• Dansrolstoelen

  We hebben net nog een prachtig eindejaarskado gekregen: De goedkeuring van onze dansrolstoelen is binnen!! We gaan nog even een afspraak maken met Mario voor de laatste aanpassingen en daarna kunnen ze worden gemaakt! Hopelijk zo snel mogelijk, dat we er tijdens het BK of tijdens Cuijk al de vloer mee op kunnen (Dromen kan geen kwaad, en hopen mag :-))

 • Christmas Challenge Trophee - Dalfsen

  Een nieuwe wedstrijd dit jaar en wat voor een!! Vandaag de Christmas Challenge Trophee in Dalfsen gaan dansen, in een prachtig aangeklede zaal, met aangepaste wedstrijdmuziek en een geweldige presentator. Daarbovenop nog de wedstrijd die voorliep op schema in plaats van een beetje vertraging te hebben, dus alles was geslaagd! Onze dag begon al vroeg: om half 7 uit de veren, om 7 uur de deur open doen voor Sander en om kwart na 7 vertrekken richting Dalfsen, dat toch wel een dikke 2 uur rijden was vanuit Lommel. De heenreis verliep maar rustig, iedereen was nog moe, en Elien & Sander hun oogjes vielen dan ook geregeld dicht :-). Rond half 9 even een korte stop gemaakt om snel een klein ontbijtje te nemen en zo klaar te zijn voor de wedstrijd!

  Rond 9h waren we aanwezig in de zaal, Elien en ik zijn ons maar direct gaan omkleden terwijl Sander bij de spullen bleef. Met de hoofdklasse duo latin waren we al meteen als eerste reeks aan de beurt. De eerste ronde ging goed, enkel de muziek was een beetje aan de trage kant, maar gelukkig werd dat snel opgelost! De voorronde van de combi viel ook best mee, we merkten wel dat het al even geleden was, en ook de griep van vorige week kwam hier terug een beetje boven (snel buiten adem en "kleine" hoestbuien tussenin)! Maar al bij al goed gedanst want we mochten door naar de finale. Rond de middag arriveerde Sofie ook, zij en Sander moesten hun eerste finale pas vlak na de middag dansen, en konden zij ook nog indansen. Namiddag stond er voor ons de hoofdklasse duo standaard en de finale van de combi latin op het programma. Aangezien de eerste ronde van de hoofdklasse en de finale van de combi te kort op elkaar lagen hebben we onze eerste standaard finale nog maar in ons latinkleed gedanst -> ondanks dit ging het toch wel redelijk vlot. Ook de finale van de combi liep lekker, en onze tweede finale in de hoofdklasse duo standaard verliep ook redelijk goed. Onze topvorm van in Malta zijn we wel een beetje kwijt (na een hoge piek komt altijd een klein dalletje, en de ziekte van vorige zal er ook wel voor iets tussengezeten hebben), maar we waren toch tevreden over onze resultaten.

  Tijdens de prijsuitreiking mochten we een gouden medaille mee naar huis nemen in de hoofdklasse duo latin, en twee zilveren medailles (hoofdklasse duo standaard en amateurs combi 2 latin). Ook Sander en Sofie hadden goed gedanst, zij behaalden de derde plaats in de Amateurs duo 2 latin en mochten de bronzen medaille mee naar Belgie nemen!

  De heenrit was een heel stuk luidruchtiger: volop meezingen met de radio, grappen uithalen, chips eten en redbull drinken om toch wakker te blijven na deze lange dag!

 • Vandaag zijn we naar Brussel getrokken om daar een demonstratie rolstoeldansen te geven op Solidanza. Solidanza is een tweedaags dansfeest in het weekend rond 3 december, de Internationale dag voor personen met een handicap. Het is een onvergetelijke, kleurrijke ervaring voor iedereen die zich graag eens waagt aan wals en chachacha, tango en rock 'n roll. Solidanza is een geheel uniek concept dankzij de uitzonderlijke locatie: de prachtige Brusselse beurs die zelden zijn deuren opent en die tijdens dat weekend baadt in de gezellige sfeer van de Kerstmarkt van Brussel. Nog meer uniek is het publiek: jong en oud, ervaren dansers en enthousiaste beginners, mensen met en zonder rolstoel. Een feest voor iedereen, waarbij elke danspas die wordt gezet er eentje is voor het goede doel... Een danspas zet immers veel beweging. En dat is het motto van Solidanza.

