• Oudejaarscup - Putten

  Vandaag stond de laatte wedstrijd van het jaar weeral op het programma, de oudejaarscup in Putten (NL). Het zou het heel eind rijden worden, maar gelukkig ging de wedstrijd voor het rolstoeldansen pas om 14h van start. We vertrokken omstreeks 10h30 en een gezellige rit van ongeveer een dikke 2 uur later arriveerden we in de zaal waar we moesten zijn. Eerst de auto maar uitladen, en daarna de kleedkamer in om ons om te kleden. De wedstrijd starte voor het rolstoeldansen met duo en combi ballroom. Elien en ik deden mee in alle reeksen (zowel duo en combi als ballroom en latin). Naast ons namen ook Sander & Sofie deel in de duo-reeksen. De eerste ronde verliep goed, enkel voor de duo was de vloer een beetje aan de kleine kant, aangezien we met 6 koppels op de vloer stonden! Maar dat is ook weer eens een uitdaging! Onmiddellijk na de duo-reeks moesten we opnieuw de vloer op voor de combi. Gelukkig waren er 2 heats en plaatste Jan ons in de tweede heat, op die manier hadden we toch nog een beetje rust. In de combi verliep ook alles goed, we merkten alleen dat we deze reeks al even niet meer gedanst hadden! Maar blijkbaar zag het er toch goed uit, aangezien we rechtstreeks doorgeplaatst waren naar de halve finale in de combi. De halve finale verliep ook zeer goed, en we waren zeer tevreden. Rond 17h30 werden de finales van de ballroom gedanst. In de duo verliep alles schitterend, we stonden veel beter en hadden minder last van de andere paren dan in de eerste ronde. Hierdoor konden we onze choreo's goed doordansen. Toen de paren van de finale combi werden afgeroepen waren we hier tot onze grote verbazing ook bij! We waren zeer tevreden, want er stonden enkele zeer goede paren op de vloer. Onmiddellijk na onze reeks was het de prijsuitreiking van de ballroom. Volgende plaatsen werden behaald:

  Duo ballroom:
  Sander en Sofie: 2e plaats
  Elien en Greet: 1e plaats

  Combi Ballroom:
  Elien en Greet: 4e plaats

  Iedereen was zeer tevreden met de resultaten!n Nadat we ons allemaal omgekleed hadden naar onze latin-outfit, hebben we snel iets gegeten! En wat kan er nu beter gekozen worden als een broodje kroket :-)

  De eerste ronde van de latin liet nog even op zicht wachten, maar omstreeks 19h was het toch zo ver! In de duo latin waren we weer met 7 paren, waardoor de vloer weer goed vol stond! Onze choreo's wat aangepast, maar toch zeer goed kunnen doordansen! In de combi waren we maar met 3 paren, maar ook daar gaven we het beste van onzelf! Omstreeks 21h was het de beurt aan de tweede ronde van de duo en de combi en ook deze keer verliep het vlot. We kregen zelfs enkele complimentjes over onze combi latin, wat zeker en vast zeer aangenaam was om te horen. Na een reeks professionals was het onze prijsuitreiking. En ook hier waren we allemaal zeer tevreden met de restulaten:

  Duo latin:
  Sander en Sofie: 2e plaats
  Elien en Greet: 1e plaats

  Combi latin:
  Elien en Greet: 2e plaats

  Daarna zijn we ons gaan omkleden, hebben we nog even naar de andere reeksen gekeken en rond 22h zijn we naar huis vertrokken. Na nog een tussenstop bij McDonals kwamen we rond middernacht veilig in Lommel aan!

 • Zalig kerstfeest ...

  Wij willen iedereen graag een zalig kerstfeest wensen!

 • Half december staat standaard de Christmas Challenge Trophy op het programma, een super sfeervolle wedstrijd die we voor geen geld van de wereld willen missen! De wedstrijd was dit jaar wel van locatie moeten veranderen, maar dat weerhield ons niet om richting het verre Oldenzaal te trekken. Door dat het zo ver rijden was, moeten we reeds omstreeks half 7 vertrekken. Toen we arriveerden was het al zeer druk en doordat er maar weinig parkeergelegenheid was, was het even aanschuiven. Maar dat klein beetje extra was geen probleem! Eenmaal geparkeerd zijn we met al onze spullen naar binnen gegaan en zijn we direct begonnen met het omkleden en alles wat daarbij hoort! Net voor de wedstrijd hebben we allemaal ons zwart lintje nog opgespeld, dit als eerbetoon voor Albert, want natuurlijk dansten we vandaag met hem in gedachten.

  Eenmaal helemaal klaar, begon de wedstrijd al! De zaal was prachtig versierd, volledig in kerstthema! Ook tijdens de wedstrijd was er aangepast muziek, wat deze wedstrijd uniek maakt in zijn soort! Wij begonnen onze dag met de hoofdklasse combi 2 latin. Jammer genoeg waren er niet zo veel deelnemers en moesten we samen met de hoofdklasse duo de vloer op, wat het niet zo gemakkelijk maakte in het begin. De eerste ronde verliep niet zo schitterend, maar de tweede was alweer wat beter! Waardoor we toch met een goed gevoel de latin konden afsluiten! Daarna was het tijd om onze ballroom-outfit aan te trekken en ook vandaag kon deze op een heleboel complimentjes rekenen! We willen Rainbow en Jerry nogmaals bedanken voor deze geweldige outfit te sponsoren! In de ballroom hebben we voor duo gekozen en kwamen we uit tegen Sander & Sofie, Cock & Mij-Ang en Miranda & Jaqueline. Het was een sterke reeks om in te dansen en hebben het beste in onszelf naar boven gehaald! Na de twee finales waren we zeer tevreden over onze prestaties en konden we wachten op de prijsuitreiking!

  Naar jaarlijkse gewoonte werden ook dit jaar de medailles uitgedeeld door niemand minder dan de kerstman! Specialer zelfs was dat hij dit jaar een aangepaste entree maakte, want hij kwam binnen gereden in een slee! Iedereen was zeer tevreden met de behaalde resultaten:

  - Klaartje en Heidi werden eerste in de D-klasse combi 1
  - Sander en Dorien werden derde in de D-klasse combi 1
  - Stephi en Sophie werden achtste in de D-klasse combi 2
  - Silke en Frauke werden eerste in de A-klasse combi 1 ballroom
  - Silke en Frauke werden eerste in de A-klasse combi 1 latin
  --> Ze promoveerden ook in beide reeksen tot in de hoofdklasse!!!
  - Sander en sofie werden tweede in de hoofdklasse duo 2 ballroom
  - Elien en Greet werden tweede in de hoofdklasse combi 2 latin
  - Elien en Greet werden eerste in de hoofdklasse duo 2 ballroom

  Na de prijstuireiking werd het snel omkleden, want de zaal moest opnieuw klaargezet worden voor de valide wedstrijd van de avond! En natuurlijk hadden we nog een hele trip voor de boeg om terug thuis te geraken!

 • Voor de derde maal deze week gingen we een demonstratie geven, deze maal trokken we naar Antwerpen centrum. De demonstratie was aangevraagd voor Rolstoeldanssport Toekomst Lommel, maar aangezien het niet op een woensdagnamiddag was, was de opkomst van onze dansers niet zo groot. Daarom gingen Elien, ik en Sophie samen naar WZC Goudblomme om daar de bewonders een gezellige namiddag te geven. Dus de kleine opkomst weerhield ons er niet van om met ons drietjes er een geweldig optreden en initiatie van te maken!

  De bewoners waren zeer tevreden en deden dat ook met veel plezier en vol overtuiging mee aan de initiatie! Na een zeer aangename namiddag, trokken we nog even het stad in en daarna gingen we naar huis!

 • Ook vandaag hadden we een demonstratie met initiatie, deze keer in Aalst. Het was een beetje verder, maar dat maakt voor ons geen probleem! Zolang we de bewoners maar een aangename namiddag kunnen geven, is de afstand niet snel te ver!

  Ook hier stond de demonstratie namiddag gepland, om 14h30! We waren goed op tijd aanwezig, en stonden op tijd klaar in onze dansoutfit! Er waren wat minder bewoners dan gisteren, maar dat maakte niet dat de sfeer er minder in zat! Alle bewoners kregen een tasje koffie of iets anders voor onze demonstratie door de vrijwilligers! Ook deze keer begon onze demonstratie met ballroom, hadden we een korte pauze om ons om te kleden en gingen we daarna door met het latin gedeelte!

  Net zoals gisteren waren de bewoners hier ook zeer enthousiast om deel te nemen aan de initiatie en stond de hele dansvloer vol! We begonnen met enkele makkelijke dansjes zoals "Me and You" en "Hands Up", en gingen zo verder met andere dansjes als "de grote ronde", "irish" en als afsluiter de "Sint-Bernardswals"!

  We zijn blij dat we deze bewoners een aangename namiddag hebben laten beleven en kijken alweer uit naar de volgende demonstratie op vrijdag!

