• Christmas Challenge Trophy - Dalfsen

  Om in de stemming te geraken voor de kerstsfeer van 2012 trokken we op 15 december richting Dalfsen om daar deel te nemen aan de Christmas Challenge Trophy! Vorig jaar konden we er jammer genoeg niet bij zijn, maar de wedstrijd had 2 jaar geleden zo'n indruk achter gelaten dat we met alle plezier vroeg op stonden om tot in Dalfsen te rijden! De dag voordien hadden we gezien dat er in de hoofdklasse duo latin 2, waarin we ingeschreven waren slechts 1 paar meedeed (en dat waren wij :-)) en dat er ook in de ballroom slechts 1 koppel aan de start kwam! Daardoor besloten we om voor de wedstrijd nog even langs Corrie te gaan om te vragen of ook wij niet in de ballroom konden deelnemen zodat er voor zowel ons als Ilona & Celestine toch een beetje competitie was! Corrie zag het helemaal zitten, waardoor we nu dus met 2 paren tegen elkaar konden strijden! In de hoofdklasse combi 2 ballroom kwamen er 7 paren aan de start, waardoor er dus nog harder moest gestreden worden om de juiste plaats te bekomen!

  Door de reeks verandering hadden we wat meer tijd en kwamen we pas omstreeks 11h30 voor het eerst aan de beurt! De tijd daarvoor benutten we om ons om te kleden, onze haren te doen en om de wachtende voor het "beautysalon" allemaal te schminken :-) De eerste ronde duo ballroom verliep zeer goed! Gelukkig is Malta nog niet zo lang geleden, waardoor de choreo's van de ballroom ook nog vers in ons geheugen zaten! Na een korte pauze kwam de tweede finale van de duo eraan en ook hier verliep alles weer super! Na een korte lunchpauze was het de beurt aan onze combi reeks! Een sterke reeks, want naast ons deden ook Lieke & Andre, Kimberly & Rosanne, Bart & Marieke, Michel & Sandra, Remco & Celestine en Alex & Jacqueline mee!! We zouden dus goed moeten dansen om een mooi plekje te bemachtigen! In de eerste finale ging het helemaal niet goed ... Alles wat kon mislukken viel ook in duigen: de choreo van de tango ging helemaal de mist in, bij de weense wals bleef Greet haar schoen vasthangen in haar kleed, er was geen inspiratie bij de slowfox en ook in de quickstep kwamen we niet echt in het ritme! Maarja, dat hoort er nu eenmaal bij!! Daarom maar snel van de vloer af, even gedachten verzetten door iets anders te doen en dan nog kort alles overlopen: we waren helemaal klaar voor de tweede finale!! Gelukkig verliep die wel zoals we het graag hadden!! Dat geeft je natuurlijk altijd een geweldige boost, waardoor alles nog vlotter verloopt!

  Bijna onmiddellijk na onze laatste finale kwam de kerstman de dansvloer op!! Er werden nog enkele vrije dansjes gedaan en daarna was het tijd voor de kerstman om de medailles uit te delen! We waren zeer tevreden met onze resultaten: we werden 1e in de hoofdklasse duo 2 ballroom en we werden 6e in de hoofdklasse combi 2 ballroom! Een geweldige dag dus met schitterende resultaten! Ook de andere dansers van RDST deden het super: Silke en Frauke werden 1e in zowel de A-klasse duo 2 latin als de combi 2 latin en waren ook door het dolle heen! Stephi en Cindt behaalden 2 bronzen medailles in de A-klasse duo 2 ballroom en in de latin!

  Na de wedstrijd nog even wat opmetingen gedaan voor een nieuwe RainbowSHIU dance wear super store jurk voor een van de rolstoeldansers en nog wat gepraat over het ontwerp! Dan komt nu de schets-tijd eraan en dan kan ook die jurk besteld worden! We zijn zeer tevreden dat er hoe langer hoe meer jurken van onze sponsor op de vloer te zien zijn!! En zijn blij dat we hier actief aan kunnen meewerken!

  Nu even kerstvakantie, maar dat wil zeggen: volop trainen voor de wedstrijden van aankomend seizoen!

 • Optreden Solidanza - Brussel

  Al voor de vierde keer viert Handicap International feest rond de Internationale dag voor personen met een handicap. Dit jaar gaat de opbrengst van Solidanza naar Handicap International's projecten voor moeder- en kindgezondheid. Te veel moeders en kinderen raken gehandicapt, terwijl dat perfect te voorkomen was. Handicap International is een internationale ngo actief in meer dan zestig landen, overal ter wereld. Onze teams helpen mensen met een handicap via projecten rond verschillende thema's. De organisatie focust op preventie, revalidatie en re-integratie.

  2 jaar geleden werden we voor het eerst gevraagd om een demonstratie te geven in de Beurs in Brussel en vorig jaar trokken we zelfs naar Gent! Toen de vraag dit jaar gesteld werd hebben we dan ook geen moment getwijfeld, want natuurlijk willen we een project als dit maar al te graag steunen met alweer een schitterende demonstratie! Dit jaar waren we niet alleen, want ook Sander en Sofie gingen mee naar de Bozar in Brussel! Onze dag begon al zeer vroeg, want eerst moesten we nog dansles gaan geven aan de dansers in Herent! Aangezien Sander met ons meeging naar Brussel moest hij eerst ook nog meer tot in Herent! Na de dansles zijn we dan naar Greet haar appartement geweest, hebben we iets gegeten en zijn we ons beginnen klaar te maken: haren van iedereen doen, opmaken en dan met zijn allen de auto in en naar Brussel vertrekken! Natuurlijk was het een beetje druk op de weg, maar we waren gelukkig op tijd en we waren al volledig klaar, dus dat was ook geen probleem! Snel in onze ballroom jurken en dan de vloer op! Er was een heleboel volk aanwezig, ook Klaarje en Heidi (van Rolstoeldanssport Toekomst) en Hanne en haar mama (van Dansen zonder grenzen in Herent) waren van de partij: altijd extra tof natuurlijk! De vloer was een beetje aan de kleine kant met zijn 4, maar dat weerhield ons niet om een schitterende demo te geven! Sander en Sofie in duo en wij in combi! Na een eerste ballroom demo gingen we ons omkleden en kwam de latin aan de beurt!

  Om de avond af te sluiten hebben we met zijn allen nog iets gedronken en van de initiaties genoten! De terugweg was wat problematischer: 47 minuten gereden over 1,1km dus een zeer lange weg naar huis! Maar het was een geslaagde dag, daar kan niets tegenop! Wie weet volgend jaar nog een keer ...

 • Twee jaar geleden trokken we voor het eerst naar Malta, net alsof het gisteren was: wat vliegt de tijd! Ook deze editie van de Malta Open Dance Spectacular wilden we niet missen, dus trokken we weer naar het warme Sint-Paul's Bay! Op vrijdagavond hadden we rond 17h30 afgesproken aan de Starbucks in Zaventem! Toen wij arriveerden was iedereen er al: Sander, Eva, Dorien, Lucienne, Frank, tante Margot en Viv! Door een klein afslag probleem op de parking hadden we wat vertraging opgelopen, maar geen probleem :-) De check-in verliep vlot, we geraakten allemaal zonder problemen door de security en konden nog allemaal voor het toilet voor we het vliegtuig in moesten! Eenmaal in de lucht kregen we een lekkere maaltijd, wat te drinken en voor we het wisten landde het vliegtuig in het warme Malta, waar het om 22h30 nog ongeveer 19 graden was: ZALIG! De organisatie stond ons op te wachten en na een half uurtje met een busje Malta te doorkruisen kwamen we aan in het San-Antonio hotel! Het leek alsof het gisteren was dat we daar waren! Na de check-in trokken we samen met Dorien naar onze kamer en gingen we maar meteen ons bed in, aangezien het al ongeveer 1 uur was!

