• Prettige feestdagen

  Zoals elk jaar willen we ook dit jaar weer iedereen een zalig kerstfeest wensen!

 • Opening Belgische Federatie Rolstoeldansen

  Vandaag was het de offici�le opening van de Belgische federatie rolstoeldansen. Dit is een federatie die zal dienen als overkoepelende organisatie van alles wat met rolstoeldansen te maken heeft in Belgie.

  De federatie heeft 3 doelstellingen
  - Het organiseren en omkaderen van het sportief/competitief rolstoeldansen in Belgie
  - Het promoten van het recreatie en sportief rolstoeldansen in het algemeen
  - Het inrichten van studiedagen, het opleiden van nieuwe instructeurs en het ondersteunen van opstartende clubs

  Op zaterdag 12 december had de plechtige installatie plaats in het Provinciehuis van Antwerpen met gedeputeerde voor sport, Koen Helsen, als gastheer. Eerst was er een studiedag waarbij Roland van Caelenberg met een workshop recreatief dansen aantoonde dat rolstoeldansen niet moeilijk hoeft te zijn. Daarna gaf Lucienne Swinnen een aanvullende workshop waar de nadruk meer werd gelegd op techniek en het rolstoeldansen op sportief vlak. Toen was het tijd voor toespraken door mevrouw Anne d'Ieteren, de voorzitter van het BPC en Corrie van Hughten die kwam spreken namens het Wheelchair Dance Committee van het IPC. Corrie knipte ook het Belgische lint en opende daarmee de federatie. Tenslotte waren er nog 3 demonstraties: Ann Dergeloo en Sandra Benetti gaven een demonstratie standaard dansen en wij namen het latin dansen voor onze rekening. Ook Mij Ang Chen en Jos� Melgar gaven een freestyle demonstratie.
  De aansluitende receptie was ook een geslaagde samenkomst, waar vele contacten werden gelegd.

 • Op de laatste dag van oktober vond er weer een editie van Venlo Danst Grenzeloos plaats. En zoals altijd was het ook dit jaar weer een toffe wedstrijd.

  We waren met heel de groep aanwezig: Sander & Sofie, Silke & Frauke en wij. Voor ons was het een superwedstrijd: alles latin, zowel combi als duo! Wat het nog extra tof maakte was dat we voor de eerste keer met onze nieuwe rode latin-jurken mochten dansen -> en ze waren prachtig. We hebben er een heleboel positieve comments over gekregen. We willen Rainbow en Jerry, van RainbowSHIU Dance Wear Super Store (http://www.fotop.net/rainbowrainbow), nogmaals hartelijk bedanken voor het feit dat zijn ons nog steeds willen sponsoren met prachtige jurken! In de voorrondes liep alles van een leien dakje, het ging goed zowel in de duo als in de combi. Ook met jurken vlotte het goed, hoewel het soms toch een beetje wennen was met die sliertjes overal :-) We werden in beide reeksen rechtstreeks doorgeplaatst, in de combi naar de finale en in de duo naar de halve finale. Ook deze laatste ging weer goed, waardoor we twee keer een finale mochten dansen. De finale van de combi ging niet zoals het hoorde, iets teveel fouten gemaakt en de jive ging volledig de mist in, maar desalniettemin behaalden we toch nog een mooie tweede plaats. We waren wel een beetje teleurgesteld omdat we wisten dat we beter konden en er eventueel meer inzat: volgende keer misschien. In de duo ging het wel allemaal goed en daar namen we dan ook de gouden medaille mee naar huis. Silke en Frauke konden in de duo ook een finale-plaats behalen en werden mooi 6e, in de combi moesten ze het spijtig genoeg stellen met een plaats in de halve finale. Sander en sofie werden bij de debutanten duo 2 eerste!

 • Reportage Flair

  Deze namiddag zijn we naar Rijkevorsel afgezakt voor een reportage van het magazine Flair met als titel: So you think you can dance?. In deze reportage portretteren ze 4 dansers met een handicap en Elien is er eentje van. Het was een unieke ervaring met visagie en een hele fotoshoot! Het resultaat zal te bewonderen zijn in de flair van 17 november!

 • Papendal

  De eerste wedstrijd van het seizoen vandaag: papendal. Normaal zou de wedstrijd morgen hebben doorgegaan, maar wegens organisatorische problemen was het rolstoeldansen verzet naar zaterdag. Samen met Sander en Sofie vertegenwoordigden we Belgi� tussen allemaal nederlandse paren. Silke en Frauke konden jammer genoeg niet meedoen We deden mee in de open duo latin en open combi standaard. De voorrondes gingen goed, en we werden zelfs in de combi (totaal onverwacht) doorgeplaatst naar de halve finale. In de duo werden er 2 finales gedanst aangezien we maar met 5 paren waren. De halve finale in de combi verliep iets minder vlot en we werden dan ook niet doorgeplaatst. Maar aangezien we dit ook niet verwacht hadden (er danste selectieparen mee en standaard is nu ook helemaal niet onze sterkste reeks) stelde dit ons niet teleur. In de duo ging alles weer wel super en we dit werd beloond met een gouden medaille. Nu op naar Venlo!

 • Eerste training

  Na een dikke maand niet te hebben getraind, wegen herexamens en daarna een deugddoende relaxvakantie in El Gouna - Egypte, zijn we er vandaag weer volop ingevlogen. De eerste wedstrijden komen er snel aan en daarvoor moet toch ook nog beetje getraind worden h�!

  Begin augustus hebben we de trainingen stilgelegd omdat we moesten blokken voor de herexamens eind augustus.

  Op 5 september zijn Elien en ik samen met een vriendin, An, een weekje naar het Three Corners Resort in El Gouna getrokken om daar te ontspannen. We hebben het er ook dit jaar weer reuze naar onze zin gehad! Alles was weeral perfect: lekker eten, verzorgde kamers, rustig en vriendelijk personeel. En ook het animatieteam was weer geweldig! Bedankt iedereen, we hebben ons super geamuseerd. Het was tof om iedereen na een jaartje weer eens terug te zien! We hopen dat we snel terug kunnen gaan, want we missen het nu al!

 • Zomervakantie

  Onze examens zijn teneinde voor eventjes, hoewel we beide herexamens hebben en der deze vakantie dus ook nog geblokt zal moeten worden om eind augustus/begin september er goed uit te komen! Maar desalnietemin zullen we tijdens de zomermaanden toch gewoon doortrainen in Bonheiden om ons voor te bereiden op het nieuwe wedstrijdseizoen dat eraan gaat komen.

  Daarnaast zullen we ook blijven lesgeven aan de recreatieve groep tijdens de zomermaanden en zullen we meehelpen aan het oprichten van een Belgische federatie rolstoeldansen!

 • Zoals elk jaar stop ook dit jaar ons wedstrijdseizoen eind mei. We nemen nu een dikke maand "vakantie". De examens komen er snel aan en dus moeten we volop beginnen blokken, examens afwachten en al stressend wachten op onze resultaten begin juni!

 • Naar jaarlijkse gewoonte trokken we ook dit jaar tijdens het paasweekend richting Cuijk voor de World Cup en NK rolstoeldansen. Ook dit jaar weer hadden we het arrangement in het Vander Valk hotel geboekt waardoor we van zaterdag tot maandagochtend daar zouden zijn. Rolstoeldanssport Toekomst was daar met een grote delegatie: 6 dansers, ouders en familieleden, in het totaal een dikke 20 man!

  Zaterdagochten waren we al vroeg uit de veren, want voor we naar de wedstrijd vertrokken wilden we al tiptop in orde zijn: ontbijten, zorgen dat ons haar er goed uitziet, dat we een mooi kleurtje hadden op de wedstrijd, dat de make up goed zat en de wimpers op zijn plaats bleven, ... Rond 7h30 zijn we dan in Lommel vertrokken om 9h aan de zaal te komen. Daar hebben we even ingedanst en zijn ons toen gaan omkleden. Vandaag stond er latin op het programma voor ons, zowel duo als combi. Om 10h stipt begon de wedstrijd weer met de indrukwekkende vlaggenparade, waarbij Sofie en Sander de Belgische vlag hebben gedragen! De eerste die bij ons de spits moesten afbijten waren Sander en Sofie in de debutanten duo 2 en daarna was het de beurt aan Silke en Frauke in de debutanten duo 2. Toen was het de beurt aan de amateurs-reeksen: eerst de duo standaard 2 waar zowel wij als Silke & Frauke in meedansten, en daarna de combi standaard 2. Tijdens de herkansingen moesten zowel Silke en Frauke als wij terug de vloer op voor onze combi-reeks opnieuw te dansen. Zoals verwacht was dit onze minste reeks en we waren daarom ook helemaal niet verrast om te moeten herkansen. Ook hier liep het niet helemaal lekker en we werden dan ook niet doorgeplaatst naar de halve finales. Onze duo-reeks ging wel zeer goed en hier haalden we dan ook vlotjes de finale. Daar was het natuurlijk weer super spannend en we haalden het beste van onszelf boven en dit werd beloond. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat we de tweede plaats behaald hadden achter Nel & Henk en hier waren we zeer tevreden mee. Sander en Sofie behaalden vandaag een 3e plaats. Silke en Frauke hadden spijtig genoeg vandaag geen finaleplaatsen gehaald.

  Na de wedstrijd zijn we met zijn allen naar het hotel geweest, hebben we ons opgefrist en zijn we met heel de groep gaan eten van het overheerlijke buffet. Daarna hebben we nog even in de bar gezeten, maar zijn niet te laat naar bed geweest, want de volgende dag was het weer wedstrijd.

  Ook zondagmorgen waren we er redelijk vroeg uit om ons volledig klaar te krijgen voor het ontbijt (haren, make-up, ...). Toen zijn we met onze familie een stevig ontbijt gaan nuttigen zodat we er die dag weer tegen konden en ons helemaal konden geven. We waren tijdig in de zaal zodat we ook vandaag nog even konden indansen voor we onze blauwe kleedjes aantrokken. Vandaag was het de hele dag Latin en dit vonden we natuurlijk super. Er zaten wel 2 mexicaanse koppels in onze combi-reeks dus daarvoor was het natuurlijk oppassen geblazen. Tijdens de voorrondes en halve finales hebben we geen problemen gehad en we kwamen makkelijk in de finale van zowel de duo als de combi. In deze beide finales gaven we het beste van onszelf en letten we op alle mogelijke details om zo goed mogelijk te scoren en ook vandaag werd dat beloond: in de Amateurs combi latin 2 gingen we naar huis met de bronzen medaille, achter de 2 mexicaanse koppels. En ook in onze duo-reeks kregen we de 3e plaats toegewezen achter twee duitse paren. Sofie en Sanders werden vandaag tweede in de debutanten duo 2. Ook Silke en Frauke hadden stukken beter gedanst als gisteren en behaalden vandaag dan ook twee keer de halve finale!

  's Avonds in het hotel was er eerst weer een lekker buffet voor alle dansers en daarna was er zoals gewoonlijk weer een feestje beneden in de bar. Ook dit jaar was het weer zeer tof! We hebben veel nieuwe contacten gelegd en ons weer super geamuseerd met de Mexicanen, Columbianen, Polen, Nederlanders, etc Maandagochtend hebben we een beetje langer uitgeslapen en zijn we met zijn allen nog een ontbijt gaan nemen. Daarna is iedereen naar huis vertrokken met spijt in het hart! We kijken weeral uit naar volgende jaar!

 • Eindelijk was het zover, onze eerste wedstrijd dit jaar. Deze wedstrijd stond normaal 2 weekjes eerder gepland in 's Hertogenbosh, maar wegen enkele verschuiving vond de wedstrijd dus vandaag plaats in de martinihal in Vught. Iedereen had er zin in en was dan ook klaar om alles te geven. Mij-Ang en Jos� deden deze keer niet mee, maar de rest van de groep was er wel: Sander & Sofie, Silke & Frauke en wij. En er waren een heleboel supporters meegekomen, zelfs Klaartje was speciaal naar de wedstrijd gekomen om voor ons allemaal te supporteren.

  Sofie en Sander mochten de spits weer afbijten in de debutanten duo 2, waar zij het moesten opnemen tegen 9 andere paren. Alles ging weer schitterend, na de voorronde werder ze direct doorgeplaatst naar de halve finale. Ook die ging weer goed waardoor ze naar de finale mochten. Er kon zelfs een lach af en dit zorgde ervoor dat ze, ten opzicht van vorige wedstrijden, een plaatstje stegen. Ze mochten de zilveren medaille mee naar huis nemen! Silke en Frauke dansten, net als ons, in de Amateurs duo 2 latin. Hun nieuwe kleedjes waren af en ze zagen er prachtig uit op de vloer!! In de duo deden in totaal 9 koppels mee en er stond een voorronde en een finale op het programma. Silke en Frauke hadden een herkansing nodig, maar kwamen daarna wel probleemloos in de finale. Na de finale was het vol spanning afwachten op hun resultaat: een verdiende 4e plaats waar ze natuurlijk super blij mee waren. Daarnaast deden ze ook nog mee bij de Debutanten combi 2. Deze keer vlotte het niet zo in deze reeks, en behaalden ze spijtig genoeg na de herkansing geen halve finale. Maar volgende keer beter natuurlijk!

  Wij waren blij terug mee te kunnen doen na onze gemiste wedstrijd in Wijchen en startten in 2 reeksen: Amateurs duo latin 2 en Amateurs combi latin 2. We werden in beide reeksen direct doorgeplaatst naar de finale waardoor we even konden uitrusten na de voorrondes. In de finale haalden we alles uit onze dansen wat we konden en dit werd beloond. In de duo gingen we met de gouden medaille naar huis en in de combi waren we zeer blij met onze zilveren medaille!

  Het deed echt deugd om nog eens op de wedstrijdvloer te staan, we hebben er echt van genoten. Nu op naar Cuijk!

 • Vandaag was het niet enkel valentijntjesdag, maar voor ons was het ook een speciale dag omdat we vandaag onze eerste dansles zouden geven aan de recreatieve groep. Voorlopig hebben we drie dansers, Stephi, Cindy en Klaartje & Heidi. Het was echt gezellig en het viel allemaal super goed mee!

  We kijken er naar uit om vanaf nu wekelijk of om de twee weken les te geven aan deze groep. We hopen natuurlijk dat we snel nog enkele nieuwe dansers krijgen zodat we de groep een beetje kunnen uitbreiden!

 • Gelukkig nieuwjaar

  Onthoud van't oude jaar alleen de beste dagen En sping met nieuwe moed het onbekende tegemoet! We wensen iedereen een schitterend nieuw jaar met hopelijk evenveel dansplezier.