 • Er stond ons deze week een drukke week te wachten, met maar liefst 3 demonstraties deze week! We begonnen onze reeks in Wiekevorst, waar we uitgenodigd waren in het WZC Sint-Jacob! Na een warm ontvangst door het animatieteam, begonnen zij de bewoners naar beneden te halen, terwijl Elien en ik ons begonnen om te kleden! Onze demonstratie bestond uit 2 delen. We begonnen met de ballroom, waarbij we alle dansen liet zien, zowel in duo als in combi dansen! De bewoners vonden het geweldig! In een kleine pauze van 10 minuten hebben wij ons omgekleed en daarna lieten we die 5 latin dansen zien!

  Tijdens de aansluitende initiatie was de opkomst zeer groot: iedereen wilde een keertje de danslvoer op om mee te dansen met ons! Het was een geweldige namiddag. Iedereen had plezier, net zoals wij. Na een uurtje gedanst te hebben met alle bewoners was het tijd voor het laatste dansje! Aangezien er een van de bewoners die dag jarig was, hebben we besloten om als afsluiter samen met hem een dansje te doe om zijn 90'e verjaardag te vieren!

  Het was een zeer geslaagde namiddag, zowel voor ons als voor de bewoners!

 • Naar jaarlijkse gewoonte trekken we het voorlaatste weekend van oktober naar Venlo.En natuurlijk was dat ook dit jaar weer zo! Voor ons was het het derde weekend op rij dat we wedstrijd hadden en hopelijk ging het ook deze keer weer in stijgende lijn :-) Aangezien we graag nog even wilden indansen op de wedstrijd en er altijd nog vanalles moet gebeuren voor de wedstrijd, zorgden we dat we op tijd wakker waren zodat we hier onze make-up en haren al konden doen!

  Om 9h waren we ter plekke, onze dansers waren ook al van de partij! Daargekomen natuurlijk onmiddellijk omkleden, startboekje van de groep invullen, indansen en dan net op tijd klaar zijn, want we moesten de eerste reeks dansen! Gelukkig verliep alles vlotjes! De choreo's in de combi gingen weer in stijgende lijn, dus daar waren we tevreden over. Maar natuurlijk was de concurentie niet mis, we dansten samen met Kimberly en Rosanne + Silvia en Renee. Gelukkig verliep alles in de tweede finale ook goed, waardoor we blij waren met onze prestatie! Namiddag was het de beurt aan onze andere reeks: duo 2 ballroom. Ook daar waren we een beetje nerveus, aangezien we toch nieuwe concurenten hadden! Sander & Sofie dansten bij ons in de reeks, net al Cock en Mij-Ang! Gelukkig verliep ook hier alles goed in alle 2 onze finales en konden we met een tevreden gevoel naar de prijsuitreiking gaan!

  Rond 16h was het zover en mocht iedereen op de vloer voor de prijsuitreiking! In de hoofdklasse combi 2 latin behaalden we de derde plaats! Je hoopt natuurlijk altijd op meer, maar we waren er tevreden over! In de hoofdklasse duo 2 ballroom mochten we de gouden medaille mee naar huis nemen en daarboven op ook de titel BeNELux kampioens 2013! Een zeer geslaagde dag dus!

  Ook onze dansers en de andere dansers van RDST deden het geweldig:
  - Jennifer en Jessica behaalden de eerste plaats + BeNelux kampioen (D-kl duo 2)
  - Sander en Dorien behaalden de derde plaats (D-kl combi 1)
  - Stephi en Cindy behaalden de eerste plaats + BeNeLux kampioen (A-kl duo 2 latin)
  - Stephi en Cindy behaalden de tweede plaats (A-kl duo 2 ballroom)
  - Klaartje en Greet behaalden de eerste plaats + BeNeLux kampioen (A-kl duo 1 latin)
  - Klaartje en Greet behaalden de eerste plaats + BeNeLux kampioen (A-kl duo 1 ballroom)
  - Silke en Frauke behaalden de eerste plaats + BeNeLux kampioen (A-kl combi 1 latin)
  - Silke en Frauke behaalden de eerste plaats + BeNeLux kampioen (A-kl combi 1 ballroom)
  - Sander en Sofie behaalden de tweede plaats (H-kl duo 2 ballroom)

  Nu weer een maandje rust en dan op naar de wedstrijd in Wiesbaden! Hoewel rust is relatief: natuurlijk gaan we weer hard trainen!

 • Twee jaar geleden waren we voor het eerste naar Bratislava getrokken! Vorig jaar moesten we de wedstrijd wegens de datum missen, maar dit jaar gingen we met alle plezier terug richting het Sheraton hotel! We zijn vrijdagavond vertrokken vanuit Charleroi, want we vlogen voor de eerste maal met Ryanair. We hadden alles vooraf goed geregeld, en hebben dan ook helemaal geen problemen gehad! De vlucht vertrok op tijd, we hadden gereserveerde plaatsen, een goede vlucht en een toen we landen klonken de trompetten door de luidsprekers: we waren op tijd geland! We werden uit het vliegtuig gehaald, toen we in de aankomst hal aankwamen stond er enkel nog onze bagage, dus dat ging ook lekker makkelijk om die te zoeken! En in de aankomst hal stond er iemand van de organisatie ons op te wachten! Alles werd in de busjes en auto's geladen en we werden naar het Sheraton gereden. Daar aangekomen vlug ingecheckt, naar de kamer, omkleden naar avondkledij en dan naar het officieel diner, waar alle andere dansers al aan tafel zatern! Zeer lekker gegeten en gedronken, alvast wat gesocialized met de andere dansers en daarna richting kamer om te slapen!

  Zaterdag 12 oktober 2013
  Zaterdagochtend niet te vroeg gaan ontbijten, het was zoals vorige keer weer een super lekker buffet, waar alles wat je wenste aanwezig was! Daarna even richting shopping centrum gegaan, wat gewinkeld, wat gekeken, iets gedronken en omstreeks 14h terug naar het hotel waar de lunch geserveerd werd! Na de lunch nog even naar de winkel voor wat drinken en wat koekjes en dan terug naar de kamer om ons klaar te maken! Haren allemaal in de plooi leggen, make-up opdoen en kleding klaar leggen! Rond 17h moesten we aan de zaal zijn waar we alle informatie over het wedstrijdverloop kregen: tijdsschema, vlaggenparade, ... Daarna hadden we een uurtje om ons om te kleden en om 18h30 moesten we met zijn allen klaar staan in de foyer! Nadat de presidentisvrouw gearriveerd was, gingen we van start met de vlaggenparade! In het rolstoeldansen waren er naast Belgen ook nog paren van Nederland, Polen, USA en slovakije aanwezig!

  De wedstrijd begon met ballroom! Van elke reeks werd maar 1 ronde gedanst, dus het moest onmiddellijk goed zijn! De duo mocht de spits afbijten en dit verliep allemaal super goed! Ook van de combi daarna waren we tevreden, hoewel de andere deelnemers zeer sterk waren! Na de combi snel omkleden naar onze latin-outfit, want 15 minuutjes later moesten we weer de vloer op voor de duo latin! Aangezien er daar ook 2 amateursparen meededen, en er in Polen de Jive gedanst wordt, maar in Nederland de Paso Doble werd er van de organisatie uit beslist om gewoon voor de 3 dansen te gaan die iedereen kende! Een ingekorte reeks dus! Alles verliep goed en we waren zeer tevreden van onze reeks! In de combi latin was de sfeer geweldig (mede doordat er een heleboel slovaakse koppels op de vloer stonden) en dit motiveert natuurlijk altijd! We hadden goed gedanst, maar vreesden dat de concurentie toch wel wat te hoog gegrepen zou zijn :-)

  Na de combi latin begon de prijsuitreiking! In de duo ballroom werden we EERSTE! Zeer tevreden natuurlijk! Sander en Sofie werden tweede en de derde plaats ging naar Nederland! Daarna was het de uitreiking van de duo latin en ook daar werden we EERSTE! Polen mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen en brons was voor Sander en Sofie! Na enkele andere prijsuitreikingen was het de beurt aan de uitreiking van de combi ballroom. Daar werden we overal 3e, maar waren we 2e van de klasse 2! Ook hier waren we zeer tevreden over! Nel & Henk van Nederland behaalden in de klasse 2 de 1e plaats (2e plaats overall). Voor de combi latin waren we niet zo zenuwachtig omdat we daar vreesden nog net wat te kort te komen en ons gevoel bleek goed te zitten: we werden 4e overall en 3e van de klasse 2! De eerste plaats in klasse 2 was voor Slovakije en het koppel van de USA werd tweede! Iedereen was teverden over zijn resultaten en dat is toch altijd belangrijk na een wedstrijd!

  Na de noodzakelijke fotomomenten gingen we naar de kamer om ons om te kleden voor het walking dinner dat plaatsvond na de wedstrijd! Ook hier was het eten weer zeer lekker en gingen we met een voldaan gevoel weg! Het was nog wat vroeg dus gingen we in de bar nog wat drinken! Als eerste moest er natuurlijk een Tequila zijn, want dat wordt stilaan een traditie om de wedstrijd af te sluiten! Daarna nog even naar de bar/dancing van het hotel waar we nog een zeer leuke avond gehad hebben en we ons zeer goed geamuseerd hebben!