  Het weer was niet zo schitteren (sneeuw en ijzel) en ook onze gezondheid was niet optimaal (ik heb het hele weekend plat gelegen met griep en Elien had een ontsteking op de luchtwegen --> de nasleep van Malta), maar niets weerhield ons ervan om toch te gaan dansen in Brussel. We arriveerden rond 16h en konden onze auto voor de deur parkeren! Binnen was het dansfeest al volop bezig: heel de dansvloer stond vol. Na eerste nog wat rondgekeken te hebben, iets te hebben gedronken en met een oude bekende (Miriam) te hebben gebabbeld, zijn we ons gaan klaarmaken voor de demonstratie. In het eerste deel lieten we het standaard dansen zien. Er kwam zowel combi als duo aan bod en de mensen vonden het prachtig. Iedereen stond langs de dansvloer te kijken en we kregen zeer veel applaus.

  Daarna snel onze latin-outfits aantrekken, want een kwartiertje later lieten we de mensen genieten van die andere discipline: het latin dansen. Ook dit werd zeer enthousiast onthaald, misschien zelfs nog enthousiaster. We hadden een immense vloer dus konden veel snelheid maken en dit zagen de mensen graag. We hebben achteraf nog veel mooie complimentjes gekregen! Na nog iets te drinken, en zelf nog even de dansvloer te zijn opgeweest, zijn we met zijn allen (Elien en ik, lucienne, Frank, Dorien en Sioen) naar Leuven afgezakt om daar nog gezellig samen een hapje te gaan eten!

  Er werden door verschillende fotografen foto's getrokken op Solidanza, ondere andere door Dieter Telemans. Zijn foto's kan je hieronder, en in ons fotoalbum bekijken!

 • Eindelijk was het zover: MALTA!! Een wedstrijd en reis waar we al lang naar uitkeken. Zaterdag en zondag was het wedstrijd, waarop we prachtige resultaten behaald hebben:
  Amateurs combi latin 2: 3e plaats
  Amateurs combi standaard 2: 4e plaats
  Selectieklasse duo latin 2: 3e plaats
  Selectieklasse duo standaard 2: 3e plaats
  Ook Sander en Sofie behaalde prachtige resultaten: zij werden eerste in de Amateurs duo 2 standaard en latin. Maandag en dinsdag hebben we een uitstap gemaakt naar Valetta en een rondtoch gedaan in het noorden Malta.

 • Rolstoelzumba

  Weer een nieuwe uitdaging in onze danscarriere. We zijn door Sporta - To walk again gevraagd om 5 initiatie-lessen rolstoelzumba te geven.

  Een leuke uitdaging, en hopelijk ook een leuke lessenreeks, dus dat namen we met veel plezier aan. De voorbereidingen waren toch iets moeilijker als verwacht, een rolstoel heeft zo zijn beperkingen en je moet toch wel heel wat dansjes onthouden voor een les. MAAR de eerste les viel super goed mee! Niemand wist goed wat te verwachten, zowel de deelnemers als wijzelf, maar iedereen was enthousias! We geven nu 5 lessen en wie weet daarna nog wel meer!

 • 11 november, een dag waarop de meeste mensen thuis zijn, maar wij niet. Vandaag zijn we naar Dworp afgezakt om daar op de dansliga dag een demonstratie rolstoeldansen te geven tijdens de slotshow.

  We werden rond 14h verwacht, want namiddag was er nog een generale repetitie met alle paren en groepen. De generale repetitie verliep vlot voor ons, de vloer was alleen een beetje glad waardoor we niet zoveel grip kregen op onze rolstoelen. Maar na een kleine opmerking daarover werd de vloer nog eens goed proper gemaakt en werd hij met een natte doek behandeld. We mochten de vloer nogmaals testen na de andere repetities en dit scheelde een heel pak.