  De volgende ochtend hadden we rond 9h afgesproken aan het ontbijt en daarna zijn we even in het stadje gaan wandelen over de boulevard! Wat heerlijk om op te staan met de zon die volop door je ramen schijnt en te wandelen in je tshirt! Rond 11h zijn we begonnen met ons klaar te maken in de kamer: haren doen, bruin spuiten, make-up aanbrengen, kleren inpakken, rolstoelen uitpakken! Veel te veel werk, waardoor we maar net op tijd klaar waren om naar de wedstrijd te vertrekken! Met alle dansers werden we verdeeld over 3 busjes en de bezoekers en de bagage ging in nog een andere bus! Zo trok de hele colone tot in Gzira waar de wedstrijd plaatsvond! Het was super om al onze dansvrienden ui theel de wereld terug te zien na een lange tijd! Elien en ik waren al meteen als eerste reeks aan de beurt in de selectie duo! De eerste dag stond er ballroom op het programma en we gaven het beste van onszelf, maar dansen in een zeer sterke reeks tegen 2 poolse paren en 1 paar uit Ukraine! In beide finales hebben we het beste van onszelf gegeven, maar we hadden toch het gevoel dat we hier nog wat tekort kwamen! Onze nieuwe RainbowSHIU dansjurken waren wel SCHITTEREND! Met alle bijgeleverde accessoires zagen we er volledig af uit in de ballroom! De combi stond pas geprogrammeerd in het tweede deel van de wedstrijd! Eerst hadden we nog de vlaggenparade, waar dit jaar alle landen een dansje deden op muziek van Michael Jackson! Ook de jurydans stond dit jaar in het teken van Michael Jackson en zij dansten op Triller met een geweldig einde :-). De eerste dag stond er ook nog een teammatch op het programma waar zowel duo, combi als gewoon valide-dansers tegen elkaar zouden strijden! Elien en ik moesten team 1 met een Weense wals helpen om te winnen van de andere 5 teams! Het was echt een geweldig initiatief, waar we ons geweldig bij hebben geamuseerd! Na de teammatch werd het weer pure ernst, want toen kwam de selectie combi 2 ballroom aan de beurt! We waren super zenuwachtig, want we wilden weten of de extra trainingen ons vooruit geholpen hadden! We deden ons uiterste best, maar moesten zoals verwacht wel de herkansing dansen! Ook die verliep zeer vlot, maar het was jammer genoeg niet genoeg voor een finale-plaats! Achteraf bleek dat we een zeer goede 8e-9e plaats hadden! Als we de finale bekeken en de paren rondom on, waren we zeer tevreden met dat resultaat! De extra trainingen doen dan toch hun werk ;-) en dit zorgt er alleen maar voor dat we nog harder willen trainen om ook hier te verbeteren! De wedstrijd werd afgesloten met de prijsuitreiking: Elien en ik werden 4e in de selectie duo 2 ballroom en moesten polen en Ukraine voor ons laten! Desalnietemin waren we zeer tevreden met onze dansen en met de uitslag en weten we weer waaraan we moeten werken tegen Cuijk!

  Eenmaal terug in het hotel gingen we met zijn allen eten in het restaurant, want daar stond een heerlijk buffet: voorgerechten, soepen, koud buffet, warm buffet en natuurlijk een heerlijk dessertenbuffet! Met het Belgische team sloten we restaurant en zijn we nog kort iets gaan drinken in de ierse pub (met Belgische bieren!!)aan de overkant van het hotel! Maar natuurlijk was het de volgende dag weer wel wedstrijd dus gingen we niet te laat ons bed in!

  Ook op zondag stonden we op met de zon die door de ruiten scheen! Even op het terras genieten van het uitzicht en daarna richting ontbijt! Na het ontbijt hebben Dorien en ik zelfs even het water van het zwembad uitgetest en zijn we gaan pootjebaden! Daarna maar onmiddellijk ons klaarmaken zodat we iets meer tijd hadden! Eerst werden we vakkundig bruin gewreven door Dorien (waarvoor dank :-)) en werd de make-up van iedereen gedaan. Tegen die tijd was Sander ook gearriveerd voor zijn kapsel en werd er nog geexperimenteerd voor Elien en mijn latin-kapsel! Helemaal geslaagd zo bleek achteraf! Ook vandaag werden we met de busjes naar de zaal gebracht en ook deze keer moesten wij met de duo de spits afbijten! Er deden 7 koppels mee in deze reeks: Belgen, Nederlands, Polen, Urkraine en Rusland: weer een super sterke reeks dus! De latin ligt ons van nature natuurlijk iets beter dan de ballroom van gisteren en we wilden helemaal niet onderdoen tussen al die "buitenlanders"! We gaven 2 keer het beste van onszelf en kregen heel wat complimenten! We waren dan ook zeer tevreden van onze reeks en hadden het gevoel helemaal niet te moeten onderdoen! Na ons kwamen vandaag ook Sander en Dorien aan de bak bij de Debutanten combi 1 en ook zij deden het super! Ze dansten een foutloos parcours en schitterden op de dansvloer! Nadat ook vandaag de landen zichzelf voorstelden met de MJ-dans en de jury het beste van zichzelf liet zien met hun dans, startte het avondprogramma! Hier dansten we mee met de selectie combi 2 latin en ook daar was het deelnemersveld indrukwekkend: naast Nederland deden er paren mee uit Slovenie, Rusland, Malta en Polen! Natuurlijk wilden we hier ook niet onderdoen en haalden we het besten uit onszelf! We dansten zeer goed, maar net niet goed genoeg om de finale te halen, daarvoor hadden we slechts 2 crossen te weinig! Jammer, maar helaas: volgende keer beter!! Een reden meer om extra hard te trainen, want we zaten ertegen! Tijdens de prijsuitreiking waren we zeer benieuwd voor de resultaten van de duo en waren zeeeer tevreden toen bleek dat we 5e waren! Alvast 1 russisch paar achter ons kunnen laten, en in achteraf in de resultaten bleken er ook een heleboel 4'en & 3'en tussen te zitten! Een geslaagde wedstrijd dus! Ook Sander en Dorien hadden een geslaagde wedstrijd gedanst, want zij werden 1e in hun reeks! Na het avondeten gingen we ons even opfrissen en toen gingen we onze overwinning vieren in de Irish Pub aan de overkant van het hotel! We zijn nog een hele tijd buiten op het terras blijven zitten, heerlijk toch zo eind november! De pub had een geweldige avond, want naast ons waren er nog heel wat dansers aanwezig en dat was eraan te zien, want op het einde van de avond waren ze bijna volledig uitverkocht :-)

  Op maandag planden we een trip naar Valetta en een rondrit langs het zuiden van Malta: de blauwe grot, de tempels, Marsaxlox, ... Aangezien Dorien vandaag al terug naar Belgie ging en ze toch nog wat aan sightseeing wou doen, zijn we eerst tot in Valetta gegaan en hebben we daar enkele mooie dingen bezocht en iets gaan eten! Rond 13h hebben we met zijn allen afscheid genomen van Dorien die de bus tot aan de luchthaven nam en zijn wij verder gegaan met de south-tour! Na de hoofdstad reden we eerst nog langs Tarxien en daarna passeerden we het typische vissersdorpje Marsaxlokk. We hebben dan nog een stop gemaakt bij de Blue Grotto, waar Frank, Lucienne, tante Margot en Viv een boottochtje gemaakt hebben en Elien, Sander, Eva en ik een terrasje gedaan hebben! Er werden ook enkele kaartjes geschreven en we hebben genoten van een geweldige zonsondergang bij het water! Daarna zijn we terug op de bus gestapt en hebben we nog enkele geweldige dingen gezien! Na het eten zijn we nog naar het afscheidsfeestje geweest, waar we ons geweldig geamuseerd hebben: iedereen heeft met iedereen gedanst, gaande van wals tot salsa! Een geweldig feestje dus!