  Het publiek vond het geweldig: we kregen veel applaus en ook achteraf kregen we vele complimentjes. Achteraf nog even nagepraat met Jan & Karina en Guy Jottay. Met weer wat nuttige tips verder nu naar volgend seizoen!

  Zondag 13 oktober 2013
  We vertrokken pas 's avonds terug naar huis dus we hadden nog een hele dag! Na een uitgebreid en lang ontbijt gingen we onze valiezen pakken en uitchecken! Alles werd teruggevonden, alles ging in de valiezen en ze waren niet te zwaar om ingecheckt te worden -> missie geslaagd dus! Na de checkout wandelden we langs de rivier naar het stadje, hebben we nog even door het oude stadscentrum gewandeld en zijn we geeindigd in de chocoladebar waar we genoten hebben van een lekkere chocolade fondue! Op aanraden van een collega gingen we daarna richting de UFO, een zeer hoge toren van waaraf je een geweldig zicht hebt over de stad! We dachten even dat de rolstoelen er niet zouden geraken, maar de lift kon met een speciale sleutel tot helemaal onderaan gaan! De inkom was normaal 6,5 euro per persoon, maar rolstoelers + hun begeleiders mochten gratis naar boven. En als je een maaltijd nam in het restaurant was de inkom ook gratis! Het was redellijk prijzig, maar af en toe een beetje decadent doen mag wel eens! Er werd een tafel klaar gezet voor ons en na een bezoekje aan het uitzichtplatform helemaal bovenop de toren schoven we onze voeten onder tafel! Het eten mocht dan wel niet het goedkoopste zijn, maar het was zeker en vast zijn geld waard! We hebben allemaal genoten van onze keuze! Na het eten kwam de dessertkaart nog lang en toen we die eenmaal gezien hadden, konden we ook daaraan niet weerstaan! En ook deze waren gewoonweg hemels! Daarna teruggewandeld naar het hotel, waar we net op tijd waren voor onze luchthaventransfer! Rond 19h waren we in de luchthaven en ook dit keer weer liep alles van een leien dakje! We kregen een volledige assistentie door de luchthaven, waardoor we nergens hoefden te wachten! We kregen zelfs voorang in het inchecken wat het allemaal geweldig maakte! Een dikke pluim voor Ryanair, het was de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat we met hun gevlogen hebben! Na een rustige vlucht zijn we omstreeks 22h geland! We hebben afscheid genomen van elkaar, maar niet voor lang, want volgende week is het alweer Venlo!

  Het was een super geslaagd weekend, met schitterende resultaten! Als de datum volgend jaar weer past zullen we zeker en vast van de partij zijn!

 • De wedstrijd verhuisde dit jaar van Papendal naar Steenwijk, dus ook wij verhuisden mee! We vertrokken reeds vroeg, wantwe hadden een hele trip voor de boeg! Gelukkig startte de wedstrijd niet te vroeg en hadden we tot 8 uur om alles klaar te maken en in te pakken! Het was een rustige rit op de heenweg, iedereen was nog een beetje moe, maar de rit verliep vlot! Omtreeks 10 uur arriveerden we in de nieuwe zaal! Aangenaam verrast, want het was ook dit jaar weer een prachtige lokatie! We hadden nog ongeveer een uurtje om ons om te kleden en op te maken en dan was er wat tijd om in te dansen. De opkomst voor het rolstoeldansen was jammer genoeg maar mager! Buiten de 3 Belgische koppels waren er nog enkele combi paren en enkele duo paren daar, maar echt veel koppels waren er niet. Jammer, maar helaas :-)

  We starten de wedstrijd met de ballroom reeks, 2 finales duo en voorronde + finale in de combi. Alles verliep goed, in de combi moesten we herkansen, maar mochten we wel door naar de finale! In de duo waren het twee finales, maar ook daar verliepen ze alle twee zeer goed! Daarna was het snel omkleden, want we hadden maar enkele minuten tijd voor we weer de vloer op moesten voor de latin! Ook daar dansten we zowel in de duo als in de combi en moesten we in elke reeks 2 finales dansen! De combi verliep in de eerste ronde helemaal niet zo goed. Het ging mis in de eerste dansen en dat hebben we de volgende 3 dansen nog met ons meegedragen, maar gelukkig was de tweede finale wel goed! In de duo verliep alles van een leien dakje en waren we zeer tevreden!

  Onmiddellijk na onze reeksen was het prijsuitreiking! We waren zeer tevreden met onze resultaten:
  Open duo ballroom: 1e plaats
  Open duo latin: 1e plaats
  Open combi ballroom: 3e plaats
  Open combi Latin: 3e plaats

  Daarna nog even gekeken naar de WDSF Open latin en toen terug richting Lommel! Het was een goede oefenwedstrijd, we weten waar we nog aan moeten werken voor we volgende week naar Bratislava vertrekken!

 • Wij zijn zeer blij dat we kunnen aankondigen dat Rainbow en Jerry, van RainbowSHIU Dance Wear Super store uit Hong Kong, ook dit jaar onze sponsoring weer verder zetten! Dus ook in het seizoen 2013-2014 zullen we weer schitteren op de dansvloer in hun jurken!!

  Rainbow en Jerry zijn natuurlijk niet alleen meer onze sponsors, maar zijn ondertussen ook onze vrienden geworden! We zijn zeer blij dat zij vanaf het begin in ons hebben geloofd en dat zij ook in ons blijven geloven! We zullen er alles aan doen om ook dit jaar weer zoveel mogelijk voor hun zaak te kunnen betekenen!

  Indien er iemand geinteresseerd is in een prachtige RainbowSHIU jurk, neem dat gewoon even contact met ons op en dan zorgen wij voor een schitterende jurk geheel naar jullie wens!

 • Een zomerstop staat voor ons niet op het programma dit jaar! Wij hebben ervoor gekozen om volop door te gaan en ons klaar te stomen voor het volgende wedstrijdseizoen! Het was dringend tijd om onze combi latin in een nieuw jasje te steken en daar zijn we dan ook hard voor aan het trainen! Wekelijks hebben we in Bonheiden op de danslvoer gestaan om nieuwe choreo's te maken en vooral ook in te trainen en we zijn enkele keren bij Wim in Langdorp geweest voor wat extraatjes! De vakantie is nog niet voorbij, maar wij zijn alvast super tevreden met het resultaat! Nu nog alles intrainen en dan komt het sowieso goed voor volgend seizoen!

 • Zondag 21 juli stond onze jaarlijkse bbq geprogrammeerd, en ze voorspelden schitterend weer: ideaal dus! Elk jaar weer doen we met Rolstoeldanssport Toekomst Lommel en Bonheiden een afsluiter, en sinds enkele jaren is dat traditioneel een BBQ op het CLB in Neerpelt!

  Zondagmiddag moesten we ons reppen, want voor de bbq stond er nog een bestuursvergadering gepland. Daar werd wat vergaderd over de dansdag die we in november zullen organiseren en de freestyle wedstrijd die we in mei 2014 in Lommel zullen houden. Gelukkig waren er al wat helpende handen daar (Sophie, Stephi, Klaartje) zodat de tafels verder in orde gemaakt werden en iedereen opgevangen werd met wat knabbels. Om 15 uur toastten we met een lekkere Zelena cocktail, of een fris fruitsapje, op het afgelopen dansseizoen, en dit onder een stralende zon (maar gelukkig boden de hoge bomen wat verfrissing). Er werd gezellig gekeuveld, sommigen wandelden even naar het kanaal, en er werd verstoppertje gespeeld. Om 16u30 arriveerden de mensen van het Oventje die begonnen met het vlees en de vis te bakken, zodat we omstreeks 17 u aan tafel konden. Het was zoals vorig jaar weer fantastisch verzorgd, en er werd door iedereen goed gegeten.

  Na het eten werden wij bedankt voor het afgelopen dansseizoen en ze werden door hun dansers verrast met een heuse fishbowl met bijhorende drank en rietjes!!. Ook Linda en Rudi kregen een attentie, en Riet werd bedankt met een prachtig boeket bloemen omdat de groep steeds mag gebruik maken van de accommodatie van het CLB.

  Na de lekkere desserten, die buiten werden opgegeten, trokken de jeugdigen in stoet en met wat kabaal naar de plaatselijke kermis in Neerpelt. Enkelen beleefden er de tijd van hun leven! En er werd al afgesproken dat de BBQ vanaf nu altijd samen met de kermis zou plaatsvinden! De ouders genoten intussen van de rust met een fris drankje (met of zonder alcohol) en gezellig keuvelen. Rond 22u30 arriveerde de jeugd terug, en werd er nog verder samengezeten tot in de late uurtjes.

  Iedereen vond het een zeer geslaagde dag (volgens de commentaren op facebook toch), en daar doen we het uiteindelijk toch voor!