  Wat staat er voor ons op het programma? Spijtig genoeg zitten we momenteel in onze examenperiode tot eind januari, en daardoor kunnen we niet meedoen aan de wedstrijd in Wijchen. Zeer jammer, maar school gaat nog steeds voor. De eerst volgende wedstrijd waar we terug op de vloer zullen staan is dus bij de Grote Prijs Zuid-Nederland in februari. Ook in Cuijk zullen we weer van de partij zijn. Naast het wedstrijdgebeuren zullen we binnenkort ook beginnen met lesgeven. Aangezien Lucienne het zeer druk heeft met haar nieuwe job en dit momenteel niet te combineren valt met al het lesgeven gaan wij de recreatieve groep van Rolstoeldanssport Toekomst overnemen na onze examens. In het begin zal het een beetje zoeken zijn, maar we kijken er echt naar uit! Het is voor ons een toffe uitdaging die we maar al te graag aangenomen hebben en die we natuurlijk zo goed mogelijk willen doen. De rest van het seizoen gaan we vooral eerst even opfrissen wat er al gebeurt is en op zoek naar nieuwe leden om de groep wat uit te breiden!

  Daarbovenop zullen we nog aan een project werken samen met choreograaf Marc Bogaerts, en enkele studenten van de richting sportmanagment van de VUB. Het zal een combinatie worden tussen rolstoeldansen (latin-ge�nspireerd) en breakdance. We kijken er erg naar uit omdat we het rolstoeldansen op deze manier weer langs een andere kant kunnen bekijken en we er waarschijnlijk heel wat uit kunnen leren!

 • Vandaag waren we uitgenodigd in Merksem op het kerstfeestje van de rolstoeldansgroep van Jef en Leona. Er kwamen een heleboel dansers en hun vrienden en familie om er een gezellige afsluiter van de eerste lesreeks van te maken. Samen met Silke en Frauke waren we gevraagd om het feestje een extra dimensie te geven door de aanwezigen te tonen wat er allemaal mogelijk was op wedstrijdniveau. Wij zijn begonnen met drie kortje dansjes waarin we de genodigden lieten kennis maken met rolstoeldansen. Daarna toonde de groep van Merksem natuurlijk ook wat ze geleerd hadden op zulke korte tijd en het was geweldig. Eerst en vooral was het prachtig om te zien dat ze op zo'n korte tijd een zeer grote groep dansers bereikt hadden en aan het dansen hebben gekregen. En natuurlijk de dansen die ze op slechts 2 � 3 maanden gemaakt hadden waren ook geweldig om naar te kijken.

  Daarna hebben we eerst samen met Silke en Frauke een standaard-deel laten zien waar we afwisselend of samen, zowel in duo als in combi, alle standaard-dansen aan bod lieten komen. Na een pauze van een klein half uurtje was het tijd voor het latin-gebeuren. Ook hier kwamen alle dansen zowel in duo als combi aan bod. Afsluiten deden we met een kleine formatie-dans, waarvoor we (om in de sfeer te blijven) alle vier een kerstmuts hadden opgezet. Tijdens onze pauze hebben ook Mij-Ang en Jos� een demo gegeven van freestyle dansen - vrije expressie. Na de demo zijn we nog even blijven hangen om na te praten met iedereen, maar we konden spijtig genoeg niet zeer lang blijven omdat ik, Greet, nog een trein naar Leuven moest nemen!

  We vonden het een zeer geslaagde avond, zeker voor herhaling vatbaar.

 • Gisteren was het de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen en het was weer een schitterende dag! Voor het eerst sinds lang waren we weer met een hele groep daar, naast wij & Silke en Frauke deden ook Sofie en Sander voor de eerste keer mee.

  Er stond deze keer latin op het programma, zowel in de duo als in de combi, maar daarover hoor je ons natuurlijk niet klagen! De eerste reeks die we moesten dansen was de Amateurs combi 2 latin, samen met 6 andere koppels. Alles ging super en we werden dan ook doorgeplaatst naar de finale. Meteen na onze eerste ronde in de combi mochten we weer de vloer op voor de duo 2 latin, met in deze reeks in totaal 8 koppels. Ook hierin ging alles redelijk goed, op enkele kleine foutjes na, en werden we ook weer doorgeplaatst. Sofie en Sander waren ook meteen doorgeplaatst naar de finale, enkele Silke en Frauke moesten een herkansing dansen, maar daarna wisten ook zij zich te plaatsen voor de finales! De dag was dus al geslaagd. Ook de finales werden door iedereen goed gedanst. Wij hadden er een goed gevoel bij, maar waren toch zeer zenuwachtig toen de prijsuitreiking begon. Sofie en Sander werden als eerste naar voor geroepen en behaalden een mooie 3e plaats in de debutanten duo, wat natuurlijk zeer goed is voor een eerste wedstrijd. Toen was het de beurt aan onze combi-reeks, we hadden een goed gevoel en iedereen zei ook dat het goed was, maar het blijft natuurlijk afwachten, zeker als er weer nieuwe paren in de reeks zitten. Maar al die zenuwen bleken voor niets geweest te zijn: we gingen met de gouden medaille naar huis. Als laatste reeks voor onze groep werden de dansers van de Amateurs duo latin 2 naar voor geroepen. Silke en Frauke behaalden hier een prachtige 5e plaats, wat ze totaal niet verwacht hadden, en wij gingen weer met de 1e plaats lopen. We hadden niet gedacht dat we voor Nel en Henk zouden eindigen omdat we toch wel enkele kleine foutjes gemaakt hadden, en dat zorgde er alleen maar voor dat we dubbel zou blij waren met deze gouden medaille.

  Het was een toffe, goed georganiseerde wedstrijd waar onze groep schitterende resultaten behaalde!

 • Vandaag hadden we de eerste wedstrijd van het nieuwe dansseizoen gehad: Holland Masters. We moesten er al vroeg uit want het was een eindje rijden en de wedstrijd begon al om 9h30. Toen we in, het inmiddels al vertrouwde, sport complex aankwam zijn we ons meteen gaan omkleden. We deden mee in 2 categorie�n: Amateurs duo latin en Amateurs combi standaard. Omdat deze reeksen direct na elkaar kwamen hebben we onze oranje kleedjes nog een keertje aangedaan omdat we hiermee zowel standaard als latin kunnen dansen. De wedstrijd-primeur van onze nieuwe kleedjes zal dus voor de wedstrijd in Venlo zijn!

  Alles ging goed. De opkomst was ook dit jaar spijtig genoeg niet zo groot, maar dit wou natuurlijk niet zeggen dat er niet gedanst moest worden! Als eerste was onze combi reeks aan de beurt: we moesten het daar met een Engelse Wals, Tango, Weense wals en quickstep opnemen tegen 6 andere paren. Desondanks dat die niet onze sterkste reeks is, waren we toch onmiddellijk doorgeplaatst naar de finale en moesten we niet herkansen. Ook de duo latin ging goed. Aangezien we daar maar met 5 paren waren werd er een general look gedanst en kregen we in de 2 rondes telkens punten die beide meetelden voor de einduitslag.

  Tijdens de wedstrijd rolstoeldansen, tussen de verschillende rondes, was er ook dit jaar weer het Nederlands Kampioenschap G-dansen voor mensen met een mentale handicap. We vonden het weer en tof initiatief en hebben genoten van alle blije gezichten die dag! Rond 11h15 waren het de finales. Ook dit keer eerst de combi. Hoewel deze goed ging, kon het toch nog beter naar onze zin en willen we hem tegen de volgende wedstrijd toch wat meer op punt hebben! De duo-reeks ging ook goed, alleen de muziek was een beetje traag naar onze mening en we hadden een paar kleine missers gemaakt, maar we waren al bij al toch tevreden. Na de selectieklasse was het meteen de prijsuitreiking. Blijkbaar was de jury het er ook mee eens dat we goed gedanst hadden, want in de Amateurs combi standaard gingen we met de gouden medaille naar huis en in onze duo-reeks (Amateurs duo latin) kregen we de 2e plaats toegewezen en moesten we enkel het paar dat normaalgezien in de Selectieklasse danst voorlaten! Dus het was een geslaagde dag voor ons die we hopen te kunnen herhalen in Venlo.

  Na onze wedstrijd hebben we nog even gekeken naar de volgende wedstrijden die gedanst werden!

  Na de wedstrijd was de dag nog niet gedaan voor ons. 's Avonds moesten we samen met Silke en Frauke ook nog een demonstratie verzorgen op het burgemeestersbal in onze stad Lommel. We hadden ons thuis al opgemaakt en onze haren gedaan zodat we ons ginds enkel nog moesten omkleden. We hadden een mooie kleedkamer toegewezen gekregen in de evenementenhal De Soeverein die we de hele avond mochten gebruiken. Ons programma bestond uit 2 delen: eerst standaard en daarna latin, met daartussen een kleine pauze om ons om te kleden. Aangezien we hier wel tijd genoeg hadden om ons om te kleden hebben we wel onze nieuwe kleedjes aangedaan, die ook dit jaar weer gesponsord zijn door Rainbow Shiu Dance Wear Super Store! Iedereen vond het prachtig en we kregen dan ook allemaal veel applaus. We vonden het zeer plezant om voor eigen publiek op te treden!! Na ons optreden hebben we nog genoten van het optreden van Dean en hebben we het genoegen gehad in de kleedkamers een praatje met hem te slaan en natuurlijk op de foto te gaan met hem.

 • Trainen

  Na een dikke maand niet te hebben getraind, wegen herexamens en daarna een deugddoende relaxvakantie in El Gouna - Egypte, gaan we er vanaf zaterdag weer volop invliegen. De eerste wedstrijden komen er snel aan en daarvoor moet toch ook nog beetje getraind worden h�!

  Begin augustus hebben we de trainingen stilgelegd eerst en vooral omdat we moesten blokken voor de herexamens eind augustus, maar ook omdat de dansschool verhuisd is naar Tongerlo in plaats van naar Genk. Op 6 september zijn Elien en ik samen met onze nicht Leentje voor een weekje naar het Three Corners Resort in El Gouna getrokken om daar te ontspannen. We hebben het er reuze naar onze zin gehad! Aan het resort was ook dit maal niks aan te merken: lekker eten, verzorgde kamers, rustig en vriendelijk personeel. En ook het animatieteam met onder andere Ilyas, Chiko en Aziz was weer geweldig! Bedankt iedereen, we hebben ons reuze geamuseerd. Ook toffe mensen leren kennen ginder waar we een paar toffe dagen aan het zwembad mee beleefd hebben! We hopen dat we snel terug kunnen gaan, want we missen het nu al!

  Onze nieuwe kleedjes zijn ook aangekomen ondertussen en zijn weer prachtig. We willen Rainbow nogmaals bedanken, want zonder haar en Jerry was dit natuurlijk niet waar geweest! Daarom dus BEDANKT. Op de foto's hiervan zal het nog even wachten zijn, maar van zodra deze beschikbaar zijn komen ze meteen op de website!

 • Dance on Wheels

  Net als de vorige 2 jaren organiseerde Sporta ook dit jaar Dance On Wheels, een danskamp voor fysiek gehandicapten.

  Elk jaar weer is het dikke fun op het danskamp en dat wordt precies verder vertelt, want dit jaar waren er niet minder dan 15 dansers!! Een echt succes. Ook dit jaar weer zorgde Sandy voor 2 prachtige dansjes die ze de hele groep op amper 5 dagen tijd aanleerde! Elien ging ook dit jaar mee als vrijwilliger en naast haar waren er ook nog 7 andere monitoren aanwezig, onder andere kinesisten, een ergotherapeute en 2 studenten lichamelijke opvoeding.

  Naast de 2 dansjes die door Sandy werden aangeleerd deden de rolstoeldansers ook nog mee met de massadans Fame, waaraan alle dansers die deze week op danskamp waren aan meededen.!

  Omdat de groep wat groot was werd ze soms opgesplitst in 2 groepen zodat iedereen wat meer aandacht kon krijgen. De andere groep kon daardoor ook nog kennismaken met andere sporten waaronder badminton en conditietraining en hebben ze ook nog een sessie met zelfgemaakte slaginstrumenten gekregen. Vrijdagnamiddag werd voor ouders, familie en vrienden een heuse show gegeven waar iedereen het beste van zichzelf liet zien!

 • Deze morgen zijn we richting Merksem, Antwerpen getrokken om daar een demonstratie te gaan geven op de persvoorstelling van de nieuwe dansgroep van Jef en Leona. Het hele gebeuren vond plaats in de trouwzaal van het districtshuis van Merksem. We waren goed op tijd daar, maar we moesten ons ook nog omkleden en opmaken dus dat neemt ook nog wel even tijd in beslag. Jef stond ons buiten al op te wachten. We moesten nog even wachten, want er was nog een trouw aan de gang in de trouwzaal!! Toen we omgekleed waren kwamen alle genodigden stillaan binnen, onder hen de schepen van sport , de voorzitter van de sportraad, ook Jan Geert en zijn vrouw Karina Geert en Davy Brocatus, beiden bekend jurylid van sterren op de dansvloer, Mar ekkart en ook Herbert Flack was aanwezig (gekend als inspecteur van In uit de serie Aspe).

  Voor de opening hebben we nog even staan praten met Jan, Karina en Herbert en hebben we vanalles uitgelegd over het rolstoeldansen.

  Daarna ging het offici�le gedeelte van start. De schepen van sport kwam als eerste aan bod en daarna nam Jef het woord. Als laatste citeerde Herbert Flack een tekst uit de reeks 'Moeder waarom leven wij'. Hij nam iedereen ook mee naar de aanliggende zaal waar de demo en de receptie plaats zou vinden. Na nog een zeer mooie tekst voorgedragen te hebben knipte Herbert Flack het lint door en was de dansgroep in Merksem een officieel feit!

  Silke en Frauke openden daarna de demonstratie met een Rumba duo te laten zien aan de aanwezigen. Wij namen over met een Engelse Wals combi en daarna was het weer de beurt aan Silke en Frauke om de weense wals te laten zien in duovorm. Als afsluiten lieten wij zien dat er ook heel wat snelheid in de dansen kan zitten door de chachacha te dansen.

  Herbert Flack nam totaal onverwacht daarna de rol van Jacques vermeire over en vroeg de aanwezig jury om hun punten! We kregen van zowel Jan, Davy als Mar allemaa een dikke 10! Daarna werden we nog even in de bloemetjes gezet voor onze aanwezigheid en begon de receptie!

  We hopen dat Jef en Leona een toffe dansgroep zullen krijgen met veel enthousiaste dansers! We wensen hun natuurlijk alle succes toe.

 • Einde seizoen

  Nog even een kort berichtje voor we weer met onze neus in de boeken duiken voor de eindexamens in juni. Na het dansbuffet zijn de trainingen voor ons weer voor een kleine 2 maand gestopt wegens de examens en blokperiode.

  We hebben weer hard genoten van dit dansseizoen en zijn zeer trots op wat we dit jaar bereikt hebben. We hebben verschillende eerste plaatsen behaald en zijn ook zeer blij dat we onze vooropgestelde doelen bereikt hebben dit jaar. Na de examens, begin juli, beginnen we weer te trainen voor volgend seizoen en gaan we in de running met nieuwe choreografie�n en verbeteringen.