  Op onze tweede vrije dag hebben we een trip gemaakt naar Gozo: omstreeks 10h30 hebben we de bus genomen tot de ferrie, zijn daar op de boot gestapt richting Gozo en zijn daarna op de hop on hop off bus gesprongen! Mgarr, de havenstad waar je aankomt is al geweldig, een echt postkaart-gebied! Wat een prachtig gebied was Gozo: zeer rustig, nog zeer autenthiek, een toffe dag! Eerst zijn we in de hoofdstad afgestapt waar we iets gegeten hebben op een terrasje en daarna hebben we de toer afgemaakt met een rit langs Xlendi, waar we enkele lekkere smoothies gedronken hebben, Fontana, Marsalforn, Xaghra, Ramla en Nadur! Omstreeks 18h de ferrie terug genomen richting Malta en dan nog een korte busreis eer we terug in Buggiba waren! Zoals altijd daarna klaarmaken, genieten van het laatste avondmaal ;-) en nog even naar de Irish pub om ook daar onze laatste avond te vieren!

  De laatste dag was zeer snel daar, na het ontbijt zijn we nog even de boulevard opgeweest om wat te wandelen en daarna zijn we alles gaan inpakken: kleding, rolstoelen, en alle andere rommel :-) Om 11h uitgechecked en nog snel iets gegeten in het hotel. Natuurlijk ook nog even afscheid genomen van onze dansvrienden uit Polen, Slovenie, Duitsland en Nederland en dan het busje op richting de luchthaven! Aangezien ze ons al redelijk vroeg zijn komen halen hadden we ginder nog heel wat tijd (zo'n 3 uur) en daar hebben we gebruik van gemaakt om nog wat te shoppen en nog wat te drinken! Rond 15h30 begon het boarden, maar daar hebben ze wat vertraging opgelopen aangezien de ambu-lift maar niet wou komen :-) Met een kwartiertje vertraging zijn we dan toch de lucht ingegaan en rond 19h waren we weer in het koude Belgie ...

  Het was alweer een wedstrijd om nooit te vergeten! Hopen dat de volgende 2 jaar weer zo snel gaan, dat we snel terug aan het dansen kunnen in Malta en hopelijk weer zulke schitterende resultaten kunnen halen!

  Kijk snel onder "Media" voor enkele foto's en filmpjes!

 • Na al een lange dag vol dans (eerst dansles in Herent en daarna nog les geven in Lommel) vertrokken we, samen met mama, omstreeks 17h richting Evergem in Oost-Vlaanderen. De club had de BeFR gecontacteerd voor een demonstratie rolstoeldansen. Normaal gezien zouden we daar optreden met Hilde en Francois, maar jammer genoeg hebben we de demonstratie nu alleen moeten doen. Na een rit van 1,5 kwamen we aan in de zaal. We hebben nog snel even kunnen indansen op de vloer en zijn ons daarna gaan omkleden! Onze demonstratie bestond uit 2 delen: eerste stond er een deeltje latin geprogrammeerd dat een 10-tal minuten zou duren en in het tweede blok verzorgden we een demonstratie ballroom.

  Omstreeks 20 h starte de show-avond met een demonstratie van Flamenco en Argentijse tango en na deze 2 optredens was het onze beurt! We brachten als eerste de latin-freestyle waarmee we ook deelgenomen hadden aan Belgium's got talent en dit werd al op een warm applaus onthaald. De rest van de latin-demonstratie bestond uit een Samba, Chachacha, Rumba, Paso en een Jive, waarbij we afwisslend duo en combi dansten! We kregen zeer veel applaus en kregen achteraf ook een heleboel complimentjes. Na even wat op adem gekomen te zijn, gingen we ons omkleden naar de ballroom kleding. In het tweede showblok, dat om 21h begon, stonden we als 2e geprogrammeerd! Hier brachten we eerste een Engelse wals combi en dan lieten we duo een Tango, weense wals, slowfox en quickstep zien! Als afsluiter brachten we een 'happy birthday' medley van de standaard dansen, aangezien het het 30-jarig bestaan van deze club was! Dit laatste nummer werd va, heel veel applaus voorzien en we hoorden achteraf dat het echt de kers op de taart was! Ook de organisatie vond het geweldig dat we speciaal voor de gelegenheid een nummer ingestudeerd hadden! Een voltreffer dus. Na onze demonstraties hebben we nog genoten van de andere demonstraties: Arend en Daisy brachten een prachtige paso doble en rumba, er was ook nog een burlesque-act en de afsluiter van de avond was een latin-formatie! Echt een geweldige avond! Tot onze verbazing kwamen we ook nog Karel Verdeure tegen! Zij hebben gedurende 27 jaar lesgegeven in deze club en wilden dit 30-jarig jubileum natuurlijk niet missen!

 • Een tijdje geleden werden we gecontacteer door het Sint-Norbertinstituut uit Duffel om een demonstratie en presentatie te komen geven over rolstoeldansen tijdens de dag van de verzorgende. Op deze woensdag was er vanalles voorzien voor de leerlingen verzorging en rolstoeldansen was er daar eentje van. Elien was dinsdagavond al tot in Leuven gekomen zodat we de presentatie nog eens samen konden overlopen en we de volgende ochtend samen konden vertrekken. Het verkeer zat echter helemaal niet mee ... We hadden gezegd dat we omstreeks 8h15 daar zouden zijn, maar desondanks dat we een 35 minuten extra geteld hadden waren we een kwartiertje te laat ter plaatse! We zijn dan maar snel aan de presentatie begonnen. We begonnen met in het kort uit te leggen wanneer het rolstoeldansen ontstaan was en wat het rolstoeldansen juist was. Tussendoor hadden we enkele dansjes gepland die de presentatie verduidelijkten, zo lieten we het verschil tussen duo en combi dansen zien aan de hand van enkele choreo's. Om enkele andere begrippen zoals co-danser en freestyle dansen te verduidelijke hadden we in de presentatie enkele filmpjes voorzien van onze dansgroep! Op het einde van de demonstratie hebben onze carriere nog kort overlopen met als afsluiter een filmpje van 1997!

  Het was een zeer aangename voormiddag, de leerlignen vonden het zeer interessant en iedereen was tevreden! We hebben deze dag nog afgesloten met een lunch in Duffel centrum!

  Diezelfde avond zijn we dan nog naar Merksem geweest om te trainen! Echt een super-training gehad: hard aan de combi gewerkt (want dat werd toch wel tijd)! We hebben echt zin om er terug volop voor te gaan, zoals we vorig seizoen met de duo gewerkt hebben, en als je na zo 1 training dan alweer zoveel resultaat ziet, heb je er nog meer zin in!

 • Naar jaarlijkse gewoonte trekken we eind oktober richting Venlo om daar deel te nemen aan Venlo Danst grenzenloos! Ook dit jaar weer was het een extra speciale wedstrijd aangezien er gestreden werd voor de titel BeNeLuX kampioen 2012. Wij namen deel in de reeksen hoofdklasse duo 2 latin en hoofdklasse duo 2 ballroom! Jammer genoeg was de opkomst in deze reeksen niet zo groot, maar desalnietemin deden we ons uiterste best! Gelukkig was de trip naar Venlo niet al te lang, zodat we pas omstreeks 8h moesten vertrekken! We zorgden ervoor dat onze haren al in de plooi lagen, want deze wedstrijd stonden wij al als tweede reeks geprogrammeerd! We waren goed op tijd daar en begonnen, na het oplossen van enkel kleine organisatorische fouten, met ons om te kleden en op te maken! De latin kwam als eerste aan bod en hierin liep alles van een leien dakje: de choreo's zaten er goed in, er werden geen fouten gedanst en we hadden er een goed gevoel bij. Op het einde van de voorrondes werd onze 2e finale van de hoofdklasse duo latin 2 al gedanst en ook hier ging het super! Daarna maar snel omkleden, want in de herkansingen-ronde kwamen onze 2 finales van de hoofdklasse duo standaard 2 al gedanst. Onze eerste ronde verliep niet zo vlotjes, de choreo zat er niet super goed in, er werden wat foutjes gedanst, waardoor we ook een stuk onzekerder waren! Tussen de 2 finales door dan maar snel wat herhaald, waardoor we voor de tweede keer met meer zelfvertrouwen op de vloer kwamen en dat was er ook aan te zien! De tweede ronde ging een stuk vlotter, zowel choreografisch als in onze expressie! De wedstrijd zat er voor ons in de voormiddag al op. Namiddag hebben we dan nog genoten van de dansers van onze groep en van de rest en gewacht op de prijsuitreiking!

