einde mee aan de Teammatch. De eerste ronde was OK, de tweede ronde ging nog wat beter en onze resultaten vandaag waren volledig zoals gehoopt! Een gouden plak in de Duo latin en een mooie 5e plaats in de Combi Latin!
  Ook Sophie en Klaartje kwamen vandaag weer aan de start van de wedstrijd, in de debutanten combi 1 ballroom behaalden ze een zilveren plaats en in de duo ballroom 4-dans werden ze weer eerste!
  Als laatste was er de teammatch, waarin 4 samengestelde teams tegen elkaar gingen strijden! We zaten allemaal in team 'STARS'. Desondanks dat we niet gewonnen hebben, hadden we de grootste lol met ons team en dat was het allerbelangrijkste! Als afsluiter met heel de bende nog wat dansjes gedaan en daarna allemaal terug de bus op richting San Antonio!
  Nadat we ons opgefrist hadden zijn we weer gaan genieten van het lekkere buffet en daarna nog wat gaan drinken! We hadden wat mededansers in de Irish Pub, wat maakte dat we er niet zo vroeg inlagen, maar daar is vakantie voor!

  Maandag hebben we met zijn allen het eiland verkend met een hop-on-hop-off bus! Langs het water gewandeld, tot in Marsasloxx waar we heerlijk gelunched hebben, en zo de rit afgemaakt tot we terug aan het hotel waren, waar de bus zelfs voor de deur stopte! Wat een luxe ;-)
  Dinsdag hebben we ons opgesplitst en zijn we met een deel richting Gozo geweest, waar we nog niet geweest waren, en het andere deel ging richting Valetta en Mdina! Gozo was ook eens de moeite, zo hebben we het Azurenwindow toch weer eens gezien!
  Die avond zijn we dan samen met het Slovaakse team gaan eten in een naburige baai, op uitnodiging van Andrej! Het werd een gezellige avond, waar we lekker gegeten hebben!
  Woensdag was alweer onze laatste dag! Na het ontbijt zijn we nog wat gaan wandelen en hebben we wat winkeltjes bezocht! Daarna alles in de busjes geladen en naar de luchthaven! De check-in verliep, in tegenstelling tot de vorige keer, super vlot waardoor we nog tijd genoeg hadden om een hapje te eten in het hardrock cafe!

  Het was weer een super gezellige trip! Op naar de Parijs binnen 2 dagen!

 • blog thumbnail

  Workshops

  Gisteren een hele dag nieuwe dansjes aangleerd tijdens de Nationale dansdag en vandaag weeral wat nieuws op het programma: een workshop in dancehall, afrobeat en Azonto!
  De workshops werden georganiseerd voor en door de Rolling stars! Een beperkt groepje dus, maar dat maakte het er niet minder tof op!
  De 2 gasten die de workshops hebben gegeven waren zeer tof en ze hadden een toffe choreo uitgewerkt! De opwarming was wat meer hiphop geinspireerd, en de rest van de workshop was een Dancehall en Azonto! Zeer tof om deze nieuwe dansstijlen een keertje uit te proberen!
  Tijdens de pauze met zijn alle nog gesmuld van nog enkele heerlijke pannenkoeken en dat maakte de dag helemaal compleet!

  De workshop was zeker en vast voor herhaling vatbaar, maar dan gooien we hem open voor iedereen, want hier willen we de rest van de dansers toch ook een keertje mee laten kennis maken!

 • blog thumbnail

  Dit weekend stond er wat anders op het programma dan wedstrijddansen, namelijk de nationale dansdag van de Belgische Federatie Rolstoeldansen!
  Het event had dit jaar terug plaats in Lommel, in zaal den Horst, en samen met onze club de Rolling Stars zorgden wij voor de organisatie van deze 6e editie!

  De Nationale Dansdag volgde weer de vertrouwde formule: elke club brengt een demonstratie, elke instructeur leert een fun-dansje aan en tussendoor zijn er nog de gebruikelijke pannenkoeken: een hele namiddag dansplezier voor iedereen.
  De opkomst van dit jaar was weer immens, met meer dan 200 aanwezigen konden we het event enkel maar geslaagd noemen!
  Op naar de volgende editie in de Vlaanders!