  Voor de rest staat er deze dagen, op dansgebied, niet meer veel op het programma. Op 27 juni trekken we nog wel richting Antwerpen om daar de opening van de nieuwe rolstoeldansgroep van Jef en Leona te dansen (meer info op http://www.rolstoeldansen.be). En voor de rest zijn we aan het wachten op de auditiedagen van het programma Supertalent in Vlaanderen II, dat binnenkort weer op vt4 te zien zal zijn. We hebben ons ingeschreven voor dit programma en hopen er natuurlijk het beste van te maken. We houden juillie alvast op de hoogte over de audities en hoe die verlopen zijn!

  Tot binnenkort

 • Dit weekend was het weer tijd voor de jaarlijkse slotshow van Dansstudio Swing. Het was dit jaar een beetje specialer, want de show ging door in de stadsschouwburg van Genk. Zaterdag was het de hele dag al repetitie geweest in de dansstudio: de kleding werd gepast en waar nodig nog aangepast, alle groepsdansen werden ingeoefend en er werd gezorgd dat iedereen zijn dans nog minstens een keertje had doorgenomen.

  Zondag was het dan eindelijk de grote dag. Om 13h30 moest iedereen zeker daar zijn, want om 14h stipt begon de generale repetitie. Iedereen moest zijn kleedkamer in en wachten tot het zijn beurt was om op te treden. Het was echt sjiek, met de belichting en op het grote podium! Iedereen had een echt show-gevoel. De generale repetities gingen zeer vlot en om 16h was iedereen klaar. We hadden toen nog een uurtje voor we terug binnen moesten om ons klaar te maken en van dat uurtje hebben we gebruik gemaakt om buiten nog even van het zonnetje te genieten.

  Om 17h was iedereen terug paraat en begon iedereen met zich klaar te maken voor de eerste dans. Voor onze groep was dat de waltz section. Iedereen was goed op tijd klaar, maar toch waren er overal zenuwen te bespeuren. Voor sommigen was het dan ook de eerste keer op zo'n podium. De eerste dans ging super, iedereen deed het heel goed en we kregen dan ook veel applaus. Daarna moesten Elien, ik, Silke en Frauke ons direct omkleden want wij moesten met ons 4 een rumba dansen. Silke en Frauke duo en wij deden hem combi. Terwijl wij weer van het podium kwamen was de rest van de groep al volledig in het rood voor de laatste latin formatie. Ook wij hebben ons toen omgekleed, maar we hadden tijd genoeg, want deze dans was pas als voorlaatste. Ook hier ging alles zeer goed, de stukjes liepen vlot in elkaar over en iedereen was tevreden. Na deze dans was er nog 1 dansje van de hiphop en daarna was het weer de beurt aan ons. Het rolstoeldansen moest de slotdans aantrekken. Het eerste deel was enkel voor de rolstoeldansers en daarna kwamen alle andere dansers op het podium en hebben we nog samen slotdans gedanst. Daarna werden alle medewerkers, assistenten en natuurlijk Mij ang en Lucienne uitvoerig bedankt. En na nog een daverend applaus trok iedereen weer de coulisse in om zich om te kleden. Het publiek kreeg ondertussen een drankje op de receptie en toen ook wij daar aankwamen was iedereen vol lof. Het was weer een prachtige show waar iedereen, zowel de dansers als het publiek, veel van genoten hebben!

 • Vrijdagavond mochten weer ons jaarlijks optreden geven op de Minicup zaalvoetbal in Lommel, samen met Silke en Frauke. Net zoals vorig jaar was het ook dit jaar weer zeer tof. De sfeer zat er goed in, hoewel je toch merkte dat er heel wat spanning in de zaal hing door de eventuele degradatie van de tegenstanders. We hebben zowel de standaard als de latin aan de aanwezigen laten zien. Elien en ik hebben alles combi gedanst terwijl Silke en Frauke de duo-dansen lieten zien. We vonden het ook dit jaar weer een zeer geslaagd optreden en aan de reacties van de aanwezigen achteraf te horen vonden ook zij het geslaagd.

  Zondagnamiddag hadden we nog een optreden met de hele groep in Lommel. Silke en Frauke, Klaarte en Stephi en wij waren aanwezig om het ledenfeest van 60 jaar KGV op te fleuren met wat dansjes. In het eerste stuk stond standaard op het programma. We openden hierbij met een groepsdans die ook op het dansbuffet zal worden gedanst, en daarna een Engelse wals, Weense wals en Tango. Elien en ik zijn ons toen gaan omkleden terwijl Lucienne en de rest van de groep alle aanwezigen uitnodigden om zich ook aan een dansje te wagen. Na 2 dansjes kreeg iedereen, ook wij, een ijsje aangeboden! Daarna lieten we ook nog de latin dansen zien aan het publiek: een samba, cha cha cha, rumba, paso doble en als afsluiter een jive. Achteraf kregen we ook nog koffie en gebak aangeboden en kregen alle dansers een mooi aandenken van die dag! Ook dit was een plezante dag waar iedereen van genoten heeft.

 • Het was een schitterend weekend! We hebben onze doelen bereikt en de resultaten waren super! We hebben ons weer goed geamuseerd en kijken weeral uit naar volgend jaar! Eigenlijk begon het dansweekend waar we al zo lang naar hadden uitgekeken vrijdagavond al. We moesten om 19h30 bij onze kapper Mark zijn om onze haren te laten doen en ze zagen er weer schitterend uit. Terug thuis moesten we nog snel onze nagels doen en alles al inpakken zodat we de volgende dag gewoon maar in de auto moesten stappen en vertrekken!

  Zaterdag liep de wekken zoals gewoonlijk al redelijk vroeg af. Na een snel ontbijt zijn we rond 7h15 richting Cuijk vertrokken. Rond 9h kwamen we aan. We zijn ons toen onmiddellijk gaan omkleden en hebben ons opgemaakt. We hebben nog even ingedanst en waren net op tijd klaar, want om 9h50 begon de vlaggenparade! Silke en Frauke droegen de Belgische vlag! Zaterdag moesten we zowel in duo als in combi standaard dansen! De voorrondes gingen goed en we werden in beide reeksen rechtstreeks doorgeplaatst naar de halve finale. Ook Silke en Frauke mochten de halve finale dansen! Ook in de halve finale ging alles goed. In de duo was er zoals gewoonlijk als je met 24 rolstoelen op de vloer staat weer wat weinig plaats, maar we konden toch alle figuren goed dansen en werden doorgeplaatst naar de finale. Voor Silke en Frauke zat er spijtig genoeg geen finale in! We waren zeer tevreden dat we zowel in de duo als in de combi de finale gehaald hadden -> 1 doel was al bereikt: finale in de combi standaard!! In de finale deden we extra ons best en dat was ook te zien aan de resultaten! In de combi standaard werden we 4e en in de duo standaard zelfs 2e! Enkel Mexico was beter. Dat wil zeggen dat we voor Nel en Henk gee�ndigd zijn, waar we zeer blij mee waren, want omdat we slechts een zeer korte voorbereiding hebben gehad voor deze wedstrijd hadden we helemaal niet verwacht dat we als eerste van de 'lage landen' zouden eindigen! Ons weekend kon dus al niet meer stuk.

  Na de wedstrijd zijn we naar het Vander Valk hotel in Cuijk gereden waar we ook dit jaar weer het weekend doorbrachten. Ook Silke en Frauke en Sofie verbleven daar samen met de rest van de familie en ook Lucienne bleef van zaterdag op zondag bij ons. Het was zeer gezellig om weer met zo'n hele bende daar te zijn! Nadat we lekker gegeten hadden zijn wij nog even iets gaan drinken in de bar, de rest ging al slapen om goed uitgerust te zijn voor zondag! Ook vandaag liep de wekker al vroeg af. Om 7h moesten we weer uit bed. We hadden om 8h met zijn allen afgesproken aan het ontbijt. Om op de wedstrijd tijd te winnen hadden we ervoor gezorgd dat onze make up al volledig klaar was voor we gingen ontbijten. Ook dit jaar was het ontbijt weer zeer lekker en konden we moet goed gevulde magen naar de wedstrijd vertrekken. We waren iets later dan zaterdag en dat was eraan te merken, het was veel drukker in de kleedkamers waardoor we maar net op tijd klaar waren voor de vlaggenparade. Elien moest met Frauke de Belgische vlag dragen. Ondertussen heb ik Marieke en Tanja nog even geholpen met hun make up. De voorrondes gingen zeer goed. In de duo heeft Elien wel kennis gemaakt met de dansvloer :-)! Bij de cha cha cha gingen we iets te snel waardoor elien onderuit ging bij een draai, ze viel uit haar stoel, maar gelukkig had ze zich niet bezeerd. Er kwamen mensen helpen en we waren snel weer aan het dansen! Ondanks de val waren we toch doorgeplaatst naar de halve finale. Silke en Frauke moesten herkansen, maar geraakten toch nog in de halve finale. In de combi waren we maar met 8 paren dus daar kwam geen halve finale. De halve finale duo ging goed, enkel een klein foutje in de paso doble, maar voor de rest was hij perfect! Dan op naar de finales! Tot hun grootste verbazing mochten ook Silke en Frauke deze dansen,! Iedereen was dolgelukkig!! De finales waren perfect, we hebben alles gegeven wat we konden en dat was ook te zien aan de uitslagen!! In de duo werden we weer 2e achter Mexico, dus weer hadden we ons doel (eerste eindigen achter eventuele buitenlanders) gehaald en ook in onze combi-reeks konden we ons doel waarmaken door met de gouden medaille naar huis te gaan! Silke en Frauke behaalden een schitterende 5e plaats waardoor ook hun weekend niet meer stuk kon.

  Nadat we weer lekker gegeten hadden in het Vander Valk hotel brak er weer spontaan een feestje uit beneden in de bar. Daar hebben we ons nog zeer goed geamuseerd samen met de Mexicanen, Engelsen, Polen, Russen en natuurlijk de Nederlanders! We hebben veel gedanst en toffe nieuwe contacten gelegd. En natuurlijk ook afscheid genomen van iedereen want er waren er al die 's maandag al zeer vroeg naar huis moesten vertrekken.

  Maandagmorgen zijn we nog met zijn allen gaan ontbijten en daarna is iedereen naar huis vertrokken. Wij zijn nog doorgereden naar Amsterdam, want daar gingen we 's avonds naar Burn The Floor kijken in de carr�! Het was tof in Amsterdam, maar verschrikkelijk koud, we zijn zelfs 2 keer moeten gaan schuilen voor een flinke sneeuwbui! De show was echt fenomenaal! Prachtig om te zien, een aanrader voor iedereen! Het was weer een zalige afsluiter van het wedstrijd seizoen waar we ondanks de niet ideale voorbereiding schitterende resultaten behaald hebben. We gaan nu door met trainen voor het volgende seizoen!

 • Vandaag de eerste wedstrijd van 2008 gehad en het is supergoed meegevallen. Gelukkig was Den Bosch maar een dik uurtje rijden en moesten we niet zo vroeg vertrekken. We waren ruim op tijd daar en dat kwam goed uit, zo konden we nog even indansen. We waren gisteren voor alle veiligheid toch nog even gaan trainen in Lommel aangezien het vorige week niet zo goed lukte tijdens de training en toen ging het gelukkig goed. Ook bij het indansen hadden we een goed gevoel. We zijn ons toen gaan omkleden zodat we volledig klaar waren toen de wedstrijd begon.

  Als eerste kwam onze combi-reeks aan bod, waar we tegen 7 andere paren moesten dansen. Het ging super, de muziek was goed en alles lukte perfect. We werden dan ook rechtstreeks doorgeplaatst naar de finale. De duo-reeks was een stuk groter, daar waren we met 16 paren. Ook hier ging het goed, enkel het figuur uit de samba lukte niet zo goed! We werden doorgeplaatst naar de halve finale. Ook Silke en Frauke waren van de partij. Zij dansten hun eerste latin-wedstrijd. Ook bij hun ging het goed, ondanks de herkansing mochten ze toch door naar de halve finale. De halve finale in de duo ging niet schitterend. We stonden met 12 paren op de vloer, die niet zeer groot was, en dat was toch een beetje teveel van het goed. Het was de hele tijd uitkijken of je niet ging botsen en dan nog gebeurde het regelmatig, zo zat Elien na de chachacha bijna op Bart zijn schoot!! Al bij al werden we toch nog doorgeplaatst naar de finale. Voor Silke en Frauke stopte de wedstrijd spijtig genoeg in de halve finale maar ze hebben het zeker niet slecht gedaan! De finales gingen weer goed. In de combi liep alles van een leien dakje en ook in de duo ging het goed. Alleen het laatste stukje van de samba moeten we een beetje aanpassen omdat dit niet zo geschikt is voor op de wedstrijdvloer!

  Rond 15h30 was het prijsuitreiking. Als eerste was de combi aan de beurt, hier behaalden we de EERSTE PLAATS!! We waren natuurlijk zeer blij! In de duo was het weer spannend, het ging weer tussen ons en Nel & Henk. Spijtig genoeg gingen we ook deze keer met de tweede plaats naar huis. We vonden het zeer spijtig omdat we een super goed gevoel hadden, maar natuurlijk zien wij niet hoe de rest gedanst heeft!

  Morgen weer volop trainen, want de World Cup in Cuijk komt er al bijna aan en daar is nog heel wat training voor nodig!

 • Opnieuw trainen

  Na een tijdje stil te hebben gelegen wegen de examens en daarna een kleine welverdiende vakantie beginnen we deze week weer te trainen voor de wedstrijden die eraan komen. Binnen een dikke week komt de eerste wedstrijd, in Vught, er al aan dus we zullen nog hard mogen trainen. Gelukkig is het latin, want dat ligt ons net iets beter. In de combi zal het een kleine reeks worden heb ik gezien, maar in de duo zijn we met 16 paren dus zullen we ons beste beentje moeten voorzetten!

  Vanaf de tweede helft van december, na de kerstsuite eigenlijk, hebben we het dansen even opzij gezet vanwege de examens. We moesten er beide 5 afleggen. Elien had 24 januari al gedaan, maar bij Greet duurde het een weekje langer en zij legde pas op 2 februari haar laatste examen af.

  Daarna zijn we samen met onze ouders een weekje de zon gaan opzoeken in Egypte. HEERLIJK. We verbleven in El Gouna, een klein stadje in de buurt van Hurgada. We verbleven in het Three Corners hotel: Rihanna Resort. Het was een zalig weekje: lekker warm, mooi hotel, goed eten, goed animatie-team -> meer moet je niet hebben! Ook was alles goed aangepast aan de rolstoel, een ruime kamer met aangepaste badkamer, en alles was goed te bereiken met de rolstoel! We hebben vooral genoten van het zonnetje en lekker gerelaxed aan het zwembad, maar we hebben ook een daguitstap gemaakt naar Luxor. Waar we vanalles bezichtigd hebben (vallei der koningen met de graftombes van verschillende farao's, tempel van carnac, ...) echt de moeite waard. Een aanrader voor iedereen! Waarschijnlijk zal dit niet de laatste keer zijn dat we het hotel bezoeken.