  De andere dansers van Rolstoeldanssport Toekomst deden het ook zeer goed! Al onze dansers hebben zeer goed hun best gedaan en we waren dan ook zeer trots op de behaalde resultaten:
  - Jennifer en Jessica: 2e plaats in de D-klasse duo 2
  - Klaartje en Greet: 1e plaats & BeNeLux kampioen in de A-klasse duo 1 latin + ballroom
  - Stephi en Cindy: 2e plaats + 5e plaats in de A-klasse duo 2 latin + ballroom
  - Silke en Frauke: 1e plaats & BeNeLux kampioen in de A-klasse combi 1 ballroom en 2e plaats in de A-klasse combi 1 latin
  - Sander en Sofie: 1 plaats & BeNeLux kampioen in de A-klasse duo 2 latin
  - Sander en Dorien: 5e plaats in de D-klasse combi 1

  Wijzelf waren natuurlijk zenuwachtig voor de prijsuitreiking, vooral voor de ballroom aangezine de eerste ronde daar toch niet geweldig ging! Maar waren zeer blij te horen dat we in zowel de latin als de duo de 1e plaats mee naar huis mochten nemen: 2 gouden medailles en 2 keer BeNeLuX kampioen 2012, toch weer een prestatie om trots op te zijn!

 • Aangezien de wedstrijdcommissie van de BeRF wenst dat al de Belgische dansers die deelnemen aan wedstrijden in het bezit zijn van een classificering, werd er een algemene classificatiedag ingericht. De classificering is immers een fundamentele voorwaarde voor een eerlijke competitie. Voor de dansers die nog niet beschikken over zo'n medisch-functionele classificatiefiche werd er door de BeRF een bijzondere classificeringsdag ingericht, uitgevoerd door dr. Denis Jaeken en IPC-erkend classificeerder Gerda Nelles. Om de verplaatsing naar Lommel nog extra nuttig te maken organiseerde ze tegelijkertijd in een aanpalende zaal een geleide training door Ed Van der Vall. Dit betekent dus dat de dansparen kunnen trainen onder begeleiding van Ed terwijl ze hun beurt afwachten voor de classificering. Uiteraard konden dansparen die reeds over een classificering beschikken ook deelnemen aan de begeleide training.

  Er was een grote opkomst voor de classificatie. Naast de dansers van RDST, waren er ook verschillende andere koppels daar! De dag werd gestart met een opwarming door Lucienne Swinnen en ging daarna over naar een geleide training door Ed. Dit wilde zeggen dat iedereen gewoon aan het dansen ging en Ed paar per paar enkele tips gaf over hoe ze enkele dingen konden verbeteren. Tussendoor konde de dansers die dit wensten een classificatie krijgen door Denis en Gerda! Het was een zeer aangename dag, die naar onze mening het wedstrijdgebeuren alleen maar ten goede komt: door een classificatie van elke danser, zal de competitie er alleen maar eerlijker op worden! We zijn blij dat de BeFR hier een initiatief in genomen heeft en hoopt dat onze noorderburen ons voorbeeld zullen volgen! Daarnaast was het voor ons en onze dansers natuurlijk nogmaals een mooie training voor Venlo!

 • Naar jaarlijkse gewoonte krijgen de rolstoeldansers ook een plaatsje tijdens de Holland Masters en is er een open duo latin en open combi standaard reeks! Doordat we pas namiddag moesten dansen, moesten we er gelukkig niet al te vroeg uit: 's morgens rustig alles klaar maken en bij elkaar zoeken en rond 10h de baan op! We waren omstreeks 12h daar, nog tijd genoeg om ons om te kleden en op te maken! Aangezien, naar jaarlijkse gewoonte, de 2 reeksen onmiddellijk na elkaar worden gedanst, was er geen tijd om om te kleden en besloten Elien en ik om onze rode ballroomjurken aan te doen zowel voor de combi als voor de duo! Duo latin dansen in een ballroomjurk gaat beter dan combi Standaard in een latin-jurk :-) De voorrondes verliepen vlot: in de duo ging alles zoals gewenst, de choreo's bleken er goed in te zitten, er werden geen fouten gedanst en alles zag er goed uit op de vloer! Ook in de combi standaard verliep alles redelijk goed. Er waren een heleboel selectieparen daar, dus de herkansing was volledig verwacht! We behaalden hier uiteindelijk nog de halve finale, maar daar stranden we! Ons doel was in alle geval bereikt! In de latin werden we doorgeplaatst naar de halve finale en van daaruit ook naar de finale. Aangezien we geen finale in de combi verwachten, hadden we hier wel snel een kledingwissel gemaakt zodat we toch eenmaal latin in onze latinjurken dansten! De finale in de duo verliep goed. Doordat we met minder koppels op de vloer stonden kwamen onze choreo's nog beter uit aangezien we nu konden doordansen! Tussen de verschillende reeksen konden we de valide dansers bewonderen in verschillende reeksen! Voor de finales konden we kijken naar de voorrondes van de WDSF latin: WOW, dan hebben we nog heeeel wat te leren :-) maar wel tof om deze dansers aan het werk te zien natuurlijk!

  Omstreeks 17h was het tijd voor de prijsuitreiking. In de combi behaalden we dus de halve finale, achteraf bleek het een gedeelde 10e-11e plaats te zijn. Niet helemaal tevreden mee, maar kom, het is ook onze zwakste reeks! Van de duo latin daarentegen waren we wel zeer tevreden: we behaalden een gouden medaille en bleken in de uitslag achteraf unaniem 1e te zijn. In de eerste ronde behaalde we 19 van de 20 crossen, in de halve finale zelfs 20! In de finale werden we in elke dans 1e, wat zorgde voor een mooie voorsprong op de 2e en 3e (4 punten ten opzichte van 11). Ook de andere dansers van Rolstoeldanssport Toekomst deden het goed:
  Klaartje & Greet werden 10e in de open duo latin,
  Stephi & Cindy werden 5e in de open duo latin,
  Silke & Frauke werden 12e in de open combi standaard en 4e in de open duo latin,
  Sander & Sofie werden 3e in de open duo latin!

  Na de wedstrijd nog even naar de validen blijven kijken en toen maar weer terug richting Lommel gereden! Het was weer een aangename dag en een toffe wedstrijd! Nu op naar Venlo!