 • blog thumbnail

  Greet vertrok donderdag 27 november al met Sander richting Kosice, Slovakije, om daar naar het Europees Kampioenschap te gaan. Sander om deel te nemen en Greet om te kijken! De reis verliep super, en na een tripje van ongeveer 16 uur, 1600 km, een paar korte stops, een powernap van 20 minuten en een verkwikkende douche later stonden we op het Europese kampioenschap!
  Een tof weekend, mooie prestaties, en veel lachen met internationale dansvrienden: dat was de ideale samenvatting van het EK in Kosice!
  Op maandag trokken Sander en Greet al richting Bratislava, namiddag checkten we in in het IBIS hotel en gingen we de stad nog even bezoeken, inclusief het shopping centrum ;-)
  Sander vertrok dinsdagavond terug naar Belgie! Nadat Greet hem op de luchthaven had afgezet, was ze uitgenodigd door Andrej om uit te gaan eten samen met hem, Kiki en Zusanna! Een gezellige avond, met lekker Slovaaks eten!

  Woensdagochtend kwam de rest van de familie aan! Elien, mam en pap waren dinsdagavond vertrokken in Belgie en kwamen woensdagochten aan in Bratislava. Na een heerlijk ontbijt zijn we de stad in getrokken om heel Bratislava te ontdekken! Een stad die Elien en Greet al vaak gezien hebben,maar die we ook graag aan onze ouders wilden laten zien! Het was een toffe dag die we afsloten met een lekker etentje bij de italiaan! Aangezien het een lange dag was voor mam & pap zijn we niet te laat naar bed gegaan zodat we de volgende dag uitgerust waren!
  Donderdagochtend zijn we het kasteel van Bratislava gaan bezoeken: prachtige om Bratislava van bovenuit te zien, en het mooie kasteel te bezoeken! De tocht naar beneden was wat moeilijker met de rolstoel, maar moeilijk gaat ook! 's Avonds waren we uitgenodigd door Andrej om samen met hem te gaan uit eten in een Japans Showcooking restaurant! Iets wat we nog nooit gedaan hadden, en echt wel de moeite om een keertje te doen!
  Donderdagnamiddag waren we uitgenodigd in de dansschool van Andrej! Eerste kregen we een rondleiding in het mooie complex, hebben we wat gedronken en daarna hebben Elien en Greet nog de tijd gehad om hun showdans even door te trainen voor de wedstrijd!
  Vrijdag zijn we met heel de familie naar Schonbrunn gegaan om het paleis van Sissie te gaan bezoeken! Het was echt machtig: prachtige tuinen, een immens park, een prachtig gerenoveerd kasteel, vanbovenuit een zicht over heel Wenen! Echt de moeite om daar een dagje naar toe te gaan! 's Avonds was er het eerste diner met alle reeds aanwezigen, naast ons waren er al enkele juryleden en ook Nel & Henk waren er al! Ook Lucienne is deze avond gearriveerd! Het werd en zeer gezellige avond waar we veel gelachen hebben!
  Zaterdag terug richting Wenen om de stad zelf te bezoeken, ook zeker en vast een bezoekje waard! Prachtige gebouwen en zeer gezellig om rond te lopen! Maar we moesten op tijd terug richting Bratislava, aangezien er het officiele diner was deze avond! Er waren 45 genodigden, dus een heleboel mensen, waardoor we nog niet met iedereen hebben kunnen praten, maar het was een gezellige avond! Iedereen ging natuurlijk op tijd naar bed, aangezien het de volgende dag wedstrijd was!

  Zondag = wedstrijddag! De dag begon met een lekker ontbijt in het IBIS hotel, daarna zijn we mam & pap wat gaan helpen met het laden van de auto en hebben we hen uitgezwaaid! Daarna nog snel het stad in voor de supermarkt en wat andere spullen en dan terug naar het hotel! Daar hadden we afgesproken met Agatha, een van de slechtziende dansers, om haar te helpen met haar & make-up! Zij was zeer tevreden, en dus wij ook!!
  Daarna nog snel zelf onze spullen nemen, kleding inpakken, haar & make-up van Greet al in orde maken en dan in de auto richting het Sheraton hotel waar de wedstrijd zou plaatsvinden!
  Ook daar eerst nog wat geholpen waar nodig voor haar en make-up van het Hongaarse team en daarna de vlaggenparade oefenen, de muziek voor de showdans testen en ons rugnummer halen!
  Uiteindelijk blijkt dat we ons zelfs voor een wedstrijd die om 18h pas start nog moeten haasten om klaar te geraken, maar eind goed al goed: we stonden op tijd klaar voor de officiele opening van de wedstrijd!
  Naast het rolstoeldansen was er voor de aanwezigen natuurlijk nog wat om naar te kijken, zo was er een wedstrijd voor mentaal gehandicapte dansers, was er een wedstrijd voor blinde en/of slechtziende danskoppels, een WDSF-wedstrijd voor validen in Ballroom en Latin, alsook een demonstratie door enkele jonge koppels van de club! De showdans wedstrijd in het rolstoeldansen telde 7 koppels uit 7 landen (Belgie, Nederland, Groot-Britannie, Hongarije, Israel, Polen en Slovakije), een uitgebreid veld dus voor ons om in te dansen!
  Alle verschillende dansen waren zeer uiteenlopend, waardoor het volgens ons niet eenvoudig was om te jureren! Maar moeilijk gaat ook natuurlijk ;-) Tijdens de prijsuitreiking bleek dat we een 4e plaats behaald hadden, perfect waar we verwacht hadden te eindigen, dus zeer tevreden met dit resultaat!
  Na de wedstrijd was er nog een heerlijk walking dinner, en daarna ging iedereen terug richting hotel!