  Zondag terug trainen! We gaan er weer helemaal voor!

 • Vandaag de laatste activiteit van het jaar gehad op dansgebied: De Kerstsuite. We zijn zeer blij dat we weer aan dit unieke Lommelse project hebben kunnen meewerken, want het was net zoals 2 jaar geleden weer schitterend.

  Vrijdagavond waren we voor de eerste keer moeten gaan oefenen met het orkest. Omdat ik tot 18h les had in Leuven hadden ze ons als laatste gezet. We moesten pas om 22h daar zijn, maar zoals meestal wel tijdens repetities, was het een beetje uitgelopen. Gelukkig ging bij ons alles vlotjes en op een klein kwartiertje waren wij klaar. De volgende dag was het generale repetitie om 18h. Daarvoor had iedereen nog een keertje apart repetitie met kleding zodat de belichting goed kon worden gezet enzoverder. Tijdens de generale repetitie ging alles super goed en iedereen ging tevreden naar huis.

  Zondag was het dan zo ver. We moesten om 18h daar zijn zodat iedereen om 20h klaar was als de show begon. We hadden bij de generale repetitie al alles in onze kleedkamer achtergelaten dus moesten we niks meer meesleuren. Toen we onze kleedkamer binnenkwamen lag er nog een kleine verrassing op ons te wachten: de organisatie had merci-chocolade achtergelaten en een kaartje met een prachtig tekstje om ons geluk te wensen! Toen we aankwamen hebben we ons direct omgekleed en hebben we onze make-up gedaan. Tegen kwart voor 8 werd iedereen achter het podium verwacht zodat we als het orkest de opening speelde op de zijtribunes konden plaatsnemen. Elien en ik moesten pas na de pauze dansen dus het eerste deel hebben we alles zeer goed kunnen volgen. Na de pauze begonnen de zenuwen wel een beetje parten te spelen, want je weet dat er heel wat bekenden in de zaal zitten. Gelukkig ging alles super goed! Het orkest speelde geweldig en daardoor dansten wij natuurlijk ook goed. Toen wij van het podium kwamen moesten we al direct achter het podium gaan omdat we ons daar moesten opstellen voor de finale waarbij alle dansers op het podium kwamen. Iedereen kreeg een oorverdovend applaus. Na de finale zijn we nog even naar het publiek geweest en daar hebben we van veel mensen felicitaties gekregen! We vinden het altijd tof om te horen dat de mensen er van genoten hebben!

  Het was ook dit jaar weer een prachtige show waar we graag nog een keertje aan meewerken!

  Monique Bogaerts heeft ook dit jaar het spektakel vastgelegd op schitterende foto's. Ga snel een kijkje nemen: Lommelse Kerstsuite

 • We trokken vandaag naar het verre West-Vlaanderen om daar een optreden te gaan geven in Desselgem. We waren uitgenodigd in de show 'art of dance' van de Koninklijke Muziekvereninging De Leiezonen. Op dit concert werd op live-muziek van de muziekvereniging gedanst door zo'n 14 groepen en vereningen met zowel amateur- als beroepsdansers. Buiten ons optreden waren er ook optredens van 2 basisscholen, de plaatselijke Chiro en muziekschool, flamencodanseressen, streetdance, de plaatselijke dansschool en er was zelfs een Ierse zwaarddans die werd uitgevoerd.

  Omdat het zo ver rijden was voor ons, mochten wij net voor het concert begon nog even oefenen met het live-orkest (want natuurlijk is dit toch altijd een beetje anders als op de cd). Alles ging perfect: het orkest speelde geweldig en ook de vloer was goed. Daarna gingen we terug naar onze kleedkamer waar er broodjes voor ons klaar lagen en die hebben we dan ook opgegeten. Daarna hebben we nog even geoefend en ons dan omgekleed. We waren goed op tijd klaar, maar beter te vroeg dan te laat. Net voor ons eerst optreden waren we best wel zenuwachtig omdat we helemaal niet wisten hoeveel volk we moesten verwachten en of ons optreden in de smaak zou vallen. De tent zat volledig vol en de sfeer was geweldig. We kregen veel applaus en dat doet ons natuurlijk altijd veel deugd.

  Daarna hebben we ons meteen terug omgekleed voor onze tweede dans. Ondertussen was het programma wel een beetje uitgelopen, maar dat was niet zo erg. We hadden alles wat me moesten hebben in onze kleedkamer en we hebben ons goed geamuseerd. Het tweede optreden was zelfs nog beter: er zat een heel tof ritme in en heel de zaal zat mee in de sfeer; we kregen zelfs nog meer applaus. Daarna was het wachten tot de finale waar iedereen nog een keertje op het podium moest komen. In de tijd tussen onze laatste dans en de finale hebben we in de gangen nog een hele tijd staan praten met andere dansers, wat heel tof was. Op het einde hebben we allemaal nog een prachtige roos gekregen waar we natuurlijk ook zeer blij mee waren.

  Toen we alles opgeruimd hadden zijn we in de tent nog even iets gaan drinken. Na het concert was er namelijk nog een dansavond voorzien en dat vonden we toch ook nog wel even de moeite om daar een kijkje te gaan nemen. Daarna zijn we samen doorgereden naar Meulebeke waar we bij Hanne gingen slapen omdat het nogal laat was om nog zo ver terug te rijden.

  Het was een lange maar zeer toffe dag die we, indien ze het nog eens vragen, graag nog een keertje willen overdoen!

 • Vandaag was het de laatste wedstrijd van het jaar en daarvoor moesten we zelfs naar het verre Groningen. Omdat het haast 3 uur rijden was moesten we al om 6 uur vertrekken. Maar dat hadden we er graag voor over. We moesten vandaag zowel in de duo als in de combi latin dansen en aangezien we dat dit seizoen nog bij na niet gedaan hadden was het extra plezant. We waren natuurlijk benieuwd naar hoe we zouden scoren met onze nieuwe choreografie�n. Spijtig genoeg waren er ook deze wedstrijd niet zo super veel inschrijvingen, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het geen toffe wedstrijd was. Integendeel: we hebben ons supergoed geamuseerd die dag!

  We begonnen als eerst reeks aan de wedstrijd, want onze duo-reeks was de enige waar er een voorronde gedanst werd. In alle andere reeksen werd er een general look gedanst (dus een halve finale waar er geen punten worden gegeven en daarna de finale waar wel punten worden gegeven). Bij de voorronde hadden we een goed gevoel en we werden dan ook meteen doorgeplaatst naar de halve finale. Ook onze eerste combi-ronde ging goed, maar omdat het een general look was werden er nog geen punten gegeven door de juryleden (maar ze stonden al wel naast de vloer om iedereen te observeren.)!

  In beide reeksen hebben we de finale gehaald en we hebben ze beide goed gedanst. Dat was ook aan de resultaten te merken, want zowel in de duo als in de combi gingen we met de gouden medaille naar huis. Het was een geslaagde dag en natuurlijk zorgden de goede resultaten voor een nog beter gevoel. We reden tevreden terug naar Lommel en hopen dat het binnen 2 jaar terug zo goed zal zijn, maar hopelijk dan met iets meer deelnemers

 • Deze namiddag zijn we richting Wijchen gereden om daar een fotoshoot te laten doen door Peter Rommers en Jack Doorman! We wisten natuurlijk totaal niet wat we moesten verwachten van zo'n shoot en of het wel zou meevallen. Gelukkig hadden we de studio snel gevonden. Peter en Jack waren zeer vriendelijk en stelden ons al snel gerust dat het allemaal wel zou meevallen. Eerst hebben we enkele foto's met onze gewone kleding laten maken, daarna een paar met onze groene ballroom-jurken, maar het overgrote deel van de foto's zijn gemaakt met onze oranje latin-kleedjes. Het was een zeer toffe namiddag die zeker voor herhaling vatbaar is! En het resultaat was ook prachtig! Nieuwsgierig: neem dan snel een kijkje door HIER TE KLIKKEN

 • Vandaag was het voor de eerste maal kampioenschap in Venlo. Het was bij de deur (slechts een uurtje rijden) dus moesten we er gelukkig niet al te vroeg uit. Voor de laatste keer dit jaar stond er voor ons standaard op het programma, zowel in de duo als in de combi. We waren dit maal niet alleen, ook Silke en Frauke en Stephi en Joke deden mee. We moesten allemaal in dezelfde reeks dansen.: Amateurs duo 2 standaard. Elien en ik moesten ook nog een keertje dansen in de Amateurs combi 2 standaard. Nadat we de voorrondes gedanst hadden hoorden wel dat we in alle 2 de reeksen rechtstreeks doorgeplaatst waren naar de halve finale, goed nieuws voor ons dus. Silke en Frauke en Stephi en Joke moesten wel herkansen, maar daar hadden ze het allemaal super gedaan en ook zij mochten de halve finale dansen. Ook de halve finale ging zeer goed. In de duo waren wij en Silke en Frauke doorgeplaatst naar de finale. Spijtig genoeg waren Stephi en Joke niet doorgeplaatst: volgende keer beter.

  Na een mooie demonstratie van de plaatstelijke dansmariekes was het tijd voor de finales. Ook de finale ging goed, we hadden er allemaal zin in en haalden het beste uit onszelf boven. We hadden in beide reeksen een goed gevoel. Als afsluiter was er natuurlijk de prijsuitreiking. Als eerste was onze combi-reeks aan de beurt. Daar werden we 4e. We waren een beetje teleurgesteld aangezien we er een goed gevoel bij hadden, maarja, volgende keer beter. Bij de Amateurs duo 2 standaard werden Silke en Frauke knap 6e en gingen wij met de 2e plaats naar huis!

  Binnen een maand doen we mee in Groningen, daar is het dan voor de eerste keer alles latin! We kijken er al naar uit!

 • Speculaasverkoop

  Het is weer bijna begin november en dat wil zeggen dat we weer HEERLIJKE SPECULAAS gaan verkopen. Deze avond hebben we alles ingepakt en we zijn klaar voor de verkoop. Vanaf volgende week kan u ons weer in de straten van Lommel tegenkomen als we aan het verkopen zijn. We hopen dat de verkoop even goed gaat als vorig jaar! Indien er iemand ge�nteresseerd is in speculaas kan u altijd een mailtje naar ons sturen en dan komen we langs met de speculaas.

 • Wedstrijd Papendal

  Er was weer een wedstrijd: de Holland Masters in Papendal. Er werden slechts 2 klassen gedanst een open combi en open duo reeks. Open wil zeggen dat iedereen in 1 reeks danst, ongeacht je niveau. In de duo moesten we latin dansen. Dit kwam ons goed uit, want we hadden net nieuwe choreografie�n gemaakt dus we konden die een keertje uittesten op de wedstrijdvloer. Spijtig genoeg waren er maar 5 paren in onze duo-reeks, maar natuurlijk deden we ons uiterste best om te schitteren op de dansvloer. In de open combi moesten we standaard dansen. Dit was een heel ander verhaal, want hier moesten we tegen selectie-paren dansen. De voorrondes gingen tamelijk goed,maar zoals verwacht moesten we wel een herkansing dansen. Tot onze grote verbazing geraakten we ook nog in de halve finale. Ook daar ging het naar ons gevoel goed, maar natuurlijk is er nog een groot verschil tussen ons niveau en dat van de selectieklasse. Uiteindelijk zijn we 8e ge�indigd en hebben we 1 selectiepaar achter ons gelaten (in totaal waren we 2e uit onze reeks, de Amateurs). In de duo-reeks zijn we unaniem eerste geworden, waar we natuurlijk zeer blij mee waren! Nu op naar de volgende wedstrijd!!

 • Vandaag begon de dag al goed. We deden de krant vandaag open en vandaag stond ook het artikel in het belang van Limburg. Het artikel was in grote lijnen hetzelfde, maar hier en daar waren er toch enkele aanpassingen gedaan. Het was een mooi artikel! Rond 9h30 was het tijd om richting Merskem, Antwerpen te vertrekken, want vandaag was er eindelijk weer eens een wedstrijd in Belgi�. Hiervoor willen we Jan en Karina Geerts ook heel hard voor bedanken, want zonder hen was deze wedstrijd er niet geweest en daarom: BEDANKT JAN EN KARINA!!

  Omdat er niet zoveel inschrijvingen waren ging de wedstrijd wat later van start. De deuren gingen op om 11h en om 12h begon de wedstrijd. Heel de groep was aanwezig, iedereen danste mee! De sfeer zat er dus goed in! Het was tof om nog eens een keertje met heel de groep op een wedstrijd te zijn. Voor sommige was het dan ook nog de eerste keer dat ze aan een wedstrijd meededen, dus dat maakte het allemaal nog een beetje spannender natuurlijk. 2 van onze paren mochten de spits van de wedstrijd afbijten in de debutanten duo 1. Joke, Klaartje en Heide en ook Mathy, Cindy en Greet (ik moest Mathy helpen omdat hij zijn arm gekwetst had) moesten een Engelse wals, Quickstep en Samba dansen. Alles ging zeer goed en iedereen was blij na de eerste ronde. Daarna was het bij de debutanten duo 2 de beurt aan Silke en Frauke en Stephi en Joke om het beste van zich te geven. Zij moesten het met dezelfde dansen opnemen tegen 2 paren van Sensation, een hele Belgische reeks dus. Na een drietal reeksen was het dan de beurt aan ons. Wij moesten eerste onze duo standaard dansen, daar waren we met 5 paren en dat was net goed op de vloer: toch nog goed gevuld en niet te druk! Onze eerste ronde ging tamelijk goed, enkele foutjes maar al bij al viel het toch nog goed mee. Toen een reeks rust en daarna was het alweer aan ons om het beste te geven in de combi standaard. Deze vinden we allebei nog tamelijk moeilijk, maar toch ging hij vlotjes. We waren dan ook zeer blij om te horen dat we uit de 8 paren die in onze reeks dansten bij die 3 te zijn die rechtstreeks doorgeplaatst waren naar de finale. Na een pauze en een demonstratie van Mij Ang en Jos� in verband met hedendaagse dans waren de finales aan de beurt. Ook hier beten wij van RDS Toekomst de spits weer af. Joke, Klaartje en Heidi en Cindy, Mathy en ik gaven het beste van onszelf en probeerden natuurlijk allebei om de eerste plaats te behalen. Daarna was het weer de beurt aan Silke en Frauke. Ze hadden zeer goed gedanst en het zou dan ook spannend worden om te zien welke plaats ze zouden behalen!! Ook Stephi en Joke dansten in deze reeks een ook zij lieten een mooie engelse wals, quickstep en Samba zien! Ze hadden er alle 4 veel plezier in. Nadat ik me omgekleed had was het weer aan ons om onze 4 standaard dansen in de duo te laten zien: Engelse wals, tango, weense wals en quickstep. Ze gingen allemaal goed, veel beter als in de voorronde en we hadden er een goed gevoel bij. Ook onze combi-reeks ging goed, we waren zeer tevreden! Nu was het nog even spannend afwachten op de uitslag.