 • Een dikke week geleden werden we gecontacteerd door Elke met de vraag of we een demonstratie en initiatie wilden geven op de opening van Healing Horses VZW. Deze VZW is een organisatie die zich bezig houdt met hippotherapie of therapeutisch paardrijden. Dit is het is het therapeutisch en orthopedagogisch werken met het paard als partner, om mee te helpen aan een verbetering van de levenskwaliteit van kinderen en volwassenen met specifieke noden. Er wordt doelgericht gewerkt aan problemen van fysieke, psychische, orthopedagogische en sociale aard. De behandeling maakt deel uit van een breder revaliderend of therapeutisch behandelplan voor de client.

  We vonden dit een schitterend initiatief en gingen dan ook graag in op hun vraag! Na enkele openingswoordjes en de voorstelling van Shadow, het therapiepaard, was het de beurt aan ons. We begonnen met een demonstratie combi ballroom! We hadden ook duo gepland, maar doordat de ruimte een beetje smal was hebben we er enkel voor gekozen om combi te dansen. Na onze eerste demo konden de aanwezige gasten kennis maken met Shadow, een ritje maken en op het einde hun handdruk zetten op Shadow! Aangezien het zeer warm was die dag, hebben ze shadow niet te hard uitgeput en is hij op tijd terug de stal in gegaan! Na dit moment brachten Elien en ik nog een demonstratie combi latin en ook dit werd zeer goed ontvangen door iedereen!

  Als afsluiter stond er nog een initiatie gepland! Jammer genoeg waren er geen rolstoelgebruikers die het durfde om een dansje te wagen, maar er waren wel een heleboel enthousiaste kinderen die wel mee wilden dansen!

  We vonden het een zeer gezellige (en warme) namdidag, en wensen Elke en Liesje zeer veel succes met hun geweldig initiatief!

 • Op tijd en stond moeten we ook weer eens nieuwe oorden verkennen en dat wilden we dit jaar graag doen op de wedstrijd in Manchester! Met 9 personen trokken we vanuit Antwerpen tot in Engeland voor een gezellig weekend en een toffe wedstrijd! Hieronder een verslagje:

  Vrijdag 28 juni 2013
  Nieuwe oorden betekenen soms ook nieuwe luchthavens, dus deze keer vertrokken we voor de eerst maal vanuit Antwerpen! En om eerlijk te zijn: hoe geweldig was dat: Check-in duurde nog geen 10 minuten (en dat met al onze bagage), de security-check waren we ook op 5 minuten door, en we moesten maar een uurtje op voorhand daar zijn! Jammer dat er nog niet meer vluchten aangeboden worden van daaruit, anders werden we vaste klant! Enige kleine nadeel was dat het hellende vlak dat voorzien was niet paste aan het vliegtuig, maar de brandweermannen zorgden ervoor dat iedereen netjes het vliegtuig in gedragen werd! Nog een extra voordeel is dat we bijna een prive-vlucht hadden, buiten onze groep zater er slechts enkele andere passagiers op de vlucht! Heerlijk vliegen dus! Zelfs de piloot wist van onze reis af, want wenste ons voor we het vliegtuig verlieten nog een prettige vlucht toe! In Manchester kwamen we aan in typisch engels weer: grijs en grauw, maar gelukkig geen regen! Het airport team daar was geweldig, vanaf het vliegtuig, tot aan het hotel kregen we begeleiding voor de koffers! Paula stond ons op te wachten en na een kleine wandeling van een 15 minuutjes waren we al in het airport hotel. Daar snel de kamers verdeeld, een hapje gegeten en dan de trein genomen tot in het centrum. Daar was het weer nog typischer geworden: gietende regen! Maar van regen smelten we niet, dus ons uitstapje ging gewoon door! We zijn wel maar naar een grote winkelketen getrokken, want natuurlijk is nat worden nooit leuk! Rond 18h hadden we afgesproken voor een apero met Gary en Paula in een gezellig cafe (Churchill's) in Canal Street. Wat hadden we anders verwacht: het werd een super gezellige avond waar veel gelachen werd, er werd wat gedronken en Sander & Elien hebben zelfs de dansvloer onveilig gemaakt! Omstreeks 20h zijn we met heel het gezelschap enkele deuren verder gegaan om iets te gaan eten in Taurus, een zeer lekker restaurantje! Daarna zijn we terug naar het hotel geweest, want we hadden al een lange dag achter de rug!

  Zaterdag 29 juni 2013
  Vandaag een rustig dagje op het programma: eerst een uitgebreid ontbijt genomen in het hotel, daarna de trein genomen richting centrum en daar wat geshoped in het grote overdekte shopping centrum, een stop gemaakt bij het hardrock cafe, iets gaan eten bij Cafe Rouge en daarna nog een kleine culturele wandeling doorheel Manchester (China Town, enkele kerken, pleinen en het stadhuis). Als afsluiter iets gaan drinken op een terrasje in Canal street, waar er zelfs nog wat gedanst werd op straat! Rond 19h terug naar het hotel, waar Silke en Frauke ons stonden op te wachten, want zij waren eerder die dag met de auto aangekomen! Aangezien het al lang geleden was dat we onze freestyle nog gedaan hadden, hebben we eerst nog wat geoefend in het hotel (zodat het toch een beetje fatsoenlijk zou zijn op de wedstrijd) en daarna nog een hape gaan eten in het hotel! Natuurlijk op tijd naar bed, want zondag was het wedstrijd!

  Zondag 30 juni 2013
  Deze ochtend liep onze wekker goed op tijd af, want omstreeks half 9 kwam het busje ons al ophalen om naar de wedstrijdzaal te vertrekken. Daarvoor zijn we nog gaan ontbijten, hebben we ons nog een beetjen gefatsoenneerd en hebben we al onze spullen samen gezocht. Het was een grote mooie zaal, die helemaal versierd was met roze ballonnen. Greet begon met het invullen van de startboekjes terwijl de rest zich al ging omkleden. Voormiddag stond er standaard op het programma, tijdens de middag waren het de groepsdansen en de show-dans en in de namiddag was het de beurt aan alle latin-reeksen. Voor de openingsparade werd er nog snel wat geoefend op de vloer en rond 10h was iedereen klaar om te beginnen! Klaartje en heidi kwamen aan bod bij de debutanten combi 1, Silke en Frauke dansen naast de Amateurs combi 1 ook de hoofdklasse duo 2, Sander en Sofie waren ook van de partij en dansen ook in de hoofdklasse duo 2 en tot slot namen Elien en Greet deel aan de hoofdklasse duo en combi. Daarnaast deden we als groep ook nog mee met de groepsdans: daar dansten we onze latinformatie! De dag vloog voorbij (doordat er altijd wel iemand aan het dansen was, en er tussenin ook nog kledingwissels plaatsvonden natuurlijk) en op het einde van de dag mochten we naar huis (het hotel :-)) met vele prijzen. Klaartje en heidi behaalden een gouden medaille. Silke en Frauke behaalden 1 gouden (combi ballroom), 1 zilveren (duo latin) en 2 bronzen (combi latin en duo ballroom) medaille. Sander en Sofie kregen een zilveren (duo ballroom) en een bronzen medaille (duo latin) In de groepsdans werden we derde en Wij behaalden naast 2 gouden medailles (duo latin en duo ballroom) ook nog een bronzen medaille (combi ballroom)! Terug in het hotel aangekomen zijn we met de hele groep nog iets gaan eten en zijn we (na een verfrissing) richting centrum getrokken om Frauke haar 17e verjaardag te vieren! We hadden afgesproken met onze Sloveense vrienden en door het plezier dat we allemaal hadden vloog de avond voorbij! Terug in het treinstation aangekomen, blijkt nog maar eens dat je nooit op iemand anders zijn woorden kan verdergaan! In tegenstelling tot wat er ons gezegd was, waren er geen treinen meer tot 5 uur richting luchthaven. Aangezien we een overnachting in het station toch maar niks vonden, hebben we dan maar 2 taxi's genomen richting hotel! Daar aangekomen was het hoogtijd om te gaan slapen!

  Maandag 1 juli 2013
  Maandagochtend heeft iedereen lekker uitgeslapen, hebben we met heel de bende een uitgebreid ontbijt genomen en zijn we daarna alles gaan inpakken. Rond 12h moesten we de kamer verlaten, hebben we allemaal uitgecheck en zijn we nog even iets gaan drinken en een klein hapje gaan eten. Paula kwam ons weer oppikken om ons te begeleiden naar de luchthaven! Het inchecken ging iets minder vlot dan in antwerpen, maar we zijn er geraakt! Ook de security check was wat uitgebreider en daardoor wat trager en hierdoor was er al een last-call voor ons toen we in de vertrekhal aankwamen! Maar snel naar de juiste gate waar ze aan het wachten waren op ons! Het vliegtuig zat wat voller dan op de heenreis, maar ook nu was het weer een geweldige vlucht! In Antwerpen aangekomen stonden de brandweermannen weer klaar om Elien en Sander uit het vliegtuig te halen en stonden de werknemers als vol spanning te wachten op onze resultaten! Super als je zo een persoonlijke behandeling krijgt! Daarna ging iedereen zijn eigen weg naar huis! Het was in alle geval een super geslaagd weekend, met een schitterende wedstrijd! Het was de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat we daar geweest zijn!