  Na de repetitie ons snel gaan opmaken en gaan omkleden, want we hadden nog maar een dik half uur voor de echt show begon, we moesten namelijk nog wachten tot de laatste lessen gedaan waren want we moesten ons omkleden in een van de danszalen. De echte kleedkamers onder de zaal waren niet toegankelijk voor rolstoelen. We waren gelukkig op tijd klaar en gingen meteen daarna langs een zijdeur de zaal binnen. In het eerste deel dansen we standaard en kwamen de 5 dansen aan bod in een mengeling van duo en combi. Het publiek reageerde zeer enthousiast en we kregen veel applaus. Na een snelle kledingwissel, terwijl de andere demonstraties plaatsvonden, was het weer aan ons om te laten zien dat er ook aan latin dansen kon worden gedaan in een rolstoel. Ook hier was het publiek enthousiast en werd er zelfs meegeklapt met de muziek. Na de show hebben we ons nog even onder het publiek gemengd. We kregen een heleboel toffe reacties en zelfs aanvragen voor demonstraties in andere dansscholen! Ook Jef en Leona waren daar, en met hen hebben we ook nog een hele tijd gepraat.

  We hebben, ondanks het barslechte weer, een schitterende dag gehad! We willen de mensen van het dansliga team dan ook nog eens bedanken voor al de moeite die ze hebben gedaan en voor de geweldige zorgen! Misschien tot binnenkort!

 • De laatste wedstrijd van deze maand was Venlo! Een zeer toffe wedstrijd, met dit jaar weer een groot deelnemersveld!

  Voor het eerst deden we in de hoofdklasse duo zowel mee in de standaard als in de latin EN daarnaast dansten we ook nog in de Amateurs combi 2 standaard. Ze hadden het schema goed opgesteld, zodat we ons maar een minimaal aantal keer moesten omkleden! Het was lang geleden dat wij nog een keer de spits van een wedstrijd mochten afbijten, want als eerste stond de voorronde hoofdklasse duo 2 latin geprogrammeerd! We dansten tegen Nel en Henk. De voorronde ging hier net zoals de tweede finale super en we wachten dan ook met een goed gevoel de prijsuitreiking af. De andere duo-reeks (hoofdklasse duo 2 standaard) ging iets minder vlot, de choreo's liepen niet zoals ze moesten lopen en we merkten van het begin dat de andere twee paren sterker waren. Maar desalnietemin deden we toch nog ons best tijdens de 2 finales. Met onze combi-reeks wisten we ook niet goed wat te verwachten, want het was al een hele tijd geleden dat we hier nog een wedstrijd in gedanst hadden! Maar de voorronde ging goed, we werden doorgeplaatst naar de halve finale, en ook deze verliep vlot! We behaalden de finale en dansten hier op ons best.

  Rond 16h was het tijd voor de prijsuitreiking en onze behaalde resultaten waren zoals verwacht!
  1e plaats in de hoofdklasse duo 2 latin
  3e plaats in de hoofdklasse duo 2 standaard
  4e plaats in de amateurs combi 2 standaard

  Ook onze dansers hadden goed gedanst en mochten tevreden zijn over hun resultaten! Hoewel er over sommige resultaten wel wat getwijfeld mocht worden!

  Nu volop trainen voor malta, het zal er sneller zijn dan we denken!

 • Twee weken na elkaar wedstrijd komt niet vaak voor, maar deze maand dus wel! Jaarlijks is er een ge´┐Żntegreerde wedstijd in Papendal, waar er 2 reeksen rolstoeldansen wordt gedanst tussen het valide dansen door. We deden mee in zowel de open duo latin als de open combi standaard klasse. Aangezien de 2 reeksen onmiddellijk na elkaar werden gedanst hadden we geen tijd om ons om te kleden en dansten we de standaard ook maar in onze nieuwe latinjurk :-)

  De voorrondes gingen goed: in de duo rechtstreeks doorgeplaatst naar de finale en in de combi moesten we herkansen, maar dat hadden we verwacht aangezien we tegen een heleboel selectieparen moesten dansen. Maar we zijn nog uit deze herkansing geraakt en hebben de halve finale mogen dansen. Daarna was het voor ons spijtig genoeg afgelopen, maar we waren toch tevreden met ons resultaat.

