• blog thumbnail

  Gar Dance Cup - Wroclaw

  Enkele weken geleden kregen van Joanna Reda een uitnodiging om een wedstrijd te gaan dansen in Polen. Natuurlijk konden we dit aanbod ook niet afslaan, en dus vertrokken we vrijdagnacht (of zaterdagmorgen) met de auto richting Wroclaw, Polen. Na een zeer gezellige rit van ongeveer 1000 km, kwamen we 9 uur later aan in het Ibis Styles hotel in Wroclaw Centrum. Een spiksplinternieuw hotel, dat nog maar 2 maanden open was. Na de check-in gingen we naar onze kamer: super mooi, volledig aangepast en helemaal in het 'Alice in Wonderland' thema! Prachtig dus!! Daarna gingen we naar de zaal waar de wedstrijd reeds bezig was, want al sinds 's morgens vroeg waren er reeksen met valide dansen. Daar aangekomen werden we op sleeptouw genomen langs verschillende mensen, maar jammer genoeg sprak er niemand Engels :-) Na een klein kwartiertje kwamen we te weten dat we even moesten wachten, want Jacek kwam onze richting uit! Gelukkig spreekt hij wel voldoende Engels om ons helemaal op de hoogte te brengen van alles! We konden gaan lunchen in het hotel, ons daarna klaarmaken en omstreeks 18 uur werden we terug in de zaal verwacht! Zo gezegd zo gedaan: we gingen naar het restaurant voor een 'lunch'. Het werd een verrassing wat ze ons gingen voorschotelen, maar gelukkig was het zeer lekker: scalopina milanese met frietjes en een lekkere salade. Daarna was het ongeveer 4 uur en trokken we naar de kamer om ons op ons gemak klaar te maken! Haren werden gedaan, make-up werd aangebracht en daarna gingen onze nieuwe jurken aan! Deze waren nog net op tijd klaar, want we zijn ze gisteren nog mogen gaan halen aan het depot van DHL. Elien was klaar en ik was bijna klaar toen er op de deur geklopt werd: Joanna kwam ons vertellen dat we nu al naar beneden moesten om ons te registreren, dus deden we dat ook maar! Na de registratie konden we nog genieten van het valide dansen!

  Jammer genoeg liet de wedstrijd een beetje uit, waardoor het avondblok een uurtje te laat van start ging en wij pas rond 20h30 aan de beurt kwamen! De eerste reeks was de Top Class Duo 2 standaard. We waren zenuwachtig, want het was de eerste keer dat we onze nieuwe choreo's op een wedstrijd zouden laten zien! De vloer was niet ideaal, want hij was wel lang, maar zeer smal. Maar dit tegenstaande kwamen onze choreo's toch wel zeer goed tot uiting!! En waren we zeer tevreden over onze prestatie! Natuurlijk was de tegenstand niet min, want Joanna en Pawel stonden bij ons op de vloer, maar we hebben het beste van ons gegeven. Daarna terug naar de kamer om ons om te kleden voor de latin reeks. Aangezien onze tijgerprint-jurken nog steeds niet terecht zijn, hebben we gekozen om onze witte latin-jurken aan te trekken. We waren net op tijd omgekleed om ook de promotion class duo en combi rolstoeldansen nog mee te pikken! Ook zeer mooi om te zien!! Na een klein uurtje was het weer de beurt aan ons: de Top Class duo Latin 2 sloot de wedstrijd af! Het werd een geweldige reeks met een heleboel ambiance, want iedereen stond langs de vloer te kijken! Zeer aangenaam en dit maakt natuurlijk ook dat we het beste van onzelf hebben kunnen geven! Onmiddellijk na onze reeks werd iedereen, inlcusief wijzelf, terug op de vloer gevraagd voor de prijsuitreiking! We behaalde de verwachte plaatsen en werden 2e in zowel de duo ballroom als in de duo latin, 2 keer achter Joanna en Pawel! Zeer tevreden waren we hiermee en hierdoor kunnen we met een goed gevoel naar Malta vertrekken!!

  Na de wedstrijd nog samen met Jacek, Joanna en Pawel iets gaan drinken in de bar en nog even wat nagepraat. Ook daar van een jurylid nog enkele zeer mooie woorden over onze duo ballroom gekregen, dus beter kon niet! Na een gezellige avond trokken we rond middernacht terug naar onze kamer. Daar hebben we al onze valiezen en rolstoelen nog snel ingepakt en toen het bed in!

  's morgens liep de wekker al vroeg af en om 6h30 zaten we al aan het ontbijt! Nadat we volop genoten hadden van het lekkere buffet gingen we uitchecken en begonnen we aan onze terugrit! Ook deze verliep zeer vlot en na een probleemloze rit waren we na 9 uur weer in Lommel! Nu weer bijna weg richting Malta!!

 • blog thumbnail

  Human Integra Cup - Bratislava

  De Human Integra Cup in Bratislava is altijd een wedstrijd waar we naar uitkijken!! Dit jaar werden we in Maart reeds uitgenodigd door Andrej om als gast naar hun wedstrijd te komen, een aanbod dat we natuurlijk niet konden afslaan! Dus vrijdagavond vertrokken Elien en ik, samen met Lucienne en Dorien vanuit Charleroi richting Bratislava. Op de luchthaven werden we opgewacht door 2 auto's en werden we naar het Ibis hotel in de stad gebracht. We hadden nog snel even tijd om ons op te frissen, want om 21h werden we verwacht in het restaurant voor een maaltijd. Daar ontmoeten we al meteen enkele andere dansers: Nel & Henk waren ook aanwezig, en ook Steven & Roxanne uit Malta waren er! Daarnaast nog enkele andere genodigden!

  Zaterdag zou de wedstrijd pas om 19uur starten dus na het ontbijt trokken we de stad in! Eerste stop was een apotheek, want ik had gisterenavond door een verkeerde beweging een verschrikkelijke rugpijn! Gelukkig snel kunnen starten met ibuprofen en onmiddellijk voltaren patches kunnen plakken die alle spieren lekker opwarmen! We hebben de oude stad bekeken, en daarna zijn we richting Eurovea getrokken om even door het winkelcentrum te wandelen en daarna langs het water een lekkere chocomelk te drinken! Rond 13h maar terug richting het hotel gewandeld, want om 14h werden we verwacht voor de lunch! Deze was weer zeer lekker en rond 14h30 trokken we naar onze kamer om ons klaar te maken! De busjes zouden om 16h30 komen, maar rond 15h45 kregen we de melding dat ze al om 16h daar zouden zijn! Dus snel alles samen nemen en maar naar beneden! Daar werden we allemaal verdeeld over de auto's en reden we richting het Hilton hotel wat verder in de stad! We hadden nog tijd genoeg om ons klaar te maken, we konden snel de vloer op en daarna werd de vlaggenparade geoefend! Daarna nog lekker staan kletsen met Steven & Roxanne en Nel & Henk en omstreeks 19h starte het hele gebeuren. Eerst werd er combi standaard gedanst! Hier hadden we een goed gevoel bij! Ondanks nog wat rugpijn liep deze wel lekker!! Daarna maar omkleden naar onze latin-outfit, want niemand wist exact hoeveel tijd er tussen de reeksen was! In de combi latin ging alles ook perfect, maar was de concurentie wel wat groter!! Bij de prijsuitreiking werden onze vermoedens dan ook bevestigd: we behaalden de 4e plaats in de combi ballroom, waarbij we Nel & Henk achter ons hielden. En in de combi latin was de concurentie een beetje te groot en werden we 5e! Maar het was een toffe wedstrijd en dat is wat telt!