  Maandagochtend hebben we nog een uitgebreid ontbijt genomen in het IBIS hotel en daarna zijn we aan onze reis terug naar Belgie begonnen!

 • blog thumbnail

  Drukke tijden in oktober! Dit weekend vertrokken we samen met Sofie, Klaartje en Heidi naar Londen om deel te nemem aan de British Open Wheelchair Dancesport Championships 2016.
  Op vrijdag namen we allemaal de Eurostar richting St. Pancras! Heidi & Klaartje gingen rond de middag al naar 'The UK' en Sophie volgde samen met ons tegen de avond!
  Vrijdagavond hebben we niet veel meer uitgestoken, iedereen was moe van de reis! Dus nog snel wat eten op de kamer en dan allemaal slapen, want de volgende dag stond er een hele dag vol workshops op het programma!

  Na een ontbijt in Le Pain Quotidien, namen we met zijn allen de trein richting Stevenage! Openbaar vervoer in Londen is zeer goed te doen, dus konden we een kwartiertje voor vertrek gewoon onze trein kiezen! Een dik half uur later kwamen we aan in Stevenage voor de workshops!
  Het was een aangenaam weerzien met de dansers uit Engeland en ook de Poolse dansers die we in Ruzemberok ontmoet hebben waren daar! Zeer tof dus!
  Tijdens de dag stond er vanalles op het programma, zo zorgde Andrej Micunek voor een opwarming voor alle dansers, stond er voor de validen een workshop Rumba op het programma en voor de rostoeldansers een workshop rond partnering. Ray Bullpit heeft dan voor iedereen ook nog een workshop rond ritme gegeven, inclusief muziekinstrumenten wat voor een hilarisch geheel zorgde! Ook was er een lezing van een acteur/producer die een kortfilm aan het produceren was over zijn handicap. En er werd afgesloten met enkele fundansen!
  Een zeer aangename dag dus, waar we weer vanalles hebben bijgeleerd!
  Zaterdagavond zijn we gaan uit eten met Lies, een vriendin die momenteel in Londen verblijft voor haar doctoraat. Met zijn allen heerlijk gesmuld bij een italiaan! En natuurlijk niet te laat naar bed gegaan want op zondag was het wedstrijd!

  Op zondagochtend weer heerlijk gaan ontbijten bij Le Pain Quotidien en daarna weer de trein op richting Stevenage! In de trein nog wat haar en make-up bijgewerkt en eenmaal in de zaal ons beginnen klaar te maken, want we zaten al redelijk vroeg in het programma!
  De dag begon met het standaard-dansen. Elien & ik deden mee in het Duo-dansen en in het combi-dansen, jammer genoeg waren we in beide reeksen alleen, maar dat weerhield ons er niet van om een mooie demonstratie neer te zetten! Ook Heidi en Klaartje kwamen voormiddag aan de beurt met combi ballroom, en ook zij waren tevreden over hun beide reeksen! Op het einde van de voormiddag was er de eerste prijsuitreiking en de eerste 3 medailles die "Team Belgium" kreeg waren allemaal goud! Zeer tevreden dus en helemaal klaar voor de namiddag! Eerst stond er voor ons de showdanswedstrijd op het programma! Beetje hectisch weer om klaar te geraken, met de kledingwissels etc, maar gelukkig net op tijd klaar! Toch weer een beetje spannend, want na het BK hebben we de showdans niet echt geoefend, maar al bij al was het een goede prestatie!