  In de duo behaalden we wel de finale en daarin dansten we super! We gingen dan ook met de gouden medaille naar huis!

  Tijdens het wachten op onze prijsuitreiking hebben we nog kunnen genieten van verschillende valide reeksen, zowel standaard als latin, en zijn we nog een kijkje gaan nemen bij de verschillende shops die een standje hadden. We hebben daar ook nieuwe ballroom schoenen gekocht en nog enkele make-up spulletjes! Wat ook een aangename verrassing was voor ons, was dat het andere sponsorpaar van RainbowSHIU (Antoine en Petra Zwijgers) op de wedstrijd aanwezig was en dat we met hun kennis hebben kunnen maken!

  Volgende week nog een training en de week daarop weer wedstrijd in Venlo!

 • Terug een wedstrijd in Belgie: Het BeNeLux en Belgisch Kampioenschap Rolstoeldansen. Voor de amateurreeksen het vervolg van het BK in mei 2010, voor de andere reeksen het BeNeLux kampioenschap.

  Heel de groep deed mee dus we waren in bijna alle reeksen vertegenwoordigd. De wedstrijd liep van een leien dakje: alles verliep vlot en iedereen danste goed! Voor de eerste keer werd er ook in de nieuwe klasse gedanst: de hoofdklasse. Deze klasse komt gelijk staan met de selectieklasse, maar dan voor paren die niet kunnen promoveren naar deze klasse en dus eigenlijk een beetje vastzitten op het moment (zoals wij dus). In deze klasse worden de 5 dansen gedanst, net zoals in de selectieklasse. Er waren nog niet zoveel paren in deze klasse, wij en Nel & Henk, maar we zijn er zeker van dat dit na een tijdje een prachtige klasse zal worden. Wij waren blij met deze nieuwe klasse, het is een nieuwe uitdaging voor ons! Voorlopig gaan we enkel de duo hier al dansen, in de combi wachten we even op onze promotiepunten aangezien we hier nog niet zo ver staan! Zoals gezegd gingen alle reeksen super! We dansten overal goed en schitterden met onze nieuwe jurken van Rainbow! Ze waren prachtig op de vloer.

  Na de finales was er een korte pauze en toen was het tijd voor de prijsuitreiking!
  Eerste werden de Belgisch kampioenen afgeroepen:
  Bij de Amateurs duo 1 standaard: Sander en Sofie
  Bij de Amateurs duo 2 Latin: Silke en Frauk
  Bij de Hoofdklasse duo 2 latin: Wij!!! --> we waren zeer blij met deze titel, voor de eerste maal de 5 dansen en al meteen Belgisch Kampioen.

  Daarna werden de plaatsen afgeroepen per reeks. Voor enkele dansers was het spannend afwachten aangezien zij hun eerste wedstrijd dansten! In de Debutanten combi 1 werden Sander en Sara 4e, Klaartje en Heidi 3e en Jelle & Carine mochten zelfs de gouden medaille en de titel Benelux kampioen mee naar huis nemen en dat voor allen tijdens hun eerste wedstrijd! Bij de Debutanten combi 2 werden Sofie & Dorien tweede tijdens hun eerste wedstrijd en kregen Silke en Frauke naast de gouden medaille ook de titel BeNeLux kampioen, ze waren dolgelukkig. In de duo reeksen van de debutanten werden Klaartje & Jelle 3e in de 1 reeks, en Jennifer & Jessica 3e in de duo 2. Ook in deze reeks werden Stephi en Cindy eerste en kregen ook zij de titel BeNeLux kampioen!

  We zijn zeer trots op onze dansers en willen hun nogmaals proficiat wensen met deze schitterende wedstrijd! Ook onze resultaten waren om over naar huis te schrijven!