  Na de prijsuitreiking snel onze gala-outfit aan, want er volgde een heus gala diner. We zaten aan prachtige ronde tafels en er volgde een heerlijk 3-gangen diner dat aan tafel werd bediend! Na het dessert was er nog een demonstratie en werd er een immense taart boven gehaald ter ere van het 20 jarig bestaan van dansclub TK Danube! En toen starte de dansavond!! Het werd een heus feestje!! Omstreeks 00h30 gingen we terug naar het hotel en daar hebben we Malta en Duitsland nog even vervoegd in de bar met een drankje! En toen maar ons bed in!!

  Zondag na een laat ontbijt de valiezen gaan inpakken en de kamer opgeruimd. Alle bagage naar beneden gebracht, uitgecheckt en het stad in getrokken! We hebben de oude stad nog van wat dichter bij bekeken, zijn natuurlijk in de chocoladebar een chocoladefondue gaan eten, hebben nog wat gewinkeld en zijn daarna heerlijk gaan dineren in een Italiaans restaurant! Rond 17h kwamen we terug aan in het hotel en om 17h30 werden we naar de luchthaven gebracht. Daar verliep alles ook super vlot! Nog snel wat te knabbelen gekocht en dan de vlieger op terug naar Belgie!

  We hebben weer een super geslaagd weekend achter de rug!!

 • blog thumbnail

  Slechts een weekje na het Belgisch en BeNeLux kampioenschap in Lommel stond er alweer een wedstrijd op het programma! Zoals naar jaarlijkse gewoonte trekken we het eerste weekend van oktober naar de Holland Masters. Voor het tweede jaar op rij vond deze wedstrijd weer plaats in de Meenthe in Steenwijk. Een prachtige locatie, maar jammer genoeg ook eentje die redelijk ver ligt, waardoor we al om 6h30 de baan op moesten! Dus de wekker liep al om 5 uur af, want eerst moesten onze make-up en onze haren nog gedaan worden! Na een rit van een kleine 3 uur kwamen we rond 9 uur aan in de Meenthe. Aangezien we hier 4 reeksen mochten dansen, had Lucienne ons ook in alle 4 de reeksen ingeschreven! Dat maakte dat we veel konden dansen vandaag, altijd super om te doen!

  Voormiddag stond er voor ons Latin op het programma! Eerst de combi en daarna de duo reeks van de hoofdklasse latin. De eerste ronde in de combi was een beetje wennen, en verliep niet schitterend! De duo-reeks daarna was al weer iets beter! Nadat we enkele reeksen gesupporterd hadden voor onze eigen dansers, was het weer aan ons voor onze tweede ronde van de combi en de duo. In beide reeksen verliep alles zoals gewenst en waren we zeer tevreden van ons kunnen. Na de laatste duo-reeks was het snel richting kleedkamers, want onmiddellijk na de demonstratie was het weer aan ons voor de ballroom. Dus van onze luipaardjurken naar onze wit/zwarte ballroom jurken. Gelukkig waren we op tijd klaar, en konden we toch nog even uitrusten voor we terug de vloer op moesten.

  Het is toch altijd even een kleine omschakeling om van de latin naar de ballroom te switchen. In de eerste ronde ging het niet zo super goed, vooral niet in de combi. We waren met 8 in deze reeks, dus er moesten er nog 2 afvallen. Zoals verwacht moesten we hier een herkansing dansen, en daar lagen volgens Lucienne de kansen voor iedereen gelijk! Iedereen was aan elkaar gewaagd, en dat was achteraf ook te merken. Er zat maar 1 cross verschil tussen de 2 koppels die er niet bij waren en de 3 koppels die wel door mochten naar de finale. Jammer genoeg zat er voor ons geen finale in! In de duo ging alles wel goed! Hier ging de eerste ronde wat beter dan de tweede ronde, maar we waren tevreden over onze resultaten! Ook hier hebben we tussendoor voor onze eigen dansers gesupporterd, want die hadden natuurlijk ook heel de rit gemaakt!

  Rond 15h30 was het prijsuitreiking:
  - Hoofdklasse duo 2 latin: 1e plaats
  - Hoodklasse combi 2 latin: 2e plaats
  - Hoodklasse duo 2 Standaard: 2e plaats
  - Hoofdklasse combi 2 standaard: 7e-8e plaats

  Nog even naar het valide dansen gekeken, en nog even een babbeltje geslaan met Mario van TNS Rijen over de mogelijkheden van een nieuwe dansrolstoel (hoe snel, hoe scherp, hoe ...) en natuurlijk nog snel een broodje kroket naar binnen gespeeld en toen terug met zijn allen richting Lommel!

  Terug thuis gekomen sloeg de euforie van de goede plaatsen al snel om in teleurstelling, want bleek dat onze 2 latinjurken niet meer in onze tas zaten ... Hopelijk komen ze nog uit, maar na contact met de organisatie en de zaal bleek dat ze daar niet zijn blijven liggen ...

 • blog thumbnail

  Een heel jaar lang waren we er al mee bezig: de International Sport & Handicap Wheelchair Dance Cup - het Belgisch kampioenschap rolstoeldansen 2014.

  Het hele event begon eigenlijk al een week voordat de wedstrijd plaatsvond, want eerst was er nog een hele vormingsweek! Op maandag 22 september begonnen we met alles op te bouwen in de Vossmeren, en kwamen de eerste dansers voor Waaier vol Dans 2014 toe. Er moesten ook nog wat spullen opgehaald worden, en de eerste dansers uit Finland moesten opgehaald worden in Zaventem! Een drukke dat dus, maar de start van een geweldige week. De aanwezige dansers konden de week al starten met een dansavond! Dinsdag was meteen de drukste dag van de week: 4 workshops voor professionals (Kennismaken met rolstoeldansen en G-dans in de voormiddag; Kennismaken met Rollatorsdansen en Rolstoeldansen: Freestyle en materialen in de namiddag) en 2 dansinitiaties voor dansers: techniek in duo en combi van Lucienne en 's avonds een sessie Dans, Dans, Dans met Zumba, Argentijnse Tango en Tai Chi. 's avonds nog even nagenieten in ons "restaurant", en na nog wat administratie, na een vermoeiende, maar geweldige dag ons bed in! Woensdag begon de dag met een lekker ontbijt en vlogen we er meteen weer in met voormiddag een workshop Dans, Dans, Dans voor professionals (met ook hier Zumba, Argentijnse Tango, Tai Chi en Schaduwtheater). Namiddag kwam Jan Geerts tot in Lommel om de dansers les te geven in het wedstrijddansen, met veel techniek rond draaien en houding. 's avonds konden de dansers nog genieten van een sessie Freestyle-dansen en Schaduwtheater. Elien en ik hebben deze dansinitiatie jammer genoeg moeten missen, aangezien wij samen met Dorien richting sportpaleis gingen voor het concert van Pharell!! EEN GEWELDIGE AVOND!! Wat een show! Het was wel laat, dus toen donderdagochtend de wekker ging, deed het even pijn :-) Gelukkig was deze dag voor ons zelf wat rustiger, aangezien er de hele dag gastdocenten kwamen lesgeven. De workshops stonden in het teken van de rusthuisbewoners (eerst zit- en rolstoeldansen door Leona Pellens, en daarna rollatordansen door Kristien Bernard) en voor de rolstoeldansers stond er namiddag een initiatie Percussie op het programma en 's avonds konden ze deze geweldige week ontspannen afsluiten met een ligconcert!! Zeer jammer dat ik dit gemist heb, maar de medailles moesten gehaald worden, en de terugrit uit Gent heeft meer dan 3 uur geduurd, waardoor het concert gedaan was tegen dat ik daar kwam :-) Vrijdag was het de laatste dag van workshops en deze stond volledig in het teken van "How to reach the TOP in wheelchair dancing". Vlak na de middag begon deze conferentie met een sessie over het jureren van een danswedstrijd. Toppers als Constantin Vasilyv, Vladislava Kostak, Jan Geerts en Corrie Vanhughten gaven ons hun visie op jureren en beantwoorden vragen waarmee het publiek zat. Daarna waren en nog 2 lectures, eentje van Vladislava Kostac en daarna eentje van Konstantin Vasilyv over hun visie om de top te bereiken in het rolstoeldansen en de namiddag sloot af met een zeer geslaagde workshop van Michele Lak over wedstrijd make-up! Naast de workshops was het vrijdag ook de dag dat alle internationale dansers aankwamen, een geweldig weerzien dus met al onze dansvrienden! Ook in de soeverein was een heel team van vrijwilligers bezig met het klaarzetten van de zaal! En via telefonisch contact werd ook duidelijk dat daar alles van een leien dakje liep!