  Namiddag was het de beurt aan Latin, Elien en ik deden weer duo als combi, en ook Sofie & Klaartje kwamen voor de eerste keer aan de start van de Amateurs Duo 1 Latin! Aangezien Elien en ik ook hier weer alleen waren, hebben we in het duo-dansen meegedanst met de Amateurs en stonden we voor het combi-dansen op de vloer samen met de blinden & dove danskoppels! Een unieke ervaring om samen met hen de vloer te delen, maar zeker voor herhaling vatbaar, echte inclusie!
  Het liep allemaal zeer vlot en tijdens de tweede prijsuitreiking was het ook duidelijk dat dat gevoel goed zat: weer 4 gouden medailles erbij voor het belgische team: 3 voor ons (duo, combi, freestyle) en ook Klaartje & Sophie behaalden op hun eerste wedstrijd ook meteen een gouden medaille! Na nog enkele foto's gemaakt te hebben en onze dansvrienden uitgewuifd te hebben, stapten we terug de trein op richting Londen! Eerst langs het hotel, door de gietende regen, om ons op te frissen en wat te rusten, en daarna lekker italiaans gaan uiteten met zijn allen!

  Maandag was jammer genoeg al de laatste dag!! Ook nu weer gaan ontbijten bij Le Pain Quotidien en daarna de metro op naar Harrods!
  Het was een hele trip, maar het was het allemaal waard, een prachtige winkel met alles wat je je maar kan inbeelden!! Veel windowshoppen, en een beetje echt shoppen, later zijn we richting Hyde Park gegaan om wat te wandelen! Daarna nog naar de McDonals gegaan om wat te eten en dan met de taxi richting het hotel!
  Het inpakken was gelukkig wel al gebeurd, dus we konnen snel met onze hele karavaan valiezen en stoelen richting de trein! Daar werden we gelukkig goed geholpen door het aanwezige personeel zodat we vlot door de security check geraakten!
  Twee uurtjes later waren we terug in Belgie en dat was jammer genoeg het einde van onze prachtige reis!

 • blog thumbnail

  Slecht een week na het Belgisch kampioenschap trokken we richting Nederland, Bergen-op-zoom, om deel te nemen aan de WDC-Al Open BeNeLux kampioenschappen 2016.
  Gelukkig stond het rolstoeldansen niet al te vroeg op het programma, want door de trouw van Hanne & Lim lagen we er gisteren niet al te vroeg in (of vandaag redelijk vroeg, ligt er maar aan hoe je het bekijkt!). Maar doordat we pas rond de middag moesten vertrekken hebben we toch nog voldoende kunnen slapen om uitgerust in Nederland aan te komen.

  Jammer genoeg was de opkomt niet zo gek groot, met 3 koppels in het Ballroom-dansen en 2 koppels in het Latin-dansen! Maar dat weerhield niemand ervan om zijn beste beentje voor te zetten en het aanwezig publiek een prachtige wedstrijd rolstoeldansen te laten zien in al zijn facetten!
  Wij waren het enige koppel dat deelnam in de Duo 5-dans, waardoor we ook automatisch onze 2 BeNeLux titels mee naar huis mochten nemen: WDC-Al BeNeLux kampioen Duo Ballroom 5-dans en WDC-Al BeNeLux kampioen Duo Latin 5-dans.

  Het was een goede oefening voor de wedstrijden die nog komen zullen en tof om ons kunnen te laten zien aan de aanwezige toeschouwers!
  Nu op naar Londen volgende week!

 • blog thumbnail

  Tijdens het weekend van 1 en 2 oktober vond in Hasselt het Open Belgisch Kampioenschap Rolstoeldansen plaats. Natuurlijk namen ook wij weer deel aan deze editie van de Sport & Handicap Wheelchair Dance Cup!
  Het was weer een aangenaam weekend met prachtige resultaten!
  We deden mee in verschillende reeksen, 6 om correct te zijn, en werden in bijna al onze reeksen Belgisch Kampioen!

  In de Hoofdklasse Duo latin 2, Hoofdklasse Duo Ballroom 2 en Hoofdklasse Combi Ballroom 2 behaalden we de eerste plaats en werden we Belgisch Kampioen. In de Hoofdklasse Combi 2 Latin moesten we 1 Nederlands koppel laten voorgaan en behaalden we Zilver, maar ook wel de Belgische Titel! In de Freestyle voor duo's behaalden we een 2e plaats en samen met onze groep de Rolling Stars mogen we ons vanaf dit weekend ook Belgisch Kampioen in de Freestyle voor groepen noemen met onze choreografie 'Jai Ho'.
  Naast het feit dat we zeer tevreden zijn met onze Belgisch titels, zijn we natuurlijk nog meer tevreden dat alles vlot verliep. We hebben met Arend hard gewerkt aan onze afwerking en uistraling in de Duo Ballroom en dat kwam blijkbaar goed naar boven! Dus iets om tevreden over te zijn! Nu de Duo latin nog even updaten en dan eindelijk terug beginnen aan de combi ;-)