 • Naar jaarlijkse gewoonte trokken we ook dit jaar met de hele groep naar de Freestyle wedstrijd (die dit jaar voor het eerste omgedoopt was naar Showdance wedstrijd). Na lang twijfelen hadden we besloten om te gaan met onze latin-formatie "Latino-Fiesta". Elien was op vakantie in Tenerife, maar haar plaats werd ingenomen door Sander! En zelfs al was ze er wel bij geweest, hadden we toch nog een beslissing moeten nemen, aangezien er niet meer dan 1 (assistent-) instructeur op de vloer mag staan per team! Dit wil dus zeggen dat Elien & ik nooit meer samen op de vloer kunnen staan met onze groep en ook dat we met de groep van Bonheiden niet meer kunnen deelnemen (aangezien we daar samen met Sofie dan met 3 zijn!).

  Maar soit, de wedstrijd begon pas om 11h, wat ervoor zorgde dat we niet zo vroeg moesten vertrekken! Om 8h30 stonden Sophie en Sander voor de deur en een kwartiertje later vertrokken we richting Meerlo! Iets meer dan een uur later arriveerden we aan de sporthal en onmiddellijk werd de loting van de groepen gedaan! Rolstoeldanssport Toekomst was twee keer als 8e aan de beurt (4e van de 2e groep), waardoor we nog tijd genoeg hadden om ons om te kleden. Iedereen zijn haren werden gedaan (allemaal hetzelfde) en dat was een kleine uitdaging doordat sommige nogal aan de korte kant waren! Maar uiteindelijk had iedereen min of meer hetzelfde kapsel, had iedereen zijn outfit en schoenen aan en waren we er volledig klaar voor! Omstreeks 12h30 was het de beurt aan ons! Iedereen had gezonde spanning, zeker na al de andere groepen gezien te hebben!! Alles verliep zeer goed, en we waren zeer trots op onze dansers! De lijnen zaten goed, de choreo werd perfect uitgevoerd en aan de reacties langs de vloer te horen was het ook voor het publiek zeer tof om naar te kijken!

  Na de pauze, een prachtig optreden en de eerste groep, was het weer tijd aan de deelnemers van de tweede groep om te starten! Nog enkele laatste verbeteringen en we waren weer helemaal klaar om de vloer op te gaan! Deze keer liep het zelfs nog iets vlotter en waren we natuurlijk zeer tevreden! Na een optreden van de plaatste majoretten startte de prijsuitreiking. We waren allemaal zeer nieuwsgierig, aangezien ons stuk iets helemaal anders was dan dat van de andere groepen! Maar dat mag natuurlijk, want onder de noemer "Showdance" kan er veel gedanst worden! We waren super verrast toen we te horen kregen dat we EERSTE PLAATS gewonnen hadden! Alle dansers waren door het dolle heen en dat was er ook aan te zien tijdens onze laatste dans!

  Nog even wat groepsfoto's gemaakt, allemaal omgekleed en daarna terug naar huis! Wij maken ons nu alvast op om de organisatie van de freestyle wedstrijd volgend jaar op ons te nemen! Tot dan, in Lommel!

 • Het wereldrecord Rolstoeldansen spookt al een hele tijd in ons hoofd! Begin dit jaar kwam er vanuit vzw Stijn het idee om tijdens hun FeSTIJN, een groot feest naar aanleiding van het 15-jarig bestaan! Daarom gingen wij samen met hun aan de slag om een dansje te maken, de muziek uit te kiezen en het iedereen aan te leren. Regi, die peter is van 't Weyerken uit Heusden-Zolder, zou aanwezig zijn, waardoor we dus in zijn muziek zijn gaan neuzen en uitkwamen bij het nummer 'Wanna Be A Star'. Een prachtig nummer, dat ideaal is voor deze gelegenheid! Er werd een eenvoudige choreografie gemaakt die zeker door iedereen gedanst kon worden, en die veel armbewegingen had, zodat het effect er zeker zou zijn met zo'n grote groep! De dansbeschrijving werd uitgeschreven, de choreo werd gefilmd en doorgestuurd naar alle deelnemende organisaties. Heidi & Klaartje gingen overal een keertje langs om iedereen waar nodig was nog bij te sturen, zodat iedereen er volledig klaar voor was!

  De dag zelf was iedereen er ook helemaal klaar voor! Van 10h tot 11h30 konden ze nog een keertje langskomen om alles door te oefenen, en daar verliep alles vlekkeloos! We konden zien dat er goed geoefend was en dat iedereen er klaar voor was! De enige tegenvaller die dag was het weer, want het heeft van 's morgens tot 's avonds liggen regenen ... Maar dat maakte het enthousiasme van alle dansers er niet minder op! Rond 13h30 stond iedereen in tenu klaar in het juiste vak en kon de telling van alle dansers gebeuren! Er misten een paar nummers, en niet iedereen stond onmiddellijk in het juiste vak, dus er moest een beetje reorganisatie gebeuren, maar Regi zorgde op die moment voor super muziek! 13h50 was het toen we een eerste oefensessie hielden met iedereen en dat zag er geweldig uit!!! Om 14h telde Regi af en kon de echte recordpoging beginnen: ongeveer 400 dansers en evenveel begeleiders gaven het beste van zichzelf en dansten gedurene 5 minuten in de gietende regen, zoals ze nog nooit gedanst hadden! Daarna was het even wachten toen de gerechtdeurwaarders, samen met de scheidsrechters en de specialisten zich terugtrokken om de telling te doen en te kijken of het gelukt was en ook toen werd de menigte getrakteerd op een spetterend optreden van Regi. Na een kleine 15 minuutjes kwam iedereen terug op het podium, dus dit wilde zeggen dat er nieuws was!!! Het werd muisstil toen de gerechtdeurwaarder de microfoon nam en iedereen vertelde dat het vorige record op 250 personen stond. Hij melde ons toen dat de dans vervolledigd was door 366 DANSERS!!!!! Er onstond meteen een groot gejuich want dat wilde zeggen dat we het gehaald hadden!!! Iedereen was door het dolle heen en dat werd natuurlijk door iedereen gevierd! Het record moet nog wel gehomologeerd worden door het Guinness Book of Records, maar dat de gerechtduerwaarder al goedkeurend geknikt heeft, maakt dat het voor iedereen al gelijk stond aan een feestje bouwen! En dat werd de rest van de dag dan ook gedaan door iedereen!

  We willen alle dansers en assistenten bedanken, maar natuurlijk ook Ludo en Els voor de organisatie, Regi voor de muziek, Eline DeMunck en Wine Lauwers van Q-musiq om te komen helpen via het ResQ-team en natuurlijk Heidi & Klaartje om overal langs te gaan!

  Het was een geweldig kippenvel moment om meer dan 700 mensen samen jouw dans te zien opvoeren!!!

 • In januari werden we gecontacteerd door Joop en Jacquoline, die een vakantieweek organiseren voor fysiek gehandicapten en daarvoor op zoek waren naar een avondactiviteit. De bedoeling was om een optreden te geven, maar daarna ook samen met de dansers een aantal dansjes te doen onder de vorm van een initatie. Onze dansers waren alvast enthousiast dus trokken we met heel de bende richting Nederland op maandagavond om daar te gaan demonstreren. De hele groep was paraat en omstreeks 19h waren we daar. Eenmaal binnen begonnen we meteen met ons in onze wedstrijdkleding te steken, want 30 minuten later begon onze demonstratie al! In het eerste deel lieten we het stijldansen zien: duo, combi, ballroom, latin, ... alles kwam aan bod! De dansers amuseerden hun, ook al waren er enkele onnatuurlijke koppels gevormd zodat iedereen aan bod kwam, het zag er allemaal super uit! Daarna was er een korte pauze waarbij we onze freestyle outfits aandeden en snel even wat gingen drinken! Het freestyle gebeuren starte we met Music van Silke & Frauke, daarna volgende de groepsdansen: de latinformatie, I wanna (Shaggy), Jai Ho, en A Star is Born om af te sluiten. Onmiddellijk daarna hadden we 45 minuten initiatie met alle aanwezige gasten: Me and You, Irish, Hands Up, De grote ronde, ... Alle klassiekers kwamen aan bod, en de gasten genoten er met volle teugen van! Hadden we nog 2 uur verder gedaan, had iedereen nog steeds even enthousiast meegedaan! En dat vinden wij natuurlijk ook geweldig: zien hoe anderen genieten van het hele gebeuren, doet ons ook genieten.

  Na de demonstratie nog even wat gedronken in de bar en zelfs nog genoten van enkele heerlijke hapjes! En daarna maar snel naar huis, want we hadden nog een lange rit voor de boeg!

  Een suppertoffe avond met zeer aangename mensen! Meer hebben we helemaal niet nodig om te genieten!