  Zaterdag was het de dag van de wedstrijd! Dus geen organistie meer die dag maar gewoon danser! Om 9 uur waren we al aanwezig in de zaal, de laatste dingen nog klaarzetten en natuurlijk onzelf klaarmaken! Voor ons stond er vandaag Ballroom op het programma! Naast mij en Elien, had ik nog wel wat werk voor de boeg: make-up voor iedereen, de haren van Sofie, de haren van Tinja, de haren van Elien, ... Een extra dagtaak ;-) Maar eentje die ik graag doe! Jammer genoeg was er voor ons niet veel wedstrijd aan: in de hoofdklasse B combi 2 standaard waren Elien en ik alleen in onze reeks! ammer genoeg mocht de hoofdklasse B niet meedansen met de IPC-reeks, en daarom hebben we samen met Silke & Frauke gedanst. Hoewel dat deze keer niet zo erg was, want door al een heel week in de benen te hebben verliep deze reeks niet zo vanzelfsprekend. Het gebrek aan slaap en het vele werk dat al verricht was, zorgde er voor dat er toch wel wat sprake was van loden beentjes ;-) We vonden het zeer tof van Silke en Frauke dat zij van reeks wilden wisselen (standaard ipv latin) zodat Elien en ik ons niet de hele tijd moesten omkleden tussen duo en combi. In de hoofdklasse B duo 2 ballroom hadden we tegenstand van een paar uit Oostenrijk, dus daar was het wel een echte wedstrijd! De rest van de dag hadden we natuurlijk ook onze bezigheid: supporteren voor al onze eigen dansers, want die deden ook massaal mee! En ook genieten en leren van de IPC-wedstrijd! Op het einde van de dag was het prijsuitreiking en daar behaalden we volgende plaatsen:
  - Hoofdklasse B duo 2 ballroom: 1e plaats + Belgisch Kampioen + BeNeLux kampioen
  - Hoofdklasse B combi 2 ballroom: 1e plaats + Belgisch Kampioen + BeNeLux kampioen
  Na de wedstrijd was er nog een zeer uitgebreid buffet waar iedereen van kon genieten: een aangename afsluiter van de dag! 's avonds nog even samengezeten met onze vrienden van Slovenie en daarna bedje in!

  Ook zondagochtend begon de dag weeral vroeg! Na een lekker ontbijtje in de Vossemeren begon de make-up en haarsessie weer! Maar gelukkig vergt dat bij de latin wat minder werk! Om 9 uur naar de Soeverein, want vandaag stond er na de wedstrijd een demonstratie van de Rolling Stars en Rolstoeldanssport Toekomst op het programma en die dansen wilden we graag nog even oefenen op de vloer! Om 10 hadden we alles enkele keren ingedanst en gingen de deuren open, dat wilde ook nog zeggen: nog 1 uur om iedereen klaar te krijgen: haren, make-up, indansen, kleding aan, ... Maar iedereen was er op tijd! Vandaag dus voor ons latin! In de hoofdklasse B combi latin stonden we weer met Silke en Frauke op de vloer! Ook vandaag was er nog wat last van de looden beentje, maar gelukkig al weer wat minder dan gisteren! In de hoofdklasse B duo 2 latin waren we met 4 koppels, dus daar moesten we wel vechten voor onze plaats! De 2 rondes verliepen goed en we waren tevreden met onze resultaten! Nadat iedereen gedanst had, was het tijd voor onze demonstraties! Eerst kwam Starships van de Rolling Stars! Het werd een spetterend optreden, dat met veel applaus aangemoedigd werd! Ook het optreden van de groep van Bonheiden, Nights in White Satin, werd zeer goed gesmaakt door het publiek! Na de demonstraties hadden we nog de tijd om ons terug om te kleden voor de prijsuitreiking! Vandaag behaalden we volgende resultaten:
  - Hoofdklasse B Combi 2 latin: 1e plaats + Belgisch Kampioen + BeNeLux kampioen
  - Hoodklasse B Duo 2 Latin: 2e plaats + Belgisch Kampioen + BeNeLux kampioen
  Weer een geslaagde dag dus!

  's avonds nog nagepraat met al onze dansvrienden uit Oostenrijk, Duitsland en Slovenie! Toen was het al 2 uur, en was het niet meer echt de moeite om nog te gaan slapen, want het eerste transport richting de luchthaven was al om 4 uur! Dus maar een nachtje door :-) Team Oostenrijk vertrok als eerste, die haalde ik al om 4 uur op in het hotel en deze rit verliep supervlot! Daarna was het de beurt aan Finland (die ik om 7 uur ophaalde), maar deze rit had wat meer tijd nodig, door de vele files! Maar iedereen was op tijd op de luchthaven! Rond 11 uur terug in Lommel: de bungalow leeghalen, nog wat spullen terugbrengen en om 15 uur de laatste groep Polen nog terug naar Eindhoven brengen!

  Moe maar met een zeer voldaan gevoel maandagavond in bed gekropen! Dank je wel iedereen voor deze prachtige week en deze schitterende wedstrijd!!!

 • blog thumbnail

  Het nieuwe wedstrijdseizoen werd gestart met een Dutch-Al wedstrijd, in Nederland dus. We trokken samen met Sophie naar de Stoelenmat in Bergen-op-Zoom om deel te nemen aan het WDC-Al BeNeLux kampioenschap 2014. We moesten gelukkig niet al te vroeg op, maar hadden wel nog wat werk! Haren en Make-up waren in orde, de stoelen werden in de auto gezwierd en we vertrokken richting Nederland! Maar niet voor niets is dit onze ongelukswedstrijd, want toen we aankwamen zagen we dat we onze danskleding niet bij ons hadden! Gelukkig schoot papa te hulp en vertrok hij onmiddellijk met onze spullen naar Bergen-op-Zoom.

  De organisatie stond erop dat er gewacht werd, hoewel we zelf duidelijk aangegegeven hadden dat we gewoon de eerste ronde niet zouden dansen en in de tweede ronde zouden invallen. We vonden het super dat er op ons gewacht werd, maar voelden er ons toch een beetje ongemakkelijk bij aangezien we niet wisten hoe lang het zou duren en dat voor de andere dansers natuurlijk ook verschrikkelijk vervelend is ... Maar soit! Papa liet gelukkig niet al te lang op zich wachten, dus toen de kleding daar was ons eigen snel omgekleed en 5 minuutjes later stonden we klaar langs de vloer! Maar toen moesten we nog een kwartiertje wachten aangezien ze eerst nog een andere reeks wilden afwerken!! Er waren 5 inschrijvingen in de 5-dans en 3 inschrijvingen in de 3-dans. In de eerste ronde werd er samen gedanst en was het dus een beetje druk op de vloer! Onze nieuwe choreo's kwamen er nog niet allemaal uit zoals het hoorde, maar er zit potentie in, en dat is wat nu belangrijk is ;-) Tijdens de finale werden de reeks opgesplitst en kwamen eerst de 3-dansers aan bod! Daarna was de vloer van ons en gaven we het beste van onszelf!

  Kort na de tweede ronde was het al prijsuitreiking en we waren tevreden met onze 4e plaats! We hadden graag 3e geweest, maar konden volledig leven met deze 4e plaats!

  Nu op naar het BK van volgende week!