 • Voor de eerste maal trokken we naar Duitsland om een wedstrijd te dansen! De wedstrijd zelf was op zaterdag, maar we vertrokken vrijdagavond al richting Wiesbaden. Gelukkig waren we niet alleen, naast Sander & Dorien waren er ook een heel aantal van onze eigen dansers vrijdag naar Duitsland getrokken. 's Avonds laat kwamen we pas aan in het hotel, maar we werden meteen verwelkomd door de andere Belgen. Nog even met zijn allen wat gedronken in de bar van het hotel, de reisverhalen aangehoord en rond middernacht gaan slapen! De volgende ochtend moesten we gelukkig niet al te vroeg op, aangezien de wedstrijd pas om 11h begon. We begonnen de ochtend met een heerlijk ontbijt in het hotel. Daarna werden de haren en de make-up gelegd en gingen we uitchecken. Vanaf het hotel in Frankfurt was het nog een kleine 20 minuutjes richting de zaal in Wiesbaden. Het was een prachtige zaal en een zeer mooie wedstrijd. Elien en ik deden mee in de Amateursklasse combi, dit aangezien er nog geen hoofdklasse B bestaan in Duitsland en dat er voor de hoogste klasse nog steeds de 'man-vrouw' regel telt. Jammer dat we ook geen duo mochten dansen, aangezien er de regel is in Duitsland dat beide rolstoelgebruikers een minimale handicap moeten hebben hiervoor. Omstreeks 11h begon de wedstrijd met een vlaggenparade waarbij alle dansers de vloer op mochten en enkele speeches van onder andere de voorzitter volgenden. De wedstrijd ging van start met de beginners. Hier kwamen Sander & Dorien aan de beurt bij de combi 1. Na hun schitterende finale was het de beurt aan de Amateurs, dus aan ons. We starten met de ballroom en die verliep goed. Niet onze sterkste reeks, maar we hebben goed gepresteerd. Ook de finale hiervan verlop vlotjes. Ook Silke & Frauke deden het goed in hun ballroom reeksen en in de duo deden ook Klaartje & Greet het uitstekend, net zoals Stephi & Cindy. We dansten de eerste maal in onze "nieuwe" (zo nieuw zijn ze natuurlijk niet meer, maar het was wel hun eerste keer op de vloer) rode ballroomjurken en we kregen er veel positieve reacties op! Geweldig natuurlijk! Na de ballroom was er een show voozien van een danpaar uit de club. Ze gaven een prachtige ballroomdemonstratie voor iedereen. Daarna was er nog even tijd om in te dansen en toen was het de beurt aan de latin van de Amateurs. Dit is natuurlijk meer ons ding en dat was er blijkbaar ook aan te zien! Alles verliep van een leien dakje! Zowel de eerste rondes als de finale van de latin ging bij iedereen vlot en omstreeks 15h was het de beurt aan de selectieklasse. Nadat we daar nog prachtige dingen gezien hebben, was er een klein uurtje later nog een show van de organiserende groep! Na deze prachtige dans op de muziek van Michael Jackson, werd alles in gereedheid gebracht voor de prijsuitreiking. Rolstoeldanssport Toekomst behaalde weer schitterende resultaten: Elien & ik werden 2e in de combi ballroom 2 en we behaalden een gouden medaille in de combi latin 2!
  Daarnaast behaaldenn Sander & Dorien bij de beginners 1 een derde plaats, werden Silke & Frauke in de balroom 2e en in de latin 1e. Klaartje & Greet kaapten 2 gouden medailles weg, zowel in de ballroom als in de latin. Stephi & Cindy hadden met een 2e en een 3e plaats ook goede resultaten behaald!

  Na de prijsuitreiking ging iedereen zich omkleden en in de tussentijd werd er door de organiserende club een heus buffet opgezet, waar alle dansers en bezoekers nog van konden genieten. Er was werkelijk alles!! Zelfs een zeer lekker dessertbuffet! De foto's in ons album spreken voor zich denk ik :-) Het was een zeer aangename wedstrijd, met veel sfeer! Een dikke pluim voor de organisatie, het was de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat wij richting Wiesbaden trokken!

 • Rainbow en Jerry, van RainbowSHIU Dance Wear Super Store, zijn op rondreis in Nederland, Belgie en Luxemburg! En natuurlijk kon een bezoekje aan ons niet ontbreken! Het werd een supertoffe avond die veel te snel voorbij was!

  Nadat ze een hele dag in Brussel rondgewandeld hadden, hebben Rainbow en Jerry hun auto genomen en zijn ze naar Leuven gekomen! Na een hartelijk ontvangst met geweldige cadeaus hebben we eerst buiten een aperitiefje genomen! Wij hebben van hun lekkere sweets gekregen (Traditioneel gebak van Hong Kong), 2 super mooie Kimono's met achteraan in Swarovski steentjes onze naam geplakt (door Rainbow zelf handgemaakt) en nog super mooie oorbellen en een handgemaakte armband! Natuurlijk hadden wij ook voor een typisch Belgisch geschenk gezorgd met korf vol Belgische chocolade en andere lekkernijen voor Rainbow en een box met Belgische bieren voor Jerry! Het weer werkte gelukkig mee, want het zonnetje bleef goed schijnen! Toen we na een aperitiefje aan de BBQ wilden beginnen begon het jammer genoeg te druppelen en hebben we toch maar besloten binnen verder te eten! Gelukkig smaakt BBQ binnen et zo goed als buiten en hebben we genoten van het gezellig samenzijn en de leuke babbel. Na het eten hebben we nog wat filmpjes van het rolstoeldansen bekeken! Op deze manier konden Rainbow en Jerry zich een beter beeld vormen van het hele gebeuren en konden ze onze evolutie ook een beetje volgen! Als afsluiter van de dag was er nog een overheerlijke (gepersonaliseerde) chocolademoeulleux!

  Het was een super avond, waarbij er de hele tijd goed gebabbeld is geweest :-) Het was echt tof om onze vrienden uit Hong Kong eens in het echt te ontmoeten in plaats van enkel maar online! Zeker voor herhaling vatbaar, misschien volgende keer in Hong Kong!

 • Jaarlijks sluiten we het dansseizoen af met een gezellige BBQ met alle dansers! Ook dit jaar was dat het geval: op 21 juli kwamen we met zijn allen samen voor een heerlijke BBQ! Zoals vorig jaar konden we weer terecht op het CLB van Neerpelt voor onze BBQ. Omstreeks 16h begonnen we met een aperitiefje en wat knabbels! Ongeveer anderhalf uur daarna waren de mensen van traiteur 't Oventje uit Lommel ter plaatse om het buffet voor te bereiden en om te starten met het bakken van het vlees en nog een half uurtje later konden we met zijn allen aan tafel! De BBQ was zeer lekker en natuurlijk zeer gezellig. Er wordt die dag altijd over vanalles en nog wat gebabbeld en dat was natuurlijk ook dit jaar weer het geval. Tussen de BBQ en het dessert zijn we met een deel van de groep naar de grote gele badeend gewandeld die aan de haven gepositioneerd! Het was een tof uitje en daarna waren we weer helemaal klaar om aan het dessert te beginnen! We hadden de keuze uit een heleboel verschillende lekkere dingen, dus zeker voor elk wat wils!

  Naar jaarlijkse gewoonten kregen Elien en ik ook weer een kadootje van onze dansers! Zoals elk jaar hebben we ook dit jaar weer gezegd dat dat absoluut niet nodig is, maar toch zijn we er stiekem natuurlijk altijd blij mee! Daarom nogmaals: BEDANKT!

 • Dit jaar trokken we terug naar Nederland voor de freestyle wedstrijd van 2012. De datum viel voor de studenten van Rolstoeldanssport Toekomst een beetje ongelukkig, aangezien het midden in de examentijd lag, maar dat weerhield ons niet om deel te nemen! Aangezien er enkele dansers niet mee konden doen en Sander ook graag mee wilde doen (het stuk van de wedstrijdgroep kon uiteindelijk toch niet doorgaan doordat Dorien een belangrijk examen had op maandag), hebben we ervoor gekozen om deel te nemen met onze dans 'A Star Is Born'. Het is een choreo die iedereen kent en die gemakkelijk aan te passen was aan het aantal dansers die deelnamen!

  Onder het motto 'Deelnemen is Belangrijker dan Winnen' trokken Elien, Greet, Sander, Frauke, Klaartje, Heidi, Stephi, Cindy, Jennifer, Jessica en Kelly richting Woerden met de pompons in de kofferbak! Het weer was super, waardoor we tijdens de pauzes gezellig buiten konden zitten! Met de blauwe en roze kleedjes van de show aan en de pompons in onze handen waren we er helemaal klaar voor! We hebben verschrikkelijk veel plezier beleefd aan het dansen van onze dans en dat is waar het om gaat!