  Het was ook super tof om onze buitenlandse vrienden terug te zien, met dansers uit Duitsland, Korea, Japan, Polen, Oostenrijk, Spanje, Slovakije, Finland, Engeland en Kaapverdië waren de buitenlanders trouwens goed vertegenwoordigd! We hebben voor een week ook onze 3 vrienden uit Kaapverdië bij ons thuis op bezoek, dus het wordt nog een gezellige week!

  Deze week nog wat relaxen en dan hard trainen voor de volgende wedstrijden die in oktober plaatsvinden!

 • blog thumbnail

  Exact 19 jaar geleden hebben we onze eerste dansles gehad!!
  We hebben het rolstoeldansen leren kennen op een sportdag voor gehandicaptensport in Lommel, georganiseerd door GSVT. Doordat Elien onmiddellijk verkocht was, zijn we dus 19 jaar geleden op 13 september voor het eerste richting Genk getrokken om deel te nemen aan onze danslessen bij Lucienne

  Nu 19 jaar later vinden we het nog toffer als toen die eerste keer, dus stoppen staat nog niet in ons woordenboek ;-)
  Op naar de volgende 19 jaar!!

 • blog thumbnail

  Op dinsdag 13 september 2016 werden we uitgenodigd in WZC Zilverlinde in Sint-Pieters-Leeuw om een demonstratie te geven voor hun bewoners!
  Voor de bewoners een dag die al begonnen was met een heerlijke barbecue!
  Het originele plan was om 2 demonstraties te geven op verschillende afdelingen, maar omdat het zo verschrikkelijk warm was, werd er besloten om iedereen samen te plaatsen in 1 afdelingen en slechts 1 demonstratie te geven! Voor ons net iets draaglijker, en voor de bewoners & werknemers ook een pak aangenamer!
  De bewoners vonden het, net zoals wij, een schitterende dag!

  Er werd van deze dag ook een tof artikel geschreven op de nieuwssite van Sint-Pieters-Leeuw, waar ook nog enkele foto's en filmpjes bijstaan!

 • blog thumbnail

  Net terug van Slovakije, maar weeral wat op ons programma! Vandaag dicht bij huis: een initiatie rolstoeldansen bij het zilvermeer!

  Sailability heeft ons uitgenodigd om hun slotavond en slotfuif op te fleuren met een initiatie rolstoeldansen! Sailability Vlaanderen wil de zeilsport voor iedereen toegankelijk maken, ook voor mensen met een fysieke, verstandelijke, psychische, auditieve of visuele beperking.

  Het was een aangenamen avond, waar iedereen veel plezier beleefd heeft!

 • blog thumbnail

  We hebben weer een schitterend danskamp in Slovakije achter de rug!
  Net als vorig jaar waren we dit jaar weer uitgenodigd door Andrej om deel te namen aan hun internationaal danskamp in Ruzemberok, Slovakije. Een uitnodiging die we niet kunnen afslaan, dus vertrokken we samen met Sander, Heidi en Klaartje op 25 augustus met de vlieger naar Bratislava! Van daaruit moesten we nog een 3-tal uurtjes met onze huurauto rijden tot we in Ruzemberok waren, maar gelukkig was er genoeg ambiance zodat de rit vlot verliep!

  Het danskamp zelf was ook weer schitterend. Elke dag begon met een opwarming van 1 uur, daarna een uurtje techniek voor de validen, en een uurtje voor de rolstoeldansers. Daarna was het tijd voor privélessen: steeds sessies van 30 minuten bij verschillende leraren! 's middags was er lunch en daarna een uurtje rust! Namiddag begon de dag opnieuw met een uurtje les voor de validen en een uurtje voor de rolstoelen en daarna weer verschillende privélessen! Na het avondeten was er weer even vrije tijd, en daarna was er elke avond competitietraining!

  We hebben allemaal veel bijgeleerd van de verschillende leraren (Kiki, Ray, Andrej, Oxana en enkele gelegenheidscoachen)! Dus we kunnen er weer tegenaan voor het nieuwe wedstrijdseizoen!