 • blog thumbnail

  Ook dit jaar weer trokken we met een hele bende naar Manchester! De dag begon al vroeg, want we hadden een ochtendvlucht en moesten naar Charleroi! Om 4h00 ging de deurbel in de Duinenstraat: de taxi was gearriveerd! Elien en ik gingen samen met Sander, Sophie, Frauke en Jessica tot aan de luchthaven. Naast 6 personen ook nog een heleboel bagage en rolstoelen mee, dus de taxi zat volledig vol! Toen we nog maar net onderweg waren lag de helft al te slapen, maar daar dient de taxi toch ook voor ;-) Eenmaal in Charleroi waren Dorien, Lucienne, Marine en Sofie er al en hebben we eerst nog een klein ontbijtje genomen in de koffiebar in de inkomhal. Daarna met zijn allen inchecken en de vlieger op! Net zoals vorig keer verliep ook deze keer alles super vlot! Lang leve Ryanair. We waren zelfs iets vroeger in Manchester dan gepland. Jammer genoeg was het weer niet schitterend, maar dat kon de pret niet bederven! Via de luchthaven terminals liepen we tot aan het hotel, het Radisson Blue Manchester Airport. Allemaal de kamer op, wat uitpakken en daarna maar richting het restaurant om een hapje te eten! Het was er nog steeds zo lekker als vorig jaar :-) Daarna hebben we de trein genomen en zijn we het stad in getrokken om natuurlijk een beetje te SHOPPEN! Toen iedereen zijn portefeuille leeg was zijn we teruggegaan richting het hotel en hebben we daar in de bar terug iets gegeten. Niet te laat naar bed, want de volgende ochtend was het wedstrijd!

  Onze dag begon al voor het ontbijt: haren, make-up en alle spullen klaar maken. Daarna snel een heerlijk ontbijt genomen en dan naar de kamer om alles op te pikken. De busjes waren iets te klein, de dansrolstoelen moesten even wachten, samen met Lucienne. Eenmaal toegekomen moesten we nog even wachten in de inkomhal, want de zaal was nog niet volledig klaar. Maar daar hebben we onze dans nog even doorgenomen en al begonnen met de make-up van de rest! Iets na 10 konden we de zaal in en gingen we direct door naar de kleedkamers om ons om te kleden! Voormiddag stond de ballroom op het programma, 's middags de freestyle en namiddag de latin! Een goed gevulde dag dus! De ballroom verliep naar ons gevoel zeer goed, zowel in de duo als in de combi! In de combi zaten er enkele nieuwe choreo's in, die verliepen nog nie zo vanzelfsprekend als gewenst, maar we hadden toch een goed gevoel! Na de ballroom was het de beurt aan de freestyle! We begonnen met onze aangepaste groepsdans 'Jai Ho'. We hadden beter wat meer geoefend op de nieuwe plaatsen, want deze liepen al vanaf het eerste figuur de mist in :-) Met als gevolg dat iedereen de slappe lach had, maar ... het plezier spatte ervan af!! Daarna was het de beurt aan onze groepsdans van Bonheiden 'Nights in White Satin'. Deze verliep wel perfect!

  Na deel een was er een prijsuitreiking!
  We werden eerste in de Top class duo 2 Standard
  We werden vijfde in de Top Class combi 2 Standard
  Jai Ho behaalde de derde plaats
  Nights in White Satin kreeg goud!

  Na een korte pauze was het de beurt aan onze latin-reeksen! Ook hier verliep alles super, zowel in de duo als in de combi hadden we er een goed gevoel bij! Dat bleek ook bij de prijsuitreiking:
  Een derde plaats in de Top Class combi 2 Latin
  Een gouden medaille in de Top Class Duo 2 Latin!
  Een zeer geslaagde wedstrijd dus, waar we weer zeer veel plezier hebben gehad!!!
  's Avonds in het hotel ons eerst opgefrist en daarna met zijn allen iets gaan eten. En daarna natuurlijk nog een stapje in de wereld gaan zetten met zijn allen. We zijn met de trein tot in het centrum gegaan (we = Sander, Sofie, Sophie, Frauke, Jessica, Elien en Greet). Na enkele uurtjes goed feesten in Canal Street heeft Paula ons in een Taxi gezet en 's ochtends kwamen terug aan in het hotel! Na enkele uurtjes slapen, zijn we gaan ontbijten, daarna onze koffers gepakt en nog eventjes richting Manchester City. Na nog iets gegeten te hebben in het hotel, en de zakken allemaal in de rolstoelzakken gepropt te hebben, zijn we terug richting de vertrekhal gegaan. Het inchecken liep deze keer iets moeilijker, er was een probleem met 1 van de rolstoelen, maar eind goed al goed: iedereen zat op de vlieger, net zoals alle bagage! Daarna met de taxi terug naar Lommel! Ik denk dat iedereen na 5 minuutjes al in slaap was!

  Het was een geweldig weekend met schitterende resultaten! We kijken nu al weer uit naar volgend jaar!!

 • blog thumbnail

  We waren al een heel jaar bezig met de voorbereidingen van de Show Dance wedstrijd, die onze club 'De Rolling Stars' dit jaar organiseerde in CC De Adelberg in Lommel. Maar natuurlijk hadden we naast al de praktische voorbereidingen ook hard geoefend voor onze dans die we gingen brengen: Jai Ho. We hadden allemaal gepaste outfits gekocht die helemaal in het "Bollywood" thema pasten, en zelfs aan de aangepaste make-up was gedacht.

  De dag begon voor onze club al vroeg, want de zaal moest nog klaargezet worden, mar het waren toffe uurtjes met iedereen! Om 10h gingen de deuren van CC De Adelberg open voor het publiek, en rond 11h30 begon onze show dans wedstrijd. De zaal liep al snel vol, er waren dan ook een heleboel clubs in geschreven! Maar liefst 9 groepen deden mee an deze eerste Belgische Show Dans wedstrijd. We mochten dus zeker en vast van een succes spreken!

  Een onsschuldige kinderhand trok de volgorde van dansen van om stipt 11h20 begonnen we eraan. Het was hard werken om alle dansers klaar te krijgen, want de make-up koste wel wat meer tijd dan we gewoon waren! Kleur, zwart, en vooral veel stenen plakken! En dan de outfits aandoen, wat ook nog geen sinicure was, want deze waren niet zo bijster stevig :-) Maar iedereen was op tijd klaar om te starten tijdens de eerste ronde. De juryleden keken aandachtig toe tijdens de eerste ronde! En ongeveer 1,5 uur na de start van de wedstrijd was het pauze.

  Er was vanalles lekkers voorzien tijdens de pauze: belegde broodje, broodje kroketen natuurlijk lekkere frietjes! Het eten liep als een trein!

  Na de pauze was het tijd voor de tweede ronde, ook hier danste de Rolling Stars de sterren van het dak. De tweede ronde was zelfs nog beter dan de eerste, maar het zou spannend worden! Na de tweede ronde werden de punten geteld en kwam de jury samen om de resultaten bekend te maken! Het werd een zeer spannende strijd, maar DE ROLLING STARS WERDEN EERSTE!!!

  Na de wedstrijd werd de zaal nog snel opgeruimd door al onze dansers! Het was een geweldige dag met schitterende dansen en toffe mensen!

 • Nadat we vorige week een demonstratiewedstrijd hadden gegeven tijdens het Belgisch kampioenschap van de BULDO (Bel-AL), waren we deze week uitgenodigd door Jan & Karina Geerts om een demonstratie rolstoeldansen te geven tijdens de Belgische kampioenschappen van de BDSF en de Dansliga. Het was een superwarme dag en dat was ook merkbaar in de zaal! Enkel onze jurk aantrekken zorgde er al voor dat we volledig in het zweet stonden! Maar niet getreurd, een demo dansen kunnen we ook met wat extra zweet ;-)

  Na de prijsuitreiking was het de beurt aan ons, we hadden gekozen voor een demontratie combi ballroom. Eddy koos de muziek uit, en die was zoals altijd weer geweldig! We begonnen met een Engelse wals en gingen zo het rijtje van standaarddansen af: Tango, Weense wals, Slowfox en quickstep!