  Net voor de prijsuitreiking mochten Elien en ik nog een latin-demonstratie geven. Dat was zeer tof, omdat we dan toch nog onze latin mochten laten zien, en we hebben er ook een heleboel positieve reacties op gekregen! We lieten zowel het combi-dansen (samba, cha-cha-cha en jive) als het duo-dansen (rumba en paso doble) zien.

  Daarna werd iedereen weer op de vloer gevraagd voor de prijsuitreiking. In de debutanten duo 1 behaalden Joke, Klaartje en Heidi een tweede plaats en in dezelfde reeks behaalden Cindy en Mathy de eerste plaats en kregen zij de titel 'kampioen van Belgi�' mee naar huis. Dan was het de beurt aan Silke en Frauke en Stephi en Joke. Stephi en Joke werden 4e in hun reeks en toen werd het natuurlijk spannend voor Silke en Frauke. Zij werden uiteindelijk verdiend tweede!! Ze waren zeer blij met hun zilveren plak. Daarna was het onze beurt. In de duo bleven wij en Bart en Marijke over voor de zilveren en gouden plak. Elien en ik mochten met goud naar huis en kregen ook de titel ''kampioen van Belgi�'. Van het stadsbestuur waren er voor de winnaars van de amateursklassen ook nog een extra medaille voorzien en die kregen we dus ook nog mee. Ook in onze combi-reeks ging het zeer goed, want ook hier haalden we de eerste plaats, titel 'kampioen van Belgi�' en de extra medaille van het stadsbestuur van Antwerpen. We moesten nog even op de vloer blijven want er was nog iets speciaal voorzien riep Lucienne door haar micro. Natuurlijk waren we zeer verbaasd en benieuwd! Nu bleek dat er voor ons nog een hele mooie beker voorzien was!! Dit omdat ze in het artikel van de Gazet van Antwerpen gelezen hadden dat we nog maar 1 keer een beker gewonnen hadden en dat we dat jammer vonden! Daarom kregen wij er dus eentje vandaag! We waren hier natuurlijk zeer blij en trots mee -> hij krijgt een mooi plaatsje in onze kast! Daarna is er nog een foto gemaakt voor in de gazet van Antwerpen van ons, die komt maandag of dinsdag in de krant en verschijnt natuurlijk ook wel op de website. Het was een super toffe dag en we hopen dat deze nog een keertje herhaald wordt in Belgi�!

  Nu weer trainen, want binnen 2 weken is het in Papendal wedstrijd. De foto's komen snel online en je zal volgende week ook enkele filmpjes van de wedstrijd kunnen bekijken op deze website!!

 • Vandaag is An van de Voorde, journaliste van de Gazet van Antwerpen, hier geweest voor een interview af te nemen met ons in verband met het Beneluxkampioenschap van volgende week. zaterdag. We hebben een tof gesprek gehad en het zal waarschijnlijk wel een goed artikel worden. Het komt nu vrijdag in de gazet van Antwerpen. Het komt normaalgezien ook nog in het Belang van Limburg, maar we weten nog niet wanneer. Natuurlijk kunnen jullie het binnenkort ook op de website lezen. Fotograaf Raymond Lemmens is hier enkele foto' s komen trekken en diegene die we al gezien hebben zijn echt prachtig. Je kan ze hieronder bekijken.

 • Vandaag hebben we onze eerste demo van het seizoen gegeven en nog wel in Lommel. We waren, samen met Silke en Frauke te gast bij de Horstenjivers, een Lommelse dansschool van den horst. We gingen zowel onze ballroom, in het eerste deel, als onze latin-dansen tonen aan iedereen. Om 21 uur was het de beurt aan ons, we begonnen met ballroom dansen. We lieten zowel combi als duo aan bod komen en toonden aan iedereen onze nieuwe choreografie�n, maar nog belangrijker onze nieuwe jurken!! Na ons kwamen ook Silke en Frauke met 2 ballroom dansen en toen was het tijd om ons om te kleden. Het tweede deel was normaal gepland om 21h45, maar was een beetje uitgelopen, wat natuurlijk geen probleem was. Dit tweede deel startte met Silke en Frauke die enkele latin-dansen lieten zien en daarna toonden wij ons kunnen in de latin. Na ons optreden kregen we elke prachtige bloemen en nog een aandenken van de club!

  We waren zeer tevreden over heel de avond. Het publiek was zeer tof, ze leken er echt van te genieten en dat doet ons natuurlijk ook altijd plezier. Onze nieuwe choreografie�n kwamen er allemaal goed uit en de jurken dansten zeer goed. Hiervoor willen we natuurlijk onze nieuwe sponsor RainbowSHIU dance wear super store voor bedanken. Het was een toffe avond die zeker nog een keertje voor herhaling vatbaar is!

 • Buiten weer volop aan het trainen te zijn voor volgende seizoen (onze beide duo-reeksen zijn we aan het vernieuwen), proberen we ook nog steeds onze sport in een goed daglicht te zetten. Op nikewoman.com zagen we dit weekend een interessante wedstrijd 'what's your limit'. Het is de bedoeling om een kort filmpje te maken waarin je jou doel beschrijft, waarom je dat wilt bereiken en waarom je het zelf niet kan bereiken. Natuurlijk vonden wij dit een super tof idee en hebben we meegedaan. De bedoeling is nu om zoveel mogelijk stemmen te halen, want de 20 inzendingen met de meeste stemmen worden door nike zelf bekeken en daar wordt dan een winnaar uitgekozen waarvoor nike zal zorgen dat zij hun doel kunnen bereiken. Natuurlijk hebben wij jullie stemmen nodig. Daarom zou het tof zijn moest je op onderstaande link klikken en dan onder 'start voting' op yes klikken. Je kan nog stemmen tot 28 september KLIK HIER OM ONS CLIPJE TE BEKIJKEN EN TE STEMMEN Natuurlijk laten we jullie binnenkort weten wat de uitslag was!!

 • Van 23 tot 27 juni was het weer Dance On Wheels. Dit is een danskamp voor fysiek gehandicapten van 8 tot 18 georganiseerd door Sporta. Het was een groot succes dit jaar, er waren maar liefst 10 deelnemers. Het kamp werd gegeven door 2 uitstekende leerskrachten, Sandy en Marieke, en Elien assisteerde hun en hielp waar nodig. Ook de kinesisten Jeroen en Mien en ergotherapeute Jana hielpen waar nodig en waagden zich zelfs ook aan een dansje. Dit jaar was er ook een verpleegster bij, Mieke, die iedereen die verzorging nodig had een handje hielp. Tijdens het kamp hebben ze zich geconcentreerd op 3 dansen. Eerst was er de hoofddans 'Fame', daarnaast hadden ze nog een samba gemaakt en deden ze ook mee met de massadans, een dans die gebracht werd door alle 200 dansers die op dat moment daar een danskamp volgende. Vrijdagnamiddag werd er door iedereen een show gegeven voor de ouders.

  Het was weer een toffe week die zeker voor herhaling vatbaar is!!

 • Gisteren hebben van Jan en Karina Geerts een mailtje ontvangen dat er dit jaar een open Benelux kampioenschap rolstoeldansen zal plaatsvinden. Dit kampioenschap zal plaatsvinden in Antwerpen op 29 september. Meer info volgt snel. We zijn zeer blij dat zij dit willen organiseren en dat er ook nog eens een keertje een wedstrijd in Belgie is!!

 • Sponsoring

  Vandaag hebben wij schitterend nieuws gekregen vanuit Hong Kong: RainbowSHIU dance wear super store, de plaats waar onze jurken vandaan komen, heeft besloten dat zij ons willen sponsoren. Zij zullen vanaf nu onze ballroom en latin jurken sponsoren. Wij zijn zeer blij dat zij ons deze kans geven en natuurlijk zijn we zeer trots dat wij hun kleding mogen dragen.

  RAINBOWSHIU is DE plaats voor al jullie ballroom en latin kleding!! Hun prachtige kleedjes zijn ontworpen met U, de danser, in gedachten. Doordat Rainbow zelf een ballroom danser is weet zij perfect wat dansers verlangen in hun kleding en kan zij u helpen met haar ervaring in wedstrijd- en showdansen. Buiten hun geweldige ballroom en latin kleding kan u bij hen ook terecht voor gala- en avondkledij, jurken voor kunstschaatsen en salsa, maar ook voor cheerleading outfits en tutus. Ook mannen kunnen bij hun terecht voor rokkostumen, bodysuits, bloezen en shirts en broeken. Ook trainingvesten voor jullie team kunnen bij hun besteld worden naar jullie wens. We zijn zeer blij dat wij hun kleding mogen dragen en raden jullie allemaal aan een kijkje te gaan nemen op hun website voor meer infomatie over hun kleding: http://www.fotop.net/rainbowrainbow U kan hen ook altijd emailen via: rainbowshiu@yahoo.com.hk Indien jullie van plan zijn een bestelling te plaatsen vermeld dan dat jullie via ons zijn doorverwezen!!

 • Dansbuffet

  Dit weekend was het weer dansbuffet. Dit is de show die alle leden van Dansstudio Swing elk jaar op het einde geven om te laten zien wat ze geleerd hebben dit jaar. Wij hebben een stukje uit ons wedstrijd repertoire laten zien: 'combi samba' en hebben het freestyle stuk dat we gemaakt hebben voor Woerden ' Caribbean mystery' ook getoond aan de mensen. We hebben achteraf goede commentaren gekregen over ons optreden en dat is natuurlijk altijd zeer tof om te horen! De foto's komen snel online en we gaan ook proberen enkele filmbeelden vast te krijgen en ook deze online te zetten!

  Nu begint voor ons een rustige dansperiode, buiten nog enkele geplande optredens stopt het nu even voor ons! Onze examens beginnen namelijk binnenkort en we moeten dus dringend beginnen te blokken. Na de examens vliegen we er weer in! We gaan heel de vakantie hard door trainen om volgend jaar eindelijk helemaal vernieuwd terug te komen (als we ook dit jaar geen tegenslag kennen, maar daar gaan we natuurlijk niet van uit).

 • Na 2 jaar was het weer zover, er was nog eens een keertje een freestyle wedstrijd, dit keer weer in Woerden. Wij deden als duo mee met een stuk dat we caribbean mystery hebben genoemd. Omdat we slechts 2 weken hadden om te oefenen hebben we het stuk van de kerstsuite vorig jaar als basis genomen en dit aangepast op de nieuwe muziek. Na een slechte opening (onze muziek bleek het niet te doen in hun cd-speler) hebben we dankzij Kim (nog eens dank u wel daarvoor Kim) toch onze voorronde kunnen dansen. We waren natuurlijk nog een beetje aangedaan van het feit dat het in het begin helemaal misliep en we onze wedstrijd al helemaal in het water zagen vallen, maar de voorronde ging toch goed.

  Enkele liedjes na ons was het de beurt aan de rest van de groep, zij deden mee met het stuk latin fever op het liedje van Belle Perez. We hadden beiden een herkansing, maar daarin ging het echt super goed en we werden dan ook beide doorgeplaatst naar de finale. In de finale hebben we voor de veiligheid nog een keertje de cd-speler van Kim gebruikt zodat het zeker niet mis zou lopen. De finale ging goed, maar we merkten dat er indien we meer tijd gehad hadden iets meer ingezeten had,maar we waren tevreden! Ook het stuk van de groep ging zeer goed, het zag er tof uit en het bracht iedereen in een goede stemming!

  Tijdens de prijsuitreiking waren we zeer nieuwsgierig, want met zo'n freestyle weet je echt nooit waar je gaat eindigen! Elien en ik werden 6de in de categorie 'duo's' waar we zeer tevreden mee waren. In onze reeks gingen Caroline en Monique van de Rolling Stars met hun acrobatisch nummer verdiend met de eerste plaats lopen. Rolstoeldanssport Toekomst kreeg een bronzen medaille voor hun stuk latin fever waar natuurlijk iedereen super tevreden mee was. Ze kregen zelfs een beker mee naar huis die een plaatsje zal krijgen in de dansstudio. In deze reeks, groepen, ging dansgroep Sensation, ook van Belgi�, met goud naar huis met hun stuk 'garfield'.

  Het was een toffe dag en we kijken weeral uit naar de volgende freestyle wedstrijd in 2009!

 • Optredens

  Vandaag hebben we 2 optredens mogen geven, het was dus best wel een drukke dag voor ons. Deze namiddag zijn we ons kunnen mogen gaan tonen op het schoolfeest van het schooltje van Lommel-West op Werkplaatsen. Het was echt tof. We werden goed ontvangen door de leerkrachten die het allemaal georganiseerd hadden en ook het optreden was geslaagd. Hoewel het niet makkelijk was om Elien op het podium te krijgen (maar daarvoor waren er gelukkig 2 leerkrachten) ging alles zeer goed. Iedereen vond het zeer goed en wij waren er ook tevreden over. We hebben toen nog even iets gedronken en zijn daarna terug naar huis gegaan.