  In de Amateurs combi 2 latin werden we 3e. We waren tevreden, maar denken dat er met een iets betere finale te dansen volgende keer wat meer uit te halen moet zijn. We haalden hier wel de titel Belgisch kampioen binnen! In de hoofdklasse duo 2 latin werden we eerste en mochten we naast de titel Belgisch Kampioen 2010 ook de titel Benelux kampioen 2010 meenemen! Spijtig genoeg kunnen we onze BeNeLux titel in de standaard niet gaan proberen te verdedigen aangezien het tweede deel van het BeNeLux kampioenschap gedanst wordt midden in Greet haar januari-examens!

  Op naar de volgende wedstrijden deze maand!

 • Vandaag was het weer de jaarlijkse freestyle wedstrijd, dit maal in Meerlo. We deden met een hele groep mee: Klaartje, Heidi, Jelle, Cindy, Stephi, Jennifer, Jessica, Silke, Frauke en wij! Doordat we met zoveel waren was het een zeer aangename dag, waar we ons goed geamuseerd hebben. Rond 9h00 was iedereen gearriveerd, buiten Jelle die een beetje problemen had met werken onderweg, maar ook hij was tijdig daar! De vloer was, net zoals de zaal, aan de kleine kant, zodat we vooraf toch even met zijn allen op de vloer zijn gaan staan om het een keertje uit te meten. We moesten een beetje kleiner dansen, maar het zou wel lukken.

  De eerste ronde ging niet zo heel goed, er zaten een paar foutjes in de choreografie, maar al bij al was (bijna) iedereen tevreden. Tijdens de lange middagpauze hebben we dan buiten alles nog eens een keertje doorgenomen zodat iedereen met een goed gevoel aan de tweede ronde kon beginnen. Voordat deze tweede ronde van start ging was er eerst nog een geslaagde demonstratie en workshop afrikaanse dans! Een heleboel rolstoeldansers probeerden het voor de eerste keer en waren zeer tevreden. Tijdens de tweede ronde waren we bijna als laatste aan de beurt aangezien ze de volgorde van de dansen hadden omgekeerd. Deze keer ging alles perfect! Geen enkele fout en het enthousiaste straalde er vanaf. Iedereen was zeer blij en tevreden. Toen was het enkele dansjes, een pauze en twee demonstraties wachten voordat de punten bekend werden gemaakt.

  Alle choreografen werden naar voor geroepen om de medailles van alle deelnemers in ontvangst te nemen en daarna werden de prijzen uitgedeeld. In onze groep, groepen klasse 2, waren er 5 deelnemers en ging Rolstoeldanssport Toekomst naar huis met de eerste plaats!!!!!! Een prachtig resultaat, en een verdiende beloning voor de gebrachte dans!

  Iedereen was zeer tevreden, er vloeide zelf traantjes bij sommigen :-) We kregen een mooie beker mee naar huis, die zal worden uitgewisseld zodat iedereen er even van kan genieten!

 • Vandaag waren we te gast in Ham waar ons gevraagd was om tijdens de kampioenenviering een korte demonstratie rolstoeldansen te geven. Het was een zeer toffe viering, met veel kampioenen en mooie demonstraties. Naast het rolstoeldansen was er ook een demonstratie breakdance, een demostratie rock 'n roll en een demonstratie van de hondenschool. Onze demo duurde een vijftal minuten en we hebben de mensen laten kennis maken met latin-dansen. Het publiek was zeer tof en de sfeer zat er goed in. Na de demo was er nog een zeer kort interview waarbij we de mensen wat meer vertelden over het rolstoeldansen! Als afsluiter was er nog een mooie receptie met broodjes, hapjes en drankjes!

 • Deze avond waren we, samen met Silke en Frauke, uitgenodigd op het gymgala van Esthetica gymteam. Ze bestonden dit jaar 30 jaar en hadden daarvoor een huis gala in elkaar geknutseld waarbij hun wedstrijdturners en demoteams het beste van zich lieten zien in allerlei grondoefeningen, acro-oefeningen, op de trampolines en de tumbling-mat. Het was een prachtig spektakel waar we met veel plezier naar gekeken hebben. Om het gala tussenin een beetje op te vullen waren er verschillende acts te zien, onder andere twee koppels van dancepoint die een latin-selectie lieten zien, een groep die een prachtige show in rope-skipping gaf. Ook de Jolly Jumpers, een komische trampoline-act, waren aanwezig net zoals dansgroep Time-out van herentals. Net na de pauze kregen alle gastgroepen een prachtig aandenken aan het gymgala: een heuse trofee.