 • Naar jaarlijkse gewoonte heeft Annick Rolstoeldanssport Toekomst weer uitgenodigd om deel te nemen aan Danskriebels. Danskriebels is een dansshow die steeds plaatsvindt tijdens het WAK, week van de amateurskunsten in Lommel. Ook dit jaar weer mochten we op het prachtige podium van CC De Adelberg in Lommel staan!

  We waren reeds vroeg aan de beurt, het tweede liedje en nog een keertje vlak voor de pauze, dus hadden niet veel tijd om ons tussenin om te kleden, maar gelukkig hadden we genoeg helpende handen bij!

  We begonnen met een beetje van het stijldansen te laten zien: een Engelse Wals, een Quickstep, een Rumba en een Samba! We waren een beetje laat met opkomen, aangezien er tegen ons gezegd was dat we het 3e nummer waren (maar de eerste 2 nummers liepen in elkaar over), maar uiteindelijk verliep wel alles super! Als tweede dans deden we de ponponnekes dans, en voor die dans hadden we de vuurdoop van 2 dansers: Mirthe en Sofie stonden voor de eerste keer op een podium! En ze hebben het alle 2 super gedaan! Net zoals alle andere dansers! Het was een tof optreden, waarbij we voor een volledig volle zaal mochten dansen en het publiek was super enthousiast, dus dat vinden we altijd geweldig!

  Wie weet staan we er volgend jaar ook weer wel!

 • Op donderdag 25 april 2013 waren we door de Belgische Federatie Rolstoeldansen gevraagd om op de REVA-beurs in Gent een demonstratie en initiatie rolstoeldansen te geven samen met Ann & Danny. Natuurlijk nemen we zo'n aanbieding graag aan, want het is altijd tof om daar weer eens te staan! De eerste demonstratie zou plaatsvinden om 15h30 en de tweede omstreeks 17h30. Er zou telkens eerste een kleine demonstratie gegeven worden en daarna een initiatie. We hadden gepland om rond 14h daar te zijn, maar door de drukte op de baan, was het 14h45 eer we er waren. Dan maar snel doorgelopen tot de stand van Parantee! An en Danny waren er al en we gingen beginnen met ons om te kleden! Maar toen kwam de miserie: we hadden alle rokken bij, maar .... geen tops!!! Dan ben je natuurlijk ook helemaal niets met de rokken! Gelukkig hadden we beide nog hetzelfde T-shirt aan en leken we toch nog een beetje op elkaar! We hebben het dan maar zo gedaan, maar toch is dat niet hetzelfde vinden we! Dat zal ons geen tweede keer overkomen!!! Wij lieten de duo-latin zien in de demonstratie en Ann & Danny toonden het publiek de combi ballroom! Jammer genoeg was het programma een beetje uitgelopen de eerste keer, waardoor er geen tijd meer was voor onze initiatie! Jammer, want er was wel veel belangstelling!

  Daarna maar even over de beurs gegaan en langsgeweest bij de stand van onze sponsor Spronken Orthopedie! Ook zij hadden weer een grote stand, met prachtige dingen!

  De tweede demonstratie ging wat eerder van start, gelukkig maar, want tegen 17h30 begon de hal helemaal leeg te lopen! Bij de initiatie hebben we nog wel een aantal deelnemers gehad, wat het toch altijd wel tof maakt! We hebben hen de grote ronde aangeleerd, Michael Jackson en nog enkele kleine dingen!

  We vonden het een gezellige dag, in een aangename sfeer! Wie weet tot binnen 2 jaar op de REVA!

 • Jammer genoeg konden we er dit jaar niet bij zijn aangezien we nog in het prachtige New York zaten, maar dat weerhield er ons niet van om hard te supporteren voor onze dansers en teamgenoten! Rolstoeldanssport Toekomst mag dit jaar dan ook weer zeer tevreden zijn met de resultaten: In de D-klasse:
  - Jennifer en Jessica Wullems: 2e plaats + Vice-BK (duo 2)
  - Sander Deckx & Dorien Smits: 1e plaats + BK (combi 1)
  - Klaartje Peeters & Heidi Samec: 2e plaats + Vice-BK (combi 1)
  - Greet kenis & Heidi Samec: 4e Plaats + BK (combi 2)

  In de A-klasse
  - Greet Kenis & Klaartje Peeters: 1e plaats + BK (duo 1 latin)
  - Greet Kenis & Klaartje Peeters: 2e plaats + Vice-BK (duo 1 ballroom)
  - Silke & Frauke Janssen: 1e plaats + BK (combi 1 latin)
  - Silke & Frauke Janssen: 1e plaats + BK (combi 1 ballroom)
  - Stephi Jacquemyn & Cindy Manshoven: 2e plaats + Vice-BK (duo 2 latin)
  - Stephi Jacquemyn & Cindy Manshoven: 3e plaats (duo 2 ballroom)
  - Silke & Frauke Jansen: 1e plaats + BK (duo 2 latin)
  - Silke & Frauke Jansen: 1e plaats + BK (duo 2 ballroom)

  In de H-Klasse:
  - Sander Deckx & Sofie Cox: 1e plaats + BK (duo 2 latin)
  - Sander Decks & Sofie Cox: 1e plaats + BK (duo 2 ballroom)

  Dikke proficiat aan iedereen!

 • Het moet niet altijd werken zijn wat de klok slaat, af en toe mag er ook eens ontspannen worden! Greet had vorig jaar een citytrip naar New York gewonnen met de Ladies Night in de cinema van Lommel en we vonden dat het tijd werd dat we deze bon een keertje gingen innen! In februari zijn we dan naar de connections shop getrokken en hebben we onze reis geboekt!

  Het was een super toffe citytrip! New York is echt de moeite waard om eens een bezoekje te brengen! De eerste dag hebben we rondgelopen in het Theatre District en zijn we 's avonds het Empire State Building op geweest om de stad bij nacht te bekijken. Dinsdagvoormiddag zijn we dan via de St Thomas Church, naar Central Park geweest aangezien het een super warme dag was. Lekker relaxed rondhangen en een poging doen om Belvedere Castle midden in central Park te beklimmen, maar dat was met de rolstoel niet zo'n eenvoudige taak. Daarna even wat cultuur opdoen in't Guggenheim en dan via de upper east side terug richting hotel met nog enkele culturele tussenstops in wat kerken en een synagoge. 's Avonds gaan eten in een typisch amerikaans restaurant: Time = Money -> Op 30 minuten een 3-gangendiner met koffie ... Way to fast! Dag 3 zijn we 'East Midtown' gaan verkennen met een stop aan de St Patrick's Cathedral, Grand Central Terminal, The New York Public Library, Chrysler Building, The Plaza Hotel and The Waldorf-Astoria, Bryant Park and The Trumph Tower. Ook in Madisson Squar Park zijn we even gestopt! Van daaruit hadden we ook een mooi zicht op het Flatiron, the New York Life Building en The New York State Supreme Court. De geboorteplaats van Theodore Roosevelt gezien en via de Ladies Mile doorgelopen naar Gramercy Park en dan via Pete's Tavern terug richting de shopping streets! Na een hele winkeltocht zijn we 's Avonds gaan eten bij een geweldige italiaan in de buurt: super fancy, maar ook super lekker! De 4e dag starte met een busrit richting het zuidelijkste punt: Lower Manhatten met het Financial District, Chinatown, Little Italy en de Lower East Side. We begonnen met een boottocht richting Ellis Island en The Statue of Liberty! Jammer genoeg was er nog steeds veel stormschade, waardoor we niet op de eilanden konden. Maar desalnietemin een geweldig zicht op de skyline van NY! Daarna door Battery Park, en dan richting Wall Street. Ook nog naar de Federal Hall, bekend van George Washington en dan door naar de 9/11 site. We hadden geen tickets, maar konden dankzij de zeer vriendelijke security-mensen toch nog binnengeraken! Zeer indrukwekkend om daar rond te lopen: de 2 prachtige monumenten, maar vooral de vele namen die gegraveerd waren! Daarna naar Winter Garden in het Financial Center. Nog even gestopt in de St Patricks Church, waar een soort tentoonstelling liep over 9/11. Zeer aangrijpend, maar wel prachtig gedaan. Na al die cultuur moest er toch weer even wat gewinkeld worden: op naar de Century 21, zeer slechte zaak voor de visa-kaarten ... Dan even door ChinaTown gelopen en een tussenstop gemaakt in Little Italy om iets te eten. Daarna helemaal terug naar boven gewandeld! De volgende dag stonden Soho & Tribeca, Greenwich Village & East Village op het programma en nog enkele kleine dingen in andere stadsdelen! Toch maar even de bus genomen om te starten, dat gingn wat sneller :-) Alle huizen met de prachtige gietijzeren trappen en versieringen waren echt prachtig om te zien. Het lijkt even een buurt waar je je niet in het hoge New York waant! Gezellige straatjes om in te wandelen, niet zo druk! Daarna even terug richting ChinaTown, daar zijn we gepasseerd langs the Criminial Court House, enkele justitiegebouwen en Wedding Garden! Overdag door Chinatown lopen is toch wel wat anders als 's avonds: nu was de cultuur wel duidelijkt te bespeuren, want gisteren leek het maar een uitgestorven stadsdeel! Toen we aangekomen waren bij synagoge waar we naar op weg waren, leek het eerst een kleine teleurstelling aangezien er niet veel te zien was! Maar toen we een verdieping hoger gingen was het wel helemaal wat we verwacht hadden: prachtige glasramen, mooi afgewerkte houten versieringen! Echt de moeite! Doorgelopen naar the Lower East Side, waar we gegeten hebben in de Essex Street Market, ook zeker en vast de moeite om eens naar toe te gaan. Daarna richitng Economy Candy, de oudste snoepwinkel in NY, waar we enkel lekkernijen gekocht hebben als soeveniertjes! Dan weer via Soho & Tribeca doorgelopen naar het Washington Square Park, dat gelegen is aan NYU. Zeer tof park, met veel sfeer door de vele studenten die er aanwezig waren! Ook genoten van de prachtige muziek van enkele straatmuzikanten! Nog enkele mooie kerken bezichtigd en daarna doorgelopen naar het bekende "Gay Street" in Greenwich village! Ook een zeer toffe buurt om in rond te lopen, zeker naar de avond toe, met aangename terrasjes en toffe restaurantjes! Maar voor het restaurant-tijd was toch nog even langs het "Friends" gebouw gewandeld, het mooie Grove Court, Cherry Line Theatre and het smalste huis in NYC. 's avonds bij een italiaan lekkere pizza gaan eten, en dan terug naar huis gewandeld via Broadway en Times Square (om toch ook nog een picture by night te hebben daar). De laatste dag nog gaan ontbijten in het hotel en nog even richting de upper west side gegaan om nog enkele kadootjes te kopen! Daarna snel terug naar het hotel, waar we net op tijd waren voor onze taxi! Een taxi-rit naar New Wark airport en daar, wegens geen wachtrijen voor gehandicapten, nog wat rondgelopen en wat gegeten! Rond 17h mochten we de vlieger op en begon onze terugreis!