  's Avonds waren we te gast bij Dansschool Lida in Neerpelt. Zij hadden vandaag hun ledenfeest en dat mochten wij komen opvrolijken met een demo. We waren goed op tijd vertrokken, maar het was iets dichter dan we gedacht hadden dus waren een beetje te vroeg daar, maar beter te vroeg dan dan te laat. We kregen al meteen iets te drinken en mochten zelfs de laatste toastjes opeten, echt een warm ontvangst. Tegen 21h zijn we ons gaan omkleden in de kleedkamer die ze voor ons voorzien hadden. We hebben toen nog even moeten wachten tot iedereen klaar was met het hoofdgerecht, maar dat was natuurlijk geen probleem. We hebben onszelf toen even voorgesteld en uitgelegd wat we gingen laten zien en zijn toen onze demonstratie begonnen met de standaard. Dit ging goed, maar kon misschien toch nog iets beter maar dat is waarschijnlijk omdat we de combi nog maar net kunnen! Terwijl de leden hun dessert kregen gingen wij de kleedkamer terug in om ons om te kleden voor het latin-gedeelte. Ook dit ging zeer goed en iedereen vond het goed, dus dan zijn wij tevreden. Na het optreden stond ons nog een aangename verrassing te wachten. Het bestuur had namelijk gezorgd voor 2 mooie bloemstukjes die we mee naar huis kregen! Echt heel tof. We hebben ons toen omgekleed, hebben nog even gebabbeld met de mensen en zijn toen terug richting Lommel vertrokken

 • Wedstrijd Cuijk

  Dit weekend was het weer Holland Danspektakel, maar niet in Boxmeer dit jaar. Het spektakel was dit jaar verhuisd naar Cuijk! De zaal op zich was een stuk groter wat dus een hele verbetering was om vlot rond te kunnen met de rolstoelen! Zaterdagmorgen zijn we om half 8 hier in Lommel vertrokken en anderhalf uurtje later waren we in Cuijk! Het was al zeer druk toen we aankwamen, maar dat zijn we al gewend. Ons tafeltje lag vlak bij de ingang, dat hadden we dus ook snel gevonden. We hebben toen nog snel onze combi standaard even doorgedanst, want hiervoor waren we best wel zenuwachtig aangezien het onze eerste keer was! We begonnen met de duo-reeks en dit ging allemaal zeer goed. Het was ook de eerste keer dat we in onze nieuwe kleedjes dansten en ze schitterden werkelijk op de vloer! We hebben er dan ook wel een heleboel complimentjes over gekregen. 2 reeksen later was het weer aan ons de beurt voor de combi. Hiervoor waren we zeer zenuwachtig en toen we zagen dat we toch wel een sterke reeks hadden, met 2 goede koppels van Zuid-Afrika en natuurlijk ook enkele sterke Nederlandse koppels. De voorronde viel goed mee enkel de Tango was een regelrechte ramp! De verbazing was dan ook groot toen we hoorden dat we rechtstreeks doorgeplaatst waren naar de halve finale. Ook in de duo waren we rechtstreeks doorgeplaatst! Ook bij onze halve finales hadden we een goed gevoel. In de duo standaard dachten we wel in de finale te geraken, maar in de combi was het nog een groot vraagteken en ook al zouden we de finale niet halen was het helemaal niet erg, want ons doel was al bereikt: de halve finale halen. Toen we na onze finale in de duo aan het wachten waren voor onze combi was het dan ook zeer tof te horen dat we ook hier een finale gehaald hebben. Onze dag kon echt niet meer stuk. Na van alle finales genoten te hebben was het tijd om met zijn allen de vloer op te komen voor de prijsuitreiking en daar waren we zeer tevreden over. Bij de Amateurs duo 2 standaard behaalden we een 2e plaats. Nel en Henk gingen met de eerste plaats en de titel Nederlands Kampioen naar huis! Bij de Amateurs Combi 2 standaard waren we zeer nieuwsgierig! Uiteindelijk werden we 5e waar we echter zeer blij mee waren! In deze reeks ging Zuid-Afrika met de eerste) plaats lopen, zeer verdiend. Na de prijsuitreiking zijn we naar het Vander Valk hotel in Cuijk gegaan waar we ook dit jaar het weekend zouden doorbrengen. Na ons even verfrist te hebben zijn we gaan eten in het restaurant en daarna zijn we nog met zijn allen in de bar iets gaan drinken. We zijn niet te laat naar bed geweest want natuurlijk moesten we de volgende dag ook weer uitgerust zijn om de latin te dansen.

  Na een uitgebreid ontbijt vertrokken we weer naar het centrum van Cuijk voor de wedstrijd. Er was vandaag wel duidelijk minder volk aanwezig dan gisteren, maar dit is meestal wel zo. Vandaag stonden onze favoriete reeksen op het programma: latin duo en combi. Voordat we aan onze reeks moesten dansen, mochten we eerst ons land vertegenwoordigen in de vlaggenparade. We mochten onze vlag dragen en ons land voorstellen! In de 5de reeks was het de beurt aan ons, eerste in de Amateurs duo 2 latin!! De voorrondens gingen zeer goed en hierover waren we ook zeer tevreden. Bij de amateurs combi 2 dansten de 2 Zuid-Afrikaanse paren ook weer mee en in latin waren ze blijkbaar, zo leek het toch, nog beter als de standaard. Hoewel we onder de indruk waren toen wij, als tweede reeks, moesten dansen ging het toch goed. We waren in beide reeksen doorgeplaatst naar de Halve Finale. Ook hier ging het zowel in de duo als in de combi zeer goed. We waren tevreden en dachten dan ook een finale te halen in beide reeksen. Onze verwachtingen werden waarheid en we mochten in beide reeksen een finale dansen. Eerst moesten we de duo-finale dansen. Achtereenvolgens moesten we een Samba, cha cha cha, een rumba en als laatste een paso doble laten zien. Volgens onze ouders zou het weer een strijd worden met Nel en Henk om de eerste plaats en natuurlijk hoopten we dat wij de gouden medaille vandaag mee naar Lommel konden nemen. Na 1 reeks te kunnen rusten moesten we weer de vloer op voor onze tweede finale van de dag bij de Amateurs combi 2 latin. Ook hier moesten we 4 dansen tonen (de jive sloot hier het rijtje in plaats van de paso doble.) Over deze finale waren we niet echt tevreden. Hier liep niet gans zoals gewild en er had meer ingezeten, daarover waren we het meteen eens toen we van de vloer kwamen, maar we waren blij dat we de finale gehaald hadden. Na het paradepaardje van het hele weekend: de finale selectieklasse combi 2 latin gezien te hebben, en er natuurlijk van hebben genoten, was het weer tijd voor de prijsuitreiking. Eerst was het aan de duo-reeks. Ook deze keer bleven wij samen met Nel en Henk over voor de laatste 2 plaatsen. Het was zeer spannend, maar ook vandaag mochten wij de zilveren medaille gaan halen, natuurlijk waren we hier heel blij mee. Toen het tijd was voor onze combi-reeks waren we wel even zenuwachtig, want we wisten dat het niet zo goed gegaan was, maar we werden toch nog 4de, waar we natuurlijk ook zeer blij mee waren. We zijn toen terug naar het hotel gereden waar we, na ons te verfrissen, weer gingen eten in het restaurant. Het was er vandaag wel zeer druk omdat het Pasen was en er dan een heleboel mensen komen eten in het restaurant. Het was dus eventjes wachten eer we een tafeltje hadden en door de drukte is er ook even wat misgegaan in de keuken waardoor we meer dan een uur hebben moeten wachten op onze hoofdschotel, maar dit was natuurlijk geen ramp, want het was gezellig aan tafel. Daarna zijn we eerst nog iets gaan drinken in de bar en toen zijn we boven nog even naar de 'danszaal' geweest waar we met zijn allen nog even gedanst hebben. Daarna zijn we ons bed weer gaan opzoeken.

  Maandagmorgen hebben we nog ontbeten in het hotel. Daarna hebben we onze koffers gepakt en zijn we terug richting lommel vertrokken. Het was een zeer tof weekend waar we heel tevreden over zijn. Nu nog even trainen voor de freestyle-wedstrijd in Woerden en dan staan de examens weer voor de deur!

 • Training Jan Geerts

  Deze voormiddag hebben we in plaats van onze gewone training met Lucienne een training gehad met Jan Geerts (voor enkele onder jullie waarschijnlijk wel bekend van het programma 'sterren op de dansvloer' waar hij jurylid is). Het was weer een keertje wat anders voor ons! We vonden het wel zeer tof! Jan heeft ons weer een heleboel bijgeleerd en de choreografie�n hier en daar wat aangepast! Het wordt dus nog hard trainen voor alles er goed in zit voor Boxmeer, maar dat hebben we er zeker en vast voor over, want de choreografie�n die Jan en Lucienne voor ons gemaakt hebben zijn echt waar schitterend! Nu maar hopen dat het gaat lukken tegen Boxmeer!

 • Nieuwe danskleding

  Vandaag hebben we te horen gekregen dat de nieuwe ballroom kleedjes die we besteld hebben af zijn! We zullen ze snel hebben! We zijn natuurlijk zeer tevreden, maar houden het ontwerp nog eventjes voor ons. Na Boxmeer zullen we de foto's wel op onze website zetten, maar voorlopig moet het nog een verrassing blijven!

 • Vandaag de eerste wedstrijd van het seizoen gedanst (voor ons toch de eerste wedstrijd) en het is heel goed meegevallen. In de Amateur duo latin 2 zijn we 2de geworden, na Nel en Henk! En in de amateurs combi 2 latin hebben we zelfs de gouden medaille mee naar huis kunnen nemen. We zijn hier natuurlijk zeer tevreden mee, want we hebben dit seizoen nog maar 1 week kunnen trainen! Volgende week gaan we natuurlijk gewoon verder met trainen zodat we ook in Boxmeer zo'n goede prestatie kunnen neerzetten! Het was tof om iedereen na bijna een jaartje (jaja, al zo lang geleden) terug te zien! Nu kunnen we weer aftellen tot Boxmeer!

 • seizoen 2006-2007

  Normaal gezien zou de eerste wedstrijd van het seizoen zaterdag zijn, maar spijtig genoeg kunnen we ook dit jaar niet deelnemen in Wijchen wegens onze examens! We hopen natuurlijk weer dat onze examenplanning volgend jaar gunstiger is en we dan opnieuw kunnen deelnemen aan de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Voor ons zal het seizoen dus starten op 10 februari op de Grote Prijs Zuid-Nederland.

  Binnen dik anderhalve week gaan we ook terug hard beginnen te trainen, want we hebben dit jaar al een heleboel tegenslag gehad waardoor we nog een heleboel werk voor de boeg hebben! Doordat Elien begin oktober is opgenomen in het ziekenhuis en pas begin december naar huis is mogen komen hebben onze trainingen toen helemaal stilgelegen! We hadden er nochtans veel zin in en waren van plan elke week hard te trainen om er in Boxmeer helemaal te staan. We hebben nu dan wel een beetje achterstand opgelopen, maar gaan er nog steeds voor en hopen in Boxmeer een goede prestatie neer te zetten. Na de examens gaan we verder met het programma combi standaard. We zijn hier pas mee begonnen en willen dit graag tegen boxmeer (want dit is de eerste wedstrijd waar we met onze combi standaard naar buiten moeten komen) klaar hebben. We hopen dat het nu zo snel mogelijk af is, dat we de figuren kunnen beginnen in te trainen. Daarnaast gaan we nog proberen om een van de twee duo-programma's een beetje aan te passen. Als het van ons afhangt gaat dat de latin zijn! Maar we zullen wel zien hoever we daarmee komen.

  Zo, dat was het dan zo'n beetje voor ons nieuwe seizoen. We hopen natuurlijk op goede resultaten en we willen dit jaar ook graag een wedstrijd in Duitsland meepikken! Maar daarover houden we jullie wel op de hoogte!!

 • Vandaag stond er een artikel in het Standaard Magazine over ons! Tine Hens heeft het geschreven en we moeten zeggen dat het echt een pracht van een artikel is geworden! We zijn er heel blij mee! Ook de foto's die bij het artikel staan, gemaakt door Johan Jacobs zijn prachtig! We proberen het artikel zo snel mogelijk op onze website te krijgen, zodat jullie het ook kunnen lezen. Maar waarschijnlijk zal dat voor na de examens zijn!

 • Kerstwens

  Onze wensen voor 2007:

  Onthoud van't oude jaar alleen de beste dingen, en spring met goede moed het onbekende tegemoet!!

 • Dansrolstoelen

  Deze voormiddag zijn we naar Rijen (Nederland) gegaan om onze dansrolstoelen te gaan halen.bij TNS! Natuurlijk waren we super blij: eigenlijk kregen we onze eigen dansrolstoelen! Het was echt super!! Toen we binnenkwamen stonden de 2 stoelen al in de showroom en ze waren zeer mooi! Het is toch altijd een beetje afwachten hoe de kleur gaat zijn, zeker als er zoals bij ons iets fout ging met de kleur en ze hem spuiten in een kleur die erop lijkt! Maar we hadden niets op de stoelen aan te merken, ze waren nog mooier als dat we gedacht hadden! Er moesten nog enkele kleine aanpassingen gedaan worden aan de voetenplanken en de rugleuning. Maar dit was allemaal zeer snel gebeurd. Dan nog even de stoelen testen: even rijden, beetje draaien! Ze dansen echt geweldig! Ze rijden licht, draaien zeer vlot! Alles was naar wens. Toen hebben we nog even enkele foto's gemaakt en na ongeveer 3 kwartiertjes konden we met onze splinternieuwe dansrolstoelen terug richting Lommel vertrekken!

  We willen hier toch nog even Spronken Orthopedie, en in het bijzonder Peter Daems, bedanken voor al de moeite die er gedaan is! Wij zijn zeer blij dat zij ons sponsoren voor de dansrolstoelen. Zonder hen hadden wij onze stoelen nu niet!! BEDANKT!!

 • Eindelijk thuis

  Na 53 dagen (8 weken) ziekenhuis is Elien dan toch eindelijk naar huis mogen komen! Ze was door het dolle heen dat ze eindelijk terug naar Lommel mocht! Dinsdag had de dokter haar al een beetje hoop gegeven, want als haar wonde vrijdag nog droog was kon ze waarschijnlijk naar huis. Rond half 11, nadat dokter Stuck haar wonde nog eens was komen inspecteren, kwamen dan eindelijk de verlossende woorden: je mag naar huis vandaag. Ik zat al op de bus om haar nog een laatste keer te bezoeken in het ziekenhuis (althans dat hoopte ik toen toch) toen ik haar berichtje kreeg. We zijn dan maar direct begonnen met haar kamer leeg te halen (en ja hoor, ik kan je verzekeren, naar 7 weken ziekenhuis ziet zo'n kamer er toch helemaal anders uit, zeker als je zoals elien meer ongeveer 120 kaartjes gekregen hebt!) Tegen 14h is Elien dan richting Lommel vertrokken! 's Avonds zijn we het meteen gaan vieren met een etentje bij de italiaan.

  Deze week gaan we met ons tweetjes even een uurtje terug 'dansen', vooral even kijken wat kan en wat niet kan, en vanaf volgende week gaan we proberen er weer in te vliegen, zodat we tegen volgend seizoen er helemaal staan!

 • Elien

  Elien ligt nog steeds in het ziekenhuis. We zijn ondertussen al 7 weken verder (na de eerste operatie). Sinds vorige week mag Elien eindelijk rechtzitten en dat bevalt haar zeer goed. Volgende week mag ze misschien naar huis. Natuurlijk hoopt Elien, samen met al de rest, dat ze dan eindelijk het ziekenhuis mag verlaten, want ze is natuurlijk tamelijk beu in Leuven. Als haar wonde volledig dicht is mag ze onmiddellijk het ziekenhuis verlaten, maar spijtig genoeg staat deze nog ongeveer 1 mm (jaja, zo weinig nog) open en moet ze nog daar blijven. Sinds deze week heeft ze ook internet op haar kamer dus zal je ze af en toe (of misschien wel de hele tijd) op msn vinden en natuurlijk kan je ze nu ook een mailtje sturen als je wilt. Voor de rest weet ik eigenlijk niet veel te vertellen. Als ik mee nieuws heb lees je het hier.

  Natuurlijk kan je nog steeds een kaartje sturen naar haar via de website van het ziekenhuis:
  Voornaam: Elien
  Familienaam: Bervoets
  Eenheid: 231
  Kamer 3101
  Woonplaats: Lommel

 • Operatie Elien

  Weer een operatie gisteren. Omdat er nog altijd een heleboel vocht uit Elien haar wonde kwam hebben ze vandaag besloten om haar opnieuw te opereren. Ze hebben de wonde opnieuw opengemaakt en gespoeld. Tijdens de operatie bleek dat er een holte zat die gevuld was met vocht. Ze hebben alles goed gespoeld en hebben toen een zelfoplosbaar sponsje in de holte gestoken at het vocht moet opzuigen! Ze hebben gelukkig enkel het onderste deel van haar rug terug moeten openen. Ik ben vandaag weer eens richting Pellenberg gereden met de bus (gelukkig niet al te ver vanuit Leuven) en alles ging uitstekend met Elien. Ze had geen pijn en voelde zich ook helemaal niet ziek van de operatie! Gelukkig maar. De dokter is vandaag ook al eens langsgekomen en wist ons te vertellen dat alles er veel beter uit ziet als de vorige keer!