  Het publiek vond het geweldig: we kregen veel applaus en ook achteraf kregen we vele complimentjes. Achteraf nog even nagepraat met Jan & Karina en Guy Jottay. Met weer wat nuttige tips verder nu naar volgend seizoen!

 • blog thumbnail

  De Belgische Federatie Rolstoeldansen stelde ons een tijdje geleden de vraag of we het zagen zitten om een demonstratiewedstrijd te dansen tijdens het Belgisch kampioenschap van de Bel-Al (Belgian Amateur League) in oudenaarde. Dit om de rolstoeldanssport wat meer bekendheid te geven in het valide dansen, alsook om misschien een samenwerking op poten te zetten, zodat de rolstoeldansers in Belgie wat meer wedstrijden zouden kunnen doen! Er werden 2 reeksen gedanst: hoofdklasse duo 2 latin en hoofdklasse combi 2 ballroom. Aangezien het een wedstrijd op uitnodiging was, wisten op voorhand al wie onze "tegenstanders" waren. In de duo deden ook Silke & Frauke en Sander & Sofie mee, en in de combi stonden Silke & Frauke en Sandra & Michel samen met ons op de vloer.

  We waren pas geprogrammeerd in het avondprogramma, dus moesten we pas omstreeks 15h30 vertrekken. Thuis al gezorgd dat onze make-up op zijn plaats zat en dat de haren in de plooi waren, dus eenmaal daar aangekomen moesten we enkel nog onze jurken aan. En maar goed ook, want onderweg kregen we een telefoontje dat de wedstrijd een half uurtje vervroegd was! Gelukkig geen probleem, want we waren tijdig vertrokken, maar toch blij dat we geen make-up en haren meer moesten doen! We werden opgewacht door Jef die ons onmiddellijk naar de kleedruimte bracht. Het viel ons meteen op wat voor een prachtige zaal dat was! De eerste reeks die we moesten dansen was de duo latin, dus onze luipaard kleedjes aan, de rolstoelen in en de dansvloer op! We stonden met 3 paren op de vloer, dus hadden plaats genoeg! Aangezien het een demowedstrijd was werd er slechts 1 ronde gedanst, en dat zorgde ervoor dat we vanaf het eerste moment alles gegeven hebben! Het publiek was zeer enthousiast, wat ervoor zorgde dat wij alleen maar beter dansten!

  Daarna hadden we een uurtje de tijd om ons klaar te maken voor de combi standaard: kleding wisselen, haren anders, nog wat bijpoederen, schoenen wisselen, Elien haar rolstoel ombouwen en klaar waren we :-) Aangezien we wat tijd hadden, hebben we nog van de andere dansen genoten, vooral het formatiedansen was de moeite om te zien. Omstreek 19h mochten we de vloer op voor onze combi reeks en ook hier werd er maar 1 ronde gedanst! We waren tevreden over onze prestatie, maar wisten dat we niet onze beste reeks ooit gedanst hadden! We hebben toegewerkt naar Slovenie en Cuijk en nu was de druk er een beetje af! Maar al bij al tevreden met onze reeks! Ook hier was het publiek zeer enthousiast, er was een heleboel applaus tijdens de dansen en na onze reeks kregen we van heel wat aanwezigen complimentjes!

  De prijsuitreiking liet wat op zich wachten, maar omstreeks 22h45 was het dan toch zo ver! In de hoofdklasse duo latin
  1e plaats: Elien en Greet Bervoets
  2e plaats: Sofie Cox en Sander Deckx
  3e plaats: Silke en Frauke Jansen

  In de hoofdklasse combi ballroom
  1e plaats: Sandra en Michel
  2e plaats: Greet en Elien
  3e plaats: Silke en Frauke

  Na de wedstrijd nog snel bij de frituur gestopt om wat te eten en daarna met een tevreden gevoel terug richting het verre Limburg!

 • Om onze drukke week af te sluiten hadden we vandaag nog 2 demonstraties gepland, eentje in Merksplas en eentje in Lommel. Namiddag trokken we met zijn tweetjes naar Merksplas om daar een demonstratie te geven in WZC Binnenhof in Merksplas! We werden daar omstreeks 14h verwacht om een demonstratie van zowel ballroom als latin te laten zien en daarna samen met de bewoners te dansen! We palmden de toiletten in om ons om te kleden naar onze zwart/witte ballroomjurken en lieten in het eerste deel zowel duo als combi zien. Na een korte pauze waarin wij ons omkleden, stond ook het latin-dansen op het programma en hier lieten we ook zien wat mogelijk was. Enkele dansen skipten we aangezien er wat gebrek aan plaats was, maar dat weerhield ons er niet van het beste van onzelf te geven. Na de latin even wat drinken en toen nog een kleine demontratie. Er waren niet zoveel geinteresseerden, maar diegene die mee wilden doen, deden dat wel met zeer veel plezier en enthousiasme! Het was een zeer aangename namiddag!

  's avonds moesten we dan terug in Lommel zijn voor een demonstratie op het dansfeest ten voordele van het Inloopcentrum van Lommel. Een geweldige avond met een heleboel optredens, onder andere van onze buurvrouw Miet Luyten! Omstreeks 20h werden we verwacht, want om 21h moesten we onze eerste demonstratie geven. Jammer genoeg liep het hier niet van een leien dakje, want de installatie nam onze CD niet, en zaten we dus zonder muziek! Gelukkig waren we niet ver van huis, en ging mama snel de USB-stick halen met daarop al onze muziek. De country dansers kwamen er dan maar even tussen, en met de USB-stick vlotte het gelukkig wel! We lieten onze 10 ballroom dansen zien, zowel duo als combi, en gingen ons daarna omkleden voor het latin gedeelte! Omstreeks 11uur starte ons tweede optreden, en daar verliep wel alles goed, de 10 dansen kwam eruit alsof het niets was, en het publiek was zeer tevreden! Daarna nog naar het afsluitende optreden van de buurvrouw geluisterd en met een voldaan gevoel naar huis!
  br> Nu wordt het weer wat rustiger, dus volop trainen voor de volgende wedstrijden!

 • Samen met de dansers van de Rolling Stars trokken we een dag na de World Cup in Cuijk alweer naar Bree om daar een demonstratie en initiatie rolstoeldansen te geven!! Aangezien het niet meer in de vakantie viel, kon jammer genoeg niet iedereen mee, maar Stephi, Sophie, Klaartje, Heidi en ik waren van de partij! De demonstratie moest niet te lang duren, waardoor we beslisten om het geheel in 1 deel te doen, want zo konden we de aanwezige bewoners een mooi spektakel van een 25-tal minuten tonen.

  Zoals altijd was er na de demonstratie nog een initiatie rolstoeldansen en ook hier waren er heel wat geintereseerden die samen met ons enkele dansjes als "Hands Up", "Me and You", "De Grote ronde" en dergelijke dansten! De aanwezige bewoners en verplegend personeel waren zeer tevrenden en enthousiast! Alweer een geslaagde dag dus!

 • blog thumbnail

  De wedstrijd van het jaar is er natuurlijk weer met pasen! Dus ook dit jaar trokken we weer naar Cuijk om daar deel te nemen aan de World Cup Rolstoeldansen. Wat het dit jaar voor ons extra speciaal maakte, was het feit dat het geen IPC-approved wedstrijd was en we mee mochten dansen met de hoofdklasse A! Altijd tof om daar een keertje tussen te staan!