  Gelukkig was het niet elke dag zo hard trainen en waren er ook 2 namiddagen dat we vrij waren! Tijdens de eerste vrije namiddag zijn we samen met de groep van Polen (blinde dansers) naar een kuuroord in de buurt gegaan en de andere vrije namiddag is de Belgische delegatie samen met Kiki naar Besenova, een zeer groot kuuroord met thermische baden geweest! Zeker voor herhaling vatbaar! Ook de laatste dag, voor we de vlieger op moesten, zijn we nog even gaan ontspannen aan het grote meer in de buurt van Ruzemberok!

  Zeer geslaagde week dus weer! Hopelijk kunnen we volgend jaar nog een keertje gaan!

 • blog thumbnail

  Dit weekend waren we uitgenodigd door onze vrienden uit Kaapverdië om deel te nemen aan hun 4e internationale gala in Ettelbruck, luxemburg! Vrijdagochten zijn we richting Luxemburg vertrokken, slechts een kleine 4 uur rijden! Die dag was er nog niet veel gepland, aangezien het kaapverdische weekend, waar de show deel van uitmaakt, pas op zaterdag begon! We hebbn de stad een beetje verkend en samen met onze vrienden uit Kaapverdië en Brazilië gegeten en op tijd gaan slapen!

  Zaterdag startte met een ontbijt en daarna een gezamelijke generale repetitie op het podium! Het middagmaal mochten we gaan eten in een nabijgelezen WZC en daarna hadden we wat vrije tijd tot de show begon om 19 uur! We hebben toen nog wat gewandeld en zijn op tijd naar de zaal vertrokken om ons klaar te maken! De show was geweldig! Naast de vele dansen van de kaapverdiërs zelf waren er 2 dansen van Nel & Henk, 2 van de Braziliaanse dansers en 2 van ons! Na een kleine 2 uur was de show voorbij en konden we nog even het publiek in voor felicitaties in ontvangst te nemen! We vonden het een zeer toffe avond!
  Daarna zijn we nog samen naar club geweest, waar typische muziek gedraaid werd (kizomba, zouk, ...) en waar we de hele avond nog gedanst hebben!! Moeilijk, maar zeer tof ;-)

  Zondag is rustig gestart met een ontbijtje en een wandeling in het stadje! Namiddag zijn we nog naar het kaapverdisch weekend geweest en hebben we daar verder kennis gemaakt met hun muziek en eten en hebben we nog gekeken naar het optreden van de Kaapverdiërs!

  In de vroege avond terug richting België vertrokken!
  Een zeer geslaagd weekend, met een prettig weerzien van iedereen!

 • Naar jaarlijkse gewoonte houden we bij Neerpelt kermis de jaarlijkste BBQ van de Rolling Stars! Dus ook dit jaar kon dat niet ontbreken in onze kalender!

  De Namiddag starte met een aperitief voor de ouders, terwijl de dansers allemaal richting kermis trokken! Enkele ritjes in de snelrups, de alibaba en een attractie die overkop ging later, was het tijd om terug richting het CLB te gaan om aan de BBQ te beginnen!

  Zowel Lucienne, als wij, werden door de danser in de bloementjes gezet voor de inzet van het voorbije jaar, iets wat we steeds weer zeer erg waarden! Dus BEDANKT!!!

 • Schitterend nieuws! Vandaag zijn onze nieuwe ballroomkleedjes toegekomen!!
  We zijn er weer zeeeer tevreden over! Op een foto moeten jullie nog even wachten, tot de wedstrijden eraan komen! >br>
  We willen dan ook onze sponsor RainbowSHIU Dance Wear Super Store, weer heel hartelijk bedanken om ons ook dit jaar weer te voorzien van een prachtige jurk! We zijn er zeker van dat we in september weer zullen schitteren op de dansvloer!!

 • blog thumbnail

  Ook voor de WDC-wedstrijden is dit de laatste wedstrijd van het seizoen!
  We trokken voor deze laatste wedstrijd richting Nijkerk, Nederland! Niet echt bij de deur, maar dat hebben we er graag voor over! En gelukkig start de wedstrijd ook niet al te vroeg! Aangezien er een missing gebeurd was met de inschrijving van een van de koppels, mochten we deze keer zowel in duo als combi meedoen, dus hebben we dat ook maar gedaan! In alle reeksen waren dit deze keer tegenstanders, wat het voor ons extra tof maakte!