  Elien zou ook graag iedereen bedanken die haar een kaartje gestuurd heeft (en dit zijn er echt super veel, heel haar kamer hangt vol). Ze is er erg blij mee. Je kan trouwens nog steeds via de website van het ziekenhuis een kaartje sturen:
  Voornaam: Elien
  Familienaam: Bervoets
  Eenheid: 231
  Kamer 3105
  Woonplaats: Lommel

  Nu hopen we natuurlijk dat alles snel gaat beteren en dat Elien snel het ziekenhuis mag verlaten.

 • Operatie Elien

  Slecht nieuws hoort ook bij nieuws: Vandaag is Elien geopereerd aan haar rug. De operatie kwam totaal onverwacht, maar was noodzakelijk. Elien had een infectie op haar rug en omdat het steeds erger werd zijn we naar Leuven gegaan voor een scan te laten maken. Deze hebben ze niet meer genomen, ze hebben onmiddelijk beslist haar te opereren om de infectie eruit te halen. Toen ze aan het opereren waren hebben ze gezien dat de infectie tot op haar staaf zat (die 4 jaar geleden geplaatst is om de kromming in haar rug recht te maken) en ze hebben toen onmiddellijk beslist om hem eruit te halen. Het was een zware operatie, maar ze is gelukt en alles zag er goed uit! Ondertussen is ze wakker geweest en alles ging goed. Als alles naar wens verloopt zou ze ongeveer 10-14 dagen in het ziekenhuis moeten blijven. We hopen natuurlijk dat we snel weer kunnen dansen, maar het belangrijkste is natuurlijk dat Elien snel terug beter zal zijn.

  Indien jullie haar willen verrassen met een kaartje kan je dit doen via de website van het ziekenhuis. Als je op onderstaande link klikt kom je rechtstreeks op de juiste pagina, je hebt dan enkel nog volgende gegevens nodig:
  Voornaam: Elien
  Familienaam: Bervoets
  Eenheid: 231
  Kamer 3105
  Woonplaats: Lommel

 • Miss Limburg

  Zoals elk jaar moeten ook dit jaar de finalisten van Miss Limburg 2006 een individuele act voorbereiden. Tessa Van Roy, een van de finalisten, kwam op het idee om het rolstoeldansen een keertje in de spotlight te zetten. Sinds vrijdag zijn we aan het oefenen en het begint al redelijk goed te gaan. Zaterdag is de grote show in de Limburghal in Genk. Als Tessa bij de laatste 5 kandidaten is mag ze haar act opvoeren en natuurlijk hopen we dat dit kan gebeuren anders is het oefenen voor niets geweest. Samen hebben we gekozen om de cha cha cha te dansen. Zij wou graag iets pittig dansen en wij hebben dan uiteindelijk de knoop doogehakt om de cha cha cha te dansen. Ben je nieuwsgierig en wil je weten wie Tessa is, klik dan op onderstaande link en ga eens een kijkje nemen op de website van miss Limburg, kandidate nummer 4. Als je op de website bent zouden we het tof vinden als je een half minuutje tijd kan vrijmaken om op Tessa te stemmen via de poll !!

 • Update website

  Vandaag is er een nieuwe update van de website gebeurt. De nieuwe filmpjes staan online. Van het BK en van de kerstsuite is een compilatie gemaakt (in plaats van de filmpjes per dans) en er staan enkele nieuwe online. Zo zal je vanaf vandaag een film vinden van de Grote Prijs Zuid-Nederland en ook ons optreden voor scholengroep 16 in Bokrijk kan je vanaf nu bekijken (of toch een stukje ervan.) Voor de rest heb ik niet veel aanpassingen gedaan, maar indien iemand nog op- of aanmerkingen heeft of als je nog idee�n hebt voor de website mag je het altijd laten weten!! Binnenkort komt er ook nog een radio-interview online van dat opgenomen is vorig jaar op het Belgisch kampioenschap en ook nog die dag uitgezonden op radio 2!

 • Opmeten rolstoelen

  Vandaag zijn Peter van Spronken orthopedie en Mario van TNS Rijen langsgekomen om de rolstoelen op te meten. Rond 11h kwamen ze hier aan en Mario is direct begonnen met het opmeten. Eerst natuurlijk even overleggen wat we graag wilden hebben en waarvoor we de stoelen wilden gebruiken. Zo mocht het 5de wiel niet vast zijn aangezien we in de duo enkele choreografie�n hebben waar we met de voorste wielen van de grond gaan. Toen begon het opmeten. Eerst heeft Mario gekeken hoeveel verschil er zat tussen ons zodat hij de stoelen zo kon aanpassen dat we met onze schouders op gelijke hoogte zullen zitten. Na anderhalf uur was het opmeten gedaan, maar toen kwam de belangrijke en moeilijkste vraag van de dag: wat wordt de kleur ???? Daar was de gevreesde vraag dan, want daar hadden we al even over gepraat en we waren er niet uit gekomen. Na even overleg met de kleurenpalet erbij zijn we er met zijn allen toch uit gekomen. Maar welke kleur het wordt moet nog even geheim blijven, maar we kunnen wel zeggen dat het iets uniek zal zijn, buiten onze 2 stoelen zal je de kleur normaal niet zien op de dansvloer. Binnen ongeveer 2 maandjes zullen jullie het wel zien! We hopen dat het snel eind september is, want dan krijgen we onze dansrolstoelen eindelijk!

 • We hebben deze week super goed nieuws gekregen. De provincie Limburg heeft onze aanvraag voor 2 dansrolstoelen goedgekeurd. Deze dansrolstoelen zijn een grote must voor ons om ons niveau steeds verder op te drijven. Door de goedkeuring wordt een groot deel van de rolstoelen terugbetaald door de provincie. Maar zonder de hulp van Spronken Orthopedie was het niet mogelijk geweest om deze te financieren. Zij waren bereid om het resterende bedrag van de rolstoelen te financieren. Wij willen hen dan ook zeer hard bedanken voor hun sponsoring. Zonder hun bijdrage zouden wij onze droom nooit hebben kunnen waarmaken. We willen ook Peter Daems van Spronken Orthopedie bedanken omdat hij de nodige contacten legde.

  Donderdag komen Peter en Mario richting Lommel voor het opmeten van onze nieuwe Activator dansrolstoelen. Hopelijk zullen onze stoelen er dan snel zijn zodat we kunnen beginnen te trainen met onze nieuwe stoelen. We houden jullie op de hoogte!!

 • Update website

  Na de examens en daarna 3 weken vakantiewerk was het weer even tijd om de website te updaten. Doordat we onze webspace verdubbeld hebben is er nu veel meer plaats voor foto's en filmpjes. Er staan al een heleboel nieuwe foto's online. Vanaf nu zal je per wedstrijd/optreden een fotoreportage vinden met telkens een 20 � 25 foto's. Ook de TV-uitzending van 1000 zonnen en garnalen kan je vanaf vandaag online bekijken op onze website (onder het item TV momenten). We gaan ook proberen zo snel mogelijk enkele nieuwe filmpjes te maken en op onze website te plaatsen zodat jullie een keertje andere filmpjes kunnen zien.

 • Op het voetbalveld van het domein bokrijk was er vandaag heel wat te doen. Er was namelijk een groot project rond inclusief onderwijs. Er waren dus zowel scholen daar met kinderen van het gewoon onderwijs als van het buitengewoon onderwijs. Gedurende de voormiddag waren er een heleboel activiteiten en vanaf 11h waren er normaalgezien optredens voorzien. Spijtig genoeg zat het weer niet mee vandaag en hebben ze tot 13h alle optredens moeten aflasten. Gelukkig amuseerden de kinderen zich goed met al de activiteiten en randanimatie.Ons optreden begon om half 2. We hadden de eer om net voor de ketnetband op te treden. De weide was daardoor al goed gevuld met kinderen en hun begeleiders. Het half uur voor ons optreden was het wel even afwachten waar we het moesten doen. Ons optreden was voorzien op het podium in open lucht, maar wegens het wisselvallige weer was dit tot op het laatste moment afwachten. Gelukkig was het droog toen we het podium opgingen en bleef het ook zo gedurende onze demo. We hebben gedurende een half uur het beste van onszelf gegeven en hebben alles getoond wat we in huis hadden. Het was geweldig al de kinderen zo enthousiast te zien. Iedereen vond het geweldig. Na ons optreden hebben we zelfs handtekeningen moet uitdelen en een paar keer moeten poseren voor foto's. Het was echt tof! Toen we richting kleedkamer gingen begon het weer te regenen, we hebben dus echt geluk gehad. Maar dit kon het hoogtepunt van de dag, de ketnetband niet verpesten! Gelukkig klaarde het tamelijk snel op en kwamen de eerste zonnestralen er zelfs door. Het was een super toffe dag!

 • Het was een druk weekend deze week. Vrijdag hebben we een optreden gegeven in Lommel en vandaag waren we gevraagd om in Genk een demo te geven. We waren te gast in de toonzaal van de firma Spronken Orthopedie. Het was een prachtige dag en er was veel volk. Ook vandaag hebben we zowel een latin als een ballroom gedeelte gedanst. De openingsdans vandaag was een engelse wals. We zijn dan verder gegaan met de rest van ons standaard programma, na de Weense wals hebben we ons even teruggetrokken om ons om te kleden voor het tweede gedeelte van de demo. We vlogen er meteen in met de chacha en na een tiental minuutjes sloten we de demo af met een jive. We hebben veel reacties gekregen en iedereen vond het optreden, net zoals wijzelf, zeer tof.

 • Vandaag waren we nog een keertje gevraagd om, samen met Silke en Frauke, gedurende de pauze van het minivoetbal op te treden. Elien en ik zijn begonnen met onze balroom aan de aanwezigen te showen. Daarna gaven SIlke en Frauke het beste van zichzelf met hun 5 dansen. Zij lieten iedereen een prachtige engelse wals, een strakke tango, een swingende samba zien en ze dansten ook nog de cowboydans. Ondertussen hadden Elien en ik de tijd om ons om te kleden voor het latin-stuk. We lieten gedurende 5 minuten 4 spetterende latin-dansen zien, de chachacha, rumba, paso doble, en om af te sluiten de jive. Het was een tof optreden en aan de reacties achteraf te horen vond iedereen het zeer goed.

 • Boxmeer 2006

  Ook dit jaar trokken we weer naar de wedstrijd in Boxmeer. Zaterdagmorgen begon ons avontuur. Rond half 8 vertrokken we in Lommel en anderhalf uur later kwamen aan in Sporthal 't Hoogkoor in Boxmeer. Eerst hebben we nog enkele dansen doorgedanst en rond 10h zijn we ons voor de eerste keer die dag gaan omkleding (de eerste, maar zeker niet de laatste). De eerste reeks was onder 25 combi. Hierin ging alles super goed en werden we meteen doorgeplaatste naar de halve finale. Daarna zijn we richting kleedkamer gegaan om ons blauw ballroom kleed aan te trekken, want de volgende reeks was de amateurs duo 2 standaard. Ook hier hoorden we tijdens de herkansingen dat we rechtstreeks doorgeplaatst waren naar de halve finales. Namiddag waren het de halve finales. We moesten toen 3 reeksen dansen (de duo-reeks onder 25 jaar was namelijk een general look). Dit was ook meteen de eerste reeks die we moesten dansen. Hierin deden ook voor de eerste keer Silke & Frauke en Dorien & Steffi mee. Daarna moesten we weer proberen om met een engelse wals, een samba en de cowboydans in de finale van de onder 25 jaar combi te komen. Na deze 2 reeksen, die direct achter elkaar kwamen, moesten we ons weer gaan omkleden voor de duo standaard. Hierin moesten we met onze engelse wals, quickstep, tango en weense wals proberen bij de beste 6 te zijn. Tijdens de finale was het natuurlijk zeer spannend, maar we waren zeer blij: we mochten namelijk in alle 3 de reeksen een finale dansen. Na de finales gingen we met een goed gevoel op de dansvloer toen de prijsuitreiking begon. De eerste reeks was meteen de goede: we werden 1ste in de onder 25 jaar duo! Ook in de onder 25 jaar combi zag de jury ons graag dansen want hier werden we 2de. Het was zeer spannend want achteraf in de resultaten bleek dat er slechts 1 puntje verschil zat tussen ons en Leepika & Kristel die eerste werden. Als laatste was er de reeks amateurs duo 2 standaard. Als laatste 2 bleven wij en Nel & Henk nog over. Het blijft altijd spannend als we daar weer met zijn viertjes staan!! Nel en Henk gingen, verdiend, met de eerste plaats lopen en wij waren blij met onze 2de plaats.

  Na de wedstrijd reden we met zijn allen naar het Van der Valk hotel in Venlo, waar we zoals ieder jaar ook dit jaar bleven overnachten. Na ons te hebben opgefrist zijn we naar het restaurant geweest waar we weer lekker hebben gegeten en daarna zijn we in de bar nog iets gaan drinken.

  De volgende ochtend zijn we meteen na het ontbijt weer richting de wedstrijd vertrokken.Vandaag stonden er 2 reeksen op het programma: amateurs duo latin 2 en amateurs combi latin 2. We waren blij, want dit betekende dat we ons niet de hele tijd moesten omkleden, en de hele wedstrijd konden volgen. De voorrondes gingen zeer goed, en overal werden we rechtstreeks doorgeplaatst. Rond de middag zagen we tot onze grootste verbazing Peter Daems van Spronken Orthopedie in Genk verschijnen. We waren zeer verrast dat hij ons kwam aanmoedigen, maar vonden het echt tof. Ook na het dansen van de halve finales gingen we met een goed gevoel de vloer af! Dit bleek ook weer, want we mochten ook vandaag in al onze reeksen finale dansen. Tijdens de prijsuitreiking waren we super zenuwachtig, vooral voor de combi-reeks, want dit was nog maar onze tweede wedstrijd en konden we ons meteen aan de internationale dansers meten. Maar eerste kwam er de duo-reeks. Hierin werd Mexico, zoals verwacht, eerste. Nel & Henk gingen vandaag met de 2de plaats aan de haal en Elien en ik moesten tevreden zijn met een derde plaats. In de combi kregen we ook een bronzen medaille en hier waren we zeer trots over. We waren namelijk 3de geworden na Mexico en Malta!

  's Avonds in het hotel was de sfeer zeer relaxed en hebben we samen met alle andere dansers nog een supertoffe dansavond gehouden, waar iedereen gewoon lekker samen danste!

  Het was een fijn weekend waardoor we alvast volgend jaar terug gaan!