  De voorbereidingen begonnen vrijdag al: eerst langs schoonheidsinstituut Brigitte voor een mooi bruin kleurtje! We waren met veel bij Brigitte vandaag: Sofie, Dorien, Sander, Elien en ik! Na het nieuwe kleurtje zijn we iets gaan eten in Lommel en dan terug naar huis voor de rest van de voorbereidingen! Elien haar latin-schoenen kregen een volledige make-over (van huidskleur, naar zwart met veel steentjes)! Daarna de jurken uitgekozen en allemaal bijgeplakt met stenen! Dan alles de tas in en samen met de rolstoelen alvast in de auto. Zoals altijd weer veel te laat in bed, maar gelukkig toch goed uitgerust op zaterdagmorgen! Om 6h30 stond het huis al op stelten: haar, make-up, ontbijten, alles de rest inpakken, dubbel-checken of we alles mee hebben, ... Om 7h30 zaten we met zijn allen in de auto richting Cuijk en om 9h stipt kwamen we aan bij Sportcentrum De Kwel! Daar was het natuurlijk al een blij weerzien met al onze buitenlandse vrienden!

  Op zaterdag stond er voor ons ballroom op het programma, een reeks waar we toch wel wat zenuwen voor hadden, want dit is de reeks waar we ons sinds december voor hebben ingezet, dus daar wilden we toch wel wat in verbeteren. Het was een redelijke grote reeks met 16 koppels, dus voorronde, halve finale en finale! In de duo waren we met 7 koppels en daar wilden we ook graag in de bovenste regionen terecht komen! In de voorronde van de combi verliep alles naar wens, jammer genoeg niet rechtstreeks in de finale, maar die herkansing deed ons enkel maar beter dansen! Voor de halve finale was er eerst de eerste finale van de duo ballroom, deze verliep OK, maar in de tweede finale wilden we beter doen! Na deze ronde was het snel de vloer af, want we hadden maar 1 reeks om van jurk te wisselen! In de halve finale van de combi verliep alles ook zeer goed, dus tevreden waren we sowieso al. Daarna was het weer even wachten voor we de 2e finale van de duo moesten dansen. Deze keer verliep wel alles perfect op de dansvloer en hadden we een super gevoel, de Polen waren natuurlijk zeer sterk op de vloer, maar we deden ons best om er zo kort mogelijk bij te komen!! Dan maar weer van jurk wisselen om klaar te staan voor de mogeijke finale van de combi ballroom! Gelukkig was onze nummer de eerste, dus we wisten meteen of we finale zouden halen of niet! En ja hoor, we werden afgeroepen, dus dolblij gingen we de vloer op, onze missie was alvast geslaagd. In de finale dansten we zeer goed, maar de concurentie was natuurlijk zeer sterk! Tijdens de prijsuitreiking waren we dan ook zeer tevreden met onze behaalde resultaten:
  2e plaats in de World cup duo 2 ballroom
  6e plaats in de World Cuop combi 2 ballroom
  --> Mission accomplished

  Na de wedstrijd naar het Vander Valk hotel in Cuijk, snel onder de douche, en dan aperitieven in de bar en naar boven voor het buffet! Natuurlijk weer lekker gegeten en daarna in de bar nog wat gedronken en nog wat nagebabbeld met iedereen, maar op tijd ons bed in, want morgen was er nog een wedstrijddag!

  De volgende dag waren we weer al vroeg uit de veren: haren in de plooi doen van iedereen, make-up, en een stevig ontbijt nemen! Vandaag stond de latin op het programma. In de World Cup combi waren we met 13 koppels en in de duo waren we jammer genoeg slechts met 3 koppels, maar dat weerhield ons niet om ons best te doen! In de World Cup combi latin moesten we zoals verwacht herkansing dansen, maar daar liep alles wel goed en mochten we toch door naar de halve finale! Hier aangekomen waren we zeer tevreden, want ons doel van de dag was bereikt!! Voor we deze halve finale mochten dansen hadden we de eerste finale van de duo latin, deze verliep zeer goed, maar de Polen waren natuurlijk ook weer niet te onderschatten!! Na een snelle kleding wissel weer de vloer op voor de halve finale combi latin. Ook hier danseten we weer goed, maar het zou moelijk worden, want de rest van de deelnemers waren zeer sterk! In de finale-ronde stond er eerst weer de duo op het programma, deze liep weer van een leien dakje en we waren zeer tevreden met onze prestatie. Daarna snel omkleden voor de eventuele finale van de combi latin, maar jammer genoeg was dat net te hoog gegrepen!!

  Bij de prijsuitreiking waren we dan ook op zondag zeer tevreden van onze resultaten:
  2e plaats in de World Cup duo 2 latin
  8e plaats in de World Cup combi 2 latin
  --> nu op naar volgend seizoen met nieuwe doelen!

  Na de wedstrijd terug naar het hotel, om ons te verfrissen, om te kleden, te eten en daarna de bar in te duiken! Het was een gezellig samenzijn met onze dansvrienden. Samen met de dansers van Polen, UK, Malta en Finland de bar gesloten en heerlijk gedanst!!

 • blog thumbnail

  Voor de eerste maal trokken we naar Slovenie om daar deel te nemen aan hun eerste internationale wedstrijd, de Ljubljana Open. Aangezien er altijd wel iets mis was met te vluchten (te vroeg vertrekken, te vroeg terugkomen, te laat terugkomen, te duur, ...) besloten we om met zijn 4'en met de auto te gaan. Vrijdagochtend vertrokken Sander, Sofie, Elien en ik omstreeks 7h45 (slechts 3 kwartier na planning) richting Slovenie. Het werd een aangename rit door Belgie, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en tot slot Slovenie. Na 2 pauzes om te eten (eerst een picknick in de zon en dan een terasje bij McDonalds), nog enkle kleine korte pauzes, 1 tankbeurt en in totaal 13 uur rijden, kwamen we aan in het M-hotel in Ljubljana. Meteen nadat we aankwamen zijn we samen met Klemen en Anja een terrasje gaan doen en hebben we nog wat gegeten van de Mexicaan aan de overkant! Een gezellige avond, maar aangezien we toch wel wat moe waren van de rit en het de volgende dag wedstrijd was, hebben we het niet te laat gemaakt!

  De voorbereidingen begonnen vrijdag al: eerst langs schoonheidsinstituut Brigitte voor een mooi bruin kleurtje! We waren met veel bij Brigitte vandaag: Sofie, Dorien, Sander, Elien en ik! Na het nieuwe kleurtje zijn we iets gaan eten in Lommel en dan terug naar huis voor de rest van de voorbereidingen! Elien haar latin-schoenen kregen een volledige make-over (van huidskleur, naar zwart met veel steentjes)! Daarna de jurken uitgekozen en allemaal bijgeplakt met stenen! Dan alles de tas in en samen met de rolstoelen alvast in de auto. Zoals altijd weer veel te laat in bed, maar gelukkig toch goed uitgerust op zaterdagmorgen! Om 6h30 stond het huis al op stelten: haar, make-up, ontbijten, alles de rest inpakken, dubbel-checken of we alles mee hebben, ... Om 7h30 zaten we met zijn allen in de auto richting Cuijk en om 9h stipt kwamen we aan bij Sportcentrum De Kwel! Daar was het natuurlijk al een blij weerzien met al onze buitenlandse vrienden!