  Tijdens de prijsuitreiking bleek dat we, in de categorie groepen, een derde plaats behaald hadden! Een verdiende plaats waar we op gehoopt hadden! Proficiat aan al onze dansers!

 • Op 19 mei was het dan eindelijk zo ver: de Show naar aanleiding van het 10-jarige bestaan van Rolstoeldanssport Toekomst! Alle dansers hebben een jaar hard gewerkt en dit was er aan te zien! Het was een schitterende show in zaal Den Horst voor een groot publiek, een geweldige avond dus!!

  Het verhaal start eigenlijk al in augustus 2011, toen wij het geweldige idee kregen om dansshow te organiseren naar aanleiding van het 10-jarige bestaan van Rolstoelanssport Toekomst. Op deze manier zouden de familieleden en vrienden van ons en onze dansers de mogelijkheid krijgen om het rolstoeldansen ook eens een keertje te komen bekijken wat dicher bij huis (aangezien de wedstrijden vaak wat verder weg zijn en het dan niet altijd zo eenvoudig is om eens langs te komen. Geregeld krijgen we de vraag: en wanneer dansen jullie nog eens in de buurt? Die zou bij deze dus opgelost zijn.

  Vanaf september werd er gestart met het aanleren van enkele nieuwe dansen en van het onderhouden/terug oppikken van enkele andere dansen. Er werd gekeken voor kleding en attributen, er werd een zaal gereserveerd en zo verder: en hele organisatie, maar die bleek het achteraf meer dan waard. De groep heeft nog niet zo vaak dingen georganiseerd dus er zat nog niet zo veel geld in kas, waardoor we als opzet gekozen hadden voor een 'optreden met dansavond'. De geschikte zaal werd gevonden in Lommel (Zaal Den Horst), er werd mooie kleding gevonden en aangekocht en de dansers werden van schoenen voorzien! Hoe dichter we bij de maand mei kwamen, hoe meer vorm de show begon te krijgen! De dansen geraakten af, de kleding was aangepast aan iedereen, er werd een volgorde bepaald waarin de dansen zouden worden gedanst, er werd voor verlichting en muziek gezorgd ... Iedereen was er klaar voor!

  19 mei zelf begon met het klaarzetten van de zaal (gewoon wat tafels en stoelen verschuiven), de wegwijzers gaan ophangen en de zaal wat versieren. Terwijl de dansers nog een generale repetitie in de zaal hielden, werd de rode loper al uitgerold en werden de laaste dingen nog klaargemaakt door de ouders. Daarna hebben we met zijn allen genoten van heerlijke frietjes in het zonnetje en omstreeks 18h begon iedereen zich om te kleden en op te maken! De deuren gingen om 19h open en het was een groot succes. Er waren zo'n 170 kaarten in voorverkoop verkocht en op de dag zelf werden er ook nog eens ongeveer 25 verkocht! Een zeer mooie opkomst dus, die we helemaal niet verwacht hadden! Maar: hoe meer zielen, hoe meer vreugd!! De show verliep geweldig! Alle dansen werden foutloos gedanst, de kledingwissels verliepen super vlot en iedereen heeft genoten! Vooral dat laatste vonden wij geweldig. Op het einde van de show werden we nog aangenaam verrast door onze dansers, die zelf een dans in elkaar geknutseld hadden! Echt geweldig.

  Het was een schitterende avond, we hebben zeer veel positieve reacties gekregen en vooral het feit dat de mensen en onze dansers genoten hebben maakt dat onze opzet geslaagd is! Het geheel is zeker voor herhaling vatbaar (binnen enkele jaren :-))

 • De eerste van de demonstraties in Lommel was op zondag 29 april in CC De Adelberg tijdens Danskriebels. Elk jaar staat Danskriebels op het programma tijdens de Week van de Amateurskunsten en dit jaar vond de show plaats op het podium van het cultureel centrum. We deden dit jaar mee met de hele groep met 2 nummers: I'm so hot en daarna de nieuwe latinformatie! We hadden voor de eerste maal onze nieuwe blauwe en roze jurken aan dus het was een primeur op verschillende vlakken. Rolstoeldanssport Toekomst was geprogrammeerd net na de pauze, ideaal om ons goed klaar te zetten. De zaal zat goed gevuld wat het natuurlijk geweldig maakte om op te treden! Het optreden zelf was geweldig. De zaal was super enthousiast en alle dansers hebben super hun best gedaan! De kleding zag er super uit en paste ook perfect (waarvoor een dikke merci aan de oma van Silke & Frauk). Tegen de show is er nog een beetje werk, maar het was alvast een goede en toffe generale repetitie!

  De volgende demonstratie vond plaats op het marktplein in Lommel tijdens de 1 mei viering. De hele namiddag vond er een danscarrousel plaats waarbij er naast het rolstoeldansen ook optredens waren van de dansers van Atlethico, Pantarei, Doremi, De vergeetmenietjes en de Swanny River country dancers. Het was een prachtig zonnige namiddag, waardoor er super veel volk op het marktplein was. De demo was samen met Silke & Frauke. We begonnen met met het ballroom gedeelte. Er stond veel volk te kijken en alles verliep super, ondanks de iets mindere vloer. We dansten afwisseld duo en combi, waardoor de mensen een algemeen beeld kregen. Na en korte pauze was het dan de beurt aan het latin gedeelte. Ook hier zorgden we steeds dat er een combi en een duo paar op de vloer stond. Het latin gedeelte is altijd spectaculairder en het publiek vond ook dit deel geweldig! Na de demonstratie hebben we nog wat gedronken in het centrum en kregen we een heleboek positieve reacties van de omstaanders en dat vinden we altijd geweldig om te horen!

  De laatste demonstratie in Lommel vond gisteren plaats in zaal den Horst: een demonstratie op de 'Homemade' Countrydag van de Swanny River Country Dancers. Het was een gezellige avond met een heleboel optredens. Elien en ik waren uitgenodigd om ook hier een demonstratie te komen geven toen de country dancers ons optredens op de benefiet-avond van het CAW gezien hebben. We zijn toen natuurlijk met alle plezier ingegaan op deze vraag! We begonnen met het ballroom gedeelte: eerst combi en daarna duo! De vloer was een beetje aan de gladde kant, waardoor het af en toe redelijk moeiljk was, maar al bij al was het een goede demo! Na een pauze, waarin er een optreden was van de Country band Berry Grimm. Ook het latin gedeelte ging super goed! Veel ooh's en aah's gehoord dus daar doen we't voor. Iedereen was tevreden en wij ook! We zijn nog even iets blijven drinken en kijken naar het vrij dansen! Iets helemaal anders wat wij doen, maar zeer aangenaam om naar te kijken!

  Een geslaagde reeks van optredens in Lommel! Nu op naar de Show van 10 jaar Rolstoeldanssport Toekomst op 19 mei!!!