 • We zijn net terug van de grabbelpas-activiteit en het was werkelijk reuze-tof. We hebben met 3 toffe meiden: Britt, Elien en Inge Om 14h zijn we begonnen en om 16h moesten we spijtig genoeg alweer moeten stoppen. Gedurende die 2 uurtjes hebben ze 7 dansen aangeleerd en da's een hele prestatie! Om17h kwamen hun ouders kijken naar wat ze allemaal geleerd hadden die dag. We hebben gedurende 2 keer 10 minuutjes laten zien welke dansjes ze allemaal al konden dansen.

 • Latin-kleedjes

  Vorige week woensdag was het eindelijk zo ver: onze nieuwe latin-kleedjes waren aangekomen vanuit Hong Kong. Begin maart hebben we ze besteld en vorige week kwam taxi-post met het langverwachte pakje! Ze zijn echt schitterend en passen perfect. Ook de kleur valt super goed mee.

  Nu hopen dat we in Boxmeer, wanneer we de kleedjes voor het eerst zullen dragen, ook zullen schitteren op de dansvloer!

 • Het was zover: onze eerste wedstrijd in 2006 doordat we, wegens de examens van Greet de eerste wedstrijd van 2006 (Wijchen) niet hebben kunnen meedansen! Om 8h15 hadden we afgesproken met Lucienne aan de grens in Lommel zodat we vanaf daar samen konden rijden. Omdat wij maar met zijn drietjes waren en er nog plaats was in de auto is Lucienne met ons meegereden! Na een rit van ongeveer een uur kwamen we aan in Den Bosch waar de Grote Prijs Zuid-Nederland dit jaar plaats had! Toen we de zaal binnenkwamen zagen we meteen verschillende bekende gezichten en het was tof om deze, na toch wel een lange tijd, terug te zien! Natuurlijk moesten we aan iedereen verklaren waarom we niet in Wijchen aanwezig waren, want daar hadden ze ons natuurlijk ook verwacht! Voor de wedstrijd begon hebben we nog een keertje alles ingedanst en daarna, bij aanvang van de debutantenseries zijn we ons gaan omkleden. Onze eerste serie, Amateurs duo 2 latin was pas de 7de serie dus hadden we tijd genoeg. De voorrondes hiervan gingen zeer vlot. We hadden geen (of toch zeer weinig) fouten gedanst en alles voelde goed aan. Toen we van de vloer kwamen moesten we ons direct omkleden want er zat slechts 1 reeks tussen en dan moesten we alweer de vloer op om onze combi te dansen (Amateurs combi 2 latin). Hiervoor waren we best wel zenuwachtig omdat het onze eerste wedstrijd bij de Amateurs was in Nederland en we niet wisten wat we ervan konden verwachten. Gelukkig ging alles vlot! Blijkbaar vond de jury dat het er goed uit zag, want zowel in de duo als in de combi waren we rechtstreeks doorgeplaatst naar de halve finale. We hadden dus nog even tijd voor we weer de vloer op moesten en gedurende die tijd hebben we gezellig zitten babbelen met de leden van de Swingende wielen Woerden waarbij we aan tafel waren gaan zitten! Ook bij het dansen van de halve finales ging alles super goed! In de duo moesten we de finale dansen en ook dit ging vlot. Toen was onze combi serie aan de beurt. We waren beiden super zenuwachtig omdat we helemaal niet wisten wat we moesten verwachten. Mij Ang (de lesgeefster van de Swingende Wielen Woerden) vertelde ons al wel dat we er waarschijnlijk bijzaten, maar toch blijft het spannend. Ze begonnen met het afroepen van de nummers en ja hoor, 131 zat er ook bij! We waren door het dolle heen: onze eerste wedstrijd bij de amateurs en al meteen een finale mogen dansen, het had niet beter gekund! Rond 16h was het prijsuitreiking. Alle dansers komen dan rond de vloer staan en de 6 finalisten van elke reeks worden reeks per reeks naar voren geroepen waarna dan de uitslag gegeven wordt. Voor de duo-reeks waren we niet zo zenuwachtig, maar de voor de combi wel. Eerst was de duo aan de beurt. Hierin werden we eerste en natuurlijk waren we super blij.2 Reeksen later was het weer onze beurt om naar voor te gaan, samen met de andere finalisten van de Amateurs combi 2 latin. De 6de plaats werd afgeroepen: joepie, wij niet! De 5de plaats en de 4de ook en weer waren wij het niet! Goh, wie had dat kunnen denken, we waren al super blij met de finale plaats en nu bleken we ook nog eens bij de beste 3 te zijn! Toen de 3de plaats werd afgeroepen viel onze naam: Elien en Greet Bervoets! We waren echt super blij! Na de prijsuitreiking zijn we iedereen gaan feliciteren en daarna zijn we ons gaan omkleden en terug richting Lommel gereden!

 • Vandaag hebben we gezien dat de uitzending van VIPS Special: Sterren op de dansvloer online staat. Je kan het filmpje bekijken op de website van Sterren op de dansvloer. Klik op onderstaande link om de uitzending te bekijken http://www.vtm.be/sterren/video.php?varia=73&itemid=125

 • Van maandag tot en met donderdag onthult �VIPS Special: Sterren op de Dansvloer� welke plaats het dansavontuur inneemt in het dagelijkse leven van de danskoppels die nog in de running zijn. VIPS Special: Sterren op de Dansvloer� gaat ook op bezoek in de professionele danswereld, vraagt de mening van de mensen op de straat en de pronostiek van (on)bekend Vlaanderen.

  Vorige week hebben de mensen van VIPS special (VTM) ons voor het eerst gecontacteerd omdat zij graag iets over rolstoeldansen zouden willen uitzenden. Gisterenavond belden Sara ons opnieuw om te vragen of de opnames vandaag al konden doorgaan! Gelukkig was dat voor ons geen probleem en dus vertrokken we om 17h richting Genk! De cameramannen hadden een beetje pech met het verkeer en waren daarom een beetje later in Genk, maar in die tijd hebben wij alles nog een keertje kunnen oefenen! Alles ging supervlot! We hebben 2 dansen gedaan, de Paso doble en de Slowfoxtrot omdat dit ook de dansen zijn die de bekende vlamingen zullen dansen deze week! En natuurlijk hebben we ook een heleboel moeten vertellen! Alles gaat super snel, want morgenavond komt het al op televisie! DUS: dinsdag om 18h45 iedereen afstemmen op VTM en kijken naar VIPS special: sterren op de dansvloer. Waarschijnlijk zullen we binnenkort ook enkele beelden hiervan op onze website publiceren!

 • Nieuwjaarswens

  2005 is bijna afgelopen en 2006 komt er bijna aan! Natuurlijk willen we jullie ook allemaal het beste wensen voor het nieuwe jaar. Daarom hieronder onze nieuwjaarswens voor jullie!

 • Wedstrijd wijchen

  Spijtig genoeg moeten we jullie melden dat wij dit jaar NIET kunnen meedoen aan de wedstrijd in Wijchen (28 januari 2005). Dit wegens Greet haar examenperiode. We vinden dit zeer spijtig,omdat wijchen toch altijd een toffe wedstrijd is, maar examens gaan nu eenmaal voor op het dansen. Spijtig genoeg heb ik (Greet) enkel dat weekend om een van mijn hoofdvakken te studeren, dus indien ik dan zaterdag de wedstrijd nog zou gaan dansen, zou er niets meer overschieten om te studeren. Daardoor dus dat we er spijtig genoeg niet zullen bij zijn! Maar ... 18 februari zullen we weer paraat zijn op de Grote Prijs Zuid-Nederland! Tot dan !!!

 • Kerstsuite

  Vandaag was het dan eindelijk zo ver: de kerstsuite. Gisterenavond was het generale repetitie. Iedereen moest zijn kleding aandoen zodat het licht afgesteld kon worden. Heel het programma werd overlopen en er werd, waar nodig, nog een beetje bijgestuurd. Rond middernacht zat de generale erop en konden we naar huis om ons bedje in te kruipen! Vandaag moesten we om 18h30 in de kleedkamers zijn. Toen we binnenkwamen zagen we meteen een aangename verrassing. De organisatie had een blad opgehangen om met een leuk tekstje erop om ons te bedanken en om ons geluk te wensen voor de show, en er stond een doos mercie-chocolade bij! We zijn direct begonnen met ons om te kleden en ons op te maken. De show begon wel pas om 20h, maar je bent dan ook al snel 45 minuten bezig voor je volledig klaar bent! Direct nadat het openingslied gespeeld was door de harmonie, was het al onze beurt. De ouverture moest worden gedanst, en hierin moest elke vereniging een stukje dansen, en zo dus ook wij! Daarna duurde het weer een tijdje voor we moesten dansen, want ons 'solo-stuk', Oh Little Town of Bethlehem, moesten we pas na de pauze dansen. Ondertussen hebben we nog een beetje met de andere dansers gebabbeld en hebben we in onze kleedkamer de dans nog snel doorgenomen. Rond 22h was het dan weer aan ons, om ons stuk te dansen. We waren best wel zenuwachtig,want er zaten namelijk 2300 mensen in de zaal, en heel wat bekenden. Gelukkig ging alles super goed! Daarna hadden we ongeveer half uurtje om te bekomen en ons klaar te maken voor de finale te dansen met alle dansers samen. In deze finale moest iedere groep groeten en op het einde kwamen er ballonnen naar beneden gedwarreld! Daarna werd iedereen die meegewerkt had aan de kerstsuite nog in de bloemetjes gezet!

 • Het was vandaag de allereerste repetitie voor de kerstsuite. Alle dansers, het koor en het orkest waren aanwezig om alles een keertje samen te repeteren.We moesten om 14h55 daar zijn om de finale te oefenen met iedereen samen. Daarna hadden we even pauze, want een half uurtje later was het weer aan ons. Dit maal moesten we de opening oefenen. Deze was spijtig genoeg nog niet volledig afgewerkt, maar we hebben nog 2 weekjes om de opening op punt te stellen. Geen paniek dus. Om 17h20 was het dan de laatste keer aan ons. Dit maal moesten we ons stuk dansen. Ieder dansstuk is op een kerstliedje, en het onze is: Oh Little Town Of Bethlehem. Het stuk ging heel goed, we hadden enkel een klein probleempje met onze nieuwe doek omdat deze nog te lang was, maar dat is tegen de show ook weer opgelost!

 • Vandaag was het het Belgisch kampioenschap. Net zoals vorig jaar, was het ook dit jaar weer in de sporthal van het Bloso-centrum Kattevenia in Genk. Onze dag begon al vroeg, we hadden namelijk om 7h al een afspraak bij onze kapper! Toen we daar om 9h30, volledig opgemaakt en natuurlijk met een schitterend kapsel, buitenkwamen zijn we thuis onze spullen nog gaan ophalen en daarna direct doorgereden naar Genk. De wedstrijd verliep schitterend. We werden in de 2 duo reeksen rechtstreeks doorgeplaatst naar de finale, en bij de combi verliepen de 2 finales ook goed (hoewel we maar alleen waren in deze reeks). Tijdens de prijsuitreiking was onze verrassing groot toen we zowel in de duo standaard als in de duo latin de eerste plaats behaalden en Belgisch kampioen werden. Ook in de combi latin werden we Belgisch kampioen Het was een toffe, geslaagde dag!

 • Speculaasverkoop

  Vandaag zijn we weer gestart met onze jaarlijkse speculaasverkoop. De volgende weken zullen we weer proberen om zoveel mogelijk te verkopen waardoor we de kosten van de trainingen etc kunnen beperken. Deze en volgende week zullen jullie ons dus weer door de buurt zien trekken met onze zakken! We hopen natuurlijk weer dat het net zo goed loopt als vorig jaar, toen hebben we meer dan 100 kilogram verkocht! Indien er iemand ge�nteresseerd is, kunt u altijd een email sturen naar ons (info@elien-greet.be

 • Trainingen BK

  Aangezien het Belgisch kampioenschap steeds dichterbij komt en er toch nog wel het een en het ander op punt gesteld moet worden, zijn wij hard aan het trainen gegaan. Vandaag zijn we met ons tweetjes aan het dansen gegaan in de sporthal van Lommel en ook de volgende dagen zullen we daar nog wel verschillende uurtjes doorbrengen. Ook zullen we nog enkele uurtjes samen met Lucienne gaan trainen de volgende 2 weken zodat we goed voorbereid aan het BK kunnen deelnemen.

 • Op het bal van burgemeester Louis Vanvelthoven en zijn zoon Peter Vanvelthoven, hebben wij samen met Silke en Frauke een demo gegeven. Het eerste deel bestond uit een ballroomshow die bestond uit zowel latin als duo-dansen. Daarna hebben Silke en Frauke hun kunnen getoond met zowel enkele wedstrijddansen als enkele leuke dansjes. Als afsluiter hebben wij het publiek nog een spetterend kwartiertje vol latin geschonken. Het was een leuke avond die nog lang geduurd heeft.

 • Onze eerste demo van dit dansseizoen zit er op! Deze ging door op zondag 2 oktober in het Sint-Ursula ziekenhuis in Herk de Stad in het teken van de open bedrijvendag. We hebben gedurende een half uurtje ons kunnen getoond met een ballroom programma en een latin show en daarna hebben we de bezoekers proberen warm te maken door een initatie te geven waar, iedereen die mee wilde doen, enkele dansjes kreeg aangeleerd door ons. Het was een toffe dag met een goede sfeer!

 • Vandaag werden in onze stad alle kampioenen van dit jaar gehuldigd op de Lommelse kampioenenviering. Omdat wij Belgisch Kampioen rolstoeldansen 2004-2005 zijn, werden ook wij gehuldigd. Net zoals alle kampioenen (die opgedeeld waren in 4 groepen) werden ook wij het podium opgeroepen waar we een aandenken kregen en op de foto mochten. Op het einde van de viering werd er ook nog een trofee voor sportverdienste, trofee voor beloftevolle jongere en ook nog een voor de sportman/sportvrouw/sportclub uitgereikt door onze burgemeester, Louis Vanvelthoven

 • We zijn net terug van de dansvakantie in Lignano, Itali�. Net zoals vorig jaar hebben we weer een heleboel nieuwe mensen leren kennen en natuurlijk hebben we ook op dansvlak verschillende dingen bijgeleerd. We vonden de week alle twee zeer tof en hebben er fijne momenten beleefd.Voor foto's van dit project en een verslag kan je terecht op de website van Rolstoeldanssport Toekomst (klik HIER om naar de website te gaan) onder het item 'itali� - Lignano 2005'

 • Trainingen hervat

  Na een maandje 'vakantie' hebben we vandaag onze trainingen terug hervat!! We zullen ons vooral gaan bezighouden met combi, want daar hebben we nog een heleboel te doen. Volgend seizoen zullen we namelijk bij de gevorderden moeten dansen (dus dit betekent 5 ballroom en 5 latin dansen in plaats van gewoon 3). We hebben de rumba vandaag op punt gesteld, zijn verder gegaan met de jive en we zijn begonnen aan een nieuw stukje paso doble. Nu alles goed intrainen zodat we snel met het volgende kunnen verder gaan!!