  De volgende ochtend hebben we ee beetje uitgeslapen en toen zijn we gaan ontbijten, daar zagen we ook Nel & Henk, die de trip vanuit Nederland gemaakt hebben! Aangezien Klemen ons pas om 14h zou komen oppikken gingen we voormiddag nog even op wandel. We zijn tot in Ljubljana centrum gewandeld en daar nog wat cultuur opgedaan. Dan nog even de supermarkt in om wat te eten en drinken te halen en terug naar het hotel. De terugtocht duurde iets langer, waardoor we ons moesten haasten om op tijd klaar te zijn! Maar niet is onmogelijk: make-up klaar, haren gedaan, dus gewoon snel de auto in en volgen maar! Het was een prachtige zaal en alles was zer goed aangepast aan de rolstoelen, er was zelfs een volledige kleedkamer opgezet. Aangekomen maar meteen begonnen met de rest ook klaar te maken: make-up, haren, kleding, nummers halen en nog even indansen! Sophie en Elien waren als eerste aan de beurt in de Rising Star combi class 2. Ze deden het super goed en mochten zeer tevreden zijn! Er werd hier van alles wel maar 1 ronde gedanst, dus het moest onmiddellijk goed zijn :-) Daarna was het de beurt aan ons voor onze duo reeks. Aangezien we het enige koppel uit de selectie klasse waren, dansten we mee met de Amateurs duo 1 ballroom, wat we super vonden. Hoewel het niet om de punten ging voor ons deze keer, maar vooral om het gevoel voor Cuijk, waren we zeer tevreden over onze prestatie. Niet super, maar wel goed en dat konden we wel gebruiken na een hele tijd niet getraind te hebben! Na onze duo reeks was het eerst prijsuitreiking (totaal onverwacht), toen de combi 1 werd afgeroepen, moesten we nog snel op zoek naar Sophie, want die zat ergens op het toilet! Met de jurk maar juist aan, nog snel de haakjes dicht toen hun naam al werd afgeroepen, waren ze nog net op tijd om hun 2e plaats in ontvangst te nemen!! Super tevreden met deze zilveren medaille dus! De combi ballroom had plaats in het avondprogramma, dus we hadden nog even tijd om ons hierop voor te bereiden. De 3 landen die het tegen elkaar opnamen, was tof om te zien. We waren achteraf zeer tevreden over onze dansen, we merkten dat we hard gewerkt hadden aan deze reeks! En dat bleek bij de prijsuitreiking ook aan onze resultaten: Ook wij kregen de zilveren medaille mee naar huis!! 's avond samen met de Slovenen nog even Ljubljana Centrum ingetrokken en iets gaan drinken in een hippe bar! Om 1 uur werden de laatste drankjes uitgedeeld en toen zijn we maar terug richting hotel gereden!

  Zondag had een beetje dezelfde opbouw als zaterdag: ontbijten, Ljubljana city intrekken, een beetje shoppen (in een super fancy shoppingcentrum: WE LIKE), wat eten op een terrasje en daarna terug richting hotel om ons klaar te maken voor de latin wedstrijd! Ook vandaag starte de wedstrijd met de Rising star combi, dus als eerste waren Sophie en Elien weer aan de beurt. Er waren veel meer zenuwen dan gisteren, omdat ze natuurlijk hun resultaat zeker weer wilden evenaren! Maar alles verliep weer van een leien dakje!! Omstreeks 19h was het de beurt aan onze duo-reeks. Ook hier dansten we weer samen met de Amateurs duo 1 latin, maar het gevoel zat weer super! De choreo's zaten erin, de uitstraling was er, alles zat dus goed voor Cuijk!! En daar ging het uiteindelijk om ;-) Na een klein uurtje rust gingen we terug de vloer op voor onze combi. Daarin verliep alles super!! We hadden de week voor de wedstrijd niet getraind en de combi latin was ook weeral even geleden, maar alles verliep gewoon perfect! Alles lukte, alle passen kwamen eruit, meer moest dat niet zijn! Maar dat kwam natuurlijk ook omdat we helemaal niet wilden onderdoen voor onze tegenstanders uit Slovenie :-) Onmiddellijk na onze combi kwam de prijsuitreiking er al aan! Nog half uithijgend kon ik toch nog een foto nemen van Sophie en Elien die weeral met zilver naar huis mochten! Zeker en vast een geslaagd weekend voor hun dus! En toen gebeurde het totaal onverwachte ... Niemand buiten Sander had door dat ook al onze combi-reeks afgeroepen werd. En tot onze grote verbazing werden niet wij, maar Klemen & Barbara eerst afgeroepen ... Dat wilde zeggen DAT WIJ GEWONNEN HADDEN! Het heeft nog even geduurd eer we dat konden geloven, maar nu zijn we natuurlijk zeeeer tevreden met het resultaat! Daarna nog even naar de wedstrijd gekeken, omgekleed, wat gegeten en dan nog iets gaan drinken met zijn allen! Aangezien de bar al om 12h dicht ging, en de rest van de slovenen de volgende ochtend weer fris en monter moest zijn om te gaan werken, zijn wij daan ook maar naar onze hotelkamer geweest en hebben we daar onze fles Sloveense likeur nog opengedaan! Na nog wat nagepraat te hebben en de filmpjes en foto's bekeken te hebben zijn we gaan slapen.

  Maandagochtend, onze laatste dag in Slovenie ... We besloten om wat cultuur op te snuiven en naar het meer van Bled te trekken. Op de heenreis al van het prachtige land kunnen genieten en dan lake Bled zelf: magnifiek!! Eerste zijn we naar het kasteel getrokken, wat helemaal bovenaan op de berg ligt! Sander en Elien hebben we maar niet tot boven geduwd aangezien er een heleboel trappen waren in het kasteel zelf, maar het uitzicht daar was echt subliem! Elien en Sander hebben tijdens het wachten ook de tijd van hun leven gehad, want die hebben contact gemaakt met een bus japanners ... Daarna wat lager gezakt en een kijkje gaan nemen in het kerkje en een wandeling gemaakt rond het meer! Echt zalig, en dat met de zon op je gezicht ... Een echt vakantiegevoel! Rond de middag (eerder rond 14h) een lekkere pizza gaan eten op een goed verborgen terrasje en daarna teruggereden richting Ljubljana om nog even het kasteel van Lubljana te gaan bezichtigen, ook daar een prachtig uitzicht over de stad gezien! Na de binnenkant te hebben bekeken, hadden we ook nog het lumineuze idee om eens rond het kasteel te wandelen ... Aangezien het een beetje offroad was, was dat met de 2 rolstoelenen nog een heuse belevenis, maar wel weer enkele geweldige uitzichten gehad, dus zeker en vast de moeite waard! Na al deze cultuur vonden we dat we iets lekkers verdiend hadden, dus in Ljubljana centrum een heerlijk ijsje gaan eten, en nog wat gaan drinken! Daarna terug richting hotel waar we het diner-buffet een keertje uitgetest hebben: lekker en goedkoop, meer moet dat niet zijn :-) 's avonds nog valiezen gepakt en op tijd ons bed in, want de volgende ochtend stond er ons weer een lange reis te wachten!

  Rond 7h00 liep de wekker af, zodat we om 8h30 na een lekker ontbijt aan de check-out stonden! Daar alles afgerekend, wat gepuzzeld zodat alles weer in de auto paste en toen aan de lange terugrit begonnen! Ook deze keer verliep deze al bij al wel vlotjes. Alleen iets minder geluk met het weer: Hevige sneeuw in Oostenrijk, regen in Duitsland, een tunnen waar ze in aan het werken waren dus 30 minuten stilgestaan hebben, en natuurlijk het feit dat wel wel al wat vermoeid waren, deed de terugrit toch net iets langer duren dan de heenweg! Maar 13 uur later waren we weer in Lommel!

  Het was een super vakantie, die we zeker en vast nog eens overdoen!