  Samen met Silke en Frauke verzorgden we in het eerste deel een ballroom-demonstratie waarin we all dansen zowel combi als duo lieten zien, en na de pauze was het dan de beurt aan het latin gedeelte. We hebben een heleboel toffe reacties gekregen en waren zeer tevreden over de gezllige avond.

 • Op het Belgisch kampioenschap vorige week was de afspraak gemaakt: vandaag zouden Peter Daems van Spronken orthopedie (onze sponsor) en Mario van TNS langskomen om de nieuwe dansstoelen op te meten!

  Dankzij de hulp van Spronken Orthopedie en de provincie Limburg kunnen we een nieuw dossier indienen voor de aanvraag van twee nieuwe dansrolstoelen en hopelijk wordt dit weer goedgekeurd zodat we tegen het einde van het jaar met nieuwe stoelen rondrijden. Met deze nieuwe rolstoelen hopen we weer een sprong vooruit te maken in het wedstrijddansen. Ze gaan scherper afgesteld staan waardoor we nog meer snelheid en gelijkheid in onze choreografien kunnen steken. De kleur en de wielen van de stoel zijn ook gekozen, en normaal zouden ze wel opvallen op de vloer :-) Meer vertellen we nog niet ...

  We willen Peter Daems en Spronken Orthopedie nogmaals bedanken voor de steun die zij ons willen geven voor de aankoop van deze stoelen!

 • Eindelijk was het zover, vandaag was er het Belgisch Kampioenschap Rolstoeldansen. De wedstrijd vond plaats in dansschool Ekkaart in Mortsel en het moet gezegd worden, het was een prachtige zaal!

  De wedstrijd was voor ons een beetje speciaal, niet alleen moesten we zelf om de titel strijden, maar voor de eerste keer hadden we zelf ook dansers die deelnamen! Zowel Klaartje & Jelle als Stephi & Cindy en Jennifer & Jessica van de recrea groep in Lommel stonden aan de start! En ze hebben het allemaal schitterend gedaan, waardoor we ook zeeeeer trots waren op onze dansers! Klaartje & Jelle vielen spijtig genoeg net buiten de finale, maar konden zeer trots zijn op hun prestatie. Jennifer en Jessica behaalden op hun eerste wedstrijd al meteen een 5e plaats en werden daarbovenop ook nog 3e van Belgie in de debutanten duo 2. Ook Stephi en Cindy dansten in deze reeks en werden daar 4e en 2e van Belgie! Proficiat allemaal! Ook voor ons was het een ware strijd, voornamelijk in de combi, aangezien er daar nog een sterk Belgisch paar (Ann & Sandra) meedeed. In bijde reeksen hadden we een general look en een finale met 7. In de eerste ronde ging alles goed, maar we moesten het natuurlijk waar maken in de finales! Ook die gingen goed, maar niet helemaal zoals we het wilden, vooral in de duo waren we niet 100% tevreden, maar ook in de combi konden we eigenlijk beter.

  Aan het begin van de prijsuitreiking werden de Belgische titels al uitgedeeld, en we waren dan ook stomverbaasd dat we tweemaal, zowel bij de Amateurs duo 2 standaard als combi 2 standaard met de titel naar huis mochten! We waren natuurlijk zeer tevreden, des te meer toen we bij de prijsuitreiking hoorde dat we in de duo zelfs eerste geeindigd waren en in de combi een tweede plaats hadden (met zelfs evenveel punten als de eerste, dus zeer nipt). Ook de andere dansers van Rolstoeldanssport Toekomst deden het goed: Sander & Sofie mochten bij de Amateurs duo 1 latin ook de Belgische titel mee naar huis nemen. Silke en Frauke dansten bij ons in de duo en waren daar 2e van Belgie en behaalden een vierde plaats en ook bij de debutanten combi 2 waren ze tweede van Belgie met een tweede plaats.

