about us

Meervoudig Belgisch kampioen, BeNeLux kampioen en sinds 2015 ook wereldkampioen!

Ons hard trainen wordt beloond met schitterende resultaten.

Onze danscarriere startte in 1997, toen we nog kleine ukjes waren, tijdens een sportdag voor gehandicaptensport in Lommel.
Hoewel Elien meteen verkocht was, heeft het voor Greet wat meer overtuigingskracht gevergd om te starten. Zij was volop aan het turnen en dansen interesseerde haar niet zo. Wel moest ze elk weekend mee naar Genk en zo onstonden er al snel vriendschappen met de andere dansers (zowel mindervaliden als hun valide broers en zussen die ook dansten). Spelletjes spelen in de rolstoelen onder de pauzes maakte de drempel wat kleiner en van het een kwam het ander: na een dikke maand was ook Greet verkocht!


De groep waar wij in terecht kwamen bestond toen uit zo'n 10 dansers allemaal rond de 10-15 jaar, een geweldige groep waar we ons direct in thuis voelen. Er werd zowel aan freestyle dansen gedaan als aan wedstrijddansen! Tijdens het wedstrijddansen werden we al meteen aan het werk gezet, want na een klein half jaar was de eerste wedstrijd er al: het Belgisch kampioenschap rolstoeldansen 1997! Er werd gezorgd dat we van alle dansen een stukje kenden zodat we in november konden starten in de beginners-reeks! We herinneren ons onze eerste wedstrijd nog steeds: immens veel mensen, een grote zaal, geweldige dansvloer en super veel plezier! Na die eerste wedstrijd, waarbij we al meteen Belgisch Kampioen werden in onze debutanten reeks, hadden we de smaak van het wedstrijddansen te pakken en gingen we er hier helemaal voor!


Van 1997 tot 2003 zijn we steeds in Genk blijven trainen bij de toenmalige groep Rolstoeldansen GSVT onder leiding van Lucienne Swinnen en Ann Evers. Het was een geweldige tijd waar we de beginselen van het rolstoeldansen geleerd hebben en waar we supertoffe vrienden hadden. We hebben in die periode veel optredens gedaan en jaarlijks aan een heleboel wedstrijden meegedaan. Het groepsgevoel was er groot en er werden naast het dansen ook een heleboel activiteiten georganiseerd voor iedereen, steeds even leuk!


In 2003 is er echter een ommekeer gekomen in onze danscarriere. Er onstonden onenigheden tussen de 2 lesgeefsters en tussen Lucienne en het bestuur, waardoor er een afsplitsing kwam van Lucienne. Voor de dansers een zeer moeilijke periode aangezien er gekozen moest worden om bij Rolstoeldansen GSVT te blijven om met Lucienne een nieuw avontuur te beginnen onder de naam Rolstoeldanssport Toekomst. Wij hebben toen ook de moelijke keuze gemaakt, maar zijn toen wel Lucienne gevolgd in het nieuwe avontuur. Lucienne gaf aan dat zij zich vooral wou concentreren op het wedstrijdgebeuren en zou starten met op maat gemaakte trainingen. Het hele wedstrijdgebeuren sprak ons geweldig aan, waardoor wij ook voor haar gekozen hebben. We hebben nog geen moment spijt gehad van deze keuze, want sinds 2003 is ons dansen naar een ander niveau gegaan. We zijn begonnen met prive-trainingen waarbij op maat gemaakte choreografieen werden gemaakt en waarbij er natuurlijk nauwer begeleid wordt. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat we gekomen zijn waar we nu staan: bovenaan onze klasse. Het feit dat we Lucienne al zoveel jaren kennen, maakt dat er een speciale connectie is tussen ons die een uniek aspect geeft: we begrijpen elkaar zonder woorden, wat de trainingen alleen maar ten goede komt!
In 2016 hebben we, in samenspraak met Lucienne, een zoektoch gestart naar een extra trainer die ons in de combi-reeksen verder vooruit kon helpen. Deze trainer hebben we gevonden in Arend Vandevelde, danser-choreograaf, die ons vooruit helpt met nieuwe choreo's in zowel latin als ballroom, maar ook onze techniek bijschaaft waar nodig! We trainen op regelmatige basis met hem samen bij Dansschool Desmet Camby in Herent.
Na onze corona-break, waarbij we jammer genoeg gedurende 2 jaar geen wedstrijden gedanst hebben en ook niet constant hebben kunnen trainen, hebben we ook de hulp gekregen van Hannah Morris van HLFitness, een gediplomeerde personal trainer die zelf altijd gedanst heeft en dus perfect weet hoe ze ons op fysiek vlak vooruit moet helpen in onze danscarrière.


We kunnen dan ook met trots vertellen we dat we momenteel reeds meer dan 30 titels "Belgisch Kampioen" hebben binnengehaald in verschillende categorieen en 12 keer een titel BeNeLux kampioen hebben gewonnen. Sinds 2015 kunnen we daar ook nog de titel regerend Wereldkampioen WDC-al (2015, 2016, 2017, 2018) aan toe voegen en in 2016 hebben we ook voor de eerste maal de prestigieuze World Cup wheelchair dancing in Cuijk gewonnen (2016, 2017, 2018, 2019)!


In januari 2009 is er dan nog een ander aspect toegevoegd aan ons dansleven, want sindsdien geven we les aan een groep jonge actieve rolstoeldansers in Lommel. De groep had een ietswat moeilijkere start, met het moeilijk vinden van leden, maar momenteel is de groep uitgegroeid tot een toffe groep van een 20-tal dansers die zowel aan freestyle en stijldansen doen. We hebben in 2010 hiervoor ook de opleiding tot Assistent-Instructeur Rolstoeldansen gevolgd in Nederland om zo ook erkend te worden als lesgeefsters. Het is echt een geweldige ervaring die we voor geen geld van de wereld hadden willen missen! We genieten van les te geven en ook van de voldoening die onze dansers ervan krijgen!
In 2012 zijn we dan met onze 2e uitdaging gestart: kinderdans op Wielen, een project om kinderen aan het dansen te brengen in Herent. Tot op heden geven we nog steeds les bij DansAccent in Herent, maar momenteel ligt de nadruk niet meer specifiek op kinderdans, maar gewoon G-dans. We hebben daar in deze 10 jaar ook een toffe groep recreatieve dansers gekregen die ervan genieten om 2-wekelijks te bewegen op muziek.
Aangezien we ook in België een erkend diploma wilden halen, zijn we in 2018 gestart met de VTS-opleiding "Initiator rolstoeldansen" en hebben we hiervan in mei 2019 ons diploma ook behaald! We zijn zeer tevreden dat er in België eindelijk ook een kwalitatieve opleiding is, en kijken al uit naar eventueel meer opleidingen.
Sinds 2020 hebben we er een 3e dansgroep bijgekrege en geven we ook les aan de wedstrijddansers van de Keerbergse Amigo's. We trainen daar zowel de wedstrijdkoppels door middel van op maat gemaakte choreo's alsook de vergevorderden groep in freestyle! Een zeer toffe aanvulling op onze andere lessen.
De laatste uitbreiding is in 2021 gebeurt, want toen hebben we bij de Rolling Stars een extra groep opgericht: de Mini Stars. Dit is een toffe groep met beginnende dansers van 6-16 jaar, een hele uitdaging, maar o zo plezant!

Ons Team

If you want to go fast, go alone
If you want to go far, go together!