 • Voor ons de eerste keer dat we zouden deelnemen aan een WDC-al wedstrijd, dus we waren zeer benieuwd. Vooral omdat we al heel wat positieve dingen hebben gehoord over deze wedstrijden! De wedstrijd starte pas in de namiddag, dus we moesten 's morgen niet te vroeg op en er was tijd genoeg om thuis nog de haren en make-up goed te leggen! Rond 10h vertrokken we, want we wilden voor onze eigen wedstrijd graag nog wat anders zien ook. Jammer genoeg is er dat niet van gekomen, want toen we een uurtje onderweg waren, merkten we dat we Sander zijn kostuum thuis vergeten waren :-o!! Dus in sneltempo terug naar Lommel en dan voor de 2e keer richting Bergen-op-zoom! We kwamen nog net op tijd aan: snel omkleden, make-up, haren, ... en nog 15 minuutjes tijd over voor we op moesten! In de eerste ronde dansten we allemaal samen: 3 koppels in de 3-dans (Stephi & Sophie, Heidi & Klaartje en Sander & Dorien) en 4 koppels in de 5-dans (Alex & Jacqueline, Sandra & Michel, Danny & Miranda en wij), wat het gezellig druk maakte op de dansvloer. In de 2e ronde (finale) werden de 2 reeksen gesplitst en was het wat minder druk op de vloer. We hadden hard gewerkt aan onze combi ballroom, dus waren zeer benieuwd hoe we zouden presteren. Naar ons gevoel liep alles wel vlotjes, maar je weet nooit wat de jury daarvan denkt!!

  Tijdens de prijsuitreiking werden alleen maar geweldige resultaten afgeroepen voor de Belgen:
  Stephi & Sophie: 3e plaats 3-dans
  Heidi & Klaartje: 2e plaats 3-dans
  Sander & Dorien: 1e plaats 3-dans

  Elien & Greet: 2e plaats 5-dans

  Wij waren natuurlijk zeer tevreden, want voor Cuijk was dit een enorme opsteker! Mission accomplished!!
  Nu nog 2 weken hard trainen en dan knallen in Slovenie en in Cuijk!

 • Vandaag waren we gevraagd om een demonstratie rolstoeldansen te geven, samen met Remco en Celestine, in Maastricht. Dit tijdens een internationaal medisch congres, dat in het teken staat van haar onderzoek en interesses. Als afsluiter van het congres wilde ze dan graag kennis laten maken met het rolstoeldansen, zowel latin als ballroom. En aangezien er geen Nederlandse koppels konden op die dag, zijn Elien en ik vanuit Belgie afgezakt naar Maastricht! We waren wat te vroeg daar, maar aangezien het zo'n mooie dag was, vonden we dat niet erg en trokken we Maastricht centrum nog even in! Wat een prachtige stad is dat, zeker en vast de moeite om nog een keertje te doen!

  Tegen 19h zou onze demo starten, dus we zorgden dat we omstreeks 18h terug in La Bonbonniere waren, een prachtige feestzaal midden in het centrum! Remco en Celestine waren iets na ons ook aanwezig! We gingen ons omkleden, even afspreken wie wat ging dansen en dan de vloer op! De aanwezigen vonden het super om te zien, velen van hun hadden het nog nooit gezien en waren dus aangenaam verrast! Na de demonstratie, waarbij wij 3 latin-dansen lieten zien en Remco en Celestine 3 ballroom dansen. Na de demonstratie volgde een hartelijk applaus en kregen we allemaal nog een prachtig boeket bloemen aangeboden!

  Daarna terug de kleedkamer in, ons omkleden en beslissen waar we nog gingen eten! Toen kregen we ook nog gezellig nieuws, dat we gewoon mochten aansluiten aan het uitgebreide buffet! Super gezellig dus en zo was ook de avond: nog een hele tijd nagepraat met elkaar en daarna terug richting Lommel getrokken! Een super geslaagde avond gehad!

 • Op Greet's verjaardag trokken we met heel de groep naar Lommel om een demonstratie en initiatie rolstoeldansen te geven in Hoevezavel. Een maand geleden waren we ook al te gast geweest in het Kapittelhof, maar nu was het dus de beurt aan Hoevezavel. De dansers waren in grote getallen aanwezig, wat het altijd tof maakt, want op die manier konden we de mensen een goed gevuld programma vol met rolstoeldansen laten zien! Tijdens de pauze na het ballroom gedeelte, begonnen de aanwezige bewoners vanzelf ook te dansen. En daar hebben we dan maar meteen gebruik van gemaakt om ook even mee te dansen!

  De bewoners vonden het latin-gedeelte natuurlijk ook super, want dat beweegt allemaal nog wat meer! En we kregen na afloop dan ook een spetterend applaus! Daarna werd ik door mijn dansers nog even in de bloemetjes gezet aangezien het mijn verjaardag was! En daarna gingen we de vloer terug op om samen met alle bewoners nog enkele dansjes te doen! Ze waren zeer enthousiast en de vloer stond dan ook al zeer snel volledig vol!

  Als afsluiter nog even naar de Lommelse markt en daarna terug naar Leuven!

 • De derde week op rij dat we een demonstratie geven: drukke maand, februari!
  Deze keer was het weer een demonstratie samen met onze dansers van de Rolling Stars. Elien kon er jammer genoeg niet bijzijn, maar van de andere gelukkig waren Sophie, Frauke, Jennifer en Jessica er wel! Met ons 5 gaven we het beste van onzelf: er werden nieuwe danscombinaties gemaakt, iedereen danste met iedereen en het was een zeer gezellig optreden!
  De aanwezigen en organisatie waren tevreden en dan zijn wij dat ook!

 • Naar jaarlijkse gewoonte, geven we omstreeks Valentijn een demonstratie rolstoeldansen voor alle bewoners van Den Olm, het Woon-zorgcentrum waar we wekelijks trainen. Jammer genoeg kon Sofie niet aanwezig zijn, maar Sander, Dorien, Elien en ik zouden het beste van onzelf geven om de bewoners een aangename middag te laten beleven!

  Extra speciaal vandaag was dat onze nieuwe jurken gearriveerd waren: Dorien haar groene ballroomjurk en onze leopard-latinjurken! Supertof natuurlijk, maar ook altijd spannend om te kijken of alles wel past! Maak alles paste super en we besloten om deze jurken al aan te doen om te dansen!

  In het eerste deel konden de bewoners genieten van het ballroomdansen en na een korte pauze, waarin Lucienne enkele dansjes deed met de bewoners, kwam het latin-programma nog aan de beurt!

  's avonds eerst nog wat geoefend met zijn allen en daarna nog smaen met Dorien en Lucienne iets gaan eten in een lekker restaurantje in de buurt!

 • Weer een demonstratie in een woonzorgcentrum, en dit keer in Lommel zelf! Da's natuurlijk altijd super tof, aangezien het dan om een thuismatch gaat en er vaak wel iemand bekend te zien is. Vele dansers van de Rolling stars waren paraat, waardoor we er een mooie demonstratie van konden maken! We lieten in 2 delen het ballroom en het latin dansen zien, zowel in duo als combi en daarna waagden we ons nog aan een dansje samen met de bewoners! Er was zeer veel interesse en iedereen vond het supertof! Om al die blije gezichten te zien en de mensen te zien genieten, daar doen we het voor!

  Binnen 2 weken staat onze volgende demo al op het programma, in Mol deze keer!

 • Een tijdje geleden werden we uitgenodigd om een demonstratie rolstoeldansen te komen geven op het nieuwjaarsfeest van de Balendijk. Natuurlijk wilden we dat graag doen, want dat was toch wel speciaal om in onze eigen wijk op te treden! En vaak horen we van de buren dat ze het graag wel eens een keertje zouden willen zien, dus dan was dit meteen een uitgesproken kans van hun!

  We lieten zowel het ballroom dansen zien, als het latindansen en de aanwezigen waren allen laaiend enthousiast! Het was een aangenaam samenzijn, waarbij er door de organisatie ook nog een gezellig toneelstuk werd opgevoerd! We willen de organisatie graag bedanken voor deze toffe uitnodiging!

 • 2013 is voorbijgevlogen en we kunnen alleen maar hopen dat 2014 net zo geweldig zal worden!

  Ons leven zou muziek zijn
  Als we op elk moment
  De juiste tonen zouden vinden
  Dat 2014 een jaar mag zijn waar veel muziek in zit