  Het was een geweldige reis, een echte aanrader voor iedereen! Indien mogelijk gaan we zeker nog eens een keertje terug! Het is een stad waar je kan in blijven rondlopen!

 • Naar jaarlijkse gewoonte zijn we tijdens het paasweekend in Nederland aangezien daar steeds het Hollands Dans Spektakel plaatsvind, een grote wedstrijd, waarvan het rolstoeldansen met de World Cup deel van uit maakt. Dit jaar was het natuurlijk niet anders een ook nu was alles gepland voor een geslaagd weekend in het Van der Valk hotel in Cuijk.

  De voorbereidingen van de wedstrijd zijn al een hele tijd geleden begonnen, met trainingen en vooral het aanpassen van de choreo's! De wedstrijdvoorbereidingen zelf begonnen op vrijdag: eerst een infinity-sun tanning bij Schoonheidsinstituut Brigitte in Overpelt, daarna begonnen met alles klaar te leggen en proberen alles in de koffers te krijgen: danskleding, make-up, gewone kleding, de dansrolstoelen, camera, ... Een hele klus dus, maar uiteindelijk is het ons toch gelukt om alles gepakt te krijgen en vooral om alles in de auto te krijgen! Vrijdagavond stond er normaalgezien nog een training gepland voor 2 van onze dansers, maar aangezien eentje ervan ziek geworden was en ze jammer genoeg de volgende dag niet aan de wedstrijd konden deelnemen, hebben we zelf maar even gebruik gemaakt van de zaal om nog enkele laatste dingen door te trainen. Die avond gingen we op tijd naar bed, aangezien het zaterdag een lange en vermoeiende dag zou worden!

  De wekker ging al af omstreeks 6h00. Tijd om op te staan, snel te ontbijten en dan aan de slag te gaan met deharen en de make-up! Nadat ikzelf helemaal klaar was, stonden ook Elien en Sander nog in de rij voor hun haar te laten doen! Rond 7h15 vertrokken we met een overvolle auto richthing Cuijk en rond 9h00 kwamen we aan in Sporthal de Kwel! En da voelt elk jaar weer een beetje als thuiskomen :-) Als eerste kwamen onze vrienden uit Slovenie tegen die net naast ons parkeerden, het was een tof weerzien na de laatste keer in Malta! Natuurlijk gingen we direct naar binnen, maar daar was het nog even aanschuiven aangezien iedereenop hetzelfde moment toekwam! Er stond een zeer lange rij, dus het duurde even voor we binnen waren! Eenmaal binnen gingen Elien haar onmiddellijk omkleden, terwijl ik eerst nog even de startnummers in de startboekjes plaatste en deze ging afgeven. Nadat ik omgekleed was, was het tijd om Elien haar Make-up te doen, Dorien haar make-up en dan nog even de haren van Sofie in de plooi leggen! We waren de 5e reeks dus hadden nog wel even tijd en gelukkig maar, want we waren maar net op tijd klaar voor onze reeks eraan kwam! We begonnen vandaag met de hoofdklasse B combi 2 latin. We hadden 4 deelnemers in deze reeks, waaronder 1 zeer sterk russisch paar, dus we wilden voor de tweede plaats gaan! De twee eerste rondes gingen zeer goed, hoewel dat bij iedereen zo was! Dus het was spannend afwachten tot de prijsuitreiking! Namiddag was het de beurt aan de duo! Hier namen er 3 paren deel in onze categorie, en stonden we met 5 op de vloer aangezien we samen met de hoofdklasse B duo 1 dansten! Ook hier verliep alles zowel in de eerste als de tweede finale super goed! Langs de vloer hoorden we verschillende positieve reacties, waardoor we wel gerust waren voor de prijsuitreiking! Omstreeks 17h30 begon Corrie aan het afroepen van de resultaten, en we mochten tevreden zijn met al onze resultaten en die van de andere dansers van RDST! Wij behaalden in de hoofdklasse combi 2 latin een mooie 3e plaats en moesten zoals verwacht het Russisch paar laten doorgaan en Lieke & Andre! In de hoofdklasse duo 2 latin kregen we de gouden medaille mee naar huis! Helemaal tevreden, want onze doelen waren bereikt! Daarna naar het Van de Valk hotel in Cuijk, ons even verfrissen, omkleden en dan naar het eerste verdiep om te gaan dineren! Er was weer een heerlijk buffet en het was een gezellig samenzijn! Nog even beneden in de bar iets gaan drinken na het avondeten en dan maar op tijd ons bed in, aangezien de volgende dag weer een wedstrijd-dag was!

  Zondagochtend begon ook al redelijk vroeg: rond 6h30 liep de wekker af, en we hadden dan ook nog een uurtje minder kunnen slapen doordat het uur verzet was die nacht! Na nog even snoozen was ik om 7 uur uit de veren en klaar om te beginnen met de make-up! Eerst nog even youtuben wat het ging worden, maar al snel had ik iets beet :-) Rond 7h30 was ik klaar met mijn make-up, net op tijd, want Dorien klopte net aan voor haar haar en make-up. Toen Dorien klaar was, stonden de volgenden al voor de deur: Sander en Elien hun haar moest ook nog gefatsoeneerd worden! Toen was het al weer 8 uur en gingen we ontbijten. Ik daar even een zeer snel ontbijt genomen, want door iedereen zijn haar te doen was het mijne er natuurlijk weer aan overgeschoten! Nog snel even wat spullen uit de auto halen, en dan boven even experimenteren! Al snel kwam er iets uit de bus dat geslaagd was, snel fixeren en dan met zijn allen de auto in om naar de wedstrijd te gaan! Nog even terug naar boven aangezien ik de startboekjes vergeten was, maar tegen dat Elien en Sander in de auto zaten was ik er al weer! Op de wedstrijd zelf ging het naar binnen gaan natuurlijk al een stuk vlotter, iedereen had zijn kaarten al dus kon er gewoon doorgelopen worden! Eerst de startboekjes invullen, daarna omkleden, dan de haren van Sofie nog doen, Elien haar Make-up nog even en we waren er klaar voor! Vandaag was het een hele dag ballroom, waar we een beetje minder zeker van waren aangezien we daar de laatste tijd weer wat minder voor getraind hebben. In de combi verliep het in de eerste ronde niet zo vlotjes, de figuren kwamen er niet uit en de connectie was niet wat het moest zijn, maarja, kan gebeuren :-) De rest van de koppels waren ook zeer sterk, dus het zou vechten worden! In de tweede ronde verliep het gelukkig weer wat beter en konden we met een goed gevoel de vloer afkomen! Na de tweede reeks was het omkleden voor het duo-dansen, van de rode naar de groene jurk! In de duo verliep alles goed, we waren tevreden over onze prestatie van zowel de eerste als de tweede ronde, maar hier zou het wel wat dichter samen liggen dan in de latin gisteren! Bij de prijsuitreiking konden we alleen maar tevreden zijn! In de hoofdklasse combi 2 ballroom werden we 5e, we hadden 1 plaatste hoger gehoopt, maar waren na onze prestatie toch tevreden! In de hoofdklasse duo 2 ballroom werden we weer eerste en kregen we weer een goude medaille!