  Met de behaalde resultaten waren we ook zeer tevreden:
  5-dans Duo Ballroom: 1e plaats
  5-dans Duo Latin: 1e plaats
  5-dans Combi Ballroom: 2e plaats
  5-dans Combi Latin: 2e plaats

  Ook onze dansers van de Rolling Stars, Sophie, Cindy, Klaartje, Heidi en Greet, waren zeer tevreden met de behaalde resultaten! Klaartje en Greet wonnen daarbovenop trouwens nog een weekendverblijf, dus een geslaagde dag voor ons allemaal!
  Elien en ik hebben vandaag ook onze nieuwe latin-jurken gevonden bij JB-dancefashion! Greet kocht er een bestaande jurk en Joland zal voor Elien een op maat gemaakte bijpassende jurk maken! Ook daar kijken we dus erg naar uit!

 • blog thumbnail

  Vandaag organiseerden we samen met de Rolling Stars Lommel een dag vol workshops, zowel voor onze dansers, als voor de Belgische rolstoeldansers!
  De dag startte met 2 workshops Streetdance van Steven Benou! De eerste workshop was enkel voor onze dansers, en daar werden enkel basistechnieke van streetdance aangeleerd! Onze dansers vonden het een geweldige ervaring en ook wij waren zeer tevreden over de workshop!

  Namiddag werden er 2 workshops gegeven die open waren voor alle (Belgische) rolstoeldansers! En daar mochten we zeer tevreden zijn over de opkomst, want er waren maar liefst 21 deelnemers! Zeker een succes voor de eerste keer!!

  Steven benou gaf ook hier eerste weer een workshop Streetdance, waar er ook hier eerst gestart werd met enkele basistechnieken en daarna een kleine choreografie werd aangeleerd! Iedereen was laaiend enthousiast over deze workshop, dus zeker voor herhaling vatbaar!
  Daarna hebben we de namiddag nog opgevuld met een workshop die de basisbeginsels van Flamenco dansen aanleerde! Deze workshop werd gegeven door mezelf en Heidi, een van onze dansers die al jaren Flamenco danst! Ook deze workshop was geslaagd, hoewel het Flamenco dansen zeker en vast niet eenvoudig is om op 1 uurtje onder de knie te krijgen!

  In het najaar plannen we een tweede dag vol met workshops!

 • blog thumbnail

  Paasweekend staat bij ons al sinds jaar en dag aangeduid in onze agenda, want dan vind naar jaarlijkse gewoonte de World Cup Rolstoeldansen plaats in Cuijk!
  Ook dit jaar weer waren we van de partij! Vrijdag startte de voorbereidingen al door onze nagels te laten doen, ons te laten tannen en de valiezen al klaar te maken (dansjurken, gewonen kleding, make-up, haarspullen, ...)!
  Zaterdagmorgen start de dag naar gewoonte steeds zeer vroeg, want dan moeten onze haren en onze make-up al in orde zijn alvoren we rond 7h30 richting Cuijk vertrekken! En dit jaar was dat natuurlijk niet anders!

  De wedstrijd was ook dit jaar weer geweldig! Op zaterdag stond er voor ons duo latin en combi ballroom op het programma! De ene reeks ging al wat beter als de andere! Onze combi ballroom verliep niet van een leien dakje, maar al bij al hebben we ons erdoor geslagen! Jammer genoeg was dat ook te merken aan onze resultaten, want we werden slechts 12e en haalden we de halve finale net niet! Onze andere reeks ging wel helemaal lekker, net zoals we graag wilden! En ook dat was te zien in onze resultaten! In de Hoofdklasse Duo Latin 2 werden we 1e en waren we de winnaars van de World Cup!! Zeer tevreden over deze eerste dag dus!

  De tweede dag van de wedstrijd was ook zeer geslaagd! We hadden vandaag ook weer 2 reeksen op het programma staand: Combi Latin en Duo Ballroom, het omgekeerde van gisteren!!
  Als eerste reeks stond de combi op het programma! De reeks was niet zo groot, maar wel grote concurentie! We gingen zeker en vast niet winnen, maar waren wel tevreden over hoe we gedanst hadden en ook over onze uitslag: een 4e plaats!! In onze duo verliep alles ook weer van een leien dakje en waren we tevreden over hoe we gedanst hadden! Tijdens de prijsuitreiking bleek dat de jury dit ook vond, want we werden weer eerste en mochten we ook hier de troffee van de World Cup mee naar huis nemen!!

  Naast onze schitterende resultaten op de vloer, hadden we ook een schitterende tijd langs de vloer met al onze dansers en onze buitenlandse dansvrienden! We kijken nu al weer uit naar volgend jaar!