 • Zaterdag was het eindelijk zo ver: het Belgisch kampioenschap Rolstoeldansen ging van start en nog wel in onze thuisstad, Lommel. De wedstrijd begon pas namiddag, om 14h, maar die tijd konden we wel gebruiken! Vrijdag waren we al even langs Schoonheidsinstituut Brigitte geweest om ons dmv Infinity Sun een mooi kleurtje te geven! En dat kleurtje hadden we ook, we hebben er veel positieve commentaren op gekregen! Maar dat wilde wel zeggen dat we nog moesten douchen die ochtend. Daarnaast verzorgden we ook een stand van onze kledingsponsor RainbowSHIU dance wear super store en die stand moesten we ook nog gaan opbouwen! De kledingpoppen moesten worden aangekleed, de spandoeken opgehangen, de kleding moest allemaal opgehangen worden en de tafel moest nog opgebouwd worden. Daarnaast moesten er in de zaal nog flyers gelegd worden van Schoonheidsinstituut Brigitte. Alles zag er goed uit! Rond 11h snel naar huis om te eten, te douchen en te starten met onze haren en onze make-up, want omstreeks 13h30 moesten we aan de Vossemeren zijn om Pippa op te halen en dan maar rechtstreeks door naar de Soeverein. De eerste dag stond er voor ons ballroom op het programma: zowel duo als combi. De hoofdklasse A en B dansten samen en werden ook samen gejureerd, wat we geweldig vonden, is er eindelijk een groter deelnemersveld en dit is toch ook waar het om gaat! De duo ging goed, en ook de combi verliep redelijk vlot, hoewel we ons bij deze laatste reeks toch een beetje minder voelden: daar kan training gebruikt worden. Ook de tweede finale ging goed en we behaalden schitterende plaatsen. In de hoofdklasse duo 2 ballroom werden we 3e achter Nel & Henk en Cock & Paulien, maar dus wel Belgisch Kampioen. In de hoofdklasse combi 2 ballroom werden we 7e, als enige hoofdklasse B paar niet slecht dus :-) en ook hier behaalden we de titel Belgisch kampioen doordat er enkel paren van Nederland, Malta en Duitsland voor ons waren. Ook de andere dansers van Rolstoeldanssport Toekomst behaalden schitterende prijzen: In de D-klasse werden Klaartje en Greet 1e en Belgisch kampioen! Ook Klaartje en Dorien werden in de combi Belgisch kampioen door hun 1e plaats! Stephi en Cindy werden 1e en Belgisch kampioen in de duo 2 en Jennifer & Jessica behaalden hier een 3e plaats en werden daardoor 2e van Belgie. In de A-klasse behaalden Silke & Frauke de titel binnen in de duo 2 ballroom en werden ze vice kampioen in de combi 2 ballroom. Sander en Sofie werden in de duo 2 vice-kampioen! We waren snel thuis, dus konden nog even genieten!

  De volgende dag zijn we ook weer eerste langs de Vossemeren gereden om Pippa op te pikken en dan terug naar de wedstrijd! De kledingstand van Rainbow snel even aangepast, zodat ook die klaar was voor de 2e dag en dan onzelf even klaargemaakt. Doordat de make up er al op zat en de haren al helemaal goed zaten, was dat maar heel even werk! Dan nog snel met iedereen ingedanst zodat iedereen er klaar voor was! De wedstrijd verliep weer van een leien dakje! Er waren ook veel supporters daar dus dat deed het ook weer allemaal wat beter gaan! Als je voor bekenden danst, doe je toch weer wat extra :-) Bij de latin duo ging alles zeer goed, beide keren, dus daar waren we zeer gerust in. Bij de combi was het natuurlijk weer hard opboksen tegen de andere buitenlands paren, maar we hebben het beste van onszelf gegeven! Tijdens de prijsuitreiking was dit ook te merken aan onze resultaten: in de hoofdklasse duo 2 werden we eerste en Belgisch kampioen en in de hoofdklasse combi 2 waren we 5e, voor het Duitse paar en achter Malta, Slovakije en Rusland. En ook hier werden we Belgisch Kampioen!! Zeer tevreden dus! Ook de andere dansers van de groep deden het weer geweldig: Sander & Sofie werden Belgisch kampioen in de A-klasse duo 2 latin, Silke & Frauke werden in deze reeks vice-kampioen en ook in de A-klasse combi 2 latin werden ze vice Belgisch kampioen. In de D-klasse waren vandaag geen titels te verdienen, maar Greet & Klaartje werden weer 1e in de duo 1, Dorien en Klaartje ook 1e in de combi 1, in de duo 2 werden Stephi & Cindy 2e en Jennifer en Jessica 3e.

  Het was een geslaagd weekend in onze thuisstad met geweldige resultaten voor al onze dansers! We hebben het weekend nog afgesloten met een geslaagd eten samen met Steve, Mandy en Pippa bij Restaurant Incontri! Op naar volgend jaar nu :-)

 • Paasweekend, dus dat wil zeggen dat we een heel weekend in het Nederlandse Cuijk zitten voor de wedstrijd van het jaar: de World Cup en het NK Rolstoeldansen. We keken erg uit naar de wedstrijd aangezien we in de duo nieuwe choreo's hebben en we deze natuurlijk wilden uittesten op de dansvloer. Voor de combi waren de verwachtingen wat minder hoog aangezien we hier niet voor getraind hadden en alles dit jaar op de duo gezet hebben!

  De voorbereidingen begonnen eigenlijk vrijdag al: eerst naar Schoonheidsinstituur Brigitte in Overpelt om ons te laten tannen, zodat we in onze witte jurken mooi bruin zouden zien! En 's avonds al even de startboekjes invullen, zorgen dat de make-up koffer in orde is, de kleding klaarhangt, de schoenen er staan en dat de valse nagels goed vasthangen!

  Zaterdagochtend eerst nog snel douchen en dan beginnen aan de make-up. Dat wou zeggen dat we vroeg uit de veren moesten om om 7h30 in Lommel te kunnen vertrekken! We waren om klokslag 9h aan de zaal en daar was het al lekker druk! Meteen kwamen we onze vrienden uit Slovenie tegen en ook verschillende andere landen waren op post! We begonnen, in tegenstelling tot andere jaren, met de latin! In de eerste rondes kwamen onze 2 finales van de combi latin aan de beurt. Desondanks de weinig training liep alles toch van een leien dakje. In de eerste ronden nog enkele fouten gedanst, maar die waren er in onze 2e finale al uit, dus we waren tevreden!! Jammer dat de reeks niet zo groot was, maar dat hield ons niet tegen om er volledig voor te gaan! Na de combi was het de beurt aan de 2 finales van de duo-reeks. Hier hadden we naar uitgekeken en het ging zoals we wilden! De choreo's kwamen er goed uit, alles verliep zoals we het wilde, dus we waren tevreden ongeacht onze plaatsing. Ook de andere dansers van onze groep deden het super goed: iederen danste op zijn best en behaalde dan ook schitterende resultaten. Tijdens de prijsuitreiking was het toch even spannend! Maar we waren super tevreden, onze doelen waren bereikt: In de Hoofdklasse B duo latin behaalden we de gouden medaille en in de Hoofdklasse B combi latin mochten we zelfs de zilveren plak mee naar huis nemen! Ook de andere dansers deden het goed: In de D-klasse duo 1 kwamen Klaartje & Greet net niet in de finale, in de D-klasse duo 2 misten ook Jennifere & Jessica op een zucht de finale met een 7e plaats, maar werden Stephi & Cindy 4e. In de A-klasse duo ballroom werden Silke & Frauke 6e + Sander & Sofie 5e, in de A-klasse combi ballroom misten Silke & Frauke ook net de finale! Na de wedstrijd zijn we met zijn allen naar het Van der Valk hotel in Cuijk gegaan, hebben we ons verfrist en zijn we met de hele hoop gaan eten. Daarna nog gezellig in het bar iets gedronken en op tijd gaan slapen, want morgen was het weeral wedstrijd!

  Op zondag begon de dag ook weeral vroeg en onze kamer was het middelpunt van belangstelling: er moesten haren in model gebracht worden, er moest make-up opgedaan worden en dat allemaal bij ons!! Gelukkig vonden we ook nog tijd om uitgebreid te gaan ontbijten zodat we er weer tegen konden die dag! Vandaag stond er ballroom op het programma, hier hadden we wat meer zenuwen voor de combi aangezien dat helemaal niet ons sterkste punt is! Maar Gelukkig ging alles goed, we konden tevreden zijn over beide finales! De duo ballroom ging ook goed! De choreo's werden zonder fouten gedanst, want hier hadden we het meeste zenuwen voor aangezien ze nog zo nieuw waren, en ook de flow op de dansvloer zag er goed uit! In beide finales gaven we het beste van ons zelf en dat werd beloond: in de hoofdklasse B duo standaard werden we 2e en in de hoofdklasse B combi 2 ballroom mochten we de bronzen medaille mee naar Lommel nemen! Ook de andere dansers deden het weer goed: In de D-klasse duo 2 werden Stephi & Cindy weer 4e, in de D-klasse combi 1 danste Dorien vandaag met Klaartje aangezien Heidi gekwetst was, en zij behaalden net geen finale een hele prestatie zonder trainen, in de A-klasse werden Sander & Sofie 1e in de duo latin, en Silke & Frauke behaalden in dezelfde reeks de 3e plaats. In de Combi misten Silke & Frauke net de finale wat zeer jammer was!