  De dag was wat langer dan die van gisteren, en eer we in het hotel waren was het alweer iets na 19h. Nog even douchen, omkleden en een uurtje later zaten we met zijn allen aan het diner. Het was een gezellig samenzijn, met lekker eten! Een korte nabespreking van de wedstrijd (die is er toch altijd wel op zo'n avond) en toen met zijn allen naar beneden om nog wat na te genieten. In de ene bar was er een bescheiden feestje waar we met de dansers naar toe geweest zijn, en toen daar de deur sloot om 12h zijn we nog even in de andere hotelbar iets gaan drinken samen met Nederland, Malta en Slovenie. Weer een gezellig avond, en weer een afscheid daarna, want een aantal van onze dansvrienden zouden we weer voor een tijdje niet zien!

  Maandag nog op ons gemak ontbeten, alles ingepakt, en toen weer richting Lommel gereden! Het was een super weekend, met goede resultaten en een aangename sfeer! We zijn alweer aan het aftellen naar volgend jaar :-)

 • Vorig jaar werden we, via onze buurvrouw Miet, voor de eerste keer gevraagd om te komen optreden op de benefietavond van CAW 't verschil. Dit is een centrum voor algemeen welzijnswerk dat de ambitie heeft om het welzijn van iedere Limburger te vrijwaren. Aangezien de organisatie en het publiek het vorig jaar zo tof vonden dat wij kwamen optreden werden we dit jaar opnieuw gevraagd!

  Ons eerste optreden was omstreeks 20h en daar gaven we een demonstratie ballroom. De vloer was niet zo heel groot, dat wisten we van vorige keer, en daarom besloten we om enkel combi te dansen! Op die manier kan je wat beter je choreo's aanpassen aan de ruimte en natuurlijk neem je op die manier gewoon minder plaats in op de vloer dan wanneer je met 2 rolstoelen langs elkaar staat! Tussen onze 2 demonstraties waren er nog optredens van andere groepen. Zo waren de Country Dansers ook nog aanwezig en waren er verschillende zangers en zangeressen! Onze tweede demonstratie bestond uit latin dansen en natuulijk is dit altijd wel wat wat spectaculairder. Aan het applaus af te leiden vonden de mensen het zeer tof en dat is ook voor ons super tof!

  Na ons optreden kregen we nog een maaltijd aangeboden, lekkere friet stoofvlees en wat lekkers om te drinken! We zijn nog de hele avond blijven zitten en hebben nog genoten van de optredens van onder andere onze buurvrouw Miet en haar zoon Danny en natuurlijk ook van de afsluiter van de avond: Sergio! Na een geslaagde avond kregen we nog een mooi aandenken aan de avond en hebben we reeds een afspraak gemaakt voor volgend jaar!

 • Naar jaarlijkse gewoonte geven een optreden in het rusthuis Den Olm in Bonheiden, de trainingslocatie waar we trainen met Rolstoeldanssport Toekomst Bonheiden. Dit jaar kon Dorien er jammer genoeg niet bij zijn en werd het optreden gegeven door ons en Sander & Sofie. Omstreeks 14h begon de polyvalente zaal van den Olm stillaan vol te lopen en begonnen wij ons allemaal klaar te maken: de juiste kleding aan, een beetje make-up opdoen, haren in de plooi leggen. In het eerste deel van de demonstratie dansten wij latin, eerst combi en daarna duo! Tussen onze twee delen werd er door Sander & Sofie duo ballroom gedemonstreerd! Na deze 3 deeltjes was er een korte pauze waarin Lucienne samen met de aanwezige bewoners enkele dansjes deed!

  Tijdens het tweede deel van de demonstratie werden de rollen omgedraaid en begonnen wij met standaard combi! Daarna was het weer de beurt en Sander & Sofie en zij lieten hier de latin duo zien. Als afsluiter van de dag was het weer de beurt aan ons en lieten wij nog de duo ballroom zien aan de aanwezige bewoners! Toen we met zijn vieren de vloer op kwamen om nog een laatste keer te groeten kregen we zeer veel applaus en dat is toch altijd tof om te horen. We hebben dan nog even enkele bewoners uit het publiek gehaald en daar een dansje mee gedaan, wat zorgde voor een toffe afsluiter! Na de demonstratie kwamen er nog veel bewoners een babbeltje slaan en ons vertellen hoe mooi het wel niet was!

  Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij!

 • Een tijdje geleden kregen we tot onze grootste verbazing een mededeling dat er na 20 jaar een einde zou komen aan WSI (Wijchen Swingt Internationaal). Door de financiele moeilijkheden, het moeilijk vinden van sponsoring en het dalende aantal deelnemers hebben Els en Menno besloten om van deze editie de laatste te maken!

  Natuurlijk wilden we aan deze laatste editie zeker deelnemen en samen met iedereen er een geweldig feest van maken! De dag begon zoals altijd wee redelijk vroeg: kleding inladen, make-up verzorgen, haren in de plooi leggen en toen Sander arriveerde met zijn allen de auto in en richting wijchen! Aangezien er in de duo-reeks van de hoofdklasse meestal niet zoveel deelnemers zijn en we de laatste tijd vooral getraind hebben op combi besloten we om zowel combi ballroom als combi latin mee te doen! Eerst stond de latin op het programma: de programma's waren nog niet veranderd dus echt zenuwen waren er niet! We waren met 5 deelnemers en beide rondes verliepen goed. Tegen Cuijk moet er nog gewerkt worden aan de latin, maar we konden tevreden zijn over onze prestatie! Namiddag was het de beurt aan de ballroom en ook daar hadden we een goed gevoel. Het werk met Jan en Karina heeft zijn vruchten afgeworpen! We hadden er een geod gevoel bij en blijkbaar hadden wij dat niet alleen, want we kregen vanuit het publiek een heleboel toffe complimenten! En dat is toch altijd wel tof om te horen en merken dat het harde werk van de voorbije maanden zijn vruchten afwerpt!

  Tijdens de prijsuitreiking konden we ook alleen maar zeer tevreden zijn: in de hoofdklasse AB combi 2 latin behaalde wee bronzen medaille en in de hoofdklasse AB combi 2 ballroom behaalden we ook een bronzen medaille en moesten we enkel Alex & Jacqueline en Jean-Marc & Andrea achter ons laten! Zeer tevreden natuurlijk, voornamelijk aangezien we toch ook enkele hoofdklasse A-paren achter ons gelaten hebben!

  Ook de andere dansers van RDST deden het schitterend: we mochten in totaal 9medailles mee naar huis nemen, waarvan 3 bronzen, 4 zilveren en 2 gouden medailles! Een resultaat waar we trots op mogen zijn! Nu aan het werk voor de World Cup in Cuijk bij Pasen!

 • Het jaar begon voor ons dit jaar met een demonstratie in Hechel op de dansdag van Okra sport. Een tijd geleden kregen we een mailtje van Lydia met de vraag of onze groep geinteresseerd was in het geven van een demonstratie op hun dansdag! Natuurlijk gingen we hier maar al te graag op in, maar aangezien het op een dinsdag namiddag was konden enkel Elien & ik en Heidi & klaartje! Maar dat was natuurlijk geen probleem! Lydia had graag deelgenomen aan de demonstratie en dat zagen wij vanzelfsprekend ook zitten. We hebben dus een stuk gemaakt waarin Elien en Lydia samen met Klaartje & Heidi een Engelse Wals dansten! We hadden al hard geoefend, maar het is natuurlijk toch altijd redelijk spannend! Alles verliep gelukkig van een leien dakje, het zag er schitterend uit: perfect gelijk en alles volgens plan! Ook publiek vond het geweldig enw as natuurlijk verrast om Lydia te zien opdagen bij het rolstoeldansen!

  Na deze eerste dans vond er een demonstratie plaats waarbij we zowel het ballroom als het latin-dansen lieten zien en zowel de duo als de combi! Terwijl het publiek tijdens de pauze genoten van een stukje taart en eent as koffie, konden ze ook nog genieten van het rolstoeldansen! De vloer was groot genoeg om met zijn tweeen op te staan, waardoor Heidi & Klaartje tijdens het ballroom dansen de combi konden laten zien en wij de duo! Daarna dansten Klaartje en Heidi nog even alleen en gaven ze nog een korte uitleg over het dansen terwijl wij onze latin-outfit aantrokken! Na de demonstratie hebben we samen met de aanwezige dansers nog een van hun dansen gedanst, wat ook een zeer aangename ervaring was!

  Toen we terug onze gewone kleding aangetrokken hadden, kregen ook wij een stuk taart aangeboden en konden we nog wat genieten van het dansen. Er kwamen ook heel wat mensen vertellen hoe geweldig ze het vonden en dat doet toch altijd deugd om te horen!

  Het was een zeer aangename dag, en wie weet komen we hier nog wel eens een keertje terug!

 • blog thumbnail