 • blog thumbnail

  Ook in Maart stond er een WDC-wedstrijd op het programma, dit keer redelijk dicht bij, in Bergen-op-Zoom! Zoals gewoonlijk dansten we ook hier 2 duo-reeksen: 5-dans Ballroom en 5-dans Latin! Ook Sophie, Cindy, Heidi, Klaartje en Greet waren mee!
  In de 5-dans Duo Latin waren we jammer genoeg alleen, aangezien het wat laat werd voor Greet (die nog naar Leuven moest) en daardoor besliste dat ze na de ballroom richting huis gingen! Dus daar mochten we de gouden medaille mee naar huis nemen! In de Duo 5-dans ballroom dansten we samen met Greet en Klaartje, en ook deze reeks wonnen we!

  Zeer tevreden met onze resultaten, en met die van onze dansers, keerden we 's avonds laat na een tussenstop in de McDonals terug richting Lommel!

 • blog thumbnail

  In het begin van het jaar zijn er niet veel wedstrijden in het reguliere wedstrijdcircuit (SRN - BeRF), dus zijn we blij met de Dutch-al wedstrijden waar we in de tussentijd aan kunnen deelnemen!
  Ook deze keer was het niet zo ver, we moesten maar tot in Roosendael! De wedstrijd is redelijk last-minute van locatie veranderd, waardoor er jammer genoeg niet zoveel volk aanwezig was! Maar dat maakte het er niet minder tof op! Wij waren met een heel busje richting Roosendael gereden: Sophie en Klaartje (combi 3-dans ballroom & latin), Frauke en Jennifer (5-dans combi ballroom), Jennifer en Jessica (3-dans duo ballroom)

  Onze 2 reeksen, 5-dans duo ballroom en 5-dans duo latin, verliepen zeer vlot en we waren dan ook blij dat we 2 keer de gouden medaille mee naar huis mochten nemen!!

  Ook onze dansers waren zeer tevreden met hun resultaten! Volgend maand gaan we naar Bergen-op-Zoom!

 • Na een demonstratie in Antwerpen vorige week, trokken we deze keer naar Grimbergen, voor een demonstratie op het valentijnsbal van Dansclub Terpsichore!
  Onze demonstratie bestond uit 2 delen: eerst ballroom en daarna een latin gedeelte!
  Het was een gevulde avond voor de dansers van de dansclub, want naarst onze demonstratie waren er ook nog enkele demonstraties van andere dansers uit de club!

  Iedereen vond onze demonstratie geweldig! Ze waren aangenaam verrast door het rolstoeldansen en wat hierin mogelijk was! Dat is ook de reden waarom we steeds zoveel mogelijk demonstraties proberen te geven: om aan de mensen te laten zien dat rolstoeldansen ook bestaat en wat hier allemaal in kan gebeuren!
  We waren dan ook zeer blij dat we vandaag op dit valentijnsbal het rolstoeldansen weer in een positief daglicht konden zetten! Dat we dan van de organisatie ook nog elk een mooie korf vol streekproducten en een bos bloemen daarbovenop kregen, is dan ook een mooi extraatje!

 • blog thumbnail

  Ook de eerste wedstrijd van de SRN van het nieuwe jaar is ook een feit: vandaag vond de Wintertrophy in Nijkerk plaats!!
  Het was redelijk ver rijden, wat maakte dat we vroeg moesten vertrekken, maar dat vinden we al lang niet erg meer!!

  Het was een redelijk zware dag voor ons met 4 reeksen waarin we gingen deelnemen: Hoofdklasse combi ballroom & latin, Hoofdklassen Duo ballroom & latin! Maar ook daarover hoor je ons niet klagen, want daar kiezen we natuurlijk zelf voor!
  Het was een zeer aangenamen wedstrijd, waarbij we hebben kunnen kijken naar verschillende mooie reeksen met goede dansers!

  Tijdens de prijsuitreiking waren we ook zeer aangenaam verrast toen we te horen kregen dat we in alle reeksen een gouden medaille mee naar huis mochten nemen!! Een zeer geslaagde dag dus!!

 • blog thumbnail

  De allereerste wedstrijd van het nieuwe jaar, en we gaan al meteen redelijk ver weg: Nieuwegein!!
  Het is een wedstrijd van de WDC-Al, we kunnen dus meteen onze nieuwe wereldtitel laten zien hier!

  Jammer genoeg was de opkomst niet heel groot! Maar dat weerhield ons er niet van om een prachtige demonstratie in het duo-dansen neer te zetten!
  We hebben weer heel wat mooie reacties gekregen en daar doen we het uiteindelijk voor!