  Het was een geslaagde dag, een prachtige accomodatie, en iedereen die tevreden naar huis ging! Proficiat aan de organisatie.

 • Met trots kunnen wij jullie melden dat we een nieuwe sponsor hebben!
  We willen Margot en Dre van ALFATEAK Heusden-Zolder hiervoor zeer hard bedanken! Dankzij hun zal onze droom om in het buitenland te kunnen gaan dansen waar worden!

  Bij Alfa Teak kan u terecht voor al uw teakmeubelen voor binnen en buiten. Van tuintafels, tuinstoelen tot prachtige kasten in teak, en dat allemaal aan groothandelsprijzen! Dankzij hun rechtstreekse contacten kunnen zij u de beste kwaliteit geven tegen zeer scherpe prijzen!! Ga zeker en vast eens een kijkje nemen in hun winkel in Heusden-Zolder:
  Alfateak
  Ubbelstraat 58
  3550 HEUSDEN-ZOLDER
  Tel 011/55.15.40 F
  Fax 011/55.15.41
  zolder@alfateak.be
  Of ga een kijkje nemen op hun website voor meer info, hun producten of de andere vestigingen: http://www.alfateak.be

 • Vandaag stond er weer een demonstratie op het programma, dit maal in "Eigen thuis" in Grimbergen. Dit is een centrum voor integratie van personen met een handicap waar we gevraagd waren een demonstratie te geven en daarna een korte initiatie voor de bewoners! We kwamen omstreeks 20h aan en rond 20h30 zou het eerste deel van onze demo starten: ballroom. We lieten de bewoners een combinatie zien van het duo- en combi-dansen. Na een 20-tal minuutjes was dit eerste deel afgelopen en gingen we onze rode kleedjes aantrekken om de latin-demo te starten. Ook deze duurde en 20-tal minuutjes en er kwam ook weer zowel het duo- als combi-dansen aan bod. Na onze demonstratie was het de beurt aan de bewoners om te dansen tijdens een kleine initatie. We leerden hen twee dansjes aan en het was geweldig! Iedereen amuseerde zich prima en vond het super! De demo duurde een heel deel langer als verwacht aangezien het zo tof was! Het was een zeer geslaagde avond waarop zowel wij als de bewoners, zich zeer goed hebben geamuseerd!

 • Desondanks dat we midden in onze examenperiode zitten hebben we vandaag toch een beetje tijd uitgetrokken om twee demonstraties te gaan geven! De eerste demo vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie voor de buurt van wijkvormingscentrum de Kievit in Lommel. Voor de bewoners van de Balendijk stond er heel wat op het programma die avond, en onze demonstratie was er een deel van. De demonstratie bestond zoals meestal uit een ballroom en latin-gedeelte waarin we iedereen ons kunnen toonden.

  Na de demonstratie in ontmoetingshuis de Kievit moesten we direct doorrijden naar Bree, waar we gevraagd waren om op te treden op het verjaardagsfeest van Lucien. Lucien werd 50 en had als verrassing voor zijn familie een demonstratie rolstoeldansen georganiseerd. Hij danstte vroeger bij ons in de club en we gingen dan ook maar al te graag in op zijn vraag! Ondertussen was het wel weer beginnen te sneeuwen, waardoor onze trip iets langer duurde als verwacht, maar dit was geen probleem. Het feest vond plaats in een prachtige feestzaal! Eens daar aangekomen kregen we een hele kleedkamer ter onzer beschikking. Het was een kamer van het hotel met een grote badkamer, speciaal aangepast aan rolstoelgebruikers. Ook op dit feest was onze demonstratie opgedeeld in twee delen: Ballroom and latin! Iedereen vond het geweldig en ook wij hebben ons reuze geamuseerd. Na de demonstratie hebben we nog een tijdje samengezeten met iedereen, gezellig gebabbeld en nog een hapje en een drankje genuttigd.