  's avonds was er na het avondeten nog een klein feestje in het hotel, waar we afscheid namen van iedereen!

  Het was weer een zeer gezellig weekend waar we vele dansvrienden teruggezien hebben, waar we ons goed geamuseerd hebben en waar we goede resultaten behaald hebben!

  Maandag voormiddag hebben we in het hotel nog een trainig gehad voor de show van 19 mei, aangezien de hele wedstrijdgroep er nog was! Ook deze zag er veelbelovend uit :-)

  Nu op naar het BK binnen 2 weken, in onze thuishaven Lommel!

 • Naar jaarlijkse gewoonten geven we de week voor de World Cup in Cuijk een optreden in het woon- en zorgcentrum Den Olm. Aangezien we hier elke week mogen trainen, eigenlijk altijd als we willen en de zaal vrij is, geven we hier met de wedstrijdgroep altijd een optreden. De mensen vinden het geweldig en voor ons is het een ideale training zo kort op cuijk!

  We begonnen met Latin dansen en Sofie & Sander met ballroom. Alles werd gedanst, duo latin, combi latin en Sander & Sofie dansten ook hun duo ballroom. Daarna was er een korte pauze waarin wij ons omkleeden en Lucienne met de bewoners nog even wat dansjes deed en na een 15-tal minuten waren we klaar voor het tweede deel. Hierin dansten wij ballroom en Sander & Sofie latin. Ook hier lieten we zowel de combi als de duo zien en Sander & Sofie de duo latin.

  De bewoners vonden het geweldig en we kregen een heleboel positieve reacties achteraf! Hier doen we het natuurlijk voor! De afspraak voor volgend jaar ligt weeral vast en we kijken er al naar uit!

  Na het optreden nog gezellig samen iets geeten en daarna nog een goede wedstrijdtraining gehad! We zijn dus helemaal klaar voor Cuijk!

 • Deze avond moesten we na de dansles nog een heel eindje rijden, want we waren gevraagd voor een demonstratie op het feest van het 45-jarig bestaan van Dansibo in Roeselare. Het eerste deel van de demonstratie was gepland omstreeks 22h00, het tweede deel rond 23h30. Gelukkig konden we in de buurt blijven overnachten bij een collega van Elien zodat we 's avonds laat niet meer de hele rit naar huis moesten maken!

  We arriveerden maar net op tijd, de rit was een beetje langer dan verwacht. Er was al een kleine vertraging in het programma waardoor we toch nog ruim de tijd hadden om ons om te kleden en op te maken. Als eerste stond er ballroom op het programma. Voor de eerste keer lieten we onze nieuwe choreo's zien en die gingen goed, een mooie eerste test voor Cuijk volgende week. Het publiek von het blijkbaar ook de moeite, want we kregen verschillende positieve reacties. Na onze eerste demonstratie was er een demonstratie van Slavik en Edna zij brachten een demonstratie ballroom dansen: wedstrijddansen in een show-jasje! Zeer aangenaam om naar te kijken! Slavik en Edna zijn ook zeer aangename mensen waar we in de kleedkamer een toffe babbel mee gehad hebben!

  Het tweede deel van de demonstraite was het latin dansen, ook dit verliep van een leien dakje. We kregen de sfeer er goed in, en het publiek moedigde ons goed aan. Met enkel 'ooh's en aah's' was ons doel bereikt!

  De organisatie was zeer tevreden en ook wij waren tevreden, het was een gezellige avond die super goed georganiseerd was. We willen de organisatie nogmaals bedanken voor de prachtige bloemen die we beide gekregen hebben. Natuurlijk ook een dikke merci voor Geert, Linda en Ingmar voor de gastvrijheid en de slaapplek!

 • Vanavond hadden we nog eens een demonstratie in onze thuishaven Lommel. Jaarlijks organiseert CAW 't verschil, het centrum algemeen welzijnswerk dat de ambitie heeft om het welzijn van iedere Limburger te vrijwaren, een benefiet met verschillende optredens van plaatselijk 'talent'. Dit jaar waren ook wij uitgenodigd om te komen dansen, zowel standaard als latin. Het was een zeer aangename avond met verschillende toffe optredens! Naast het rolstoeldansen was er ook nog een optreden van de Lommelse Country dansers en waren er verschillende zangers die kwamen optreden!

 • Eindelijke terug Wijchen voor ons! We hebben een 5-tal jaar niet kunnen meedoen wegens examens en toen we vorig eindelijk beide vrij waren ging de wedstrijd spijtig genoeg niet door ... Gelukkig verliep alles dit jaar wel van een leien dakje en konden we na lange tijd terug richting Wijchen vertrekken.

  Doordat we Dalfsen gemist hadden wegens de begrafenis van onze tante, werd dit de eerste wedstrijd waarop we onze nieuwe duo latin aan het publiek toonden! De nieuwe choreo's waren af en het werd tijd om ze een keertje op de wedstrijdvloer te testen. We begonnen met de Hoofdklasse combi 2 latin, dit verliep redelijk. Aangezien we sinds september enkel maar bezig zijn geweest met de duo latin, staat de rest op een laag pitje. We hadden vorige week nog wel even combi getrained tijdens de laatste training, maar we voelen ook dat ons niveau niet meer het oude is, maar dat is werk voor na het seizoen :-) Maar al bij al verliep alles goed. Daarna was het de beurt aan onze duo reeks. De choreo's zien er mooi uit op de vloer, maar er is nog wat werk aan! We merken dat er nog enkele choreografische fouten gedanst werden en dat we soms nog te veel moeten nadenken, waardoor alles er nog niet 100% uitkomt zoals het moet! Maar tegen Cuijk zal dit zeker in orde komen!

  Tijdens de herkansingen dansten wij onze 2e finale van zowel de combi als de duo en ook hier verliep alles weer goed, maar dezelfde werk-punten als in de eerste ronde kwamen boven. We waren tevreden, dat is wat telt!

  Natuurlijk waren we niet alleen op de wedstrijd. Van de groep van Lommel deden er ook 4 koppels mee: Silke & Frauke, Stephi & Cindy, Heidi & Klaartje en Klaartje & Greet. En ook Sander & Sofie waren aanwezig! Het was een aangename dag met veel dansplezier en iedereen die het beste van zichzelf gaf! Met een lichte vertraging werd er voor de finale eerst nog een schitterende demo gegevens door een 100-tal dansers, en gaf daarna iedereen nog een laatste maal het beste van zichzelf.

  De resultaten waren van iedereen schitterend:
  - Stephi en Cindy: Debutanten duo 2: 1e plaats
  - Greet en Klaartje: Debutanten duo 1: 6e plaats
  - Klaartje en Heidi: Debutanten combi 1: Halve finale
  - Silke en Frauke:
  Amateurs duo 2 standaard: 3e plaats
  Amateurs combi 2 standaard: 2e plaats
  - Sander en Sofie
  Amateurs duo 2 standaard: 1e plaats
  Amateurs duo 2 latin: 1e plaats

  Ook onze resultaten waren geweldig: in de hoofdklasse duo 2 latin behaalden we een gouden medaille en in de hoofdklasse combi 2 latin mochten we de zilveren medaille mee naar huis nemen!

  Nu terug trainen voor Cuijk en het BK! De latin nog wat meer intrainen en beginnen met een volledig nieuwe reeks duo ballroom!